گفته می‌شود که...

علیرضا فغانی باز هم کاندید شورای شهر می شود؟/خودروی فرزند رهبر انقلاب چیست؟/با اخلالگران اقتصادی به عنوان خائن برخورد شود/یک ادعا از دلیل لغو برنامه تلویزیونی روحانی/روزنامه دولت سؤال اقتصادی از روحانی را سیاسی کرد/دفاع عجیب یک نماینده اصلاح‌طلب از دولت! و ...

باید با مذاکره از وضعیت سیاه اقتصادی رها شویم!
روزنامه «آرمان» در یادداشتی به قلم «علی بیگدلی» نوشت: «ما در شرایطی هستیم که هر روز به نقطه‌های تاریک بیشتری از جهت اقتصادی می‌رسیم. پیشنهادم به دولت این است که اصل مذاکره اگر براساس منافع ملی ما باشد، باید آن را بررسی کرد. اگر بر این اساس، اصل مذاکره را بپذیریم، می‌توانیم راجع به چگونگی آن صحبت کنیم. از آنجا که هم از جهت سیاست خارجی و هم از جهت داخلی زمینه‌های نارضایتی اجتماعی در جامعه کاملاً فراهم است، می‌تواند ما را با مشکلاتی مواجه کند... الآن با قدرتی که در دریای سرخ از طریق حوثی‌ها از خود نشان داده‌ایم، می‌توانیم در پشت مذاکره امتیاز هم به‌دست بیاوریم.» اصلاح‌طلبان و رسانه‌های آنان این اظهارات را در حالی طرح کرده‌اند که کمتر از سه ماه از خروج ترامپ از برجام که حاصل مذاکره با اروپا و آمریکا بود، می‌گذرد و آمریکا نشان داده است بر هیچ تعهدی پایبند نمی‌ماند.

دفاع عجیب یک نماینده اصلاح‌طلب از دولت!
«
بهرام پارسایی» از نمایندگان اصلاح‌طلب و عضو فراکسیون امید با بیان اینکه در وضعیت فعلی کشور، هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید مقصر روحانی است، گفته است: «هیچ کس نمی‌تواند بگوید سرمنشأ مشکلات فعلی کشور روحانی است، همه به اندازه خود در قدرت و حکومت و در مشکلات سهم دارند، هر سه قوه مقصر هستند»(!) در همین حال، «عبدالله ناصری» عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان نیز در مصاحبه‌ای گفته است: «توجه داشته باشید که مشکلات اقتصادی دولت و کشور خیلی فراتر از این است که با سؤال از رئیس‌جمهور و استیضاح و جابه‌جایی چند وزیر حل شود. من معتقدم که در کشور باید کارهای بنیادی صورت بگیرد(!) و این را باید مسئولان و نمایندگان مجلس بدانند که مشکلات اقتصادی ما زمینه سیاسی و بین‌المللی دارد و با جابه‌جایی یک وزیر اتفاق خاصی نمی‌افتد»(!)

گزارش وقیحانه یک روزنامه اصلاح‌طلب!
روزنامه «ابتکار» در گزارشی تأمل‌برانگیز با عنوان «سربازان دلواپس سیاست» به فرماندهان ارشد سپاه حمله کرده و نوشته است: «این روزها از گوشه و کنار سپهر سیاست ایران صداهای فراوانی بلند است. صداهایی که مخاطب بسیاری از آنها دولت بوده و هر کدام سعی می‌کنند نقدی، پیشنهادی یا حتی دخالتی در امور دولت داشته باشند. در میان تمام این صداها به نظر می‌رسد موضع‌گیری‌ها، تحلیل‌ها و اظهارنظرهای فرماندهان ارشد و نیمه‌ارشد نظامی در عرصه‌های گوناگون سیاسی، دیپلماسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بیش از بقیه به گوش می‌رسد. یکی از رئیس‌جمهوری دفاع می‌کند؛ دیگری از او تقدیر می‌کند؛ آن یکی دولت را تهدید می‌کند و فرمانده بعدی به ارائه راهکارهای دیپلماتیک به رئیس دولت و مسئول اجرای قانون اساسی بسنده می‌کند؛ در آخر هم از میان این فرماندهان یکی سعی می‌کند راهبردهای اقتصادی‌ـ جنگی به دولت ارائه دهد؛ اما چرا فرماندهان نظامی در این ایام به فکر حضور در عرصه اجتماعی و رسانه افتاده‌اند؟ یک روز دیپلمات می‌شوند، روز دیگر کارشناس اقتصادی و فردای بعدی تحلیلگر مسائل داخلی و امنیتی در کشور که این قبیل مداخله‌ها می‌تواند جرم بوده و باعث مجازات مرتکب یا مرتکبان شود

