
عطش مذاکره در سراب دموکراتها
این روزها با نزدیک شدن به انتخابات سال 2020 آمریکا، غربگرایان داخلی در حال تصویرسازی واهی از چهره دموکراتها هستند. آنها بر اساس برساختههای رسانهای، راهبرد صبر و انتظار را در برابر اقدامات خصمانه دولت کنونی آمریکا در پیش گرفتهاند؛ راهبرد صبر و انتظاری که بر اساس خیال واهی روی کارآمدن یک دموکرات و بازگشت او به برجام و آغاز مجدد مذاکرات شکل گرفته است. این جریان با جداسازی دموکراتها از جمهوریخواهان، مدام در تلاشاند تا دموکراتها را مخالف ترامپ و رفتارش در قبال ایران و برجام جا بزنند. رسانههای زنجیرهای نیز در خدمت این استراتژی درآمدهاند و زمانی روزنامه آرمان با تیتر «دموکراتها برنده شوند؛ آمریکا به برجام برمیگردد» به استقبال دموکراتها میرود و روز دیگر احمد نقیب زاده در روزنامه سازندگی مینویسد: «اگر ایران شانس بیاورد و در آمریکا دموکراتها به پیروزی برسند، در آن صورت احتمال مذاکره مطلوب برای دو طرف بیشتر خواهد شد.» اما ماجرا فراتر از اینهاست.
فوت ۵۲۵ تن بر اثر مصرف الکل تقلبی در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت: متاسفانه از اول اسفند تا صبح امروز، ۵۰۱۱ نفر در کشور به دلیل مصرف الکل تقلبی دچار مسمومیت شدند و ۵۲۵ نفر از این مسمومین که به مراکز درمانی مراجعه کرده اند، جان خود را از دست داده اند. هم اکنون ۲۲۹ نفر از این مسمومیت در بخشهای عادی و ۴۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه ICU بستری هستند، اما سه هزار و ۴۵۱ نفر ترخیص شده اند. تعداد ۹۵ نفر از مسمومین، نابینا و کم بینا شده و ۴۰۵ نفر نیز نیازمند خدمات دیالیز شده اند
ترفند نخنما و تکراری «نمیگذارند کار کنیم»
«علی تاجرنیا» از محکومین فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «جریان اصلاحات حتی بعد از حضور در عرصه قدرت هم این امکان را ندارد که به صورت کاملاً آزادانه برنامههای خود را پیش ببرد. مثال آن در دولت فعلی و مجلس دهم وجود دارد. اصلاحطلبان کاندیداهایی را که در مجلس گذشته انتخاب کردند از روی ناچاری بود. تاجرنیا در ادامه مدعی شده است: «دولت امروز دولت اصلاحطلب نیست و روحانی هم کاملاً به این امر واقف است. از نظر من دولت اصلاحات فقط به دولت اصلاحات [دولت خاتمی] و مجلس ششم محدود میشود و با تمام ایرادات آنها تجلی جریان اصلاحات بهطور کامل فقط در این دو عرصه سیاسی بود». اصلاحطلبان همیشه در زنگ حساب با این ترفند نخنما و تکراری که «نمیگذارند کار کنیم»، از پاسخگویی درباره عملکرد خود طفره میروند. «سعید حجاریان» از لیدرهای جریان اصلاحات- مرداد ۹۷ - در مصاحبه با روزنامه اصلاحطلب شرق در پاسخ به این سؤال که «به نظر شما اصلاحطلبان باید با دولت روحانی چگونه برخورد کنند؟» گفته بود: «من معتقدم میشود اصلاحطلبان بگویند دولت روحانی، دولت ما نیست؛ مشروط بر اینکه ذکر کنند دولت، متعلق به چه جریانی است». در روزهای گذشته، «علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در اظهارنظری تأملبرانگیز، روحانی را نامزد اجارهای خواند و گفت: «مردم در سال ۱۴۰۰، دیگر به نامزد اجارهای رأی نمیدهند. مردم دیگر با کاندیداهای دستدوم، اجارهای و... پای صندوق رأی نمیآیند».
