
نصر عزیزی- نظامی که یکی از ارکان اساسی دواماش مردمسالاری دینی است، خلاء وجود حزب مقتدر و با برنامه و فراگیر، یکی از علل و دلایل استمرار مشکلات کلان نظام است دولتهای شبهه حزبی میآیند و میروند و با فعالیتهای شبههحزبی رأی مردم را جلب میکنند، وعدهها میدهند و به دلایل متعدد از جمله نداشتن پشتوانه تشکیلاتی و کارشناسی و مدیریتی در مقام عمل با انبوهی از راهبردها، سیاستهای کلی، برنامهها، مشکلات ساختاری و مطالبات روزمره مردمی روبرو میشوند و عجز و ناتوانی آنها به مرور آشکار میشود.
در شرایطی که اقتصاد در انحصار دولت متمرکز است و امکانات و ظرفیتها و رانتهای اقتصادی طمع جریان رأیآور را برای حضور در قدرت افزایش میدهد، رویکردهای سیاسی و انتخاباتی در دستور کار دولتیها اولویت پیدا نموده و غالب بخشهای جامعه از جمله حوزه اقتصاد و مسائل اجتماعی را تحتالشعاع قرار میدهد.
چنین رویکردی در ذات خود لیبرالیسم فرهنگی را بدنبال دارد و به همین دلیل در ناهماهنگیها و تصمیمات کلان غیرنظاممند و غیرمرتبط بیراهههای فرهنگی باز شده و با زاویهسازی از مبانی دینی و شرعی و حتی عرفی، پدیده ولنگاری فرهنگی ترویج میشود و در هنگامهای که نبرد نرم همه جانبه بخصوص در عرصه فرهنگ فعال است، مقوله ولنگاری فرهنگی تقویت میشود.
در دیدار هفته دولت با مقام معظم رهبری برای چندمین بار هفت محور ازمطالبات اساسی و کلیدی جامعه با رئیس جمهور محترم و اعضای هیئت دولت مطرح گردید که یکی از تأکیدات ایشان با تعبیر حاشیهسازی یاد شد و به بیان دیگر طفره روی برای تغییر فضای مطالبات مردم و فرار از پاسخگویی نسبت به وعدهها میباشد.
اینکه در شرایط روزمره و تحریم بار اداره جاری و روزمره مملکت سنگینی میکند و نباید این بخش از خدمات دولت را نادیده گرفت، ولی خلاء تشکیلاتی، بی برنامگی، ناهماهنگی گروههای همگرای اداره کننده بخشهای اقتصادی و فرهنگی و تمنا و اشتهای سیریناپذیر جریانات رانتخواه در مجموعه جریان همراه دولت و حضور فعالان عرصه فتنه 88 در بخشهایی از مسئولیتها، در شکلگیری رویکرد انتخاباتی نقش دارند که هدف اصلی آن مهندسی افکار عمومی، تغییر فضای مطالباتی مردم، فراموشسازی مشکلات اساسی و سرگرمسازی و مشغولسازی انتخاباتی و دوقطبیسازی میباشد.
اینکه دولت باید دستاوردهای ملموس و عملی تأثیرگذار مردم را برای مردم تشریح نماید، یکی از مطالبات مردم و وعدههای دولت یازدهم بوده که تا کنون استدلالی منطقی و قانع کننده برای تودههای مردم اداء نگردید.
افشای فیشهای نجومی و تأثیر مخرب آن در افکار عمومی و شکلگیری انتظاری صحیح و منطقی برای قدم گذاشتن به بخشی ازعدالت اجتماعی، آرام آرام با بدعهدی و قول و قرارهای مسئولان و عدم برخورد با مسببان و خاطیان و دستیاران به بیتالمال به یأس عمومی و بی اعتمادی تبدیل میشود.
در بخشهای فرهنگی اگر مردم نگرانیهای اقتصادیشان را با شیوههای غیرمتداول اظهار نمیکنند، ولی از حیثیت و شرافت ارزشی و دینی و عرفیشان نمیتواند چشمپوشی کنند و شاهد بی بند و باریها، دهنکجیها، هنجارشکنیها، تخریب باورها و قداستها و تهدید کیان خانواده و ناموس خود باشند. اینها واقعیتهایی است که در حوزه نبرد نرم فرهنگی دشمنان در دستور کار بوده و مسئولان با کم توجهی یا بی توجهی و یا عمل به نسخههای نفوذیها از کنار این مهم میگذرند.
در حال حاضر موضوعاتی نظیر کنسرتها که وزیر محترم کشور در حد یک مسئله میدانند، بحث اصلی آقای دکتر روحانی میشود و فریادی قانونی زده میشود در حالی که چندین اصل دیگر قانون اساسی و قوانین موضوعه برای همین امر مهم فرهنگی فراموش میشود.
القاء افشاءگریهای موهوم بهانهای برای سرگرمیهای اصحاب رسانه اجارهایی و گردانندگان برخی شبکههای اجتماعی میشود تا مردم از بیکاری و رکود و ازدیاد فقر و تبعیض و فساد و رانت بازیها و واردات رانتگونه مطالبه ننمایند زیرا اگر این روند ادامه پیدا کند قافیه شعر انتخابات دردو دهه آینده باخته میشود.
در سالگرد شهدای ترور و افتخارات جهان اسلام نظیر شهیدان بهشتی و رجایی و باهنر و لاجوردی و عراقی و اندرزگو و... خط تطهیر منافقین یعنی پلیدترین گروه مطرود ضد انسانی قرن اخیر را دنبال میکنند تا جمعی دلسوزانه مجبور باشند دو سه ماهی را هم دفاع و روشنگری نمایند.
در حال حاضر خط انحراف از مطالبات اساسی مردم و تغییر فضای سیاسی فعال است زیرا برنامهریزی برای انتخابات چنین الزامات فضاسازی را تجویز میکند. حاصل کلام این است که طفره نروید، دولت به وظایفاش مشغول شود فضای مطالبات مردم را تغییر ندهید. شرط صداقت این است که آمار عملکرد ارائه شود تا به تعبیر رهبری این خود بهترین تبلیغ برای دولت است ولی اگر دست خالی باشد...