نگاه

عملکرد خواص در برابر غدیر

اگر خواص یک جامعه خود را نیافته و گمراه باشند و تحت تأثیر عواملی چون دنیاپرستی، مقام پرستی، راحت طلبی، زرق و برق دنیایی باشند؛ عامه آن جامعه راه باطل را پیش می‌گیرند.
سیده فاطمه فخر - غدیر به عنوان رویدادی که در همه زمانها جریان دارد، قابل بررسی است. از جمله از این منظر که چرا برغم آنکه همه در روز غدیر با علی علیه السلام بیعت نمودند ولی چه عواملی باعث شد که همه علی را تنها گذاشته و از قهرمانِ قهرمانان، اولین مظلوم عالم اسلام را بسازند. بعضی از عوامل عبارتند از:

وضعیت خواص و افراد شاخص جامعه آن روز: خواص کسانی هستند که به نحوی در جامعه تأثیر گذارند، زیرا دارای قدرت تفکر و تحلیل و تصمیم هستند و مردم به آنان اعتماد و اتکا دارند. اگر این افراد شناخت دقیق و تحلیل صحیح و قدرت حل و فصل مسائل به نفع عوام جامعه را داشته باشند، آن جامعه سعادتمند بوده و پویایی و اعتلاء به دست می‌آورد.

ولی اگر خواص یک جامعه خود را نیافته و گمراه باشند و تحت تأثیر عواملی چون دنیاپرستی، مقام پرستی، راحت طلبی، زرق و برق دنیایی باشند؛ عامه آن جامعه راه باطل را پیش می‌گیرند.

خواص در زمان رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و شرایط بعد از آن، کسانی بودند که اکثرا از صدر اسلام و بعضی چند سال پس از ظهور اسلام با مسلمانان بوده و در واقعه غدیر نیز حضور داشتند و بعضی راوی حدیث غدیر شده‌اند. ولی این خواص چند دسته شدند:

1- خواص بی‌بصیرت: زمان لازم و موجود برای یاری علی (علیه السلام) را بعد از رحلت پیامبر از دست داده، و به عللی که خود ساخته بودند از جمله عدالت علی (علیه السلام) و یا اینکه قریش از حضرت حمایت نخواهد کرد و یا جوان بودن آن حضرت و ... بهانه جویی کردند.

2- خواص منافق و قدرت طلب: از سالها پیش، این نقشه شوم را در سر می‌پروراندند که حکومت را از خاندان بنی‌هاشم خارج نموده و زمام امور مسلمانان به دست گیرند.

3- کینه ورزی و حقد نسبت به حضرت علی (علیه السلام): آثار و ریشه‌های بت پرستی هنوز در دل عده‌ای وجود داشت و کسی که بیشترین مبارزه با کفار و بت پرستی را انجام داده بود، علی (علیه السلام) بود.

4- افراد راحت طلب و سلطه‌جو: زیر بار ولایت علی (علیه السلام) نرفتند و دیگران را نیز از همراهی با ایشان باز داشتند.

 اما خورشید غدیر همچنان بر تمام جهان در طول 1400 سال نورافشانی کرده، علما و دانشمندان مسلمان و شیعه بسیاری از علمای اهل تسنن و حتی صاحب‌نظران غیر مسلمان نیز بر حقانیت علی (علیه السلام) برای ولایت امر مسلمین اقرار دارند.

هم اکنون نیز شیعیان جهان و مسلمانان آزاده و همه حق پویان به عظمت غدیر ایمان داشته و در سایه سار ولایت امیرالمؤمنین و در امتداد آن ولایت فقیه عادل زمان، با وحدت و تلاش و کوشش روز افزون و به دور از رفتار خواص زمان حضرت علی (علیه السلام)، شانه به شانه، دست در دست هم به فرمان رهبر از هیچ کوشش و تلاشی فروگذار نمی‌کنند و آثار یأس از آرزوی زوال دین اسلام در جهان و افول انقلاب اسلامی که چهل سال است در سر می‌پرورانند، به خوبی نمایان شده است. استکبار جهانی نیز هر روز با خواری و ذلت، نئلضعی که هر یک بعد از دیگری بر وهن و پوچی آنها می‌افزاید، ابراز می‌دارند که با یک اشاره مقام معظم رهبری به زباله‌دان تاریخ سپرده می‌شود.

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلیِّ بنِ أَبِی طالِب (علیه السلام)

https://www.shoma-weekly.ir/hl6g67