گفته می‌شود که...

شورای نگهبان مقصر کرونا است؟!/ خطر بیکاری ۴ میلیونی/ چشم‌هایی که منتظر جنگ اصولگرایان هستند/ هشدار کرونایی درباره عواقب تردد بالا در خیابان‌های تهران/ درآمد روزانه شهرداری از طرح ترافیک چقدر است؟و....

شورای نگهبان مقصر کرونا است؟!

عباس آخوندی، وزیر ناکارآمد و در نهایت مستعفی دولت های یازدهم و دوازدهم که بعد از پایان فعالیت خسارت بارش در وزارت راه و شهرسازی به طرح مسائل فلسفی روی آورده است، این بار گفته است: «شرط لازم و کافی برای پیروزی در نبرد با کرونا، پذیرش پدیده‌ جهانی‌شدن است... آیا اینک آنان که تجارت و تبادل مالی بین‌المللی ایران را که خود با هزاران مشکل روبه‌رو بود، با متوقّف‌ساختن پیوستن به FATF به محاق بردند و از روز آغاز با برجام به منظور بالا کشیدنِ خود جنگیدند؟ ... شورای نگهبانی که فراتر از قانون اساسی عمل کرد و با رد صلاحیّت‌های گسترده و کنترل فرایندهای انتخابات بخش عظیمی از ملّت را از شرکت در انتخابات دلسرد و محروم ساخت و سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی را موجب شد... یارای حل مسئله‌ ویروس کرونا را دارند؟»این سخنان بی‌مبنا را کسی مطرح می‌کند که متأسفانه چندین سال در رأس هرم تصمیم‌سازی بوده است و با همین استدلال‌ها مردم بی خانمان را سال‌ها پشت درهای بسته مسکن مهر نگه داشت. او باید به بهانه کرونا هم که شده نگاهی به اوضاع پرده برافتاده «غرب وحشی» بیندازد تا ببیند اوضاع کنونی آرمان شهرشان چگونه است؟ آنهایی که شورای نگهبان نداشتند، آنهایی که دربست در اختیار آمریکا بودند، امروز در چه وضعیت فلاکت باری در نبرد با کرونا افتاده اند.
خطر بیکاری
۴ میلیونی

سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر به اقتصاد توجه نشود بیکاری در بخش‌های مختلف به ۴ میلیون نفر می‌رسد، گفت: بیش از ۱۲ میلیون کارگر در بخش خدمات مشغول کار هستند و آثار اولیه بیکاری در ۱۰ رسته‌ای که با شیوع بیماری دچار تعطیلی شدند، هویداست.
چشم‌هایی که منتظر جنگ اصولگرایان هستند

سایت تابناک در گزارشی، از آنچه «جنگ تمام عیار» میان اصولگرایان در مجلس جدید نامیده، نوشته است. این گزارش که به آنالیز جهت‌گیری نمایندگان مجلس جدید و رویکرد احتمالی آنان در انتخابات هیئت رئیسه مجلس جدید می‌پردازد، رقابت‌های پیش رو بر سر انتخابات رئیس مجلس جدید را جنگ دانست و نوشت: «اصولگرایان که اکنون در آستانه یک رقابت و جنگ تمام عیار برای تقسیم مسئولیت‌ها در مجلس یازدهم قرار دارند، این را ترکیب شکل گرفته از این طیف در مجلس آتی می‌داند. با این ترکیب، بسیار بعید است رئیس مجلس بدون ائتلاف جریان‌های اصولگرایی و حتی غیراصولگرایان در داخل مجلس به نتیجه برسد. بنابراین، برای تعیین معادلات و تصمیمات در مجلس آتی باید چشم انتظار شکل‌گیری ائتلاف گروه‌های مختلف در پارلمان بود. اکنون می‌توان کسی را برنده این اتفاقات و فرد تصمیم گیر در مجلس یازدهم خواند که قدرت چانه‌زنی، تلاش برای ائتلاف و هماهنگی بیشتری با گروه‌های مختلف سیاسی در درون و بیرون مجلس داشته باشداختلاف نظرات در هر سطحی، حتی بین گروه‌های مختلف یک جناح سیاسی طبیعی است. پرداختن به آن‌ها نیز از حوزه تحلیل سیاسی خارج نیست، اما تعبیر جنگ از چنین رویداد‌های طبیعی و عادی، نشان می‌دهد که یا تحلیل‌کننده انتظار هیچ‌گونه تفاوت نظرات را بین اهل سیاست ندارد و تفاوت و تضارب آرا را به رسمیت نمی‌شناسد و یا آنکه می‌داند، اما ترجیح می‌دهد برای جناحی از این الفاظ بهره ببرد و آن‌ها را متشتت بداند و در مسیر ایجاد تفرقه بین آنان قلم بزند. حال کدام گزینه در مورد سایت تابناک صدق می‌کند؟
هشدار کرونایی درباره عواقب تردد بالا در خیابان‌های تهران


