
اجرای سند ۲۰۳۰ در برخی مدارس کشور!
محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به برخی زمزمهها درباره اجرا شدن سند 2030 در برخی مدارس کشور، گفت: در برخی از مدارس یا در بخشی از آموزش و پرورش سند 2030 تدریس میشود. البته این کار به صورت سازمانی و تشکیلاتی نیست. وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامهای اجرای سند 2030 در مدارس را ممنوع کرده، ادامه داد: متأسفانه برخی از مدیران کاسه داغتر از آش شدهاند و از دستور وزیر تبعیت نمیکنند. زاهدی با بیان اینکه گزارشهایی از نحوه اجرایی شدن سند 2030 در برخی مدارس به کمیسیون آموزش مجلس واصل شده، افزود: در این گزارشها آمده است برخی سخنرانان به مدارسی دعوت شدهاند و مواردی را مطرح کردهاند که دقیقاً در سند 2030 ذکر شده است.
ورود رژیم صهیونیستی به تجاوز نظامی به یمن!
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل الیوم» به گفتههای فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در اجرای چند حمله با هواپیماهای اف 35 در دو جبهه گوناگون در خاورمیانه واکنش نشان داد و یمن را احتمالاً یکی از این دو جبهه دانست. در حالی این روزنامه افشا کرده است رژیم صهیونیستی حملاتی در یمن اجرا کرده که ارتش این رژیم این موضوع را تأیید نمیکند. به نوشته اسرائیل الیوم، تقویت همکاری بین اسرائیل[رژیم صهیونیستی] و عربستان به حمله اسرائیل به یمن منجر خواهد شد. این روزنامه در عین حال نوشت: اگر اسرائیل درباره وجود یک سلاح «برهمزننده موازنه» در یمن شک کند، بعید نیست که به طور مؤثر در جنگ علیه این کشور شرکت کند.
هنوز هم محرمانه است!
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سرانجام تأیید کرد که مذاکراتی بین دولت ایران و تلگرام انجام شده است. این «سرانجام تأیید کردن» گرچه خود به مفهوم آن است که تاکنون از آن حرفی نزدهاند و به مثابه «یک اتفاق مگو» با آن برخورد کردهاند، اما او اصرار دارد که این مذاکرات اتفاق محرمانه نبوده است. آذری جهرمی میگوید: «مذاکره دولت ایران و تلگرام چیز محرمانهای نبوده و در دولت یازدهم توسط وزیر وقت ارتباطات و با اطلاع دادستان وقت و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه صورت گرفته است. »وزیر ارتباطات در حالی از محرمانه نبودن مذاکرات مذکور میگوید که روز قبل از سخنان او، خبرنگاری در نشست خبری سخنگوی دولت از نوبخت در مورد این مذاکرات و قرارداد پرسید و نوبخت گفت «من اطلاعی ندارم!» یعنی قرارداد محرمانه نبوده، ولی حتی سخنگوی دولت هم از آن اطلاعی ندارد! از طرفی مطلع بودن دادستانی هم چیزی از محرمانه بودن آن کم نمیکند. وقتی افکار عمومی از چند و چون آن مطلع نیستند و از اصل آن هم تا همین چندی پیش مطلع نبودند و حالا هم کسی از مفاد آن چیزی نمیگوید و وزیر ارتباطات هم تنها به گفتن این بسنده میکند که «مذاکراتی با تلگرام در حیطه رعایت الزامات فرهنگی کشور انجام شده که البته توافقهایی هم به دست آمد و تلگرام ملاحظات ما در مورد کانالهای غیراخلاقی یا کانالهای مرتبط با تروریسم را لحاظ کرده است.»نکته بعدی آن است که گفته میشود در آن مذاکرات، آذری جهرمی هم گرچه در آن هنگام وزیر نبوده، ولی با سمتی دیگر حضور داشته که فعلاً توضیحی در مورد آن داده نشده است. روشن است که اگر همان سال 93 اطلاعرسانی در مورد این قرارداد و مذاکرات انجام میشد، اکنون همچون یک خبر درز کرده، منتشر نمیشد و در افکار عمومی مهر محرمانه نمیخورد و حساسیتبرانگیز نمیشد.
