
اعتراف حامیان FATF
کریمیقدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: سؤال ما از نمایندگان دولت این بود که شما ضمانت میدهید اگر FATF تصویب شد، مشکلات پولی و بانکی کشور حل شود؟ برای اولین بار همگی این افراد گفتند خیر، ما ضمانت نمیکنیم و این اتفاق نخواهد افتاد، ما سؤال کردیم چرا؟! نماینده وزارت امور خارجه گفت، آقای ظریف پیغام دادند چهار اقدام مؤثر باید انجام میدادیم که مشکلات کشور حل میشد که دو اقدام انجام شده است، یکی برجام بوده است و دیگری هم FATF بوده که اقدام برای تصویبش انجام شده است، حال معلوم نیست آن دو اقدام دیگر چیست که البته ما یقین داریم حتماً آن دو موضوع یکی مسائل موشکی و دیگری مسائل منطقهای است. نماینده مردم مشهد در مجلس اضافه کرد: آقای عراقچی همین الآن مسئول مذاکره درباره بحث موشکها است. وی بیان کرد: کارشناسان اقتصادی میگویند با تصویب FATF مشکلات ما حل نمیشود و فقط میتوانیم جلوی بدتر شدن اوضاع را بگیریم، در حالی که اوضاع امروز جامعه هیچ ربطی به FATF ندارد.
تله مذاکرات آینده
تفکیک و مرزگذاری میان ترامپـ اوباما رویکردی است که حامیان دولت به تازگی دنبال میکنند؛ این در حالی است که این پروژه که از آن باید تحت عنوان قدیمی «دیو و دلبرسازی» یاد کرد، به قدری با واقعیتهای موجود صحنه بینالملل و روابط دوجانبه آمریکا با ایران تناقض دارد که برخی تحلیلگران و مؤسسات آیندهپژوهی غربی را به واکنش واداشته است.
شیرین هانتر، استاد دانشگاه جرج تاون با تأکید بر اینکه آمریکای جمهوریخواه یا دموکرات در روابط با ایران تأثیری ندارد، در یکی از رسانههای مشهور آمریکایی مینویسد، تفاوتگذاری میان اوباما و ترامپ خارج از واقعیت و تلهای برای ایران به شمار میرود. این استاد دانشگاه آمریکا در ادامه اظهارات جان کری مبنی بر منتظر بودن ایران تا برگزاری انتخابات آتی ریاستجمهوری در آمریکا را ناخوشایند دانسته و تأکید میکند: «اگر ایران بخواهد تا آمدن دولت بعد صبر کند، وضعیت اقتصادی و سیاسیاش وخیمتر میشود و واشنگتن را به این سمت سوق میدهد که محدودیتهای بیشتری علیه ایران اعمال کند.»
مخالفت با آمریکا تنها گناه ایران است
روزنامه آمریکایی «بوستونگلوب» در تحلیلی از دوگانگیهای سیاستهای دولت آمریکا در قبال ایران و سعودی انتقاد کرده و نوشته است: «در تمام مطالعات جدی در قرن ۲۱ درباره تروریسم جهانی این نتیجه حاصل شده که غالب پولهای مصرفشده برای حمایت از القاعده، طالبان، داعش و دیگر گروههای تبهکار همفکر آنها را عربستان تأمین میکند.» این روزنامه سپس به نقش شهروندان عربستان در حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ اشاره کرده و نوشته است: «تصادفی نیست که اسامهبنلادن (سرکرده معدوم القاعده) و بیشتر هواپیماربایان ۱۱ سپتامبر تبعه عربستان بودند.» هیئت حاکمه آمریکا معمولاً سوابق عربستان در تأمین تروریسم را نادیده گرفته و در مقابل، بدون ارائه مستنداتی، تهران را به حمایت از تروریسم متهم میکنند. این روزنامه همچنین تأکید میکند: «تنها راهی که میتوان ایران را یک کشور تروریستی قلمداد کرد، این است که تروریسم را به عنوان مخالفت با قدرت آمریکا تعریف کنیم. این تنها گناه ایران است.»