روزنامه دولت سؤال اقتصادی از روحانی را سیاسی کرد

روزنامه ایران، ارگان دولت، تیتر اول خود را روی عکس بزرگی از حسن روحانی به «سؤال نابهنگام» اختصاص داد. این روزنامه در این مطلب می‌نویسد: «عده‌ای از نمایندگان مجلس با هدایت یک جریان سیاسی اقلیت و برخلاف عزم نظام برای ایجاد وحدت، طرح سؤال از رئیس‌جمهوری را به جریان انداختند.» و در ادامه سؤالات را هم زیر سؤال برده است: «برخی مجلسی‌ها معتقدند که محور‌های یاد شده در سؤال از رئیس جمهوری، نه دغدغه ملی بلکه مجموعه مباحثی است که در سطح وزرا قابل بررسی و طرح بوده و فراخوان رئیس جمهوری به بهارستان به بهانه توضیح آن‌ها شایسته نبوده است.»سؤالات نمایندگان سؤال‌کننده از رئیس جمهور پیرامون بحث قاچاق کالا، کاهش شدید ارزش پول ملی و رکود اقتصادی، بیکاری و استمرار تحریم‌های بانکی در دوران اجرای برجام است.روزنامه ایران تأکید می‌کند که نمایندگان هم جناحی روحانی سؤالی از او ندارند و این سؤالات را فقط نمایندگان منتقد روحانی مطرح کرده‌اند و از طرفی همه سؤالات اقتصادی است: «طرح سؤال از رئیس‌جمهوری را ۸۰ نفر از نمایندگان امضا کرده‌اند؛ ۸۰ نفری که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها از فراکسیون ولایی، یعنی مجموعه سیاسی مخالفان دولت در مجلس هستند. این چهارمین سؤالی است که طی ۹ ماه گذشته برای کشاندن حسن روحانی به مجلس مطرح می‌شود. هر چهار سؤال مطرح شده دونقطه مشترک داشتند؛ اول اینکه طراحان آن‌ها همگی از یک طیف بودند و دوم هم اینکه هر چهار مورد این سؤال‌ها بر پایه مسائل اقتصادی طراحی شده بود.» این روزنامه در ادامه سؤال پرسیدن از رئیس جمهور را نشانه عدم همراهی با دولت عنوان می‌کند: «طرح سؤال از رئیس‌جمهوری در فضایی اعلام وصول شده که نشانه‌های همراهی با دستگاه اجرایی کشور برای عبور از شرایط فعلی به مراتب کمتر از چیزی است که باید باشد.»
خودروی فرزند رهبر انقلاب چیست؟

