نگاه

ظرفیت های مغفول مانده و گره گشا

این تدبیر مهم مقام معظم رهبرى است که از تولید داخلى به طور اساسى و جدى پشتیباى کنیم و براى به اجرا در آمدن آنها و مانع زدایى از تولید داخلى، تلاش کنیم. امکانات خدادادى کشور ما به طور متوسط چهار برابر متوسط دنیا است یعنى اگر آن امکانات را درست بشناسیم و بجا و بموقع و به صورت بهینه آنها را بکارگیریم ، اولاً مشکل اشتغال حل مى شود و حتى با کمبود نیروى کار روبرو خواهیم شد، دوم این که تولید رونق مى گیرد و نه تنها نیازهاى خودمان را مى توانیم برطرف کنیم بلکه راه صادرات هم باز مى شود
سیدمصطفی میرسلیم- در دوران رکود تورمى ده سال گذشته بنگاههاى اقتصادى کوچک و متوسط و نیز بسیارى از کارگاهها تضعیف شدند و برخى از آنها به ورطه ورشکستگى افتادند؛ بازگرداندن آن بنگاههاى کوچک و متوسط به رونق، نسبت به کارخانه هاى بزرگ که آسیب پذیریشان کمتر و تاب آوریشان بیشتر بود ، سخت تر و طولانى تر است؛ بنابراین انتخاب دولت براى شروع رونق به تولید و مقابله با تحریم ها ، با رفع مشکلات و برطرف کردن نواقص شرکتهایى که تاب آورى قویترى داشته اند، تصمیم بجایى است و کمک به تسریع خروج از رکود و خروج از مشکلات ناشى از تحریم ها است.

توجه ویژه به ظرفیتهاى، داخلى و گسترش آنها و تشویق صادرات سیاست مناسبى است براى عقیم کردن آثار تحریم ها بویژه وقتى توأم شود با واردات قطعاتى که در حال حاضر تولید داخلى آنها مواجه با مشکل است یا اساساً از توجیه اقتصادى فاصله دارد. اما توافق با چین مى تواند کمک خوبى باشد براى تأمین این دسته از قطعات؛ البته زمینه هایى هم وجود دارد براى صادرات برخى از کالاهاى ما به چین و حتى تولید محصول مشترک. در مورد مذاکرات وین هرگونه پیشرفت وابسته است به درجه منطقى شدن آمریکائی ها که آمادگى براى مذاکرات مستقیم دارند ولى ما ناگزیریم ، با توجه به عهدشکنى هاى متعدد آمریکائی ها در تعامل با کشور ما که همواره توأم با تحقیر و تقلب و پیمان شکنى بوده ، بسیار محتاط باشیم و سنجیده عمل کنیم تا براى چندمین بار از آمریکائی ها گزیده نشویم و چون در رفتار آنها تاکنون تغییر محسوسى در به رسمیت شناختن حقانیت ایران مشاهده نشده ، باید آماده تحمل سختی هاى ناشى از آن تظاهر آمریکائی ها باشیم. بعید به نظر مى رسد که دولت آمریکا در اساس رفتار و منش استکبارى خود تجدید نظر کرده باشد.

این تدبیر مهم مقام معظم رهبرى است که از تولید داخلى به طور اساسى و جدى پشتیباى کنیم و براى به اجرا در آمدن آنها و مانع زدایى از تولید داخلى، تلاش کنیم. امکانات خدادادى کشور ما به طور متوسط چهار برابر متوسط دنیا است یعنى اگر آن امکانات را درست بشناسیم و بجا و بموقع و به صورت بهینه آنها را بکارگیریم ، اولاً مشکل اشتغال حل مى شود و حتى با کمبود نیروى کار روبرو خواهیم شد، دوم این که تولید رونق مى گیرد و نه تنها نیازهاى خودمان را مى توانیم برطرف کنیم بلکه راه صادرات هم باز مى شود بویژه در تعامل با همسایگان، سوم این که با وفور محصولات قیمتها کاهش خواهد یافت و تورم مهار مى شود و ارزش پول ملى افزایش مى یابد و چهارم این که سرمایه گذارى براى تولید بصرفه مى شود و اصلاح وضع نامناسب بانکها که سرمنشأ بخش عمده اى از افزایش نقدینگى لجام گسیخته کنونى اند و همچنین اصلاح وضع ناشایست بازار اوراق بهادار و سهام که در حال حاضر موجب سلب اعتماد مردم شده و در اثر بى لیاقتى مدیران آن و ناظران بر بورس ، در کل سلسله مراتب بورس یکى از بهترین فرصتهاى سرمایه گذارى عمومى به تهدید تبدیل شده ، میسر مى گردد.

اینها همه جز با بکارگیرى ظرفیتهاى مغفول مانده و تحقیر شده چیزى نیست و نتیجه آن بکارگیرى درست و برحق ، به خاک مالیده شدن پوزه تحریم کنندگان و پشیمانى آنها از درافتادن با نظام جمهورى اسلامى چه به صورت مستقیم و چه از طریق ایادى منافق یا فریب خورده داخلى شان ، خواهد بود. این راهبرد ضمنا کمک به مبارزه با قاچاق و مفاسد اقتصادى خواهد بود که مى دانیم مقدمه قطعى و حتمى هر پیشرفتى است.

https://www.shoma-weekly.ir/5DY67q