
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی معتقد است که با آشتی ملی دردی از مردم دوا نمی شود.
متن مصاحبه با حمید رضا ترقی:
در روزهای اخیر بار دیگر جریان اصلاح طلب بحث وحدت و مذاکره گروه های سیاسی را مطرح کرده است؛ نظر شما در این باره چیست؟
هدف کسانی که این مسائل را طرح می کنند باید مشخص شود. چه کسی تا الان جلوی گفتگو را گرفته است؟ چه کسی تا الان مانع گفتگو بوده است؟ مگر کسی ممانعت کرده یا مخالفتی کرده که الان بحث گفتگو مطرح می شود! هر وقت جریان اصلاح طلب با شکست تئوری هایش مواجه می شود و باید در برابر اقداماتی که انجام داده پاسخگو باشد بحث گفتگوی ملی و آشتی ملی را مطرح می کند. من فکر می کنم الان جریان اصلاحات باید پاسخ دهد 4 سالی که مردم را معطل مذاکرات کرده چه کاری انجام داده است! باید پاسخ دهد چرا بی جهت به آمریکا اعتماد کرده است؟ جریان اصلاحات پاسخگوی این مسائل باشد، چرا دنبال گفتگو و وحدت هستند؟!
چطور می گویید جریان اصلاحات چون شکستـخورده بحث گفتگو را مطرح کرده در حالی که اصلاح طلبان در انتخابات پیروز بودند و مردم به آنان اقبال نشان دادند.
این تعارفات که واقعیت ندارد.
رای مردم واقعیت ندارد؟
رای مردم که اینها نیست. وقتی شما مردم را از جریانی بترسانید، جبهه غالب باشید، رسانه ها دست شما باشد خوب همین می شود. الان اما مردم فهمیدند که اگر آمریکا قرار است تحریم کند ربطی به اصولگرایان ندارد.
شما می گویید اصلاح طلبان مردم را ترسانند به این دلیل مردم به آقای روحانی رای دادند؛ اگر رای مردم را اینطور قضاوت می کنید اصولگرایان هم مردم را از کاندیداهای اصلاح طلب ترساندند پس چرا مردم به آنها اقبال نداشتند؟
اصولگرایان مردم را از چه چیزی ترساندند؟
فیلم های تبلیغاتی که نامزدهای اصولگرا آقای قالیباف داشت چیزی غیر از ترساندن مردم بود؟ یا مسائلی که علیه دولت مطرح می کردند مثل سند2030 یا مثلا.....
...اسم اینها ترساندن نیست. اصلاح طلبان مثل دشمنان که ایران هراسی راه انداختند، در داخل کشور اصولگراهراسی راه انداختند! می گفتند رئیسی که بیاید مردها را از زنها جدا می کنند، آمریکا حمله می کند اما مردم دیدند که اینطور نیست.
یعنی مردم بر اساس این مسائل رای دادند؟ حد تشخیص مردم را در این حد قرار می دهید؟
مردم تحت تاثیر قرار می گیرند.
اگر این مساله را ملاک رای دادن مردم می دانید پس چرا تحت تاثیر اصولگرایان قرار نگرفتند؟
مقداری که قرار گرفتند 16 میلیون رای دادند. آن مقداری که تحت تاثیر اصولگرایان قرار گرفتند و مسائل را فهمیدند به اصولگرایان رای دادند.
یعنی کسانی که به اصولگرایان رای دادند فهمیدند و کسانی که به اصولگرایان رای ندادند متوجه نبودند؟ شما رای 15 میلیون را رای درست فرض می کنید اما از این طرف رای 24 میلیون را «نفهمیده» می دانید؟
من نگفتم چه کسی درست رای داده چه کسی غلط. شما چرا این 16 میلیون را نمی بینید؟
نتیجه را اکثریت مشخص می کند.
بله درست است. اما این اکثریت بگوید 16 میلیون هیچ نفهمیدند این حرف درستی است؟ شما می گویید این ها چیزی نفهمیدند؟
من کی چنین حرفی زدم؟ اتفاقا شما می گویید مردم گول شعار اصلاح طلبان را خوردند و به روحانی رای دادند.
من نگفتم گول خوردند گفتم تحت تاثیر تبلیغات رای دادند.
شما می خواهید نامش را عوض کنید اما در واقع این است که تبلیغات اصلاح طلبان را دروغ می دانید.
من می گویم مردم الان متوجه شدند تبلیغاتی که اصلاح طلبان می کردند واقعی نبوده. نه رئیسی می خواهد خیابان ها تقسیم کند و نه اگر اصولگرایان می آمدند آنها تحریم را افزایش می دادند بلکه الان تحریم ها افزایش یافته و همان مشکلاتی که بوده وجود دارد.
رایی که مردم در انتخابات مردم دادند به خاطر تجربه ای بود که از 8 سال مدیریت دوران اصولگرایان داشنند. مردم عملکرد 4 ساله دولت آقای روحانی را دیده بودند و بر این اساس ترجیح دادند به ایشان رای دهند.
