گفته می‌شود که...

فرقه‌ای که بی‌سروصدا در کشور قدرت می‌گیرد/اقتصاد اروپا در گرداب کرونا/عجیب‌ترین نرخ رشد /جمعیت در سال 98/پشت پرده یک تماس مشکوک/حساب کشی از خریدهای خارجی ادارات آغاز شد/طلبه‌ای که می‌خواست خواننده شود و ...

نزدیکی به رژیم صهیونیستی؛ این بار به بهانه کرونا

"اورشلیم پست" نوشت: «سه کشور در حوزه خلیج[فارس] ازجمله بحرین، طی هفته‌های اخیر پیرامون دریافت اطلاعات و کمک برای مقابله با این ویروس با اسرائیل رایزنی کردند.» به نوشته این روزنامه، این سه کشور ضمن ابراز توجه به ابزارهای لازم برای مقابله با کرونا، به مرکزی درمانی شیبا در تل‌آویو رفتند. این روزنامه رژیم صهیونیستی افزود: «سفیر امارات در سازمان ملل هفته پیش تصریح کرد، دولتش آماده است تا در زمینه تولید واکسن کرونا با اسرائیل همکاری کند

فرقه‌ای که بی‌سروصدا در کشور قدرت می‌گیرد

یکی از فرق سنتی درویشی فعال در کشور، فرقه «ذهبیه» است که شاید برخلاف سایر جریان‌های درویشی مانند نعمت اللهی گنابادی یا نوربخش، سیاستی نامریی و خزنده دارد. درک ملموس‌تر این امر از طریق رفتارشناسی فرقه مزبور میسر است؛ اساساً ذهبیه همواره خود را جریانی بی‌حاشیه جلوه داده تا بیشتر توجهات بر جریان‌هایی چون نعمت‌اللهی، سلطانعلی شاهی و تحرکاتشان مانند فاجعه خیابان گلستان هفتم تهران معطوف شود. ذهبیون با بهره‌گیری از این فرصت، توان خود را معطوف به کادرسازی تشکیلاتی و افزایش قدرت در حوزه‌های اقتصادی و حتی سیاسی کرده‌اند. مؤسس کارخانه‌های چای «احمد» و «محمود»، یکی از سران این فرقه است.
زیرساخت‌هایی متزلزل و دولتی ناکارآمد

نیویورک تایمز گزارش داد: «جهان برای مردم آمریکا که به‌خاطر نادانی مرگبار ترامپ به زانو درآمده‌اند، احساس تأسف می‌کند. هر ۴۹ ثانیه یک آمریکایی در اثر ابتلا به کرونا می‌میرد. آمریکا 5 درصد جمعیت جهان را در خود جای داده اما 33 درصد مبتلایان جهان در آمریکا هستند. واکنش آمریکا به شیوع کرونا مشابه کشورهایی بود که زیرساخت‌های متزلزل و دولتی ناکارآمد دارند. کشوری که در اوج جنگ جهانی دوم در هر ساعت ۸ هواپیمای جنگی تولید می‌کرد، به جایی رسیده که از تولید ماسک‌ یا ابزار تست کرونا عاجز است. آیا آمریکا هرگز وجهه خود را بازیابی خواهد کرد؟ تا مدتی خیر. بخش عمده‌ای از جهان اعتمادی به رهبری این رئیس جمهور ندارند. مردم آمریکا نیز همین احساس را دارند. به کابوس ما خوش آمدید
اقتصاد اروپا در گرداب کرونا

به گزارش ایرنا، کمیسیون اروپا به‌تازگی گزارش پیش‌بینی وضعیت اقتصادی ۲۰۲۰ را منتشر کرده که نشان از کوچک شدن ۷.۷ درصدی اقتصاد منطقه اروپا در سال ۲۰۲۰ است. «پائولو جنیتلونی»، عضو هیئت اقتصادی کمیسیون اروپا نیز در اظهارنظری گفته است: «اروپا در حال تجربه شوک اقتصادی است که از زمان رکود بزرگ در سال ۱۹۳۰ تاکنون، سابقه نداشته است. در این شرایط، هم شدت رکود اقتصادی و هم اقدامات لازم برای بهبود این وضع بسیار سخت و نامساعد خواهد بود
خبرپراکنی باهدف وارونه‌سازی واقعیت

خبر برگزاری نشست محرمانه در رژیم صهیونیستی در ارتباط با حمله سایبری ایران به شبکه آب شهری، مورد توجه رسانه‌های ضدانقلاب قرار گرفته است. طبق ادعای رسانه‌های صهیونیستی این حمله در نخستین روزهای اردیبهشت امسال صورت گرفته است. رسانه آمریکایی فاکس نیوز نیز پنج‌شنبه هفته گذشته مدعی حمله هکرهای ایران به تأسیسات آب شهری رژیم صهیونیستی با استفاده از سرورهای آمریکایی شده بود. این خبر دروغ برای ادراک سازی افکار عمومی جهان از رفتارهای حقوق بشری ایران و با هدف وارونه جلوه دادن مسئله مظلومیت در آستانه روز قدس، ارزیابی می‌شود.