یکی از کاربران فضای مجازی با انتشار پستی در حساب توییتر خود، تصاویری از سیدمسعود خامنه‌ای فرزند سوم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به اشتراک گذاشت که در آن ایشان با یک خودروی ساده در حال تردد هستند. این تصاویر در حاشیه مجلس ختم مرحوم والده سردار حمیدرضا مقدم‌فر مشاور رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ثبت شده است. این مراسم عصر روز سه‌شنبه 9 مرداد در مسجد امام‌صادق (ع) تهران برگزار شد. این کاربر فضای مجازی در توییت خود نوشته است: چند وقت پیش بعد از تشییع مرحوم حسان، عکس تیبای فرزند رهبرانقلاب و توییت کردم، واکنش‌ها زیاد بود، امروز ایشون باز با تیبا اومدن مراسم والده آقای مقدم فر.
علیرضا فغانی باز هم کاندید شورای شهر می شود؟

علیرضا فغانی درباره ثبت نامش در انتخابات شورای شهر به خبرآنلاین گفت:*دوست داشتم آن حال و هوا را (انتخابات شورای شهر) در آن مقطع تجربه کنم و تجربه خیلی خوبی هم برایم بود و قطعا دیگر تا آخر عمرم دور و بر سیاست و مسئولیت نمی روم.

*با یکسری مسائل آشنا شدم که دیدم کار من نیست. به روحیاتم نمی خورد. حتی مسئولیت هم در روحیات من نیست. یک بار پدرم گفته بود اگر بگویند بیا مسئول کمیته داوران شو... گفتم اولا که در این مملکت اصلا به دنبال ما نمی آیند چون رأی است و همه دنبال لابی و زد و بند می روند که آن هم در روحیات من نیست.

الگویی برای حضور در جمع معترضان

رفتن به میان افراد معترض و حرف زدن با آن‌ها در میان یک اعتراض خیابانی که بعضاً شعار‌های تندی هم در آن داده می‌شود، برای یک مقام حکومتی کار ساده‌ای شاید نیست. اما این دقیقاً کاری بود که فرمانده سپاه امام رضا علیه‌السلام روز پنج‌شنبه در شهر مشهد انجام داد. افراد معترض خواستار حضور استاندار در میان جمع خود بودند که خواسته‌شان جوابی نگرفت. اما فرمانده سپاه امام رضا علیه‌السلام به جمع آنان رفت، پای حرف‌هایشان نشست و فضا را آرام کرد. از طرفی تلاش ضدانقلاب برای به آشوب کشاندن حضور مردم هم ناکام ماند و مردم درد دل‌های خود را با سردار نظری در میان گذاشتند. گرچه بسیاری از مسئولان پشت تریبون سخنرانی از لزوم شنیدن حرف مردم می‌گویند و حتی تلاش شد در راستای رسمیت بخشی به اعتراضات مردم، مکان‌هایی برای برگزاری تجمعات اعتراضی در نظر گرفته شود، اما به وقتش وقتی صدای اعتراض بلند می‌شود، خبری از این مسئولان برای شنیدن اعتراض مردم نیست و سخنرانی‌ها در مدح و لزوم شنیدن صدای مخالف در همان پشت تریبون باقی می‌ماند. کاش این اقدام سردار نظری الگویی برای باقی مسئولان باشد تا صدای اعتراض را نه فقط در حرف که در عمل هم بشنوند.
با اخلالگران اقتصادی به عنوان خائن برخورد شود

آیت‌الله حسین نوری همدانی در دیدار عده‌ای از طلاب و دانشجویان تهران با تأکید بر اینکه باید مسئولان اقتصادی با مردم صادقانه صحبت کنند، ادامه داد: مردم اگر بدانند تبعیض نیست، بی عدالتی نمی‌شود و بدانند که مسئولان در تلاش هستند، مطمئناً تحریم را تحمل می‌کنند و مثل همیشه از نظام و انقلاب حمایت می‌کنند. آیت‌الله نوری همدانی تصریح کرد: مردم ایران چون متکی بر ایمان هستند و انقلاب را دوست دارند و دشمن‌شناس هستند، هیچ‌گاه زمینه را برای جولان آمریکا و ایادی آنان فراهم نخواهد کرد. وی افزود: عده‌ای هم از این وضعیت در حال سوءاستفاده هستند. با هر کسی در اقتصاد کشور اخلال ایجاد کند و موجب افزایش مشکلات مردم شود، به عنوان یک خائن باید برخورد شود. این مرجع تقلید هر گونه مذاکره با آمریکا را محکوم کرد و ابراز داشت: چطور عده‌ای این همه ظلم و جنایت را از آمریکا علیه مردم ایران می‌بینند، باز از آمریکا دم می‌زنند؟