شرکتهای اروپایی به دنبال جایگزین نفت ایران
به گزارش پایگاه خبری پلاتس، شرکتهای کارگزاری نفتی اعلام کردند: به دلیل تلاش آمریکا برای اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران، پالایشگاههای نفت اروپایی جایگزین کردن نفت ایران از طریق واردات از دیگر کشورها را آغاز کردند و به موازات این موضوع در حال حاضر تقاضا برای نفت دیگر کشورها، نظیر عراق و روسیه در بازار اروپا در حال افزایش است. این رسانه در گزارش خود آورده است: بسیاری از افراد علاقهای به ترک توافق هستهای ندارند؛ اما در نهایت فرار از تصمیمات آمریکا و فاصله گرفتن از فشارهای اقتصادی این کشور سخت خواهد بود؛ چنانچه حتی برخی پالایشگاههای ترکیه نیز در حال انطباق هرچه سریعتر خود با سیاستهای تحریمی آمریکا هستند، به گونهای که پالایشگاه توپراس ترکیه که یکی از اصلیترین خریداران نفت ایران است، به تازگی چهار میلیون بشکه نفت سبک و یک میلیون بشکه نفت سنگین بصره را خریداری کرده است. در ضمن گفتنی است، اروپا مقصد حدود یک سوم از نفت صادراتی ایران است.
شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت!
«مصطفی معین» از وزرای دولت اصلاحات به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه «اعتماد» گفته است: «مگر دولت به تنهایی میتواند شاخصهای فقر و فلاکت را پایین بیاورد و شاخصهای آسیبهای اجتماعی را کاهش دهد؟ برای مقابله با این تهدیدات و پدیدههای شوم دیگری که حیات نظام را با چالش مواجه کرده، مانند فساد سازمان یافته و اقسام دردهای اجتماعی به گفتوگوی ملی، درک مشترک مسئولان از تهدیدات، وفاق و راهبرد واحد ملی نیاز است. اگر مسئولان کشور نتوانند به صورت هماهنگ و به صورت دقیق و شفاف آسیبهای موجود را تحلیل و آنالیز کنند، به تبع آن نخواهند توانست تدبیر منزل کنند.» گفتنی است، برخی دیگر از چهرههای جریان چپ به تازگی درصدد هستند اینگونه القا کنند که دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات کشور نیست و با این بهانه از زیر بار مسئولیت و وظیفه حل مشکلات مردم شانه خالی کنند.
آخرین وضعیت پرونده حقوقهای نجومی
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران با اشاره به آخرین وضعیت پرونده املاک شهرداری گفت: در حال حاضر ۱۲ پرونده راجع به املاک شهرداری با صدور کیفرخواست به مجتمع قضایی کارکنان دولت ارجاع شده است. وی ادامه داد: این پروندهها هنوز منجر به صدور رأی نشده است و در حال رسیدگی است. رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران خاطر نشان کرد: اولین وقت رسیدگی به پرونده املاک شهرداری ۳۰/۲/۹۷ تعیین شده بود که انشاءالله پروندهها به نحواحسن رسیدگی و رأی قاطع صادر خواهد شد. پوریانی اضافه کرد: همچنین تعدادی از پروندهها هنوز در مرحله تحقیقات دادسرا است و چنانچه اتهامی متوجه متهم یا متهمین باشد پرونده با صدور کیفرخواست به محاکم ارسال خواهد شد و در صورت نبود مستندات لازم ممکن است در مورد برخی از آنها قرار منع تعقیب صادر شود. پوریانی رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده حقوقهای نجومی تصریح کرد: تا الان ۴۲ پرونده با صدور کیفرخواست به مجمتع قضایی کارکنان دولت ارسال شده است. وی ادامه داد: از این تعداد پرونده ۲۱ فقره منجر به صدور رأی شده که ۱۵ نفر محکوم و برای ۶ نفر حکم برائت صادر شده است
این میثاقنامه «وحی منزل» است!
