سیاسی

شرایط فعلی منطقه ناشی از سیاست‌های غلط دولت قبل است

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: این شرایط ناشی از سیاست‌های غلط دولت قبل و بی‌توجهی به همسایگان است که باید موردتوجه قرار بگیرد، به‌طور طبیعی با اتخاذ چنین سیاستی و امکان نمود رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای ما عوارض و نتایجی برای ناامن سازی کشور و ایجاد محدودیت‌های تجاری و اقتصادی را به همراه دارد که متأسفانه نمونه آن در مرز بین ارمنستان و آذربایجان در رابطه با کوریدر انتقال کالا از جنوب کشور به اروپا و دریای سیاه را می‌توانیم مشاهده کنیم.
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص چرایی ایجاد تنش بین باکو و تهران گفت: حوادثی که در شمالغربی کشور در حال روی دادن است باید از چند بعد مورد بررسی و توجه قرار بگیرد؛ دولت گذشته به بهانه کنار آمدن با کدخدا رابطه جمهوری اسلامی با همسایگان را به بدترین وضعیت تبدیل کرد؛ بهگونهای که کشورهایی که از حضور رئیس دولت در آنها استقبال میکردند و سعی میکردند ایران را بهعنوان مادر منطقه تلقی کنند و خود را وابسته به ملیت و نژاد ایرانی بدانند؛ تبدیل به کشورهای مخالف با جمهوری اسلامی در عرصه منطقه و بینالمللی شوند.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه سیاست نادرست دولت یازدهم و دوازدهم سبب خصومت کشورهای همسایه با ایران شد، گفت: این سیاستهای نادرست تا جایی پیش رفت که کشورهای همسایه از فروش گاز به ما امتناع میکردند و حضور سفرای ما در برخی از این کشورها منتفی و سفارتخانهها بستهشده و در مسائل منطقهای با ما اختلاف پیدا کردند و همین زمینه نفوذ اسرائیل در منطقه و حرکتهای ایذایی از سوی ضدانقلاب شد.

ترقی افزود: این شرایط ناشی از سیاستهای غلط دولت قبل و بیتوجهی به همسایگان است که باید موردتوجه قرار بگیرد، بهطور طبیعی با اتخاذ چنین سیاستی و امکان نمود رژیم صهیونیستی در نزدیکی مرزهای ما عوارض و نتایجی برای ناامن سازی کشور و ایجاد محدودیتهای تجاری و اقتصادی را به همراه دارد که متأسفانه نمونه آن در مرز بین ارمنستان و آذربایجان در رابطه با کوریدر انتقال کالا از جنوب کشور به اروپا و دریای سیاه را میتوانیم مشاهده کنیم.

این عضو شورای مرکزی ادامه داد: با در نظر گرفتن این مهم دولت ایران دو سیاست را میتواند دنبال کند؛ نخست بازسازی روابط با کشورهای همسایه و دنبال کردن حسن همجواری که در دولت سیزدهم در حال پیگیری است بهویژه از طریق ملحق شدن به پیمان شانگهای و تجدید رابطه با کشورهای منطقه و دوم از بین بردن زمینه نفوذ اسرائیل در منطقه که عامل تفرقه و ناامنی است.

ترقی با تأکید بر اهمیت پیمان شانگهای در احیای روابط ایران با کشورهای همسایه، مانور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مرزهای شمال غربی کشور را حاکی از توان مقابله ایران با اسرائیل و کاهش ضریب نفوذ رژیم صهیونیستی در منطقه برشمرد.

این فعال سیاسی یادآور شد: سیاست جمهوری اسلامی مبتنی بر حسن روابط و حفظ امنیت کشورهای همسایه است اما اجازه نفوذ و سوءاستفاده اسرائیل از منطقه برعلیه خود را نمیدهد؛ همانگونه که تحرکات تروریستها در شمال عراق را برنتافته و با آن برخورد کرده است.


https://www.shoma-weekly.ir/sfJCzl