عکس یک عجیب یک روزنامه

روزنامه جهان صنعت تیتر یک خود را به تصویری از رئیس جمهور و وزیر کار اختصاص داد که مشغول عزاداری و گریه هستند. روشن است که عکس از یکی از مراسم‌های سوگواری اهل‌بیت علیهم‌السلام انتخاب شده و نیازی به جست‌وجو و اتلاف وقت برای یافتن اصل عکس و زمان و مکان آن نیست. با این حال، اقدام این روزنامه در انتخاب چنین عکسی از روحانی و ربیعی برای اشاره به موضوع سؤال از رئیس جمهور و استیضاح وزیر کار است که باعث تعجب از چنین انتخابی می‌شود. تیتری که روی عکس خورده، این است که «احضار روحانی، استیضاح ربیعی». انتخاب عکس سوگواری دینی برای یک موضوع سیاسی نشان دهنده اوج کج‌سلیقه‌ای مسئولان یک روزنامه است.
بنزین گران نمی‌شود

پس از شایعه‌های فراوانی که اخیرا در مورد افزایش قیمت یا سهمیه‌بندی بنزین منتشر شد، معاون وزیر نفت رسما اعلام کرد دولت برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین ندارد.

یک ادعا از دلیل لغو برنامه تلویزیونی روحانی

روزنامه آفتاب یزد از رسانه‌های حامی حسن روحانی در گزارش اول خود مدعی شده که سخنرانی تلویزیونی رئیس جمهور با مردم که قرار بود هفته گذشته باشد و لغو شد، با توصیه حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی روحانی و به دلیل خالی بودن دست روحانی از دادن اطلاعات و راهکار به مردم ملغا شده است: «حقیقت این است که یکی از دلایل اصلی لغو این گفت‌وگو دست خالی حسن روحانی برای دادن اطلاعات کامل و راهکار حل مشکلات به مردم بود، از همین رو فعلاً سکوت بهترین راه موجود برای رئیس جمهور ارزیابی شد. موضوعی که نشان می‌دهد اطرافیان اقتصادی رئیس جمهور هنوز نه اطلاعات کامل از وقایع اقتصادی اخیر دارند و نه اینکه اطلاعات خودشان را تمام و کمال در اختیار رئیس جمهور گذاشته‌اند... شنیده‌های آفتاب یزد حاکی از آن است که حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی دولت حسن روحانی، از مخالفان اصلی این گفت‌وگوی تلویزیونی بوده است. آشنا به عنوان مخالف اصلی گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس جمهور به روحانی گفته تنها باید زمانی در این شرایط با مردم رودررو سخن بگوید که اطلاعات و داده‌هایش کامل بوده و برای انتقاد‌ها و حل مشکلات پیش‌روی دولت راه حلی ارائه دهد بلکه از این طریق دیگر بیش از این به بازار و مردم فشار نیاید.»آفتاب یزد در ادامه از دستور سکوت به همتی، رئیس جدید بانک مرکزی هم می‌نویسد: «اطلاع یافتیم که حتی عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز در شرایط فعلی دستور اکید گرفته که در حال حاضر حتی‌المقدور در هیچ جلسه‌ای شرکت نکند و این روز‌ها در اتاق خود همراه با تیمش چاره‌ای برای اتفاقات بازار و ملایم‌تر شدن اوضاع بیندیشد. این‌ها همه در کنار هم به این معناست که در شرایط فعلی حسن روحانی بیش از هر گفت‌وگو و شفاف‌سازی با مردم به دنبال جمع‌آوری اطلاعات بیشتر و تأمل دوچندان روی مشکلات کشور است تا بلکه این‌بار جملات بی‌پشتوانه‌ای مثل «مردم خیالشان از بابت قیمت دلار راحت باشد» تکرار نشود.»این جمله که مردم خیالشان از بابت دلار راحت باشد، کلی دردسر برای روحانی درست کرد و بالا رفتن ساعتی قیمت دلار، بازدید و دست به دست شدن فیلم این تکه از سخنان روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی قبلی‌اش را بیشتر و بیشتر کرد. آفتاب یزد می‌گوید که این جمله دردسرساز کار سیف، رئیس پیشین بانک مرکزی است که تازه چند روزی است عوض شده است: «شنیده‌های آفتاب یزد حاکی از آن است که اظهارات آن روز حسن روحانی و اطمینان خاطر او به آینده اقتصاد ایران، به‌واسطه اطلاعات غلطی بود که اطرافیان به او دادند، اطلاعاتی از سوی اشخاصی مثل سیف رئیس کل سابق بانک مرکزی. تا حدی که رئیس جمهور به‌واسطه اطمینانی که امثال سیف به او داده بودند، جلو دوربین تلویزیون همان حرف‌های امثال وی را تکرار کرد. آن مصاحبه به ضرر روحانی تمام شد چرا که اطلاعات و راهکار‌هایی که در آن برمی‌شمرد هیچ‌یک از روی داده‌های اساسی و اصولی نبودند.»
قطع امید از پرداخت بدهی زنجانی

