گفته می‌شود که...

عملکرد روحانی پای اصلاح‌طلبان نوشته می‌شود/احتمال تقلب آمریکا در انتشار آمار موجودی طلا/اصلاح اشتباه دولت درباره کمک به زلزله زدگان کرمانشاه/چهار درگیری احتمالی 2018 آمریکا مربوط به ایران است/ بودجه 97 ضد اقتصاد مقاومتی است/پس از برجام چند هواپیما وارد کشور شده است؟ و ...

برنامه بعدی اغتشاشگران
یک کارشناس امور امنیتی گفت: بررسی عملکرد اغتشاشگران در سال 1388 و دیگر کشورها این واقعیت را آشکار می‌کند که با توجه به تعداد کم اغتشاشگران در خیابان‌ها، آنها برای کشاندن جمعیت به صحنه به کلیدزدن پروژه کشته‌سازی و نمایش قربانی نیاز دارند. وی ضمن هشدار به افکار عمومی مبنی بر اینکه تجربه فتنه 88 پیش روی ماست، افزود: تحرکات، برنامه‌های آموزشی در رسانه‌های ضد انقلاب و روش‌های تکرار شده در کشورهای هدف این اقدامات این واقعیت را در اذهان متبادر می‌کند که اغتشاشگران برای تکمیل جورچین خود و وارد کردن کشور به مرحله بعدی ناامنی، به دنبال کشته‌سازی هستند که این مهم هوشیاری مردم را می‌طلبد.

ترامپ فعلاً ساکت باش!
روزنامه «نیویورک‌تایمز» در یادداشتی با اشاره به اینکه ترامپ، ایران را مقصر همه مشکلات خاورمیانه اعلام کرده، نوشته است: اگر ترامپ می‌خواهد از اغتشاشات حمایت کند، بهتر است ساکت باشد و کاری انجام ندهد. نیویورک‌تایمز با بیان اینکه توئیت‌های ترامپ در حمایت از اغتشاشات، بیش از حدِّ مورد نیاز بود، نوشت: هنوز چیز زیادی درباره این اعتراضات و اینکه به کجا ختم خواهد شد، مشخص نیست. یک دلیل برای نگرانی از اینکه ترامپ بخواهد برای اغتشاشگران قهرمان‌بازی دربیاورد، این است که باراک اوباما با رفتاری مشابه نتوانست از فرصتی که در سال 2009 (1388) ایجاد شده بود،‌ استفاده کند.

تلاش دشمنان برای سوءاستفاده از نارضایتی مردم
نشریه آمریکایی «تاور» در اولین واکنش رسانه‌های خارجی به تجمعات خیابانی در ایران، به نقل از ریچارد گلدبرگ، مشاور ضد ایرانی تعدادی از سناتورهای آمریکایی تأکید کرد، اکنون «بهترین زمان برای افزایش فشار روی ایران فرا رسیده است.» این نشریه تأکید کرد: «این تجمعات آسیب‌پذیری حکومت ایران را در مقابل تحریم‌های اقتصادی به ‌نمایش گذاشته است.» نشریه‌ تاور همچنین به نقل از خبرگزاری رویترز مدعی می‌شود: «یک علت عمده‌ این تظاهرات ضد دولتی، این است که مردم ایران به این نتیجه رسیده‌اند که توافق هسته‌ای، دستاورد چندانی برای رونق زندگی اقتصادی آنها نداشته است.» گفتنی است، اگرچه نارضایتی مردم از مشکلات اقتصادی جدی است و دولت باید در این زمینه پاسخگو باشد؛ اما نشانه‌های فراوانی وجود دارد که ثابت می‌کند در تجمعات اخیر بیش از آنکه مردم دخیل باشند، پای جریان‌هایی مانند منافقین و سلطنت‌طلب‌ها در میان است که با استفاده از رسانه‌های خود درصدد ایجاد آشوب و به حاشیه بردن اعتراضات اقتصادی مردم هستند.