پیمانی که جهان عرب را نابود میکند
عبدالباری عطوان، سردبیر «رأیالیوم» مینویسد: «دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد که قصد دارد «ناتوی عربیـ آمریکایی» تأسیس کند. به دنبال این اعلام به نظر میرسد، این پیمان از مرحله پیشنهاد و ایده فراتر رفته و چه در شورای همکاری خلیجفارس یا خود آمریکا وارد مرحله عملی شده است... آیا این کشورها کاملاً از تقابل عربیـ اسرائیلی خارج شدهاند، آیا اسرائیل عضو پنهان این ائتلاف خواهد بود، چه زمانی عضویت آن علنی خواهد شد؟ ائتلافی که در حال قدرت گرفتن است و ما را یاد پیمان بدنام بغداد میاندازد. در صورت تشکیل، نابودی را برای منطقه و ملت ما به ارمغان خواهد آورد و در مرحلهای شکل میگیرد که ملتهای عرب در مرحله ضعف و تقریباً فروپاشی قرار دارند و با ۴۰۰ میلیون عرب به گونهای برخورد میشود که گویی وجود ندارند.»
70 درصد مشکلات امروز به داخل بر میگردد
محمد باقر قالیباف گفت: رشد نقدینگی ما در 50 سال گذشته دو رقمی بوده و یک فراز و نشیبی از 17 درصد تا 34 درصد داشته که 34 درصد در همین دولت رکورد زده شده است. برخی سود 25 درصد و 28 درصد از بانکها میگیرند، همچنین بیش از 50 درصد سود 300 هزار میلیارد تومانی در سال متعلق به 4 درصد از صاحبان سهامهاست. در این وضعیت به نظر شما تولید رونق خواهد گرفت؟ وی با بیان اینکه نظارتی بر بانکها نیست و رشد نقدینگی در جهان سقفی دارد که زیر 10 درصد است، اظهار داشت: 70 درصد مشکلات ساختاری خودمان در حوزه پولی و مالی و 30 درصد تحریمها مؤثر است. امروز برای ما بزرگترین فرصت است و باید به دولت کمک کنیم به شرط آنکه دولت هم وارد میدان شود و کاری بکند.
مهمترین کالاهای وارداتی ایران در شش ماهه اول
بر اساس تازهترین آمار گمرک از تجارت خارجی شش ماهه نخست امسال، در این مدت حجم صادرات غیر نفتی ایران به 56 میلیون و 644 هزار تن رسید که ارزش آن رقمی برابر با 23 میلیارد و 123 میلیون دلار میشود. بر همین اساس، میزان واردات قطعی کالا به ایران 16 میلیون و 220 هزار تن به ارزش 22 میلیارد و 182 میلیون دلار بوده است. اقلام عمده وارداتی در شش ماهه نخست امسال، شامل قطعات منفصله خودرو به ارزش 978 میلیون دلار، برنج به ارزش 964 میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش 961 میلیون دلار، لوبیای سویا به ارزش 705 میلیون دلار و الکترود زغالی برای کورهها به ارزش 287 میلیون دلار بوده است.
فرافکنی با FATF به روش آخوندی
«شاید جامعه از من به عنوان یک وزیر انتظار داشته باشد درباره آنچه در اقتصاد کلان رخ میدهد، صحبت کنم.» این یکی از جملات آغازین سخنرانی دیروز عباس آخوندی است. جامعه البته از او انتظار دارد حرف بزند در مورد وضعیت مسکن؛ در مورد اعتصاب کامیونداران، در مورد وضعیت راهها و تصادفات جادهای و در مورد هر موضوعی که او به عنوان وزیر راه و مسکن و شهرسازی مسئول آن است. اما عباس آخوندی ترجیح میدهد در مورد مسائلی حرف بزند که اصولاً ربط چندانی به او ندارد. مثلاً همین دیروز در هجدهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن در ایران همه اوضاع اقتصادی کشور را مرتبط با نپیوستن ایران به FATF دانسته و گفته «با توجه به اینکه برجام باعث شد ما از بند ۷ منشور سازمان ملل خارج شویم و سایه جنگ از سر کشور برداشته شد که دستاورد بسیار خوبی بود. دستاورد بعدی، اقتصادی و سیاسی بود مشروط به اینکه بحث FATF را حل کرده باشیم و بدون آن هیچگاه برجام نمیتوانست راندمان کافی داشته باشد. بازار مرتباً علائم منفی دریافت کرد تا اینکه در مجلس گفتند ما میخواهیم دو ماه موضوع FATF را عقب بیندازیم؛ بزرگترین پالس منفی که میشد به جامعه داد و اثر عمیقی در انتظارات منفی گذاشت.»آخوندی، اما نمیگوید چرا بعد از چند ماه نتوانسته مشکل اعتصاب کامیونداران را حل کند؛ یا در طول پنج سال گذشته برای حل معضل مسکن چه کرده کسی که مسکن مهر را هم قبول ندارد. توضیح او در مورد همین دو موضوع کافی است. موضوع پیوستن ایران به FATF هم متولی خودش را در کشور دارد و در حوزه وزارت راه و مسکن و شهرسازی نیست. البته برای فرار از پاسخگویی FATF موضوع جنجالی و جالب توجهی خواهد بود!