اصغر هندی معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت نفت درباره پیگیری‌هایی که تا به حال این وزارتخانه برای پرداخت بدهی‌های بابک زنجانی داشته است گفت: تا به حال هیچ پولی نه از طریق بابک زنجانی و نه از طرف شرکای خارجی او به وزارت نفت پرداخت نشده است.هندی در پاسخ به این سوال که قرار بود جلساتی با شرکای خارجی ایشان برگزار شود و در این جلسات شرکا تعهد داده بودند که بدهی زنجانی را پرداخت خواهند کرد، گفت: به هر حال ما الان هم تا جایی که امکان داشته باشد و بتوانیم این موضوع را پیگیری می‌کنیم.معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت نفت همچنین با اشاره به اینکه سخنگوی قوه‌قضاییه از قطعی شدن حکم زنجانی و اجرایی شدن حکم او خبر داده است، تاکید کرد: حکم ایشان قطعی شده و تصمیم درباره سرنوشت او هم با قوه‌قضاییه است.گفتنی است بر اساس شنیده‌ها جلسات وزارت نفت و دیگر ارگان‌های ذی‌صلاح با شرکای خارجی بابک‌زنجانی که پیش از این تعهد کرده بودند تا بدهی او را پرداخت کنند بی‌نتیجه مانده است. همچنین گفته می‌شود که احتمالا این جلسات دیگر برگزار نشود چون در دو سال گذشته با وجود پیگیری‌های وزارت نفت پولی پرداخت نشده است.

مطهری متناقض!