عملکرد روحانی پای اصلاح‌طلبان نوشته می‌شود
محمد سلامتی، فعال اصلاح‌طلب و دبیر کل سازمان منحله مجاهدین انقلاب اسلامی به تازگی در مصاحبه با ایسنا گفته است: «اصلاح‌طلبان باید بدانند که لازم است از روحانی به هر شکلی که ممکن است حمایت کنند، چون بیلان کار روحانی به حساب اصلاح‌طلبان که او را کاندیدا کردند نیز نوشته می‌شود.» وی اظهار داشته است: تخریب روحانی به دست عده‌ای از اصولگرایان ادامه دارد و روحانی نباید از سوی اصلاح‌طلبان هم تخریب شود؛ بلکه باید هم حمایت شود و هم نقد شود. اصلاح‌طلبان در انتخابات از روحانی حمایت کرده‌اند، بنابراین قوت یا ضعف دولت به پای اصلاح‌طلبان هم نوشته می‌شود و ما باید پیه هر نوع عملکرد دولت را به تن‌مان بمالیم. اصلاح‌طلبان در قبال مردم باید متعهد بمانند و محکم بپذیرند که در قبال عملکرد دولت مسئولیت دارند.

احتمال تقلب آمریکا در انتشار آمار موجودی طلا
کارشناس بازار طلای بولیون استار سنگاپور هشدار داد: آمریکا به هیچ کس اجازه بازرسی و رؤیت ذخایر طلای خود را نمی‌دهد. رونان منلی افزود: حتی اگر واقعاً به میزان اعلام شده طلا داشته باشد، کیفیت آنها به قدری پایین است که قابلیت عرضه در بازار جهانی را ندارد. گفتنی است، آمریکا مدعی است، ۸ هزار و 5/133 تن شمش ذخیره شده طلا دارد. وی در ادامه بیان کرد: ماجرای ذخیره‌های طلای آمریکا به طور کامل غیر شفاف و مرموزانه است. تاکنون حتی یک بار هم به طور مستقل از این ذخایر بازرسی نشده است و یو اس مینت (نهاد تولیدکننده سکه در آمریکا) و بانک فدرال رزرو آمریکا به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهند به اتاق‌های ذخیره طلا وارد شوند

مرعشی: تیم اقتصادی دولت انسجام ندارد

عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی با بیان اینکه همراهان آقای روحانی متناسب با نیازهای دولت کاری نمی‌کنند، گفت: اگر نمی‌توانند استعفا دهند.‌سیدحسین مرعشی در کانال تلگرامی خود نوشت: سرخوردگی مردم ناشی از در میدان نبودن همراهان آقای روحانی‌است. همان‌طور که روحانی در میدان است، یارانش هم باید در میدان باشند و مسئولیت بپذیرند. اگر می‌توانند چنین کنند و حرف بزنند، کارها را بسامان کنند ولی اگر نمی‌توانند استعفا کنند. اینکه همراهان روحانی متناسب با نیازهای دولت کاری نمی‌کنند، یک واقعیت است. آقایان اگر بلد نیستند، کنار بکشند؛ اگر هم بلد هستند که کارها را راه بیندازند. وی افزود: ۳۸سال است در این کشور، همه مسئولان حاکم ، اپوزیسیون هستند؛ یعنی هم حاکم هستند، هم منتقد. چنین رویه‌ای در هر برهه‌ای از قبیل انتخابات و مسائل پس از آن، مطالبات و در عین حال تناقضاتی ایجاد می‌کند. نمی‌شود رویه حاکم منتقد داشته باشیم. آقای روحانی و سایر مسئولان اگر نمی‌توانند، شعارش را ندهند. وی گفت: وقتی آقای نوبخت می‌گفت یارانه را قطع نمی‌کنیم، حالا می‌گوید می‌خواهیم یارانه ۳۰میلیون نفر را قطع کنیم، یعنی این حرف‌ها با هم سازگار نیست.آقای نوبخت نباید از قبل این‌قدر محکم حرف می‌زد که ما یارانه کسی را قطع نمی‌کنیم. پنج سال است که سازمان برنامه‌وبودجه می‌گوید می‌خواهیم قیمت‌ها را تثبیت کنیم، بعد یک‌مرتبه قیمت‌ها را در برخی اقلام ۵۰درصد رشد می‌دهیم. این، موج درست می‌کند؛ تعارف هم برنمی‌دارد؛ آن هم در حالی که قبلش هم با مردم حرف نزده‌اند و دلایلش را تشریح نکرده‌اند. مرعشی عنوان کرد: این طرز کارکردن نیست که یکی در دولت بگوید گران می‌شود، یکی بگوید گران نمی‌شود. چقدر حرف ضدونقیض منتشر می‌شود؟ میزگرد بگذارند و بگویند مشکلات چیست و چه کارهایی انجام داده‌اند. چندماه روی این موضوع بحث کنند، نخبگان را بسیج کنند و بعد به یک تصمیم برسند. در سکوت مطلق بودن مسئولان کشور و تصمیمات نابهنجار گرفتن، دو مشکل عمده تیم اقتصادی آقای روحانی‌است؛ آقایان خودشان را منسجم کنند، مشورت کنند، تصمیم بگیرند و کشور را راه بیندازند.