احیای آمریکا سالها طول میکشد
سی ان ان در بررسی وضعیت بیکاران کرونایی در آمریکا گزارش داد: «آمار افرادی که در ۵ هفته گذشته شغل خود را از دست دادهاند، به رقم باورنکردنی ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. کسانی که هرگز تقاضای کمک نکرده بودند، به بانکهای غذایی سر میزنند. پس از غلبه بر کرونا، جنگ برای احیای آمریکا تا مدتها ادامه خواهد داشت. این مبارزه نه ماهها بلکه سالها به طول خواهد انجامید.»
طرح جدید آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
نشریه آمریکایی «نیویورکتایمز» میگوید که «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، در حال آماده کردن یک استدلال است که بر اساس آن واشنگتن ادعا میکند عضوی از توافق هستهای به شمار میرود. بر اساس این گزارش، هدف از این طرح، فشار به شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران و اعمال تحریمهای شدیدتر است. همزمان با نزدیک شدن به موعد پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر، این استدلال حقوقی از سوی «مایک پمپئو»، در حال تدوین است. این نشریه مینویسد «هرگونه قطعنامه جدید برای منع کشورها از صدور تسلیحات به ایران مورد مخالفت روسیه و چین قرار خواهد گرفت؛ مسکو پیشازاین اعلام کرده که موافق ازسرگیری توافقها برای فروش سلاح به ایران است.» بر اساس گزارش «نیویورکتایمز»، دیپلماتهای اروپایی که از این طرح مطلع شدهاند میگویند «ترامپ و پمپئو برای پیشبرد طرحهای خود به صورت گزینشی انتخاب میکنند که آیا این کشور عضو توافق هستهای است یا خیر!»
نامهنگاری برای یک موضوع ملی
حجتالاسلام قرائتی در مورد نامهنگاریهایش برای انس با تفسیر قرآن، گفت: «من نامهای نوشتم، رهبر معظم انقلاب آن را خواندند. پس از موافقت مقام معظم رهبری، نامه را برای حجتالاسلام حاج علیاکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه فرستادیم. این مسئله حرکت نهضت تفسیر باید ملی شود و بهترین کسی که میتواند، ائمه جمعهاند. آنها شناختهشده و برگزیده شدهاند، بیان و مأموریت دارند و وظیفهشان هم این است. او نامهای دوصفحهای به همراه نامه من به ائمه جمعه درباره تفسیر قرآن در ماه رمضان فرستاد که بنا بود امسال در مساجد تفسیر قرآن مطرح شود. باید تفسیر را طوری کنیم که شیرینی قرآن را به مردم بچشانیم. خداوند به ما این توفیق را بدهد که هم مزه قرآن را بچشیم و هم به دیگران بچشانیم.»
پیش بینی آخوندی از بیکاری ۳ میلیون
عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی گفت: برآورد میشود بحران کرونا به بیکاری ۳ میلیون شاغل موجود و تعطیلی هزاران کارگاه و بنگاه کوچک و متوسط بینجامد که ممکن است برای مدتها نتوانند فعال شوند. بسته یکصد هزارمیلیاردی دولت و جدول توزیع آن هیچ تناسبی با میزان عمق فاجعه ندارد. مشخصا پیشنهاد من انتشار معادل ریالی دستِکم ۲۰ میلیارد دلار اوراق مشارکت به پشتوانهی داراییها صندوق توسعه ملی است. نکته مورد تاکید من این است که اگر این صندوق امروز به داد مردم ایران نرسد، پس کی میخواهد مؤثر عمل کند؟ چه توسعهای مؤثرتر از حفظ کلیّت همبستگی اجتماعی و اقتصاد ملی ایران وجود دارد؟ چه طرح و پروژهای وجود دارد که از نجات اقتصاد ایران از وضعیت وجود مهمتر باشد؟
ادعای جدیدی مهناز افشار
مهناز افشار ادعا کرده که در ماجرای شهادت طلبه همدانی نقشی نداشته و توئیت جنجالی خود را یک روز بعد از شهادت او منتشر کرده است. همزمان با اولین سالگرد شهادت مصطفی قاسمی طلبه همدانی، مهناز افشار در لایو اینستاگرامش اشاره کرده که پست خود را درباره اکانت فیک طلبه مازندرانی در توئیتر یک روز بعد از شهادت طلبه همدانی منتشر کرده و به نوعی سعی کرده است خود را در پرونده قتل طلبه همدانی تبرئه کند.