رئیس فراکسیون امید مجلس در گفتوگویی درباره اینکه گفته میشود برخی از نمایندگان اصلاحطلب معتقدند که ریاست وی باعث اختلافاتی در این فراکسیون شده، گفت: «تاکنون این موضوع را نشنیدهام و نمیدانم منظور شما از این نمایندگان، کدام نمایندگان عضو فراکسیون است. » این در حالی است که با تورقی در مطبوعات و نگاهی به سایتهای خبری مصاحبههای زیادی از اعضای فراکسیون امید در نقد ریاست عارف بر این فراکسیون دیده میشود.عارف همچنین ترجیح میدهد کنایه حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور را هم به خود نگیرد. آشنا در توئیتی نوشته بود که «امان ازسهمخواهی افراد به اسم جریان» که عارف در موردش میگوید: «اگر آقای آشنا نظری داشته، باید از خودشان بپرسید که منظورشان چه فرد یا گروهی بوده است. ما به دنبال سهمخواهی از دولت نیستیم و دغدغه ما موفقیت دولت و نظام است. » عارف در پاسخ به این سؤال که اخیراً بحث انتخاب شهردار تهران مطرح بود و برخی معتقد بودند که شما مخالف شهردار شدن آقای محسن هاشمی رفسنجانی بودید، عنوان کرد: «مخالفت با شهردار شدن آقای محسن هاشمی به دلیل میثاقنامهای بود که همه کاندیداهای شورایشهر در کلانشهرها آن را امضا کرده بودند و در آن درج شده بود که به رأی مردم احترام بگذارند و تا آخر دوره بمانند و هوس انتقال به وزارتخانهها، مجلس و جاهای دیگر نکنند. » او در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اما برخی از اعضای حزب کارگزاران همچون کرباسچی معتقدند که میثاقنامه اصلاحطلبان وحی مُنزل نیست، گفت: «این تفسیر آقایان است؛ برای ما هر نوع میثاقی که امضا شود، تعهدآور و وحی مُنزل است.»این در حالی است که علت اصلی مخالفت با شهرداری محسن هاشمی از سوی اصلاحطلبان این بود که با شهردار شدن او و کم شدن یک عضو از شورای شهر، باید عضو علیالبدل که فردی اصولگرا و رقیب اصلاحطلبان بود، به شورا راه مییافت که حضور حتی یک رأی اصولگرا در کنار 20 رأی اصلاحطلب مورد مخالفت اصلاحطلبان واقع شد.
در حوزه موشکی و دفاعی مذاکره نخواهیم کرد
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ما با تکیه بر ظرفیتهای بزرگ علمی، انسانی، زیرساختی و صنعتی مدرن موجود در کشور همه نیازهای خود را تأمین خواهیم کرد. امیر حاتمی با بیان اینکه با تحریم و محدودیت در حوزه دفاعی آشنا هستیم، اظهار داشت: هیچ اتفاقی در صنعت دفاعی کشور نخواهد افتاد و پیشرفتهای این حوزه را با سرعت بیشتر ادامه خواهیم داد. وی در پایان و در پاسخ به پرسش دیگری درباره مطرح شدن بحث مذاکرات موشکی، تصریح کرد: آیا آمریکایی که بدعهدی میکند، قابل اعتنا و اعتماد است که چنین موضوعی را مطرح کند؟ یقیناً در حوزه موشکی و دفاعی با هیچ کس مذاکره نخواهیم داشت و در این حوزه با سرعت بیشتری راه را ادامه خواهیم داد.
آمریکا عملاً به دنبال تغییر نظام ایران است
«خاویر سولانا» دبیرکل سابق ناتو با اشاره به اقدامات اخیر «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در خروج از برجام و گذاشتن شرط و شروط برای تهران گفت، این اقدامات خطر تقابل و درگیری در میان قدرتهای مهم و بزرگ غرب آسیا را به همراه دارد. وی در مصاحبه با «مادرید دیس ویک» توضیح داد: «ایران مرا میترساند. آنچه آمریکا خواسته، بسیار سخت است. ایران هرگز چنین چیزی را نمیپذیرد. (این شروط) عملاً تغییر رژیم است.» سولانا همچنین با توجه به واقعیتهای منطقه و قدرت ایران گفت: «امروزه باید بدانیم که تغییر نظام کارساز نیست.» وی افزود: «تصمیم آمریکا برای تعیین چنین شروط و خروج از برجام «تأسفبار» است.»
سعید عبدولی در راه رشته ورزشی MMA
دارنده مدالهای طلای جهان و برنز المپیک در رشته کشتی فرنگی پس از محرومیت یک ساله از کشتی، تمرینات خود را در رشته ورزشی بوکس آغاز کرد. سعید عبدولی فرنگی کار باتجربه ایران و دارنده مدالهای طلای جهان و برنز المپیک پس از درگیری در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی با محرومیت یک ساله (۶ ماه قطعی و ۶ ماه تعلیقی) از سوی کمیته انضباطی فدراسیون کشتی روبرو شد. با توجه به شرایط به وجود آمده و از دست رفتن فرصت حضور در بازیهای آسیایی اندونزی و مسابقات جهانی مجارستان، ظاهرا عبدولی دیگر قصدی برای ادامه فعالیت در کشتی ندارد و میخواهد به پیروی از امیر علیاکبری وارد رشته ورزشی MMA شود و به همین دلیل در تماس تلفنی با علیاکبری از وی درخواست مشورت و کمک کرده است.