اصلاح اشتباه دولت درباره کمک به زلزله زدگان کرمانشاه
در حالی که بر اساس مصوبه شماره 110687 کابینه در هفتم آذر امسال، مقرر شده بود مبلغ شش هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی، برای کمک به خسارت دیدگان ناشی از زلزله استان کرمانشاه اختصاص یابد، پس از چند روز از ابلاغ این تصمیم، مشخص شده که ترتیبات قانونی برای اختصاص این مبلغ، در مصوبه مذکور رعایت نشده است که بر این اساس، دولت در جلسه سوم دی خود، با افزودن بندی به مصوبه قبلی، تاکید کرد که این اعتبار، پس از تصویب هیئت امنای صندوق توسعه ملی، امکان پرداخت را خواهد داشت.

تبلیغ یک مسئول برای نمایشگاه در آنتالیا
بر اساس ابلاغیه یک مقام مسئول اجرایی به تعدادی از شرکت ها و نهادهای بخش خصوصی، به آن ها پیشنهاد شده است با توجه به برگزاری یک نمایشگاه مشهور در منطقه آنتالیای ترکیه طی روزهای 27 تا 30 دی امسال، علاقه مندان می توانند به صورت دریافت غرفه یا بازدید، در این نمایشگاه شرکت داشته باشند. طبق این ابلاغیه، حداقل فضای اختصاص یافته به غرفه ها 12 متر مربع است که باید برای اجاره آن مبلغی بیش از 13 میلیون تومان پرداخت شود.

پس از برجام چند هواپیما وارد کشور شده است؟
طی چند ساعت گذشته پیش دو فروند هواپیمای ATR در فرودگاه مهرآباد ایران به زمین نشست تا بدین ترتیب تعداد هواپیماهای تحویل شده از سوی این شرکت به ایرانایر پس از برجام به هشت فروند برسد.این هواپیماها در قالب قراردادی به ایران آمدند که در جریان آن باید ۲۰ هواپیمای ATR تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی به تهران تحویل شود.ATR پیش از این در دو مرحله ابتدا چهار و سپس دو فروند هواپیمای جدید به ایرانایر تحویل داده بود.با احتساب هواپیماهایی که امروز وارد ایران شدند تعداد هواپیماهای برجامی اضافه شده به ناوگان کشور به ۱۱ فروند رسید.ایرانایر در قالب سه توافق جداگانه، ۱۰۰ فروند ایرباس، ۸۰ فروند بوئینگ و ۲۰ فروند ATR خریداری خواهد کرد
بودجه 97 ضد اقتصاد مقاومتی است

اقتصاددان برجسته کشور گفت: «بودجه۹۷ به سمت درآمدهای ناپایدار می‌رود. این بودجه بر اساس سیاست‌های دلالان و واردکنندگان نوشته شده و ضد اقتصاد مقاومتی استابراهیم رزاقی با بیان اینکه هیچ امیدی نیست و بعید است دولت فعلی تغییری ایجاد کند که به نفع فقیران و مستمندان باشد، از بی‌عملی نمایندگان مجلس اظهار تأسف کرد.