محمد کاظمی، با اشاره به اعلام رییس بهداشت جهانی مبنی بر پرهیز از عجله کشور‌ها در خروج از شرایط قرنطینه و بازگشت به شرایط عادی اظهار کرد: در هر امری باید به کار کارشناسی توجه کرده و نظر کارشناسان را اعمال کنیم، به نظر می‌رسد تصمیم دولت در این‌باره با آنچه که کارشناسان وزارت بهداشت و درمان مطرح می‌کنند مغایر است، برداشت من این است که موضوع قرنطینه یا محدودیت‌ها باید ادامه داشته باشد. اگر بتوان تدبیری اندیشید که در عین رعایت همه اصول بهداشتی و توصیه‌های ایمنی اصناف خرد کم و بیش اجازه فعالیت داشته باشند امر مطلوبی است

افول رهبری امریکا با بودن کرونا سرعت می‌گیرد

«ریچارد ‌هاس» رئیس‌شورای روابط خارجی آمریکا در فارین افیرز نوشت: «بعد از ظهور ویروس کرونا، تحلیل‌های مختلفی نسبت به نوع جهان پساکرونا مطرح شد و برخی انتظار دنیایی کاملاً متفاوت را دارند. اما جهان بعدازاین بیماری همه‌گیر بعید است تفاوت خاصی با دنیای کنونی داشته باشد. اکنون خیلی زود است بتوان پیش‌بینی کرد که خود این بحران چه زمانی به پایان می‌رسد. بااین‌حال، دنیایی که پس‌ازآن می‌آید دنیایی با مشخصه‌های خاص است. افول رهبری آمریکا، نقص در همکاری جهانی، اختلاف شدید بر سر قدرت ازجمله این خصلت‌ها است. همه این موارد از مشخصه‌های محیط بین‌الملل پیش از ظهور کووید-۱۹ بودند که این بیماری روند آن‌ها را سریع‌تر کرده است.» وی در ادامه می‌افزاید: «یکی از مشخصه‌های بحران کنونی، فقدان نقش رهبری جهانی آمریکا است. آمریکا نتوانست دنیا را در تقلا برای مقابله با ویروس یا تأثیرات اقتصادی آن با یکدیگر همراه کند. حتی آمریکا نتوانست در نوع رسیدگی به این مشکل در داخل کشورش، خود را به عنوان الگویی برای جهان نشان دهد. از نظر بسیاری از آمریکایی‌ها، این بیماری شایع، دیدگاه مضر بودن حضور آمریکا در دیگر نقاط جهان را تقویت می‌کند. آمریکایی‌ها خواهند گفت که آمریکا باید بر خود تمرکز کرده و منابعش را به جای بیرون از کشور در داخل صرف کند

درآمد روزانه شهرداری از طرح ترافیک چقدر است؟

مدیر واحد ساماندهی محدوده‌ها و طرح‌های ترافیکی شهرداری تهران با بیان اینکه لغو طرح ترافیک در پایتخت باعث قفل شدگی معابر می‌شود، گفت: شهرداری روزانه یک‌و‌نیم میلیارد تومان از طرح ترافیک درآمد دارد. عمار سعیدیان‌فر، مدیر واحد ساماندهی محدوده‌ها و طرح‌های ترافیکی شهرداری تهران در گفتگو با فارس، درباره اجرای طرح ترافیک در پایتخت و انتقاد بسیاری از اعضای شورای شهر در این زمینه اظهار داشت: هفته گذشته که طرح ترافیک در پایتخت لغو شده بود بسیاری در شورای شهری‌ها درخواست اجرای آن را داشتند داشتند و اکنون که طرح به اجرا درآمده درخواست لغو آن را دارند.
مردم به دعوای بین جناح‌ها اعتنا نمی‌کنند

مصطفی معین در مصاحبه با خبرآنلاین گفت: مردم ما دیگر حوصله و تحمل دعوای بین جناح‌های سیاسی و یا جنگ قدرت مسئولان را ندارند و اعتنائی هم به آن‌ها نمی‌کنند. مردم به دنبال رفع مشکل معیشت، اشتغال، زندگی شرافتمندانه و مطالبات اقتصادی و اجتماعی خود هستند و آن را به‌صورت نافرمانی مدنی مانند عدم شرکت در انتخابات و یا با اعتراض به فقر و فساد، نابرابری و تبعیض، بالا بردن قیمت بنزین، ارزاق عمومی، خدمات دولتی و تورم ناشی از آن‌ها نشان داده‌اند. چنین سخنانی از زبان این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در حالی شنیده می‌شود که تا پیش‌ازاین هم طیفی‌های وی مشکلات اصلی جامعه ایران را کنسرت، برجام، مذاکره با امریکا، جهانی‌شدن و امثال آن می‌شمردند.
چه‌قدر از خزانه برای کرونا خرج شد؟