تطهیر نهضت آزادی توسط علی مطهری!

«علی مطهری» کاندیدای رد صلاحیت شده انتخابات مجلس یازدهم در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «نامه‌ای درباره نهضت آزادی را به امام منسوب می‌کنند که صحت آن برای من هنوز قطعی نیست و با همان نامه با آن‌ها برخورد شد. باید توجه داشت که اگر هم مطلبی بوده به دوران جنگ برمی‌گردد. این‌ها مخالف جنگ بودند و نظر خود را اعلام می‌کردند، احساس می‌شد که پشت جبهه و روحیه رزمندگان تضعیف می‌شود. به‌هرحال نکته اینجاست که روش‌های دوران جنگ قابل‌تعمیم به همه دوره‌ها نیست. اگر امام مثلاً پنج سال دیگر هم پس از جنگ زنده می‌ماند و سیره و روش ایشان را در شرایط غیرجنگی می‌دیدیم، آن‌وقت ملاک عمل بودتطهیر نهضت آزادی توسط علی مطهری در حالی است که امام خمینی(ره) -۱۹ بهمن ۱۳۶۶- در پاسخ نامه وزیر کشور درباره نهضت آزادی به صراحت می‌فرمایند: «پرونده و عملکرد این نهضت در دولت موقت شهادت می‌دهد که نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است و دراین‌باره از هیچ کوششی فروگذار نکرده است. به‌حسب این پرونده‌های قطور و نیز ملاقات‌های مکرر اعضای نهضت چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به‌حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آن‌ها که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند، ملت‌های مظلوم به‌ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست‌وپا می‌زدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران می‌خورد که قرن‌ها سر بلند نمی‌کرد».

موسویان: اگر با ترامپ سازش نکنیم جنگ می‌شود!

«حسین موسویان» فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «مقاومت تمام‌عیار ایران مقابل تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی و دیپلماتیک ترامپ، می‌تواند مشوق چرخش ترامپ به سمت سازش با ایران شود. بحران کرونا و ضرورت‌های انسانی، این شانس را در اختیار ترامپ گذاشته است تا بدون پذیرش علنی شکست سیاست فشار حداکثری، به سمت حل مشکلات با ایران تغییر مسیر دهد. نهایتاً معلوم نیست که ترامپ کدام‌یک از دوم سیر را انتخاب خواهد کرد. اگر او تسلیم فشار تندروها و تشنگان جنگ شود، ممکن است مسیر تخاصم فعلی او با ایران، منجر به درگیری نظامی هم بشود. چنین وضعیتی نه‌تنها موجب ویرانی بیشتر منطقه، بلکه عواقب بحران کرونا را نیز تشدید خواهد کرد». وی مدعی شده است که نتیجه مقاومت ایران در مقابل خوی سلطه‌گری و غارتگری آمریکا از دو حالت خارج نیست، یا به مذاکره (به قول موسویان سازش) می‌انجامد و یا جنگ می‌شود. اکنون به اذعان اندیشکده‌ها و تحلیلگران غربی، آمریکا به‌شدت در موضع ضعف قرار دارد. رکوردزنی آمریکا در تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در کنار وضعیت اسفناک این کشور در تأمین اقلام بهداشتی مراکز درمانی، شرایط نامطلوبی برای مقامات آمریکایی ایجاد کرده است. به همین دلیل و دلایل فراوان دیگر، از جمله؛ اقتدار روزافزون جمهوری اسلامی ایرن، گزینه نظامی علیه ایران به‌هیچ‌عنوان روی میز مقامات آمریکایی نیست. «کاسبان ترس» و به عبارتی «کاسبان سایه جنگ» همچنان مشغول‌اند، اما «جنتلمن‌های پشت میز مذاکره، همان تروریست‌های فرودگاه بغداد هستند» و مردم ایران زیر بار مذاکره با قاتلان حاج قاسم سلیمانی نمی‌روند.

