شهرستانها

شهید مدرس اسطوره تاریخ

او جسم و روح و موقعیت خود را در راه اعتلاى اسلام نثار نمود و در جهت نشر حقایق اسلامى و دفاع از کیان اسلام مردانه ایستاد.
حسین شریفی- فقیه مجاهد فی سبیل الله و عالم پرهیزگار آیت الله سیدحسن مدرس یکى از چهره هاى درخشان تاریخ تشیع به شمار مى رود که زندگى و اخلاق و رفتار و نیز جهتگیرىهاى سیاسى و اجتماعىاش براى مشتاقان حق و حقیقت نمونه خوبى است. او جسم و روح و موقعیت خود را در راه اعتلاى اسلام نثار نمود و در جهت نشر حقایق اسلامى و دفاع از کیان اسلام مردانه ایستاد. با فرارسیدن دوره هفتم مجلس شوراى ملى در سال ۱۳۰۷ رضاخان تصمیم گرفت به هر نحو ممکن از ورود مدرس و یارانش به مجلس جلوگیرى کند و به همین دلیل انتخاباتى کاملا فرمایشى برگزار کرد. به نحوى که حتى یک راى به نام مدرس از صندوقها بیرون نیامد به همین علت مدرس در مجلس درس خود گفت: اگر ۲۰ هزار نفر از مردمى که در دوره گذشته به من راى دادند همگى مرده باشند یا راى نداده باشند پس آن یک راى را که خودم به خودم دادم چه شده است! سرتیپ درگاهى رئیس شهربانى تهران که عداوتى خاص با مدرس داشت در پى فرصتى

مىگشت تا عقرب صفت زهر خود را فرو ریزد. به همین منظور در شب دوشنبه شانزدهم مهرماه ۱۳۰۷ به همراه چند پاسبان مسلح به منزل مدرس رفته، پس از مضروب و مجروح کردن اهل خانه و زیر کتک گرفتن شهید مدرس وى را سر برهنه و بدون عبا دستگیر کردند و به قلعه خواف تبعید نمودند. آن شهید والامقام دوران تبعید را على رغم اوضاع مشقت بار با روحى شاداب و قیافه اى ملکوتى سپرى کرد. آن فقیه فرزانه پس از ۹ سال اسارت در قلعه خواف به دنبال اجراى نقشه رضاشاه روانه کاشمر گردید و در حوالى غروب ۲۷ رمضان ۱۳۵۶ ق. مطابق با دهم آذر ۱۳۱۶ ش. سه جنایتکار و خبیث به نامهاى جهانسوزى، خلج و مستوفیان نزد مدرس آمده و چاى سمى را به اجبار به او دادند و چون دیدند از اثر سم خبرى نیست، عمامه سید را در حین نماز از سرش برداشته، برگردنش انداختند و آن فقیه بزرگوار را به شهادت رساندند. مشهد این فقیه فرزانه در شهر کاشمر زیارتگاه عاشقان معرفت و شیفتگان حقیقت مى باشد.

*دبیرحزب موتلفه اسلامی خواف

https://www.shoma-weekly.ir/ah7dN1