خزانه‌داری کل کشور در وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور حمایت و پشتیبانی از کادر بهداشت و درمان و مقابله با ویروس کرونا، معادل ۵۸ هزار و ۶۶.۴ میلیارد تومان پرداخت کرده است. از این مبلغ معادل ۲۳۹۲ میلیارد تومان در وجه وزارت بهداشت، ۳۴۳۱ میلیارد تومان به بیمه سلامت، ۱۹.۹ میلیارد تومان به حساب اورژانس کشور و ۱۴.۵ میلیارد تومان هم در وجه اورژانس تهران واریز شده است

نامه وزیر بهداشت به سردار سلیمانی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای به سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، ضمن قدردانی از همکاری ایشان در غربالگری ۷۰ میلیون نفر از مردم کشور در گام اول بسیج ملی مبارزه با بیماری کرونا، از شروع گام دوم این بسیج ملی در کشور خبر داد. دکتر نمکی در توضیح این مرحله می‌آورد؛ در گام دوم بسیج ملی مبارزه با بیماری کرونا، علاوه بر پیگیری موارد شناسائی شده قبلی، افراد مرتبط با آنان را که علامت ندارند تحت آزمایش قرار می‌دهیم و نظارت بر اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند را پایش می‌نمائیم، همچون گام اول دستاورد بی‌بدیل دیگری برای جمهوری اسلامی ایران در عرصه ملی و جهانی به ثبت خواهد رساند و بی‌شک موجب خرسندی مردم شریف، مقام معظم رهبری، مسئولین دلسوز و حضرت ولی‌عصر (عج) خواهد شد.

ابتلای نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین‌الأسد» به کرونا

وبگاه عراقی «المعلومه» از ابتلای ۲۲ تا ۲۵ نظامی تروریست آمریکایی در پایگاه عین‌الأسد به کرونا و انتقال آن‌ها به اربیل خبر داد. مقامات اربیل یکی از هتل‌های بزرگ این شهر را تخلیه کرده‌اند تا دوران قرنطینه آمریکایی‌ها در آن‌جا سپری شود. حال پنج نفر از آن‌ها وخیم گزارش شده و به بیمارستانی در اربیل منتقل شده‌اند. اقدامات صورت گرفته در هتل اربیل حاکی از این است یا تعداد مبتلایان بسیار بالاست یا پیش‌بینی‌ شده تعداد آن‌ها افزایش خواهد یافت. همچنین یک تیم پزشکی آمریکایی از سه روز گذشته، اقدام به غربالگری نیروهای آمریکایی در پایگاه‌های نظامی این کشور در عراق کرده است.
روز‌های شلوغ در لایو اینستاگرام

در شب‌های بلند قرنطینه و تعطیلی مراکز تفریحی، سرگرمی و مذهبی، اینستاگرام به یکی از محل‌های اصلی تجمع (!) کاربران ایرانی تبدیل شده است؛ عموما از ساعت ۱۰ شب تا ۱ بامداد. کافی است در این بازه زمانی، صفحه اینستاگرام خود را باز کنید تا با انواع و اقسام لایو‌های اینستاگرام که در بالای صفحه به شما پیشنهاد می‌شود رو به رو شوید و البته به احتمال زیاد تعجب هم خواهید کرد. تعداد بی شماری از افراد، سازمان‌ها و نهاد‌ها مشغول پخش زنده اینستاگرامی هستند و جالب آنجاست که مربوط به یک طیف خاص نمی‌شوند. از افراد و نهادی مذهبی گرفته تا بازیگران و مجریان تلویزیونی و البته اینفلوئنسر‌های آنور آبی. همه هم مشتریان خودشان را دارد و حتی تعداد بینندگان برخی از آن‌ها به حدود ۶۰۰ هزار نفر رسید و رکورد «کریستیانو رونالدو» با ۴۶۰ هزار بیننده شکسته شد! در این لایو‌ها می‌توانید به هرگونه محتوا که فکرش را می‌کنید دسترسی پیدا کنید