ارزانترین بنزین دنیا گرانترین شد
بنزین در ونزوئلا در پی بحران کمبود سوخت از ارزانترین بنزین جهان چرخش ۱۸۰ درجهای داد و بالاترین نرخ را در جهان پیدا کرد. جهش قیمت بنزین در ونزوئلا در حالی روی داده که قیمت بنزین در نقاط دیگر جهان به دلیل کاهش تقاضا در بحبوحه شیوع ویروس کرونا به شدت کاهش پیدا کرده است. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در آمریکا قیمت میانگین هر لیتر بنزین در هفته منتهی به ۲۰ آوریل، ۴۸ سنت بود.
سلاحهایی که هدفشان برهم زدن آرامش در منطقه است
گروه موسوم به «دیدهبان حقوق بشر سوریه» وابسته به معارضان اعلام کرد که آمریکا روز دوشنبه 70 کامیون حامل سلاح و تجهیزات نظامی را به حومه استان الحسکه واقع در شمال سوریه فرستاد. گروه مزبور تأکید کرد که این کاروان آمریکایی تجهیزات نظامی خود را از گذرگاه مرزی «الولید» عراق به شمال سوریه منتقل و در پایگاههای غیرقانونی «قصرک» و «تل بیدر» در حومه الحسکه مستقر کرد. آمریکا یکشنبهشب نیز کاروانی متشکل از 30 تانکر و کامیون حامل سلاح و مهمات را از عراق روانه استان الحسکه کرد. نظامیان اشغالگر آمریکایی در تاریخ 18 آوریل نیز 50 کامیون حامل سلاح و مهمات را از گذرگاه الولید عراق به استان الحسکه سوریه منتقل کردند.
هشدار به مدیران درباره جریمه پنهان کردن اموال دولتی
یک مسئول اقتصادی در کابینه با ابلاغ بخشنامه ای در روزهای اخیر خطاب به همه وزارتخانه ها و موسسات دولتی، با تشریح اقداماتی که باید امسال جهت فروش اموال و تامین اعتبار تکمیل طرح های نیمه تمام و پرداخت مطالبات انجام دهند، تاکید کرده حسب مجوزهای صادرشده، اموال غیرمنقولی که دستگاه ها به صورت بلااستفاده رها کرده و فهرست آن ها را به دولت اعلام نکنند، در صورت کشف، به فروش می رسد و درآمد آن به حساب دولت واریز می شود.
ایرلاین های خارجی پول مسافران ایرانی را نمی دهند؟
به رغم تاکید مسئولان اجرایی مبنی بر ضرورت پرداخت بدون کسری پول بلیت اتباع ایرانی که در ایام کرونا عازم مسافرت خارج از کشور بوده اند، یک نهاد مسئول در نامه روزهای اخیر خود به تعدادی از نمایندگان ایرلاین های خارجی فعال در کشورمان، به آن ها اعلام کرده حسب گزارش های واصله از دفاتر مسافرتی و آژانس های گردشگری، این شرکت های خارجی مبالغ مربوط به بلیت مسافران ایرانی را به آن ها پرداخت نکرده اند که در صورت ادامه این روند، طرح شکایت قانونی و قضایی از سوی طرف ایرانی انجام خواهد شد.