اما و اگرها درباره افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان
مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: مصوبه افزایش ۲۰درصدی حقوق به دلیل داشتن بار مالی و عدم تعیین منابع مغایر اصل ۷۵ قانون اساسی و به دلیل اینکه قانونگذاری جدید بوده و درصدد اصلاح قانون است نه بیان مراد مقنن، مغایر اصل۷۳ قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان است. نتیجهگیری مرکز پژوهشهای مجلس در این گزارش به شرح زیر است: مطابق نظریه تفسیری شورای نگهبان «مقصود از تفسیر بیان مراد مقنن است و تضییق و توسعه قانون در مواردی که رفع ابهام قانون نیست، تفسیر تلقی نمیشود.» بنابراین مصوبه مجلس علاوه بر اینکه به دلیل داشتن بار مالی و عدم تعیین منابع آن با اصل هفتاد و پنجم قانون اساسی مغایر است به دلیل اینکه قانونگذاری جدید بوده و درصدد اصلاح قانون است نه بیان مراد مقنن، مغایر اصل هفتاد و سوم قانون اساسی و تفسیر شورای نگهبان از این اصل نیز تلقی هست اصلح است طرح پیشنهادی با توجه به میزان افزایش اعتبارات جبران خدمات کارکنان دولت در قانون بودجه سال 1397 کل کشور به صورت اصلاحیهای بر قانون پیشنهاد شود تا از این جهت با اشکال مواجه نباشد.
نظر عارف درباره نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰
رئیس فراکسیون امید مجلس درباره احتمال نامزدی وی در جایگاه رئیس در انتخابات هیات رئیسه مجلس گفت: فراکسیون امید هر تصمیمی بگیرد، میپذیرم و موظف به اجرای آن هستم. محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر، درباره احتمال نامزدی وی در جایگاه رئیس در انتخابات هیات رئیسه مجلس در سال سوم مجلس دهم، اظهارداشت: موضع ما، موضع جمعی است و من هم به عنوان یک فرد از فراکسیون امید هر تصمیمی که گرفته شود، میپذیرم و موظف به اجرای آن هستم. وی افزود: در حال حاضر نیز دوستان ما دارند شرایط را بررسی میکنند و با فراکسیون های دیگر مجلس مذاکره و عملکرد هیات رئیسه را هم مورد ارزیابی قرار میدهند و اقداماتی را که فراکسیون امید به عنوان یک مجموعه تاثیرگذار در مجلس باید دنبال کند، در دست بررسی دارند.
معامله جنجالی کمیته امداد و دانشگاه آزاد
ساختمان جنجالی سابق کمیته امداد، که مجموعهای به مساحت هشت هکتار و دارای ساختمانهای متعدد، مهمانسرا، ورزشگاه و دانشگاه در منطقه سوهانک شمال تهران است، به دانشگاه آزاد اسلامی فروخته شد. گفته میشود این ساختمان با قیمتی در حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان فروخته شده که بخش عمده این مبلغ بهصورت نقد و مابقی اقساط به کمیته امداد پرداخت خواهد شد. پرویز فتاح پیش از این عنوان کرده بود مبلغی که از فروش این ساختمان عاید کمیته امداد امام خمینی(ره) میشود صرف پرداخت وام قرض الحسنه به مددجویان کمیته امداد خواهد شد.
پشت پرده بسته شدن حساب بانکی ایرانیها در گرجستان
بسته شدن حساب ایرانیها در گرجستان، چند روزی است که خبرساز شده است. بعضی از بانکهای گرجستان اخیراً انجام هرگونه معاملات بانکی برای شهروندان ایرانی بدون کارت اقامت را ممنوع کردهاند و حساب بعضی از آنها هم مسدود شده است. پیش از این نیز طی دو سال گذشته، مسدود شدن حساب بانکی در امارات، ترکیه و چین نیز اتفاق افتاده بود. بسته شدن حسابهای بانکی به خاطر قوانین مربوط به پولشویی، یک دلیل مشترک در بین تمام این اتفاقها بود. حالا در مورد بانکهای گرجستانی نیز از یک طرف مسأله قوانین FATF (گروه ویژه اقدام مالی) که در حوزه قوانین ضد پولشویی جهان فعالیت میکند و از طرف دیگر مشکلات اقامتی مطرح است. در گرجستان قانونی وجود دارد که اگر خارجیها، ملکی به قیمت حداقل 35 هزار دلار خریداری کنند؛ به آنها یک سال اقامت موقت داده میشود که پس از تکرار این اقامت موقت در ۶سال، اقامت دایم برای مهاجران فراهم میشود. در سالهای اخیر تعداد ایرانیهایی که به سودای خرید ملک و دریافت اقامت دائم به گرجستان سفر میکنند، افزایش یافته است؛ تعداد ایرانیان مقیم گرجستان نیز بین 6 تا 10 هزار نفر تخمین زده میشود. جواد قوام شهیدی، سفیر ایران در گرجستان چند هفته پیش به کسانی که با هدف دریافت اقامت دائم اقدام به خرید ملک در گرجستان میکنند، هشدار داده و اعلام کرده بود بسیاری از شهروندان بعد از یک سال، موفق به تمدید اقامت نشدهاند. حالا نیز اظهارات پراکنده نشان میدهد که یکی از دلایل اصلی بسته شدن این حسابها، مسأله اقامت است.
