
عدم موفقیت فرستاده دولت به قم
در جریان سفر الهام امینزاده به قم در مقام نماینده دولت، چند نفر از مراجع، از جمله آیتالله صافیگلپایگانی و آیتالله وحیدخراسانی از پذیرش وی خودداری کردند و شنیده شده است برخی از علما نیز که وی را پذیرفتهاند، نصایحی را برای دولتیها مطرح کردهاند. گفتنی است، برخی معتقدند این سفر امینزاده برای کسب رضایت مراجع به منظور تصدی پست وزارت علوم بوده و اجازه ندادن مراجع و علما به این دیدار به معنای داشتن انتقادات جدی نسبت به رویکرد دولت و وزارت امینزاده بوده است که به احتمال قوی معرفی وی از سوی دولت به مجلس برای وزارت علوم را نیز منتفی کرده و به نظر میرسد، از میان دکتر سلیمی(رئیس دانشگاه علامه طباطبایی)، دکتر دهقانیفیروزآبادی(معاون مرکز پژوهشهای مجلس)، سیدضیا هاشمی(سرپرست کنونی وزارت علوم) و دکتر برخورداری(عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت) یک نفر در اواسط مهر ماه برای کسب اعتماد نمایندگان به مجلس معرفی شود.
دیدار ضد ایرانی ترامپ و نتانیاهو
دونالد ترامپ در جریان دیدار یک ساعته خود با بنیامین نتانیاهو در نیویورک، گفته است به زودی درباره برجام تصمیم خواهد گرفت. نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ادامه بر اهمیت آنچه «عقب زدن تجاوزات فزاینده ایران در منطقه» نامیده، تأکید کرده است. دونالد ترامپ در ادامه دیدار، در پاسخ به پرسش یک خبرنگار مبنی بر اینکه «آیا قصد دارید توافق هستهای با ایران را حفظ کنید؟» گفته است: «به زودی خواهیم دید.»
پادشاهی که نمیخواهد خادم حرمین شریفین باشد
پایگاه اینترنتی مرکز تحقیقاتی استراتفور آمریکا در گزارشی درباره آینده عربستان سعودی نوشت: تغییرات در حال رسیدن به عربستان سعودی است و ممکن است به زودی به سطوح بالای پادشاهی در این کشور برسد. این پایگاه اینترنتی در ادامه نوشت: هرکس که امور عربستان را پیگیری میکند، این تغییرات را مشاهده کرده است که یکی از نشانههای آن ایجاد یک اداره امنیتی از سوی ولیعهد سعودی برای قرار دادن دستگاه اطلاعاتی تحت کنترل خود و پس از آن دستگیری گسترده فعالان اجتماعی، سیاسی و مذهبی است. این پایگاه همچنین به نقل از برخی منابع اعلام کرد: محمدبنسلمان، ولیعهد سعودی تلاش دارد پس از رسیدن به قدرت، لقب «خادم حرمین شریفین» را از عنوان خود حذف کند. گفتنی است، استفاده پادشاه سعودی از این لقبها در دهه هشتاد میلادی و در راستای تلاش برای تقویت و مشروعیتبخشی دینی به رژیم صهیونیستی در جهان اسلام اتفاق افتاد.
اعطای سود سهام عدالت در مرحله حرف باقی مانده است
داریوش پاکبین، رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت با بیان اینکه ما هنوز مردم را به عنوان مالکان اصلی سهام عدالت نمیشناسیم، گفت: اعطای این سهام به مردم تنها در مرحله حرف باقی مانده و هنوز عملیاتی نشده است. وی افزود: تا پایان سال ٩١، حدود ٣٥ هزار میلیارد تومان از این سهام به شرکتهای سرمایهگذاری استانی منتقل شد، اما مطابق یکی از مصوبههای دولت قبل، دو هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت از بین رفت. رئیس اتحادیه کشوری سهام عدالت گفت: با خروج سهام شرکت ملی گاز، سبد سرمایهگذاری سهام عدالت تنها صاحب ٢٨ هزار میلیارد از ٤٩ هزار میلیارد تومان شده است. وی تأکید کرد: تاکنون دو میلیون نفر با مراجعه به تعاونیها، سود سهام مرحله اول را در دورههای گذشته دریافت کردهاند؛ اما نام آنها در حال حاضر به عنوان سهامدار در پایگاه سازمان خصوصیسازی نیست.