پناهندگی عضو تشریفات ریاست جمهوری به امریکا
یکی از کارکنان اداره کل تشریفات ریاست جمهوری پناهنده امریکا شده است. هفته نامه صدا روز گذشته در صفحه «صدای پنهان» خود نوشت: یکی از افرادی که برای هماهنگی سفر رئیس جمهوری به نیویورک به سوئیس مراجعه کرده بود، پناهنده شده است. صدا اضافه کرده: ظاهراً وی که از کارکنان اداره کل تشریفات نهاد ریاست جمهوری بوده، برای پناهندگی امریکا اقدام کرده است.یک منبع آگاه در دفتر رئیس جمهوری دیروز در گفتوگو با ایرنا گفت: کارمند مذکور یکی از کارکنان اداره تشریفات بوده که حدود ۴۵ روز پیش صرفاً برای پیگیری برخی امور اداری عادی به سوئیس اعزام شده است. این مقام مسئول افزود: کارمند مذکور در مهلت مقرر به کشور بازنگشته است که علت موضوع در دست بررسی است. وی گفت: اقدامات لازم برای اطلاع از وضعیت کارمند یاد شده و بازگشت وی در حال انجام است. این منبع آگاه در عین حال از رسانهها خواسته از انتشار اخبار غیرموثق در این خصوص خودداری کنند.
بحران نمایی روزنامه شهرداری تهران
تیتر یک روزنامه دیروز همشهری، ارگان رسمی شهرداری تهران «۷ بحران و ۱۲ راهکار» بود. همین تیتر کافی است تا بحران نمایی از اوضاع جامعه انجام شود. این مطلب البته با روتیتر هشدارنامه ۲۹۲ اندیشمند منتشر شده و مواردی را به عنوان بحران برمیشمرد. اولین بحران آنچنان که در صفحه یک روزنامه همشهری آمده، بحران یکپارچگی در نظام سیاسی است که در واقع القای حاکمیت دوگانه میکند و تئوریزه کردن آن است. حال بحران نمایی از برخی اختلافسلیقههای معمول بین مسئولان در صفحه یک روزنامه شهرداری پایتخت چه میکند، سؤالی است که بی پاسخ است. گسست اجتماعی هم البته از گزینههای بعدی است تا مسیر بحرانزایی به خوبی پیش رود! راه حلها هم البته جالب توجه است؛ برگزاری انتخابات آزاد و رقابتی! رفع حصر! عفو عمومی!
در فضایی که مردم منتظر حل مشکلات معیشتی و سروسامان گرفتن اوضاع اقتصادی کشور هستند، برخی با رفع حصر و اصرار بر عفو محکومان سنگ سیاسی جناح خود را به سینه میزنند و روشن است در چنین فضایی مردم ناامید خواهند شد. انتخابات آزاد هم که همواره در ایران وجود داشته و همین شهردار ماحصل انتخابات آزاد شورای شهر است. کمکم همشهری در حال گذر از تریبون شهرداری به تریبون حزب مشارکت ۱ و ۲ است.
