شهرستانها

ضرورت بازگشت به مساجد

قبل از انقلاب در تهران مساجدی مثل مسجد قبا و الجواد و... بود که پایگاه انقلابیون بود و انقلابیون از همین مساجد توسط بزرگانی مثل شهید مطهری، مقام معظم رهبری، شهید باهنر و شهید مفتح به مردم آموزش می‌دادند و مردم در مساجد رشد پیدا کردند و موفق شدند انقلاب خود را به ثمر بنشانند. امیدواریم این حرکت ادامه داشته باشد. خصوصا با محوریت مساجد نقش پررنگ‌تری در بیداری اسلامی بتوانیم داشته باشیم.

دکتر علیرضا اسلامی- 30 مرداد روز جهانی مسجد است. مسجد از ریشه «سجده» بهمعنای تذلل و خضوع و امکان خضوع در مقابل حق که‌‌ همان عبادت است، میباشد. مسجد اسم مکان سجده است که بهمعنی محل عبادت بهکار میرود

ما حدود ۶۰ هزار مسجد در کشور داریم که نیمی از اینها امام جماعت ندارند و تقریبا ۴۰ هزار مسجد خادم دارند و بقیه اینها ندارد. تعداد اندکی از مساجد هیئت امنا دارند و این نشان میدهد ما باید برای اینها آدم تربیت کنیم. کمبود امام جماعات را تامین کنیم. مؤمنین باید فرزندان صالح خود را به حوزههای علمیه بفرستند.

ما ۳۰ هزار مسجد بیروحانی داریم. تازه این برای کشور است و ما وظیفه تربیت نیروهایی در عرصه جهان را نیز داریم و ما باید اینها را تامین کنیم و پاسخگوی آنها باشیم. میتوانیم در مساجد به شبهات پاسخ بدهیم. ائمه فرصتی را بگذارند؛ تلفنی را اعلام کنند و مردم سوالات خودشان را یا حضوری یا تلفنی بپرسند. شرایط مسجد برای جوانان باید جاذبه داشته باشد. تلاوت و آموزش قرآن باید در مساجد انجام شود. احکام آموزش داده شود. از مسجد به سمت نمازهای جمعه حرکت کنند. مؤمنین از مسجد به عیادت کسانی که مریض و غایب هستند بروند. اینها وظیفه است و در احادیث آمده است. مثلا وقت نماز که میشود، نماز را کوتاه کنند تا مؤمنین بتوانند شرکت کنند و کسبه محل در نماز جماعت حضور داشته باشند. تسهیلات فراهم شود که راحت بتوانند رفت و آمد کنند.

اردوهایی را میتوانند قرار دهند که به روستاها بروند و درزمینه خدمات اجتماعی و آموزشی و دینی بتوانند خدمت کنند. توزیع آذوقه و رسیدگی به نیازمندان میتوانند داشته باشند. صندوق قرضالحسنه میتوانند تشکیل دهند و به مشکلات اقتصادی مردم رسیدگی و تامین نیازهای مردم محل را میتوانند داشته باشند. محاسبه وجوهات هم آنجا انجام شود. جشن، اعیاد و مراسمی که مربوط به ائمه اطهار است یا سوگواریها در مساجد انجام میشود یا تلاوت قرآن با ترجمه که در مساجد وجود دارد. میتوانند از طریق مسجد در کارهای محله شرکت کنند. مثل آسفالت محل و آبیاری و درختکاری. آموزش ورزش و امداد و نجات میتوانند داشته باشند. تسهیل امر ازدواج جوانان باید در مساجد انجام شود. همه اینها میتواند از مساجد ریشه بگیرد و واقعا میشود با تهاجم دشمن از هر جهت از مساجد شروع کرد.

میشود کتابخانه در مساجد ایجاد کرد. حتی همین مؤمنینی که به مسجد میآیند میتوان به آنها گفت هر کتاب اضافهای که دارند به مسجد بیاورند. خیرین هم برای ایجاد کتابخانه کمک کنند. میشود تدریس کنند. در انتخابات نقشی که برای موضوعات سیاسی وجود دارد میشود روی آن کار کرد. در طول تاریخ انقلاب هم نشان داده که مساجد ما دولتی نبوده است و مردم و خیرین آن را ساختهاند، با همین کمکهای گاهی هم اندک ساخته شده است. خیلی خوب است که جانمایی شود در هر محلی که مسجد ندارد مردم کمک کنند که این باقیاتالصالحات خوبی میشود و ثواب زیادی دارد. به نظر من به این نکات اگر توجه شود خیلی برای حفظ دین مؤثر بوده و دشمنستیز هم است.

ما در سال حدود ۱۰ میلیون پرونده قضائی داریم، اگر این مسائل به مساجد بیاید و توسط امام جماعت این اختلافات مالی خانوادگی یا هر اختلاف دیگری حل شود نه وقتگیر و نه هزینهبر است و نه سوءسابقه میشود. همانجا به خیر و صلاح حل و فصل میشود. امیدواریم که توفیق خدمت به مساجد را داشته باشیم. البته این فرهنگ باید توسط صدا و سیما و رسانهها و کتب آموزشی و درسی جا بیفتد. اگر خواندن نماز به جماعت فرهنگ شود و به مسجد برویم، فضای جامعه خیلی خوب میشود. در انقلاب هم خیلی برکات از این مساجد حاصل شده است.

قبل از انقلاب در تهران مساجدی مثل مسجد قبا و الجواد و... بود که پایگاه انقلابیون بود و انقلابیون از همین مساجد توسط بزرگانی مثل شهید مطهری، مقام معظم رهبری، شهید باهنر و شهید مفتح به مردم آموزش میدادند و مردم در مساجد رشد پیدا کردند و موفق شدند انقلاب خود را به ثمر بنشانند. امیدواریم این حرکت ادامه داشته باشد. خصوصا با محوریت مساجد نقش پررنگتری در بیداری اسلامی بتوانیم داشته باشیم.

https://www.shoma-weekly.ir/q8hl4T