هشدار سردار سلیمانی به جداییطلبان عراق
پایگاه خبری «المانیتور» نوشت: «در روزهای گذشته مسئولان سیاسی و نظامی ایران و آمریکا به کردستان عراق رفتند تا متحد خود در مبارزه علیه داعش، یعنی مقامات حکومت اقلیم کردستان را متقاعد کنند که برگزاری همهپرسی را برای استقلال لغو کنند یا پس از برگزاری همهپرسی در سوم مهر ماه درخواست خود برای استقلال از دولت مرکزی عراق را منتفی کنند. در این زمینه سردار سلیمانی، فرمانده ایرانی در سفری به عراق به مقامات اتحادیه میهنی کردستان عراق گفته است، من تاکنون از نیروهای مردمی حشد الشعبی خواستهام به کردستان عراق حمله نکنند؛ اما دیگر این کار را نخواهم کرد.» المانیتور همچنین مدعی شده است: مقامات آمریکایی نیز به مسئولان اقلیم کردستان گفتهاند که ما از شما حمایت نخواهیم کرد و آمریکا صد درصد با این همهپرسی مخالف است.
امکان پیروزی رقبای دولت وجود داشت
عباس عبدی با بیان اینکه انتخابات ٩٦ به یک انتخابات استاندارد نزدیک شده بود، گفت: شاید اولین بار بود که مردم از پیش تصوری از پیروز قطعی نداشتند و احتمال پیروزی طرفین وجود داشت. وی با بیان اینکه ظرفیت بالقوه شکست روحانی وجود داشت؛ اما رقبای وی نتوانستند این ظرفیت را بالفعل کنند، گفت: وقتی رقابت میلیمتری میشود، طبیعی است که گافها و رفتارهای غلط میتواند تأثیرات فراوانی داشته باشد. مسئله این بود که آقای رئیسی به دلیل نداشتن سابقه کار سیاسی، ظرفیتی برای شکست روحانی نداشت؛ چرا که امر سیاسی صرفاً یک امر آموزشی نیست که به یک نفر در چند روز آموزش داده شود. عبدی تصریح کرد: اولین اشتباه و گاف بزرگ رقبای آقای روحانی، دوقطبی کردن انتخابات بود که آقای قالیباف آن را کلید زد.
نظر کمیسیون تحقیق درباره رهبری امام خامنهای
سخنگوی کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان که از ابتدای رهبری امام خامنهای، عضو مجلس خبرگان رهبری بوده، گفت: ما بارها بررسی کرده و بیش از پیش مطمئن شدهایم که شرایط رهبری در ایشان محرز است. آیتالله مجتهدشبستری در ادامه گفت: هرچه بررسی کردیم، نتوانستیم نقطه ضعفی در عدالت، علم و دانش، شجاعت، مدیریت و تدبیر ایشان پیدا کنیم؛ بلکه روز به روز قدرت رهبری بیشتر در ایشان متجلی شده است. وی افزود: اینطور نیست که برخی تصور میکنند آیتالله خامنهای به مجلس خبرگان یا کمیسیون تحقیق پاسخگو نیست؛ ما هر زمان سؤالی داشتیم خدمتشان رسیدهایم و خود ایشان نیز اینطور توصیه کردهاند که در صورت سؤال یا شبهه خدمتشان برسیم.