علی مطهری، نایب رئیس مجلس در پاسخ به سؤالی در مورد طرح عدم کفایت رئیس جمهور گفته که «الان وقت این کار‌ها نیست.» و بعد اضافه کرده که «مسئول وضعیت جاری کشور آن‌هایی هستند که با هوا کردن موشک تلاش کردند برجام اجرا نشود که البته به هدف‌شان هم رسیدند.»علی مطهری چه زود فراموش کرد که موشکی در این مملکت اگر هوا شد، پس از آن روزی بود که عوامل داعش در قلب تهران، مجلس شورای اسلامی را، هدف قرار گرفتند. یعنی رسماً به ایران ما حمله شد و اگر آن موشک‌ها نبود که مقر داعش را در سوریه هدف قرار دهد و مدافع امنیت و ناموس و جان و مال ملت باشد، چه کسی باید پاسخ گردنکشی داعش در قلب ایران را می‌داد؟! نیاز به توضیح ندارد که اگر آزمایش‌های موشکی قبلی نبود، به وقت لازم موشک‌هایمان قابل استفاده نبود و نمی‌شد به فناوری‌اش اعتماد کرد و لابد باید در برابر توحش داعش هم کوتاه می‌آمدیم! آن موشک‌ها برای دفاع از سرزمین ما و ملت ما شلیک شد و شرط اخلاق و انصاف نیست که مردان نظامی‌مان را که جز با تصمیم فرمانده کل قوا موشکی هوا نکرده و نخواهند کرد، بابت دفاع از خودمان سرزنش کنیم (شرط سیاست بماند که مطهری در کل سیاست دانی نیست). اگر موشکی هوا نشده بود، امروز ایران هفت سال پیش سوریه بود و برجام که سهل است، کل ایران روی هوا بود. سپاه شاید اشتباه بزرگ‌تری هم کرد؛ موشک زدن به مقر داعش در دیرالزور که بماند، شاید همان ۱۷ خرداد باید پاسدار‌های مجلس مقابل حمله داعش دفاعی نمی‌کردند و اسلحه تکفیری‌ها به جای اتاق انتظار مجلس در صحن علنی شلیک می‌شد، مباد گوشه برجامتان گردی بنشیند!حتی اگر برجام به خاطر آنچه مطهری گفته، اجرا نشد، وضع کنونی کشور بیشتر حاصل تصمیمات غلط و سوء مدیریت‌هاست و نه برجامی که تأثیری در زندگی ملت نداشت. علی مطهری گرچه مقصر اجرا نشدن برجام را موشک هوا کردن‌ها می‌داند و بعد هم دلواپسان را مقصر می‌داند و می‌گوید: «وضعیت جاری کشور تقصیر دلواپسان و همه کسانی است که تلاش کردند برجام اجرا نشود البته دولت هم حتماً سوء مدیریت داشته است.»، اما در عین حال در موضعی متناقض، با اشاره به درخواست مذاکره ترامپ، می‌گوید: «با تحقیر‌هایی که ترامپ نسبت به ایران داشته مذاکره مناسب نیست، مذاکره در این وضعیت توأم با ذلت، خواری و تحقیر است.» معلوم نیست اگر مقصر برهم خوردن برجام دلواپسان هستند، چرا مطهری ترامپ را قابل مذاکره نمی‌داند! گفتیم که آدم سیاست دانی نیست!
اخبار روزانه:
*
صادق زیباکلام با ابراز نگرانی از وضعیت موجود، گفته است: این مسائل من را به شدت ترسانده است از اینکه اوضاع بی‌ثبات شود و بهم بریزد. همین نکات باعث می‌شود من بگویم اگر خدایی ناکرده اتفاقی بیفتد، ما پیشرفت نمی‌کنیم و وضع خراب‌تر می‌شود. وی افزوده است: براندازی ایران را وارد جنگ‌های داخلی می‌کند و وضعیت به مراتب بدتر از سوریه و افغانستان می‌شود.
* سیدمحمود نوابی، رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان با بیان اینکه اطلاعات 510 هزار انبار در کشور در سامانه قرار داده شد، گفت: اگر کسانی کالایی در غیر از این انبارها داشته باشند، ظن قاچاق و احتکار محسوب می‌شود. وی گفت: در چهار ماهه نخست امسال 118 هزار بازرسی از انبارها داشتیم که از این تعداد در حوزه کالای قاچاق 3 هزار پرونده به ارزش 15 میلیارد تومان تشکیل شد.