دعوت به انفعال مقابل قدرتی که رفتار کرونایی دارد!
در ادامه رویکردهای انفعالی جریان اصلاحات نسبت به تهدیدات امریکا، روزنامه اعتماد در یادداشتی از سر استیصال و درماندگی توصیه کرد، ایران نباید بهانه دست امریکا برای ماجراجویی در منطقه بدهد!این روزنامه در یادداشتی به قلم «کوروش احمدی» فعال سیاسی اصلاحطلب نوشت: «دو واقعه یکی کاهش شدید تقاضا برای نفت و قیمت آن و دیگری مواجهه دریایی اخیر بین ایران و امریکا در ۲۷ فروردین ایجاب میکند که تصمیمگیران سیاسی و اقتصادی ایران بار دیگر آینده نفت و عواقب راهبردی کاهش اهمیت آن برای کشور را مورد توجه قرار دهند». این روزنامه مدعی شد: «هر برخورد نظامی احتمالی در این منطقه میتواند موجب توقف صدور حدود ۲۰ درصد از نفت مصرفی جهان از خلیجفارس شود. این درحالی است که اکنون برای تثبیت قیمت نفت حدود ۴۰ دلار در هر بشکه به حذف بیش از این مقدار از تولید از بازار نیاز است. در حالی که پیش از این تصور میشد که مصرفکنندگان نفت در شرق و غرب عالم برخورد نظامی در خلیج فارس را که میتواند موجب افزایش قیمت نفت تا ۲۰۰ دلار شود، نمیپذیرند و این یک عامل بازدارنده است». اعتماد در ادامه نوشت: «با توجه به این تحول راهبردی، اکنون ممکن است دولت امریکا کمتر نگران عواقب استراتژیک یک برخورد نظامی در منطقه باشد و در نتیجه هر حادثه کوچک در دریای عمان، خلیجفارس یا عراق را به بهانهای برای یک ماجراجویی بزرگ تبدیل کند». دعوت به انفعال مقابل زیادهخواهیهای امریکا در حالی از سوی اصلاحطلبان توصیه میشود که چند روز پیش رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در توصیف رفتار کرونا به نکته ظریفی اشاره کرده و گفته بود: اگر کسی روحیه خوب داشته باشد از این کرونا زود عبور میکند و اگر کمی خود را ببازد، کرونا پررو میشود؛ ابرقدرتها هم همین طور هستند؛ اگر در برابر ابرقدرتها خودتان را ببازید پررو میشوند و ول نمیکنند؛ اما اگر با نشاط بایستید در میروند و این کرونا هم اخلاق و رفتارش مشابه آنهاست.
اظهارات رونالدینیو پس از آزادی
مهاجم بازنشسته برزیلی پس از آزادی از زندان برای نخستین بار مصاحبه کرد. رونالدینیو مهاجم پیشین بارسلونا در مورد پاسپورت غیرقانونی اظهارکرد: زمانی که متوجه شدیم مدارکمان جعلی است، شگفت زده شدیم. پس از آن تمام تلاشمان را کردیم تا با دادگاه همکاری کنیم. گفتنی است ستاره سابق تیم ملی برزیل پس از مشخص شدن جعلی بودن پاسپورتش به زندان فرستاده شد. او در این رابطه گفت: ضربه سختی بود. هرگز تصور نمیکردم در چنین شرایطی قرار بگیرم. تمام دوران زندگیام به دنبال رسیدن به بالاترین سطح حرفهای بودم و میخواستم با فوتبالم مردم را شاد کنم. وی افزود: پرواز برگشت ما به برزیل برای هفتم مارس بود؛ چون باید به تولد پسرم میرسیدم. تمام کسانی که در زندان آگروپاسیون بودند با من به مهربانی رفتار کردند. با هم فوتبال بازی کردیم، از من امضا و عکس گرفتند.