تذکر به ضد انقلاب طبیعی است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که وزیر اطلاعات گفته است ما به مرتبطان با کانال «آمدنیوز» تذکر دادهایم و میتوان فهمید که این ارتباط با مرتبطان وجود دارد و چرا با اینها برخوردی نشده است، گفت: «درخصوص شبکههای مختلف تلگرامی که جریانهای ضد انقلابی هم در آن مرتکب جرایم سنگینی میشوند، تلاش میکنیم تا برخورد شود؛ این نکته را هم عرض کنم که کسانی که با ضد انقلاب مرتبط هستند، چه بسا این خبر را نداشته باشند و ندانسته این کار را کرده باشند، اینگونه تذکرات به این افراد طبیعی است.»
توزیع سیگار رایگان با حجم زیاد در یک استان پرجمعیت
در سه هفته گذشته فردی ناشناس اقدام به پخش پاکت های سیگار با برند «E» در بین دخانیات فروشان سطح شهرکرج به صورت رایگان نموده است. این نوع سیگار متعلق به شرکت «پ» می باشد که تامین کننده انواع سیگار در سایزها وطعم های مختلف در ایران می باشد. برآوردهایی در مورد حجم سیگار پخش شده به صورت کارتنی و باکسی به دست آمده است اما هنوز مشخص نیست این اقدام به چه دلیل و با چه هدفی انجام گرفته است.
خودتان راهتان را از مساجد جدا کردید
محمدرضا عارف در مصاحبهای گفته که «انحصار مساجد و مکانهای ارزشی در یک جریان سیاسی به صلاح نیست و در درازمدت آسیبهای جدی به باورهای دینی مردم میزند.» شاید او در خاطرش نباشد، اما در همان دولتی که عارف معاون اول بود، به باورهای دینی مردم از سوی حامیان دولت آنقدر تاخته شد که از اساس، بسیاری از اهالی مسجد و مکان ارزشی، اصلاحطلبان را مخالف دین و ایدئولوژی میدانند. اصلاحطلبان با تاختن به مساجد و هیئتهای مذهبی و حتی عزادارای اهلبیت علیهم السلام راه خود را از دین مردم جدا کردند و حالا گلایه دارند که چرا ما جایی در اماکن ارزشی نداریم. اصلاحطلبان سال هاست در ژست روشنفکری ماندهاند و روشنفکر جماعت چگونه میشود که منبر تریبون سیاسیاش باشد؟ نمیشود برای خوشامد و جذب افراد خاص، علیه تریبونهای مذهبی و ارزشی موضع گرفت و بعد هم متوقع بود از ظرفیت مساجد و امکان مذهبی برای پیشبرد اهداف سیاسی بهرهمند شد. قضیه ساده است؛ مسجد برای کسانی است که آنجا هستند، نه برای ما و نه برای شما. نگاه کنید چه کسانی داخل مساجد هستند.
نمایندهای که با تاکسی و مترو در شهر تردد میکند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی که از وسایل حمل و نقل عمومی برای تردد در شهر استفاده میکند، ترافیک را اصلیترین معضل پایتخت میداند و امیدوار است فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی در میان مسئولان رواج یابد. علی اصغر یوسفنژاد که برای حضور در جلسات علنی مجلس، ادارات، وزارتخانهها و همچنین در مسیر بازگشت به منزل خود از تاکسی و مترو استفاده میکند، میگوید که روزانه چهار کیلومتر در مسیر منزل تا مجلس پیادهروی و در طول این مسیر هم با مردم گفتوگو می کند.
زیباکلام: نکته مثبت اصلاحطلبان نداشتن ایدئولوژی است!
