
به گزارش روابط عمومی حزب مؤتلفه اسلامی ، ترقی ضمن تاکید بر روابط خوب و سازنده میان دو حزب موتلفه اسلامی و حزب حاکم چین در این دیدار اظهار داشت: ایران روابط خود با کشورهای دارای تمدن کهن را یک ضرورت و نیاز طرفینی و ظرفیتی استراتژیک برای دو کشورو دو ملت ایران و چین می داند.
وی افزود: تلاش موتلفه اسلامی این بوده که در این ۱۴ سال ارتباط با حزب حاکم چین، مبانی توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دو کشور را ارتقاء دهد و مشکلات را بر طرف نماید.
رئیس مرکز امور بینالملل حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد: در ایران برخی نخبگان و سیاسیون گرایش به غرب دارند اما برخی نیز معتقدند که برای توسعه اقتصادی ، تکیه به شرق مطمئن تر از غرب است و اگر قرار باشد سیاست گرایش به شرق آسیا تقویت شود ، چین باید در این خصوص کمک کند در این راه گام اول این است که چین فرصت های اقتصادی و فرهنگی ایران را بشناسد و برای
سرمایهگذاری در ایران برنامه ریزی کند.
وی افزود: چین باید در مسیر اعتماد سازی، از ارسال کالاهای بی کیفیت جلوگیری کند و شرکت های چینی باید تعهدات مالی و اقتصادی خود را افزایش دهند.
ترقی تاکید کرد: چین باید با تبادل هیئت های سیاسی و اقتصادی در سطح بالا به خصوص سفر رئیس جمهوری چین به ایران حضور این کشور را در مناسبات با ایران پر رنگ تر کند.
وی افزود: با توجه به خطر گسترش تروریسم تکفیری ها در جهان و آسیا باید دولت چین در توسعه روابط مسلمانان چین با ایران بکوشد تا از افراط و تندروی به دور بمانند.
رئیس مرکز امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی با تاکید بر اینکه توافق
هسته ای فرصت بسیار خوبی برای تحکیم روابط است و چین و روسیه نباید این فرصت را از دست دهند گفت: غرب و اروپا شریک تجاری قابل اعتمادی برای ایران نیستند و کشورهایی مانند چین و روسیه که در زمان تحریم ها در کنار ملت ایران بودند برای ما اولویت دارند.
وی ادامه داد: موقعیت غرب در حال افول و هژمونی آنها در حال ضعیف شدن است. آمریکا توان حل مشکلات منطقه ای را ندارد و ایران با چین و روسیه سیاست چند جانبه گرایی را دنبال می کند و در بحران های منطقه ای در سوریه و عراق و یمن میتوانیم با سیاست چند جانبه گرایی از یکه تازی آمریکا جلوگیری کنیم.
ترقی بیان داشت: حضور آقای پوتین رئیس جمهور روسیه و دیدار اش با رهبر معظم انقلاب اسلامی آثار بسیار زیادی داشت اما هنوز دلیل عدم سفر رئیسجمهور چین که از اردیبهشت قرار بود به ایران بیاید و نیامده را نمی دانیم.
وی در ادامه با اشاره به ائتلاف ایران و سوریه و عراق و روسیه علیه تروریست بیان داشت: این ائتلاف خوشبختانه به نتایج بسیار خوبی رسیده و امیدواریم چین به این ائتلاف بپیوندد.
رئیس مرکز امور بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به انتخابات آینده گفت: غربی ها و به ویژه آمریکایی ها سعی می کنند که در انتخابات آینده ما اثر بگذارند و جریان غرب گرا را تقویت کنند اما ما معتقدیم این تلاش غربی ها برای نزدیکی ایران به آمریکا و نفوذ اقتصادی در ایران مانند نفوذ فرهنگی به بن بست می خورد.
ترقی تاکید کرد: غرب اگر میخواهد در ایران فعالیت اقتصادی کند باید دندان طمع اثر گذاری بر سیاست و فرهنگ انقلابی ایران را بکشد.
همچنین در این دیدار لیوهونگ تسامی معاون وزیر ارتباط بینالملل حزب حاکم چین با تاکید بر روابط دو جانبه حزب حاکم چین و موتلفه اسلامی گفت: ما همواره به دنبال همکاری های دو جانبه برای گسترش روابط دو کشور هستیم .
وی افزود: در دوران پسا برجام باید روابط سیاسی دو کشور را ارتقاء داده تا منجر به گسترش همکاری های اقتصادی شود . همچنین یکی دیگر از زمینه های مشترک فعالیت دو کشور همکاری در مبارزه با تروریسم می تواند باشد.
معاون وزیر ارتباط بین الملل حزب حاکم چین تصریح کرد: شرکت های چینی از رقابت با شرکت های اروپایی نمی ترسند و در رقابت شفاف حتی موفق هم می شوند.وی افزود: متاسفانه کالاهای چینی بی کیفیت را که برخی سودجویان در ایران و چین به دنبال آن هستند باعث شده کالای چینی در ایران خوشنام نباشد به همین دلیل بر کیفیت کالاها هر دو دولت باید نظارت کند اما باید کانالی برای صادرات و واردات ایجاد کنیم.