جدیدترین افشاگری کریمی قدوسی درباره رئیس دولت اصلاحات
کریمی قدوسی در حساب توئیتر خود نوشت: محمد خاتمی یکی از مهره های برجسته فتنه ۸۸، در آن ایام جهت جلب حمایت سعودی برای نامزدی میرحسین به ریاض می رود و با ملکعبدالله دیدار می کند. در آن جلسه عبدالله خطاب به خاتمی می گوید: چرا ایران در منطقه و کشورهای عربی فعال است، می خواهید دستور بدهم ایران را روی سرتان خراب کنند؟ خاتمی در پاسخ میگوید: اعلیحضرتا، در صورت رأی آوردن ما، از هر کجا که امر بفرمایید خارج میشویم... چنین مواضع بزدلانه ای باعث جرات بخشی به گروهک های تروریستی شده است.
مدرک دانشگاهی مهدی هاشمی، جعلی از آب درآمد
وزیر راه و شهرسازی با انتشار نامه ای در کانال شخصی اش، افشا کرد کسی که سال ها رئیس نظام مهندسی ساختمان ایران بوده، حتی مدرک لیسانس هم نداشته است! عباس آخوندی این نامه آورده است: باید خیلی متأسف بود که کسی که سه سال رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بوده و چهار سال نمایندگی مردم تهران را بر عهده داشته و رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بوده دانشنامه جعلی ارائه کرده است. این موضوع رسماً از سوی دانشگاه امام حسین(ع) که دانشنامه ارائه شده به آن منتسب است طی شماره 46752 مورخ 94/6/31 به ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران اعلام شده است.
فقط در یک دستگاه ۲۷۰۰ بازنشسته وجود دارد
احسان قاضیزادههاشمی، نماینده مردم فریمان درباره آمار افرادی که مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان میشوند به خبرآنلاین گفت: از سوی برخی دستگاهها آماری به ما اعلام شده است که نمیخواهیم اسم دستگاهی را قید کنیم اما برخی دستگاهها از ۱۰۰ تا ۲۰۰ تن را اعلام کردهاند و دستگاهی هم داریم که خودش اعلام کرده است ۲۷۰۰ بازنشسته دارد. ما درباره اعداد قضاوتی نداریم بلکه باید دستگاههای نظارتی به علاوه دستگاه قضایی به این موضوع ورود کنند و آمار دقیقی دهند. مضاف بر این، ما تصمیم داریم یک سامانه راهاندازی کنیم که توسط اعضای بدنه سازمانها و ادارات به ما گزارش مردمی بدهند درواقع کسانی که اطلاعات ریز مدیران را دارند کارکنان آن سازمان هستند.
افزایش بهای سکه، با بدهکاران مهریه چه کرده است؟
افزایش تصاعدی قیمت سکه در چهار ماه گذشته علاوه بر آنکه پروندههای قضایی دادگاههای خانواده را زیادتر کرده، آمار زندانیان بدهکار مهریه را نیز تا حد قابل توجهی افزایش داده است. هماکنون 4181 مرد در کل کشور بهدلیل ناتوانی در پرداخت مهریه همسرشان پشت میلههای زندان به سر میبرند. این در حالی است که جمعیت این بدهکاران خانوادگی تا سوم مرداد سالجاری 3550 نفر بودهاند. ماجرا وقتی اهمیت بیشتری پیدا میکند که متوجه میشویم آمار زندانیان مهریه در اول شهریور سال گذشته 2450 نفر بوده است.
فقرا ۴۰ درصد درآمدشان را صرف غذا میکنند، ثروتمندان ۱۰ درصد
حمید دیهیم، استاد اقتصاد دانشگاه تهران: اگر شاخص هزینههای زندگی را مد نظر داشته باشیم، یک فقیر تقریبا 35 تا 40 درصد از هزینههای خود را صرف مواد غذایی میکند، در حالی که این میزان برای افراد مرفه 10 درصد است. بنابراین با افزایش تورم به ویژه در اقلام خوراکی هزینه آن برای قشرهای ضعیف بالا خواهد بود و این تبعات اجتماعی میتواند داشته باشد. البته نباید فراموش کرد در شرایط تورمی، وضعیت افراد دارا با داشتن انواع داراییها بهتر میشود.