اصلاحطلبان بارها از سوی منتقدان خود متهم به بی اعتنایی به ایدئولوژی شدند و هربار از خود دفاع و این اتهام را رد کردهاند و حتی روی به تفاسیر دینی از عملکرد سیاسی خود آوردهاند که عملاً به تحریف گزارههای دینی منجر است. این بار کسی از میان خود اصلاحطلبان به دوری آنان از ایدئولوژی صحه گذاشته؛ البته با این تفاوت که آن را نقطه قوت اصلاحطلبان دانسته است!صادق زیباکلام» در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفته که «اصلاحطلبان، همین طور جریان اعتدال و توسعه، حزب کارگزاران، حزب اتحاد ملت و تمامی تشکلهای بزرگ و کوچکی که درون اصلاح طلبی معرفی میشوند، یک مشخصه بزرگ دارند؛ اینکه ایدئولوژی را کنار گذاشتند و در عرصه مدیریت کشور و مملکت داری، سیاست خارجی و تعامل با دنیا به خرد جمعی و منافع ملی متوسل شدند!» زیباکلام در ادامه در پاسخ به این سؤال که «یعنی اصلاحات دیگر ایدهآلها را از یاد برده است؟» گفت: «دقیقاً! اصلاحطلبان دیگر ایدهآل ندارند.اصلاحطلبان چون فاقد ایدئولوژی هستند، بنابراین میتوانند از اندیشه خود برای عملکرد سیاسیشان هم بهره ببرند. » زیباکلام در پاسخ به این سؤال که «یعنی نمیتوان نبود ایدئولوژی اصلاحطلبان را یک زنگ خطر برای آنها دانست» گفت: «مطمئناً این نکته مثبت اصلاحطلبان است. پراگماتیسم بودن و انعطاف اصلاحطلبی به دلیل نبود ایدئولوژی آنهاست. نکته مثبت زمانی است که شما با تغییرات در خود اداره مملکت را پیش ببرید»سخنان زیباکلام عجیب است که نداشتن ایدئولوژی را نقطه قوت میداند، حال آنکه این عبور از ایدئولوژی یعنی حرکت بر مبنای حزب باد و نوعی سردرگمی و ماکیاولیسم که در میان اصلاحطلبان دیده میشود و بعید است نقطه مثبتی بتواند تلقی شود؛ خصوصاً در یک جامعه و دولت دینی. زیباکلام در واقع تایید کرده که اصلاحطلبان راه و رسم سکولاریسم را برگزیدهاند و دین را در جنبه اجتماعی خود کنار گذاشتهاند. آیا این گزارهها همان دلایل اصلی انتقاد جریان حزبالله از اصلاحطلبان نیست؟از سویی آیا داشتن ایدئولوژی به معنای تعطیلی عقل و اندیشه است؟ و فقط آنهایی که فاقد ایدئولوژی هستند میتوانند از اندیشه خود برای عملکرد سیاسی شان بهره ببرند؟ این مغالطه هم نکته دیگر سخنان عجیب زیباکلام است که ایدئولوژی را در تعارض با عقل و اندیشه میداند.
درگیری لفظی صالحی با وزیر انرژی آمریکا
خبرگزاری رویترز از درگیری لفظی علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا در نشست سالانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر سر میزان نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران خبر داد.دعوا میان نمایندگان ایران و آمریکا بر سر این مسئله بالا گرفت که فعالیت های هسته ای ایران به چه شکلی باید تحت کنترل باشد و این در حالی است که آمریکا طی روزهای اخیر خواستار نظارت بیشتر بر فعالیت های هسته ای ایران شده بودند.نیکی هیلی، نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل نیز چندی پیش در سفری به وین، خواستار نظارت بیشتر آژانس بین المللی انرژی اتمی بر فعالیت های هسته ای ایران شده بود.
حساب ویژه اصلاحطلبان بر نقش جهانگیری
روزنامه «آفتاب یزد» با هشدار درباره پیامدهای به ثمر نرسیدن تعهدات دولت نوشت: «دود محقق نشدن وعدههای انتخاباتی روحانی بیشتر از همه به چشم اصلاحطلبان میرود.» این روزنامه در ادامه میآورد: «اعتدالیها به دلیل آنکه پایگاه اجتماعی مشخص و مبرهنی ندارند، هزینه به مراتب کمتری نسبت به اصلاحطلبان خواهند داد و این جریان چپ است که به واسطه عقبه اجتماعی خود تاوان سختی خواهد داد و اعتماد عمومی را از دست میدهد.» این روزنامه اصلاحطلب برای جلوگیری از این اتفاق و افزایش همکاری دولت و اصلاحطلبان، با سوپاپ اطمینان نامیدن جهانگیری مینویسد: «جهانگیری یک سوپاپ اطمینان دوطرفه است؛ او به جز آنکه معاون اول دولت است، حلقه ارتباطی میان اصلاحطلبان و حسن روحانی نیز هست.»