اخبار روزانه:
* ظریف در توئیتر نوشت: دو سال پیش، پامپئو و رئیسش اعلام کردند، مشارکت آمریکا در برجام را متوقف میکنند، با این امید که فشار حداکثری آنها ایران را به زانو درخواهد آورد. بعد از شکست تحقیرآمیز این سیاست، او (پامپئو) میخواهد دوباره به مشارکت در برجام بازگردد. به رؤیاپردازی خاتمه دهید، ملت ایران همیشه خود برای سرنوشتش تصمیم میگیرد.
* دادستان تهران گفت: درخصوص تخلفات ارزی علاوه بر دریافت کنندگان متخلف ارزی حدود ۲۵ نفر از کارکنان بانک مرکزی تا سطح مدیرکل و تعدادی از افراد متخلف در بانکهای عامل تحت تعقیب قرار گرفتهاند. کارگروهی متشکل از دیوان محاسبات و بانک مرکزی و گمرک و وزارت صمت و ضابطین زیرنظر بازپرس ویژه پرونده جهت رسیدگی کارشناسانه به ابعاد مختلف گزارش دیوان محاسبات تشکیل شده است.
* اندیشکده بینالمللی صلح استکهلم با بررسی بودجه نظامی کشورهای جهان اعلام کرد: آمریکا، چین، هند، روسیه و عربستان در رتبههای اول تا پنجم قرار دارند. در سال ۲۰۱۹ کشورهای جهان ۱۹۱۷ میلیارد دلار برای مصارف نظامی هزینه کردهاند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸، ۳.۶ درصد رشد نشان میدهد. کرونا نشان داد کشورهایی که صدها میلیارد دلار برای بخش نظامی خود هزینه کردهاند، از زیرساختهای بهداشتی مناسب برای مواجهه با این ویروس بهرهمند نیستند.
* به استناد برخی منابع مجازی، شخصی که ادعا میکرد مجتهد دینی است و در چند مصاحبه خود با شبکههای ماهوارهای معاند عراق ازجمله الحدث و العربیه به مرجعیت شیعی عراق و حشدالشعبی نیز تاخته بود، با آقای سید کمال حیدری در قم دیدار کرد. به گفته این منابع؛ نزار جبار مطشرالمحلاوی، سرهنگ اطلاعات کل رژیم بعث صدام از شاخه فعالیتهای خارجی بوده که از سال ۲۰۰۳ به بعد ساکن امان در اردن شده، سپس از سوی اطلاعات رژیم صهیونیستی در اردن به استخدام نیروهای جاسوسی درآمده و طی گذراندن دورههای فشرده آموزشی در سال ۲۰۱۰ در کسوت یک روحانی شیعه با نام جدید آیتالله سید حسن الموسوی به عراق بازمیگردد.
* رئیس آژانس فضایی رژیم صهیونیستی نگرانی خود از ماهواره سپاه را اینگونه نشان داد: «موفقیت ایران در پرتاب ماهواره «نور» برای امنیت ما خطرناک است. این بدین معناست که ایران قادر به دسترسی به هر نقطهای از کره زمین است. [ما] از پیامدهای پرتاب ماهواره نور و قرار گرفتن آن در مدار زمین نگران هستیم.»
*سردار شریف، سخنگوی سپاه اعلام کرد: «اخیراً بعد از فرمایشات رهبری مبنی بر کمک مؤمنانه، به کسانی که شغلشان را در جریان کرونا از دست داده بودند و مشکل دارند قرارگاهی را تحت عنوان قرارگاه امام حسن (ع) راهاندازی کردیم و تاکنون یکمیلیون و پانصد هزار بسته معیشتی برای 3.5 میلیون خانواده تهیه شده است که مرحله دوم و سوم آن در طول ماه مبارک رمضان انجام خواهد شد.»