چهار بازوی دولت در مواجهه با کرونا

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی از روش برخورد با اقتصاد کرونا نوشت: سرشناس‌ترین اقتصاددان ایرانی‌تبار در جهان اعتقاد دارد دولت ایران برای مهار ویروس کرونا نیازمند چهار بازو است؛ حفظ توان تقاضا، احیای عرضه، پوشش حمایتی برای بیکاران و انتقال آنان به بخش‌های متقاضی نیروی کار و اجرای با حوصله طرح فاصله‌گذاری اجتماعی. پرفسور محمد هاشم پسران استاد بازنشسته دانشگاه کمبریج و صاحب کرسی عالی اقتصاد جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اعتقاد دارد: فاصله‌گذاری اجتماعی در کنار سیاست‌های اقتصادی و همکاری مردم، سه بازویی هستند که به کاهش اثرات ویروس و بازگشت هر چه سریع‌تر اقتصاد بر مدار اصلی کمک خواهند کرد. در غیر این صورت به دلیل شرایط خاص اقتصادی کشور، طولانی شدن شوک تقاضا اثرات جبران‌ناپذیری را بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
روزنامه‌ها با افزایش قیمت شروع کردند

همزمان با آغاز انتشار کاغذی نشریات در سال جدید برخی روزنامه‌ها مجبور به افزایش قیمت شدند. روزنامه اعتماد، قیمت خود را از چهار هزار تومان به پنج هزار تومان رساند. همشهری نیز علاوه بر اینکه توزیع روزانه خود را از شرکت نشر گستر به شرکت دیگری سپرده است؛ ضمن کاهش ۸ صفحه‌ای، در ۱۶ صفحه چاپ شد و با افزایش هزار تومانی، قیمت هر نسخه کاغذی خود را به ۳ هزار تومان رساند. این روزنامه پیشتر از احتمال پولی شدن سایت روزنامه نیز خبر داده بود. روزنامه‌های ایران، دنیای اقتصاد، سازندگی، هفت‌صبح و جام جم نیز هم‌اکنون به قیمت ۲ هزار تومان به فروش می‌رسند.

فتوای آیت‌الله سیستانی درباره روزه ماه رمضان در شرایط کرونا


دفتر آیت الله العظمی سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان در عراق با صدور بیانیه‌ای در پاسخ به استفتایی درباره روزه ماه مبارک رمضان در سایه شیوع ویروس کرونا و توصیه‌های پزشکان به نوشیدن مایعات:وجوب روزه ماه رمضان یک تکلیف فردی است و هرکس که شرایط وجوب آن را داشته باشد باید فارغ از اینکه برای دیگران واجب باشد یا خیر، روزه بگیرد. اما اگر ماه رمضان حلول کند و فرد مسلمان بیم آن داشته باشد که با روزه گرفتن ولو با اتخاذ همه تدابیر احتیاطی و پیشگیرانه، به کرونا مبتلا می‌شود، وجوب روزه هر روزی که می‌ترسد در صورت روزه گرفتن به این بیماری مبتلا می‌شود، از او ساقط می‌شود

اخبار روزانه:

* وزیر امور اقتصادی و دارایی: قرار است حداقل ۲۰ درصد دارایی‌های ۷ هزار هزار میلیارد تومانی دولت تجدید ارزیابی شود. امروز بیش از 2 هزار و 800 هزار میلیارد تومان شرکت دولتی ارزیابی شده و به‌روز شده در کشور داریم که قابلیت واگذاری دارند. اگر 20 درصد مازاد دارایی‌های دولت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ عرضه کنیم، مانند دارایی‌های پروژه امید شهر، می‌توان رونق ایجاد کرد.

* رئیس حزب دموکرات کردستان عراق برای چندمین بار گفت: ایران و شهید سردار حاج قاسم سلیمانی اولین کسانی بودند که به این منطقه در مواجهه با داعش کمک کردند. تروریسم از قدیم بوده ولی داعش پدیده‌ای عجیب‌وغریب بود.

* شوک ناشی از افت شدید قیمت نفت و شیوع گسترده ویروس کرونا آن‌چنان سنگین و ناگهانی بوده که اقتصاددانان از تحلیل این رویداد‌های کم‌سابقه ناتوان شده‌اند. بر اساس برآورد بانک جهانی از شاخص‌های اقتصادی کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا، تا ابتدای ماه آوریل اقتصاد کشور‌های این منطقه حدود ۱۱۶ میلیارد دلار یعنی معادل حدود ۳.۷ درصد نسبت به سال گذشته کوچک‌تر شده است.

*رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد از موافقت رئیس قوه قضائیه با ایجاد مجتمع دعاوی تجاری خبر داد و گفت: با ایجاد پنجره شروع کسب‌وکار اخذ مجوزها از 72.5 روز به 3 روز کاهش می‌یابد.

https://www.shoma-weekly.ir/zl4Oxz