مواظب باشید که وسیله تحقق اهداف دیگران نشوید
حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن رحیمیان گفت: کسانی که از اول اعتقادی به امام(ره) و راه ایشان نداشتهاند و کسانی که روزگاری واقعاً با امام(ره) و پیرو ایشان بودند؛ ولی وضعیت امروزشان انسان را به یاد طلحه و زبیر میاندازد، متأسفانه امروز با هم گرهخوردهاند و تلاش میکنند انحرافشان را از خط امام(ره) با احاطه برخی از منسوبان امام(ره) بپوشانند. وی تأکید کرد: یادگاران امام(ره) با تأمل در سطور آخر وصیتنامه ایشان، مراقب باشند به تعبیر خود امام(ره) «سالوسان، اسلامنماها و دغلبازان آنان را اغفال نکنند» و فراموش نکنند آنهایی که به امام(ره) باور ندارند، به طریق اولی منسوبان امام(ره) را هم جز در حد استفاده ابزاری و هزینه کردن برای اهدافشان باور نخواهند داشت.
رئیس دانشگاه علامه: با من برای وزارت علوم صحبت شده است
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رایزنی هایی با من در خصوص تصدی وزارت علوم صورت گرفته، اما پیشنهاد رسمی مطرح نشده است.حسین سلیمی گفت: تصمیم در خصوص معرفی تصدی وزارت علوم با رئیس جمهور است و هنوز آقای رئیس جمهور تصمیم نهایی در این زمینه نگرفته است.وی افزود: در این زمینه رایزنی هایی با من صورت گرفته، اما پیشنهاد رسمی اعلام نشده و تنها در حد رایزنی بوده است.رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: دیدگاه های کلی را در حوزه آموزش عالی به تصمیم گیران در این خصوص منعکس کرده ام.
بارزانی به نظر مردم عراق احترام بگذارد
نوری المالکی با تأکید بر ضرورت لغو همهپرسی برای جدایی کردستان از عراق یا تعویق آن اعلام کرد که برگزاری این همهپرسی غیر قانونی است. نخستوزیر سابق عراق در دیدار با «داگلاس آلن سیلمان» سفیر آمریکا در عراق گفت: این همهپرسی به نفع ملت عراق، به ویژه مردم کُرد نیست و پیامدهای خطرناکی روی امنیت، حاکمیت و وحدت عراق بر جای خواهد گذاشت. باید بر اساس قانون اساسی که همگان به آن رأی دادند، همه مشکلات بین بغداد و اربیل حل شود. نوری المالکی از مسعود بارزانی، رئیس منطقه کردستان عراق خواست تا به نظر مردم عراق و مواضع بینالمللی در مخالفت با همهپرسی احترام بگذارد.
ایران را بیشتر تحریم کنید
مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسیها گفت: آنچه ریگان در قبال کمونیستها انجام داد، دونالد ترامپ باید در قبال ایران انجام دهد. مارک دوبوویتز افزود: من فکر میکنم ما باید از تمرکز کوتهبینانه بر برنامه جامع اقدام مشترک فاصله بگیریم؛ چرا که توافقنامه هستهای به میانهرو شدن ایران منتهی نشده است؛ بلکه در حقیقت، آن را قدرتمندتر و جسورتر کرده است؛ ما باید برای خنثیسازی نفوذ ایران تلاش کنیم. در همین زمینه زمان آن رسیده که ایالات متحده، سپاه پاسداران و شرکتهای وابسته به آن را تحت تعقیب قرار دهد و تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال کند.