خسارت روزانه شانزده سال گذشته توتال به ایران
شرکت فرانسوی توتال در دو دهه اخیر روزانه 15 میلیون دلار خسارت به ایران زده است. این مطلب را اصغر ابراهیمی اصل مدیر عامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرده است: شرکت توتال با یک برنامه از پیش تعیین شده وارد صنعت نفت ایران شده، بنابراین در هیچ جای قرارداد IPC، ابزار و ضمانت اجرایی برای اعمال جریمه یا غرامت برای این شرکت وجود ندارد. شرکت نفتی توتال در شانزده سال گذشته مأموریت خود را برای معطل کردن ایران انجام داده و مانع تولید از فاز 11 پارس جنوبی شده است. در طرح توسعه جدید فاز 11، بخش زیادی از فعالیتهای عمرانی حذف شده که اجرای عملیات حفاری چاهها و احداث خط لوله در این فاز پارس جنوبی با اغماض 1/8 میلیارد دلار برآورد شده، حال آنکه در همین فاز و با اجرای همین فعالیتها قراردادی به ارزش 4/8 میلیارد دلار با توتال امضا شده است
اخبار روزانه
* «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در نشست بینالمللی اقتصاد در سنپترزبورگ تأکید کرد، اقدام آمریکا در اعمال تحریمهای یکجانبه علیه ایران پیامدهای زیانآوری به همراه خواهد داشت. در این مجمع که رئیسجمهور فرانسه نیز حضور داشت، پوتین درباره تصمیم ترامپ در خارج شدن از توافق هستهای هشدار داد و تأکید کرد: گامهای یکجانبهای که کشورهایی، نظیر آمریکا اتخاذ میکنند، غیر سازنده است و اگر برجام شکست بخورد، همه بازنده خواهیم بود.
* «ماریو اوهوون» رئیس اتحادیه شرکتهای کوچک و متوسط آلمان گفت: حدود هزار شرکت کوچک و متوسط آلمانی با ایران روابط تجاری دارند و ۱۳۰ شرکت نیز شعباتی در ایران دایر کردهاند. به گفته وی، اگر این شرکتها تحریمهای آمریکا را نقض کنند، با مجازاتهای شدید مواجه خواهند شد که این موجب بلاتکلیفی و درخواست کمک و راهنمایی این شرکتها از دولت آلمان شده است.
* «میشل عون» رئیسجمهور لبنان، بار دیگر «سعد حریری» نخستوزیر کنونی را برای تشکیل دولت جدید پس از انتخابات پارلمانی اخیر نامزد کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که 111 نماینده پارلمان لبنان در جریان رایزنیهای پارلمانی که عون در کاخ بعبدا انجام داد، به حریری رأی اعتماد دادند.
* خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: پیروزی غیر منتظره ائتلاف مقتدی صدر، واشنگتن را غافلگیر کرده است. رویترز از آغاز تماسهای آمریکا با مقتدی صدر خبر داد و نوشت: با وجود دشمنی قدیمی میان این دو، مقامات کنونی واشنگتن و مقتدی صدر هر دو موافقند که نفوذ ایران در عراق کنونی بسیار است.
* با دستور رئیسجمهور ونزوئلا، دو دیپلمات آمریکایی به دلیل دخالت در انتخابات ریاستجمهوری این کشور اخراج شدند. تشدید تنش بین آمریکا و ونزوئلا در حالی صورت گرفت که واشنگتن در هفتههای اخیر ضمن دخالت آشکار در مسائل داخلی ونزوئلا، تحریمهایی علیه این کشور تصویب کرد.
* یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه تأکید کرد، روابطشان با حزبالله لبنان عالی است و دو گروه تقریباً در همه مسائل روزانه با یکدیگر در ارتباط هستند. وی همچنین تأکید کرد، اگر اسرائیل به غزه حمله کند، پاسخ مقاومت یک سورپرایز برای تلآویو خواهد بود.
* روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» در تفسیری نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با خارج کردن کشورش از برجام و انتقال سفارت این کشور به بیتالمقدس، دومینوی خطاهای تاریخی رؤسایجمهوری آمریکا در خاورمیانه را تکمیل کرد.