عجیب‌ترین نرخ رشد جمعیت در سال 98

خبرگزاری مهر گزارش داد؛ از سال ۹۴ تاکنون، با کاهش نرخ موالید، بحران کاهش جمعیت و کاهش جمعیت جوان کشور روبرو شده‌ایم. در کنار این موارد شاخص نرخ رشد کشور که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های جمعیتی است، در دهه نود روندی نزولی را در پیش گرفته است. نرخ رشد جمعیت سال ۱۳۹۰ معادل ۱.۲۹ درصد بود و سال ۱۳۹۵ به ۱.۲۴ درصد رسید تا اینکه در سال ۹۸ این رقم برخلاف تمامی پیش‌بینی‌های پژوهشی به کم‌تر از یک درصد رسید تا جدی بودن بحران کاهش جمعیت را بار دیگر به همه گوشزد کند. بر اساس پژوهش‌ها، پیش‌بینی می‌شد که شمار موالید سال ۹۸، رقم یک‌میلیون و ۲۰۵ هزار نفر باشد، اما دلایل متعدد معادلات را به هم ریخت و این رقم به یک‌میلیون و ۱۹۶ هزار نفر نزول پیدا کرد.
پشت پرده یک تماس مشکوک

حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل غرب آسیا درباره پشت پرده تماس تلفنی بن‌سلمان با مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر جدید عراق اظهار داشت: «این تماس تلفنی مقدمه‌ای است برای اینکه دولت جدید عراق در اختیار عربستان قرار گیرد، تعاملی که عربستان در گذشته با دولت‌هایی مثل نوری المالکی، حیدر العبادی و عادل عبدالمهدی داشت یک تعامل منفی بود ولی اکنون عربستان به این نتیجه رسیده که باید در همان ابتدای تشکیل دولت مصطفی الکاظمی این دولت را در اختیار گرفته و زمینه برقراری رابطه گسترده بین ریاض و بغداد را فراهم و در نهایت نفوذ ایران در عراق کاسته شود.» وی در تشریح اهداف عربستان برای آینده سیاسی عراق، افزود: «هدف عربستان این است که دولت الکاظمی از مدار شیعه و تشیع‌گرایی خارج شود و به مدار قومیت‌گرایی عربی وارد شود تا بتواند با کشورهای عرب منطقه به‌دوراز نفوذ ایران تعامل داشته باشد

حساب کشی از خریدهای خارجی ادارات آغاز شد

یک نهاد نظارتی در نامه روزهای اخیر خود خطاب به تعدادی از ادارات و سازمان های دولتی، از آن ها خواسته است، با توجه به تاکیدات و ابلاغیه های سال های اخیر هیئت دولت مبنی بر ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه و حمایت از تولید ملی، در صورتی که طی دو سال اخیر اقدام به خرید محصولات خارجی کرده اند، باید برای ارسال گزارش این موضوع با ذکر ارزش ریالی و ارزی محصول و سهم درصدی آن از کل خریدهای دستگاه طی آن سال، حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه اقدام کنند.

طلبه‌ای که می‌خواست خواننده شود

سیدحسین موسوی طلبه و جهادگر است؛ اما از کودکی آرزو داشته، خواننده شود. موسوی در این رابطه گفت: آرزوی کودکی من خواننده شدن بود، حتی فکر می‌کردم از ایران می‌روم و خواننده می‌شوم. تمرین داشتم و صدای خواننده‌های آن زمان را شبیه خودشان تقلید می‌کردم. شیطنت‌های زیادی داشتم. درس نمی‌خواندم و مدام تجدید می‌شدم. مادر هم از کارهایم ناراحت بود. حتی از مدرسه هم اخراج شدم. وی با اشاره به تغییراتی که در دوران بلوغ از منظر توجه بیشتر انسان به مذهب در او رخ می‌دهد، بیان کرد: از ۱۶ سالگی حال و هوای مسجد به سرم افتاد، اما خوش‌پوش بودم و به‌ ظاهرم اهمیت می‌دادم و موهای بلندی هم داشتم.

دستگاه های دولتی صاحب کارنامه درآمدزایی می شوند

با توجه به الزامات مندرج در قانون محاسبات عمومی و بودجه سال ۹۹، یک مسئول مهم اقتصادی از همه اعضای کابینه خواسته است، با تهیه گزارش هایی که هر دو ماه یک بار تهیه و ارسال می شود، عملکرد دستگاه زیرمجموعه خود را در زمینه حصول صحیح و به موقع درآمدهای مقرر گزارش و در صورت محقق نشدن هرنوع درآمد، دلایل این موضوع را تشریح کنند. در این ابلاغیه همچنین تاکید شده که ناقص بودن اطلاعات به منزله وصول نشدن گزارش تلقی می شود.