اصلاحطلبان مسئولیتی در قبال عملکرد دولت ندارند
عضو حزب ندا گفت: قطعاً اصلاحطلبان مسئولیتی درباره عملکرد دولت ندارند.سجاد سالک رئیس شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان درباره تاثیر عملکرد دولت بر آینده جریان اصلاحات اظهار کرد: اصلاح طلبان از ابتدا برای تشکیل کابینهای اصلاح طلبانه اصراری نداشته اند و تمامی حامیان رییس جمهور میدانستند که از چهرهای اعتدالگرا حمایت کرده اند.وی افزود: پشتیبانی اصلاح طلبان از روحانی برگرفته از ضرورتهای زمانه بود، در نتیجه همانطور که در چهار سال اول دولت روحانی، اصلاح طلبان در کابینه نقش پررنگی نداشته اند، کاملا مشخص بود که در دولت دوازهم نیز تاثیر چشمگیری بر روند فعالیتهای دولت نخواهند داشت، اما روابط متقابل اصلاح طلبان و روحانی در مدت اخیر به قدری گسترش پیدا کرده که این انتظار وجود داشت نقش اصلاح طلبان در کابینه نسبت به دولت قبل افزایش یابد، اما چنین امری محقق نشد.معاون سیاسی دبیرکل حزب ندای ایرانیان بیان کرد: طبیعتا در دولت قبل برخی از توجیهها قابل پذیرش بود به عنوان مثال گفته میشد در شرایطی که مجلسی اصولگرا در راس امور قرار دارد نمیتوان از اشخاص اصلاح طلب در مدیریتها استفاده کنیم
اگر اشتباهی کردم باید پای آنها بایستم
ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی درباره رعایت کردن یا نکردن نرخهای مصوب سود در نظام بانکی گفت: تا هفته گذشته، بیش از هزار شعبه بانکی از سوی بانک مرکزی بازرسی شد که خوشبختانه عملکردها نشان میدهد، به جز موارد معدود، نرخهای سود بانکی به صورت دقیق در بانکها رعایت میشود. وی در پاسخ به این پرسش که اگر شما سپردهگذار کاسپین بودید، چه میکردید، گفت: من هیچ وقت نمیرفتم در جایی که از بانک مرکزی مجوز ندارد، سرمایهگذاری کنم؛ ضمن اینکه اگر اشتباهی کردم باید پای آنها بایستم.
هدیه رهبر انقلاب به یک شاعر بلوچ
محمدیاسین جلالزهی شاعر آیینی و انقلابی استان سیستان و بلوچستان که رمضان امسال در دیدار شاعران کشور با رهبر معظم انقلاب حضور داشت، مورد تقدیر رهبری قرار گرفت و هدیه حج عمره از طرف ایشان به این شاعر انقلابی اهدا شد.محمدیاسین جلالزهی یکی از شاعران غزل سرای استان سیستان و بلوچستان است که اشعار زیادی پیرامون انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مقاومت و دیگر مفاهیم ارزشی سروده است."عشق یعنی" عنوان یکی از اشعاری است که با حال و هوای شهید و شهادت و در مورد 2 سردار شهید "یاسر بهشتی و ولی فتح مرادی" در نشست شاعران کشور از جانب این شاعر به رهبر معظم انقلاب تقدیم شد.محمدیاسین جلالزهی در گفتوگو با تسنیم ضمن ابراز شعف از دریافت این هدیه اظهار داشت: این اتفاق از بهترین نعمات زندگی ادبی من محسوب میشود و امیدوارم بتوانم با فعالیتهای بیشتر قدردان این نعمت باشم.این شاعر انقلابی 5 کتاب با موضوعات دفاع مقدس در دست چاپ دارد و تاکنون 2 اثر مکتوب وی چاپ و منتشر شده و باقی آثار در مراحل چاپ هستند.