الویری به دنبال جایگاهی خارج از شورای شهر تهران
از ابتدای شکل گیری شورای شهرتهران، اختلافاتی بین اصلاح طلبان برای تصدی ریاست شورا و شهرداری تهران بروز کرد که یکی از مدعیان مرتضی الویری بود.اما با ورود محمد علی نجفی و محسن هاشمی رفسنجانی وی از این سمت باز ماند.الویری در روزهای اخیر رایزنی های گسترده ای را آغاز کرده تا بتواند ریاست شورای عالی استانها را به دست بگیرد.در همین حال حلقه اعتدال برای ریاست سیدعبدالرزاق موسوی عضو شورای شهر شیراز در شورای استانها به شدت پیگیری می کند!مرتضی الویری عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات است و هنوز نتوانسته جایگاه مناسبی در شورای پنجم تهران به دست آورد.
سفره خلافت در افغانستان

بر اساس اطلاعات موجود، داعش در ابتدای سال 2017 در عراق و سوریه بیش از 80 هزار جنگجو را در سازمان رزم خود داشت که این تعداد در سه ماه پایانی سال جاری تقریباً به شکل قابل توجهی منهدم شدند و در حال حاضر می‌توان گفت، احتمالاً 2000 نیرو را در مناطق مختلف سوریه و عراق می‌تواند داشته باشد.داعش از ماه‌ها پیش‌ تلاش کرد تا بخشی از توان نیروی انسانی خود را به خارج از مرزهای عراق و سوریه منتقل کند. گفته می‌شود بخشی از اعضای فراری داعش به تونس، لیبی، صحرای سینا و سومالی رفته‌اند، اما در این میان شاید بخش عمده‌ای از فراری‌های داعش(حدود چهار هزار نفر) را بتوان در افغانستان مشاهده کرد. به‌ نظر می‌رسد داعش در افغانستان به ‌شکل جدی در حال لانه‌گزینی است.
شب‌ها از فکر فساد خوابم نمی‌برد

موشه یعلون، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی با اشاره به فساد گسترده در ارکان این رژیم گفت: «فساد برای اسرائیل از ایران، حماس و حزب‌الله خطرناک‌تر است؛ فساد در اسرائیل شب‌ها مانع خواب من می‌شود؛ دیگر نمی‌گویم ایران تهدید است، فساد تهدید است

واقعاً دغدغه اشتغال دارند؟

مرکز پژوهش‌های مجلس، گزارشی نظارتی از اجرای قوانین مربوط به محیط کسب‌وکار که پنج سال و نیم از آن می‌گذرد، منتشر کرده است؛ بنابراین گزارش، دولت آقای روحانی از ابتدای تشکیل تاکنون، ۲۵ مورد از احکام قانون بهبود کسب و کار را مطلقاً اجرا نکرده است! این قوانین که مشخص نیست چرا دولت تن به اجرای آن نداده، مهم‌ترین و مؤثرترین احکام برای برقراری شفافیت اقتصادی، تسهیل فعالیت‌های اقتصادی و بهبود محیط کسب‌وکار کشور بوده است.
چهار درگیری احتمالی 2018 آمریکا مربوط به ایران است

اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، پیش بینی کرد که در سال جدید میلادی (۸۱۰۲) آمریکا هشت درگیری درمناطق و موضوعات مختلف خواهد داشت که برای منافع ایالات متحده در سراسر جهان تاثیر مهمی خواهد داشت، بر اساس این پیش بینی درگیری‌های دولت ترامپ به شرح ذیل است:

درگیری نظامی آمریکا، کره شمالی و کشورهای همسایه آن، درگیری مسلحانه بین ایران و آمریکا یا یکی از متحدان آمریکا به دلیل رفتار منطقه‌ای ایران و حمایت از نایبان منطقه‌ای خود، حمله سایبری گسترده به زیرساخت‌ها و شبکه‌های حیاتی ایالات متحده، رویارویی نظامی خواسته یا ناخواسته روسیه و ناتو به دلیل رفتار روسیه در اروپای شرقی، رویارویی نظامی چین و یکی از مدعیان جنوب شرقی آسیا بر سر مناطق بحری مورد منازعه، حمله گسترده تروریستی در خاک آمریکا به دست تروریست‌های خارجی یا داخلی آمریکا، افزایش خشونت در سوریه به دلیل افزایش تنش میان طرف‌های خارجی درگیر (آمریکا، روسیه و ایران) و افزایش خشونت و ناپایداری در افغانستان به دلیل فعالیت طالبان و سقوطدولت حاکم.


اخبار روزانه:

* صادق زیباکلام از نظریه‌پردازان اصلاح‌طلب گفت: بنده با وجود همه انتقاداتی که به نظام جمهوری اسلامی ایران دارم، معتقد هستم هر آسیبی که به نظام وارد شود، به زیان کشور تمام خواهد شد؛ پس باید با چنگ و دندان این نظام را حفظ کنیم؛ چرا که اگر آسیبی به این نظام وارد شود، ما به هیچ عنوان پیشرفت نمی‌کنیم؛ بلکه 50 سال هم به عقب باز می‌گردیم.
* رشد اقتصادی جهان بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی در سال 2018 میلادی حدود 7/3 درصد پیش‌بینی شده است و چین امیدوار است در سال جدید میلادی به رشدی معادل 5/6 تا هفت درصد دست پیدا کند. مرکز پژوهش‌های اقتصادی و بازرگانی لندن به تازگی پیش‌بینی کرده است چین تا سال 2032 میلادی با پشت سر گذاشتن آمریکا نخستین قدرت اقتصادی جهان می‌شود.
* «زاخی هانگبی» وزیر همکاری منطقه‌ای رژیم صهیونیستی در توئیتی از اغتشاشات در ایران حمایت کرد و نوشت: «دنیای متمدن باید از اعتراضات در ایران حمایت کند.» گفتنی است، این رژیم در حالی ادعای دایه مهربان‌تر از مادر برای مردم ایران را دارد که هزاران نفر در روزهای گذشته در اعتراض به فساد در پایتخت رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند.
* صادق محصولی، وزیر کشور دولت احمدی‌نژاد با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره هجمه برخی افراد به قوه قضائیه، گفت: متأسفانه آقای دکتر احمدی‌نژاد از بعد دولت نهم، نگاه‌شان تغییر کرد و مشکلات امروز حاصل نگاه غلط ایشان به مسائل است. وی تأکید کرد: اسلام به ما اجازه نمی‌دهد که برای رسیدن به قدرت دست به هر اقدامی بزنیم.
* علی‌اکبر اصغری‌فرد، رئیس انجمن جوجه یک روزه درباره آخرین وضعیت مزایای مرغ مادر با توجه به شیوع آنفلوآنزا و تأثیر آن اظهار داشت: از ابتدای مهر ماه تاکنون در یک بازه زمانی سه ماهه 600 هزار قطعه مرغ مادر حذف شده‌اند که در مزارع درگیر یا در جوار مزارع درگیر بودند و مجبور به حذف آنها شده‌ایم.
* مؤسسه تحقیقاتی فریزر، جایگاه ایران از نظر آزادی اقتصادی در جهان را بدون تغییر 150 اعلام کرد. گفتنی است، شاخص آزادی اقتصادی بر پایه پنج محور حجم و اندازه دولت، ساختارهای قانونی و حقوق مالکیت، نقدینگی، آزادی تجارت بین‌المللی و قوانین اعتبارات، بازار کار و تجارت تعریف شده است.
* علیرضا زاکانی در تشریح مسائل سال 88 گفت: رهبر معظم انقلاب معترضان را هم پاره تن خود می‌دانستند و اظهار می‌داشتند اینها پاره تن ما هستند و تعدی نشود.

https://www.shoma-weekly.ir/FAGLdA