* به گزارش شبکه المسیره یمن، یگان موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور شامگاه جمعه 12 مرداد اعلام کرد یک فروند موشک بالستیک از نوع «زلزال 1» را به محل تجمع نظامیان رژیم سعودی در منطقه «ملحمه» استان «جیزان» عربستان شلیک کرده است. این یگان همچنین اعلام کرد دو موشک از نوع زلزال را به محل تجمع نیروهای وابسته به ائتلاف عربستان سعودی در منطقه عسیر شلیک کرده است.
* مناقبی، رئیس مجمع واردات گفت: کسانی که تا امروز از ارز دولتی استفاده کرده‌اند، خیلی وابسته به بخش خصوصی واقعی در کشور نبوده‌اند؛ بنابراین تقاضای ما این است که اعلام شود این ارز به چه کسانی و برای چه داده شده است؟ وی افزود: کارت بازرگانی نیز در سال‌های قبل مشکلاتی داشته است و کسانی بوده‌اند که از کارت‌های یکبار مصرف استفاده غیر قانونی کرده‌اند.
* سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در اظهاراتی خواهان تشکیل دادگاه صحرایی برای متهمان اقتصادی شد و تأکید کرد، در وضعیت فعلی نیروهای انقلاب باید آرایش نظامی به خود بگیرند. او با کنایه به نمایندگان مجلس گفت: برخی نماینده‌ها به جای پیگیری مشکلات مردم دنبال مجوز کنسرت و حضور زنان در ورزشگاه‌ها هستند.
* یک کارشناس جمعیت‌شناسی گفت: زودتر از آنچه فکر می‌کردیم، نرخ رشد جمعیتی در ایران صفر خواهد شد. قاسمی افزود: پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد این اتفاق حدود پنج سال زودتر و در سال ۱۴۱۵ رخ خواهد داد؛ اما سیاستگذاران هنوز تحولات نگران‌کننده جمعیتی را جدی نمی‌گیرند.
* علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: در هفت ماه دو بار از مجلس رأی گرفتم. دوباره استیضاح می‌شوم، در حالی که حق دفاع در کمیسیون را نداشتم و مستقیم به صحن آورده شدم!
*
مدیر دفتر هواپیمایی جمهوری اسلامی در کویت با رد برخی شایعات در خصوص ممانعت کویت از عبور هواپیماهای ایران ایر از آسمان این کشور، گفت: در حال حاضر عبور هواپیماهای ایران از آسمان کویت بدون هیچ مشکلی ادامه دارد
* مرکز آمار کشور اعلام کرد: در تیر ماه ١٣٩٧ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩٥) به 121/4 رسید که نسبت به ماه پیش 4/4 درصد افزایش را نشان می‌دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهیانه خانوارهای کشور مربوط به استان تهران با 7/6 درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهیانه مربوط به استان خراسان رضوی با 1/6 درصد افزایش است. همچنین درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال گذشته برای خانوارهای کشور 13/8 درصد است.
* اشرف بروجردی از چهره‌های جریان اصلاحات و رئیس کمیته بانوان ستاد حسن روحانی در سال 96 گفته است: حرکت دولت آقای روحانی بسیار آهسته و کند بوده و همین آهسته حرکت کردن مردم را خسته کرده است. در وضعیت کنونی یکی از چالش‌های جامعه کاهش تعلق خاطر بخش‌هایی از سرمایه اجتماعی نسبت به مجموعه مدیریت کشور است.
* منابع دیپلماتیک در سرزمین‌های اشغالی اعلام کرده‌اند، در پی اعلام آمادگی ترامپ برای دیدار با همتای ایرانی خود، یک مقام ارشد آمریکایی به مقامات صهیونیست اطمینان داده است که سیاست سختگیرانه آمریکا در قبال ایران تغییری نکرده است.
* مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد، هر ۱۰ درصد رشد نرخ ارز سبب افزایش دو درصدی نرخ تورم خواهد شد و در صورت کاهش یک میلیون بشکه‌ای صادرات نفت ایران، رشد اقتصادی به منفی دو درصد سقوط خواهد کرد.

https://www.shoma-weekly.ir/YpVXsK