۲۰۰ هزار تن از زنان زیر ۴۵ سال زندگی «مجردی» دارند
شهلا کاظمی پور، جمعیت شناس دلایل کمتر بودن آمار مربوط به زندگی تکی مردان را ناشی از این دانست که مردان معمولا تمایل بیشتری به ازدواج مجدد بعد از جدایی دارند و بعد از طلاق یا فوت همسر کمتر زندگی خود را به تنهایی ادامه می دهند. این جمعیت شناس با تفکیک این آمار در دو گروه سنی بالای و زیر ۴۵ سال ادامه داد: ۱۵ درصد از زنان زیر ۴۵ سال به تنهایی زندگی می کنند؛ اما ۸۵ درصد از باقی مانده این جمعیت به دلایلی مانند طلاق، فوت همسر و یا دخترانی که با افزایش سن در تجرد قطعی به سر می برند، بالای ۴۵ سال سن دارند. وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار نفر از افراد زیر ۴۵ سال «تجرد زیستی» دارند، اظهار کرد: این رقم بیشتر شامل زنان و مردانی است که مطلقه هستند و یا جوانانی که به دلیل کار یا تحصیل از محل زندگی خانوادگی خود جدا شده اند و در شهر یا مکانی دیگر سکونت دارند
اخبار کوتاه
*رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت روحانی، دولت «اصلاحات» و «اعتدال» است، گفت: اصلاحطلبان نمیتوانند با حمایت خود یک دولت را تشکیل دهند و نقش حامی دولت و اپوزیسیون را با هم بازی کنند، این رویکرد صادقانه نیست
* حجتالاسلام اژهای، سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت نجومیبگیران و تبرئه آنان در دیوان محاسبات گفت: ما از آنچه در دیوان محاسبات میگذرد بیخبریم؛ اما از ناحیه دولت کسی به عنوان نجومیبگیر به ما معرفی نشد. وی ادامه داد: دستگاه قضایی کشور به واسطه اطلاعات به دست آمده یک سری پرونده تشکیل داد که قرار است به پرونده آنها در دادگاه رسیدگی شود.
* رضا پهلوی، رئیس گروه ضدانقلاب «شورای ملی ایران»، در جریان برگزاری مجمع این شورا اعلام کرد که از ریاست این شورا کنار میرود. گفتنی است شورای ملی ایران، ائتلافی از گروهکهای ضد انقلاب است که علیه کشورمان فعالیت میکند و تدوین قانون اساسی جدیدی را برای ایران پس از جمهوری اسلامی در دستور کار خود دارد!
* محمدرضا عارف درباره رویکرد جریان اصلاحات در انتخاباتهای آینده گفت: مسئله مهم ما انتخابات 98 مجلس شورای اسلامی است. پیشبینی من این است که ما در انتخابات سال 98 هم با پرچم اصلاحطلبانه وارد میشویم، یعنی ائتلاف نمیکنیم؛ به اندازه کافی هم نیرو داریم و در 98 ائتلافی در کار نخواهد بود.
* اخبار رسیده حکایت از آن دارد که جمعبندیها برای انتخاب وزیر نیرو به پایان رسیده و اردکانیان که چهار سال در دولت اصلاحات قائممقام وزیر نیرو بوده است، برای این وزارتخانه انتخاب شده است. بر اساس این، روحانی منتظر است اردکانیان از سفر آلمان بازگردد تا وی را به مجلس معرفی کند.
* سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس گفت: مدافعان حرم فقط مدافعان خاک نیستند، بلکه مدافع حریم حرمت انسانیت هستند. اگر آنان به بلا تن نداده بودند و جان خود را سپر بلا نکرده بودند، آنچنان مصیبتی این کره خاکی را فرا میگرفت که جز مصیبت کربلا همه مصیبتها به فراموشی سپرده میشد.
* مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه امسال عمده بارندگیها در دشتها اتفاق افتاده است، گفت: ورودی به سدهای کشور نسبت به سال گذشته بین ۱۲ تا ۱۳ درصد کاهش داشته است.
* روزنامه «تایمز اسرائیل» مدعی شد: نتانیاهو در دیدار آتی خود با ترامپ در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، پیشنهاد ویژهای را برای اصلاح یا لغو برجام به وی ارائه خواهد کرد.
* «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در دیدار یک هیئت پارلمانی ایتالیایی اعلام کرد: برخی کشورهای غربی همچنان از تروریسم در سوریه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم حمایت میکنند.