دستشان درد نکند.
پس الان که اصلاح طلبان از مذاکره و گفتگو صحبت می کنند در موضع ضعف قرار ندارند.
چرا در موضع ضعف قرار دارند چون می خواهند از آقای روحانی عبور کنند. چون آقای روحانی حرف های آنان را نمی پذیرد و بر اساس خواست آنان عمل نمی کند با هم دچار مشکل شدند. اصلاح طلبان بدون ائتلاف نمی توانند به نتیجه برسند به همین دلیل دنبال وحدت ملی اند. چرا شما اختلافی که بین اصلاح طلبان است را نادیده می گیرید؟
بحث نادیده گرفتن اختلاف نیست...
کدام یک از چهره های الان اصلاحطلب از نظر قانونی می توانند مطرح شوند و در انتخابات شرکت کند؟
دقیقا شما پاسخ خودتان را دادید اصلاح طلبان از طرف حاکمیت محدودیت دارند. به خاطر همین در انتخابات 92، 94 و 96 ائتلاف کردند. من می گویم علت اینکه اصلاحطلبان بحث گفتگوی ملی را مطرح می کنند موضع ضعف آنان نیست. در سالهای اخیر اتفاقا در موضع قدرت بودند. قبول ندارید که پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان آقای روحانی را به پیروزی رساند؟
نه. الان آن پایگاه را ندارند. پایگاه اجتماعی در دوره اول و ابتدای دوره دوم وجود داشت.
در این مدت کم که از انتخابات می گذرد پایگاهشان را از دست دادند؟
چرا الان اصلاح طلبان خودشان را از پرداخت هزینه برای عدم کارآیی دولت کنار می کشند؟ چرا از دولت انتقاد می کنند؟
مگر انتقاد کردن از ضعف های دولت عمل نادرستی است؟
برخی از اصلاح طلبان می گویند باید دولت را حمایت کنیم و برخی می گویند باید جدا شویم و عبور کنیم.
اصلاح طلبان بحث عبور را مطرح نکرده اند و اگر هم عده ای می گویند در اقلیت هستند. کسانی که تاثیرگذارند رد کردند.
اکثریت و اقلیت مهم نیست بالاخره اختلاف هست. این اختلاف ناشی از چیست؟
اصلاح طلبان نمی خواهند مانند اصولگرایان که 8 سال یک دولت را تمام قد حمایت کردند باشند به همین دلیل انتقاد می کنند.
آنها نمیخواهند تجربه اصولگرایان نسبت به احمدی نژاد تکرار شود.
خوب مگر این بد است؟ قبول دارید کاری که اصولگرایان در 8 سال دولت آقای احمدی نژاد کردند و مورد حمایت تمام قد قرار دادند درست نبود؟
بله آن کار اشتباه بود اما این کاری هم که الان اصلاح طلبان انجام می دهند نشان دهنده این است که دولت ابزاری است برای به قدرت رسیدن آنها.
یعنی شما نقد اصلاح طلبان را مساوی با عبور آنان از آقای روحانی می دانید؟
بیش از اینها. نقد نیست. یک وقت فقط نقد است و یک وقتی میگویند چرا ما باید هزینه کارهای دولت را بپردازیم.
برای این مصداق می آوردید؛ مثلا چه کسانی بحث عبور را مطرح کردند؟
مصداق که فراوان است و آقایان بارها مطرح کردند اما من الان حضور ذهن ندارم. اصلاح طلبان شاخص گله مندند که آقای روحانی بهای لازم را به اصلاح طلبان نمیدهد.
شما مصداق هم نمی آوردید اما بر حرفتان اصرار دارید. مثلا یکی از چهره های شاخص اصلاح طلبی، آقای نبوی همین چند وقت پیش مساله عبور از روحانی را رد کردند.
به حرف که نیست. الان یک وزیر آموزش عالی با نظر آنها گذاشته نشده دادشان به رفته است. این یعنی چی؟ اگر کسی سهمی نمی خواهد نباید درباره کسی که منصوب میشود اصلا نظری دهد.
شما یک بار می گویید اصلاح طلبان بحث عبور را مطرح کردند مصداق نمی آورید، من در نقض ادعای شما مثال می آورم می گویید این حرف است! نقدهایی هم که درباره وزرا مطرح می کنند به منظور انتخاب فردی است که کارآمد باشد.
نه دنبال اینها نبودند. فقط بحث جناح مطرح است، وزیری که در بست در اختیار آنان باشد. اصلاح طلبان وزیری می خواهند که فقط حرف آنان را انجام دهد. اصلاح طلبان دنبال کارآمدی نیستند که اگر بودند در انتخاب های خود رعایت سیاست های کلان کشور را می کردند.
پس شما در نهایت مخالف بحث گفتگوی جناح های سیاسی هستید؟
بله. وقت مردم را بیخود صرف اینکه این حزب با آن حزب صحبت و آشتی کند، نگیرید. اینها دردی از مردم دوا نمی کند. از این گفتگوها هیچ چیزی بیرون نمیآید.