
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامیضمن ابراز گلهمندی از دعوت نکردن فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق ایران و روسیه برای شرکت در این سفر بیان کرد: اتاق ایران و روسیه نزدیک به ۳۰ سال برای توسعه همکاری با کشور روسیه تلاش کرده و از سوی دیگر همواره یکی از تاکیدات مسئولان استفاده از توان بخش خصوصی و مشارکت در امور است در حالی که در عمل شاهد حضور بخش خصوصی در این نوع مشارکتها نیستیم.
رییس اتاق مشترک ایران و روسیه با اشاره به اهمیت حضور ایران در کنفرانس شانگهای و اجلاس بریکس تصریح کرد: البته مقدمات همکاریهای اقتصادی و صنعتی با حضور در این کنفرانسها فراهم و مذاکرات لازم انجام شده است که نتایج اثرات این نوع نشستها بعدها مشخص خواهد شد. بنابر این باید برنامههای لازم برای توسعه این همکاری مد نظر مسئولان و بخش خصوصی قرار گیرد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: به عنوان نمونه وزارت کشاورزی یا وزارت صنعت، معدن و تجارت باید اهداف مورد نظر در این نشستها را مورد پیگیری قرار داده و اقدامات لازم برای توسعه همکاریهای اقتصادی و صنعتی انجام شود.
عسگراولادی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چه صنایعی میتوانند با توسعه همکاری ایران و بریکس در اولویت قرار گیرند؟ گفت: صنایع کوچک و متوسط برای تامین مواد اولیه، ماشینآلات و همچنین سهم بازار نیازمند توسعه همکاری ایران و کشورهای عضو بریکس هستند. وی در پاسخ به اینکه ایران درحالحاضر در صنایع سنگین ضعیف است و همکاری با کشورهای عضو بریکس تا چه اندازه میتواند به ایران در صنایع سنگین و نیمهسنگین و ارتقای دانش فنی کمک کند؟ بیان کرد: همکاری در زمینه صنایع سنگین مذاکرات کلیتری را میطلبد اما وزیران صنعت، معدن و تجارت و نیز امور اقتصادی و دارایی باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.