اختلاف جدی روحانی با آخوندی
احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس گفت: به نظر می رسد، تصمیم رئیس جمهور برای برکناری آقای آخوندی جدی است؛ پیش از این نیز اختلاف رئیس جمهور با آقای آخوندی مشخص بود. در راستای نوسازی بافت های فرسوده، باید رئیس جمهور از جانب خود به وزیر راه و شهرسازی نمایندگی می داد، اما آقای ترکان را به عنوان نماینده خود برای اجرای این پروژه منصوب کرد. این انتصاب نشان می دهد که رئیس جمهور با آقای آخوندی اختلافات زیادی دارد و ایشان را قبول ندارد.
اخبار روزانه:
* پیرحسین کولیوند، سرپرست سازمان اورژانس کشور گفت: بر اساس آخرین اطلاعات ۲۹۰ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی در چهار استان مسموم شدهاند که از این تعداد ۲۴ نفر فوت (هرمزگان ۱۶ نفر، خراسان شمالی چهار نفر، البرز چهار نفر) و سه نفر در کهگیلویه و بویراحمد دچار مرگ مغزی شدهاند. وی افزود: ۴۶ نفر از مجموع ۲۹۰ نفر از بیمارستان ترخیص شدهاند و ۲۱۷ نفر نیز در مراکز درمانی بستری هستند.
* «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: غرب تلاش دارد تصویر یک «شیطان» از ایران بسازد؛ در حالی که این اصلاً با واقعیت همخوانی ندارد. این بسیار عجیب است؛ زیرا چند سال پیش از این، ما با ایران به توافق هستهای (برجام) رسیدیم که نه تنها مسیری را برای ما فراهم کرد تا از موضوع هستهای این کشور عبور کنیم، بلکه مسیری را نشان داد که چطور میتوانیم بر دیگر مسائل غلبه کنیم. گفتنی است، لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز در نیویورک اعلام کرد هیچ سندی درباره حمایت ایران از تروریسم وجود ندارد.
* حسنیونس سینکی، معاون وزیر صنعت درباره افزایش قیمت نان در کشور گفت: در سال ۹۷ با دستور رئیسجمهور هیچ دستگاهی اجازه تصمیمگیری درباره افزایش ملی قیمت نان را ندارد؛ اما رئیسجمهور اجازه داده در مراکز استانها با بررسی در ستاد تنظیم بازار و با تأیید شورای تأمین استانها، افزایش قیمت حداکثر تا سقف ۱۰ درصد صورت گیرد؛ به این معنا که شوراهای تأمین استانها و ستادهای تنظیم بازار اجازه خواهند داشت تا سقف تعیین شده، مجوز افزایش قیمت نان را صادر کنند.
* محمدجواد ظریف در مصاحبهای با وبگاه «هیل» گفت: «(نتانیاهو) در تلاش برای طرح موضوعی انحرافی است.» وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره صحت برنامههای هستهای ایران گفت: «اتهامهای قبلی نتانیاهو از سوی سازمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بررسی و رد شدهاند، اتهامهای تازه نتانیاهو نیز بیاساس و مزخرف است. او همواره اشتباه میکند.»
* وزیر خارجه اتریش در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: بحث احترام به توافق هستهای با ایران، بحث احترام به توافقات بینالمللی و در نهایت بحث امنیت بینالملل است. وی افزود: اگر کشوری که از ابتدا به برجام متعهد بوده و بدون اینکه هیچ یک از طرفهای معاهده گامی در راستای نقض برداشته باشند، از توافق خارج شود، اعتماد دوجانبه خدشهدار میشود.
* «آلیس ولز» قائممقام معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، در گفتوگو با شبکه خبری هندی «اندیتیوی» گفت: «درباره موضوع چابهار، در حال بررسی روند اعمال تحریمها هستیم.» ولز افزود: «روند (بازنگری) در حال انجام است و ما نگرانی و علاقه هند را در زمینه افزایش صادرات به افغانستان و افزایش صادرات افغانستان به هند بسیار جدی میگیریم.»