اخبار روزانه:

* سفیر کشورمان در کاراکاس با رد ادعای برخی رسانه‌های غربی مبنی بر انتقال طلا از ونزوئلا به ایران گفت: «ارسال مقدار عنوان‌شده ۹ تن طلا توسط دولت ایران را تکذیب می‌کنم. این یک شایعه بی‌اساس و محصول دام‌های رسانه‌ای بوده و کاملاً نادرست است». حجت‌الله سلطانی سفیر افزود: «اکنون روابط ما به‌ویژه از نظر همکاری تجاری، قوی‌تر از همیشه است. ما در اینجا هستیم که تا جایی که می‌توانیم با مردم ونزوئلا همکاری کنیم. ما از [کشور‌هایی که] تحت تحریم بیگانگان هستند، حمایت می‌کنیم.» گفتنی است؛ در پی اعمال تحریم‌های شکننده آمریکا علیه ونزوئلا و تعطیلی بخش‌هایی از صنایع نفتی این کشور، ایران اقدام به اعزام مهندسین و تجهیزات صنعتی به این کشور نموده است و رسانه‌های غربی مدعی شده‌اند که ایران دستمزد حاصل از این کمک‌ها را با طلا دریافت می‌کند.

*«تحسین الخفاجی» سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق از همکاری‌های امنیتی این کشور با طرف‌های دیگر سخن گفت. بر اساس این گزارش، وی گفت: «هماهنگی‌های امنیتی عراق با ایران، سوریه و روسیه ادامه دارد». الخفاجی اعلام کرد: «فرماندهی عملیات مشترک عراق از طریق همکاری‌های امنیتی با کشور‌های مذکور، به مبارزه با بقایای عناصر تروریستی می‌پردازد و مواضع آن‌ها را هدف قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، بقایای عناصر تروریستی داعش قادر به گسترش ناامنی در عراق و ضربه به نیرو‌های امنیتی در این کشور نیستند

*پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص وضعیت ابلاغ مصوبات ستاد کرونا برای اجرا، تصریح کرد: «این مصوبات در مورد حمایت و فعالیت‌های اقتصادی ابلاغ نمی‌شود. وضعیت بیمه بیکاری تا الآن تعیین تکلیف نشده است. بیش از ۸۰۰ هزار نفر درخواست بیکاری کرده‌اند، اما تا امروز حتی یک نفر از بیمه بیکاری برخوردار نشده است
*
درحالی‌که تنها چند ساعت از تشکیل دولت عراق می‌گذرد، دست‌های مشکوک به دنبال آشوب‌های مجدد در عراق هستند. «السومریه نیوز» نوشت که ده‌ها معترض در شهر‌های بزرگ استان‌های جنوبی عراق با حضور در خیابان‌ها علیه آنچه «فساد و سرقت» در قدرت، پاسخگو نبودن مقام‌ها و اوضاع وخیم زندگی عنوان شده است، تظاهرات کردند. از سوی دیگر برخی خبر‌ها حاکی از آن بود که معترضان در شهر کوت، دفاتر چند حزب و خانه یکی از مقام‌های استان واسط را آتش زدند. این اعتراض‌ها پس از یک دوره سه‌ماهه آرامش نسبی در میدان‌ها و خیابان‌های مناطق مرکزی و جنوبی عراق آغاز شده است.

*مهدی قلعه‌نوی رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی و فناوری؛ گفت: «نمونه کیت‌های تشخیصی تولید داخل به سایر کشورها ارسال شده و در صورت رفع برخی موانع، بازار این کیت‌ها را در دنیا توسعه می‌دهیم. کشورهای هند، نیجریه، ارمنستان، قطر، گرجستان، سوریه، فیلیپین و پاکستان از دیگر مقاصد صادراتی کیت‌های تشخیص کرونای ایرانی پس از آلمان هستند.» گفتنی است؛ تاکنون 60 کشور جهان درخواست کیت تشخیص از ایران داشته‌اند.

* روابط عمومی منطقه یکم دریایی بندرعباس با صدور اطلاعیه‌ای، اعلام کرد: « در حین تمرین دریایی تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش، شناور پشتیبانی سبک کنارک دچار حادثه شد که تاکنون شهادت یک نفر محرز و تعدادی نیز مجروح شده‌اند. ابعاد حادثه در دست بررسی دقیق کارشناسان فنی است

*رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه ایران گزینه‌های زیادی در برابر بازگشت احتمالی آمریکا به برجام برای فعال کردن مکانیزم ماشه دارد، یکی از گزینه‌های ایران در برابر بدعهدی‌های طرف غربی برجام، خروج از "ان‌پی‌تی" است.

https://www.shoma-weekly.ir/kDDRf9