
* آیا کشور ایران از چه قابلیتهای پیشرفتی در زمینه اقتصادی برخوردار است؟
با توجه به اینکه کشور ایران دارای منابع بسیار با ارزشی است و 8 درصد منابع جهانی را در اختیار دارد، در حالی که در کشور ایران تنها یک درصد جمعیت جهانی ساکن است، در این زمینه می توانیم با اقدامات بسیار کارشناسی شده، رتبه های اول را در زمینه های مختلف در سطح جهان کسب کنیم.
*منابعی که به عنوان پایه های پیشرفت کشور از آن نام بردید، شامل چه مواردی است؟
یکی از سرمایه های مختلف کشور، شامل منابع انسانی است و نمود بارز سرمایه انسانی، نخبه گان کشور هستند، لذا در این رابطه مسئولین کشور باید بدانند، صرف هزینه کرد در رابطه با نخبگان، اطلاق هزینه نمی توان بر آن داشت، بلکه به عنوان درآمد و سرمایه گذاری محسوب می شود، لذا متاسفانه در کشور برخی از مسئولین هزینه های مفید را انجام نمی دهند، که باید در این زمینه دقت بیشتری صورت گیرد.
مقام معظم رهبری فرمودند، برای اینکه بتوان جامعه نخبگان کشور را به تکامل بیشتری رساند، نیاز است نیازها و مطالبات آنان مطالعه و بررسی شود.
نخبگان کشور هم باید در رابطه با مسائل انقلاب و جنگ اطلاع داشته باشند که بر اساس این آگاهی بتوانند از موقعیت انقلاب اسلامی به نحو احسن برای پیشرفت کشور استفاده کنند. مسئولین کشور در رابطه با نخبگان حتما باید سرمایه گذاری کنند در این صورت اگر این کار انجام شود، در کنار منابع و سرمایه های دیگر کشور، می توانیم در جهان درخشش فوق العاده داشته باشیم و رسیدگی به نخبگان می تواند برای کشور مفید فایده باشد.
*آرمانهای انقلاب را به چه نحو می توان در پیشرفتهای اقتصادی لحاظ کرد؟ و تا چه حد نگاه به گذشته و عوامل پیروزی انقلاب می تواند در پیشرفت اقتصادی کشور مثمر ثمر باشد؟
انقلابی عملی کردن در اقتصاد به معنای بی حساب و کتاب کار کردن نیست، یعنی دقیقا باید مسائل اقتصادی کشور را بر اساس قضایای علمی و مسائل روز پیش برد، برای اینکه بتوانیم به توفیقات بیشتری دست یابیم، باید به دستآوردهای انقلاب اسلامی و وضعیت کشور قبل از انقلاب و بعد از آن بیاندیشیم، زیرا نظام جمهوری اسلامی در پیروزی انقلاب، کار ساده ای انجام نداده است. انقلاب به صورتی پیروز شد که توانست کشور را از دهان استکبار جهانی نجات دهد.
در درک مولفه های پیروزی انقلاب که چه مواردی را شامل می شود، باید توجه داشت که استقامت مردم جزو آن مولفه های پیروزی بود و بر طبق آیه قرآن، در پیروزی انقلاب، ابتدا خدا را پذیرفتیم، در این راه ثبات قدم داشتیم و با استقامت توانستیم در بعد از انقلاب توفیقات بیشتری کسب کنیم و از طرف دیگر عنایتهای الهی بدنبال پذیرفتن الله و استقامت شامل ملت ایران شد. و معتقدیم همین مولفه های پیروزی انقلاب در ادامه مسیر آن و پیشرفتهای اقتصادی می تواند موثر باشد، با پیگیری و ثبات قدم به همه قله های اقتصادی می توان رسید.
*تا چه میزان مردم می توانند با داشتن تعهد انقلابی به پیشرفت اقتصادی کشور یاری رسانند؟
در رابطه با مسئله اقتصاد کشور اول باید نسبت به منابع کشور آگاهی داشته باشیم و دوم اینکه با وجود آنکه بنگاههای اقتصادی امروز در ید دولت است و ابلاغیه اصل 44 مقام معظم رهبری که در سال 84 مطرح فرمودند، عملیاتی نشده است. فقط با شعار اقتصاد مقاومتی که نمی شود کشور را اداره کرد، بلکه باید کار را به مردم سپرد و مردم هم با استقامت آن را دنبال کنند، با این روش، یقینا می توان مسئله اقتصاد مقاومتی را حل کرد. در هر صورت تا زمانی که دولتمردان اعتقاد پیدا نکنند که به مردم کار را بسپرند، اقتصاد مقاومتی اجرایی نخواهد شد و متاسفانه تمام دولتهایی که از اول انقلاب تا امروز بر سر کار آمده اند هیچ کدام حاضر نیستند این کار را به سامان برسانند و چنین اصلی در دولتها نبوده است که کار به مردم سپرده شود، اگر سپرده شود طبیعی است که کشور به آن جایگاه رفیع خود می رسد.
*پیشرفت اقتصادی بر اساس شاخصهای انقلابی به چه میزان برای کشور مهم است؟ و چه دستآوردهایی در بر دارد؟
یکی از معضلات جهانی کشورها، مسائل اقتصادی است، در کنار رونق اقتصادی یقینا مشکل اشتغال را می توان حل کرد، در صورت حل موضوع اشتغال، قوام خانواده را به دنبال دارد و اگر قوام خانواده حفظ شود، کمتر با مهاجرت مواجه هستیم و زمانی که در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی، اقتصادی و نظامی موقعیت اشتغال ایجاد شد، مملکت به نحو احسن اداره می شود.
*آیا می توان معنویت و تعهد انقلابی را در پیشرفت های اقتصادی دخیل کرد؟
مولفه های انقلابی یعنی استقامت و خدا را در نظر گرفتن، و غیر از این نیست و اگر غیر از این بود، جنگ پیروز نمی شد. در حالی که در آن زمان سیم خاردار را از خارج کشور می خریدم و اکنون دنیا متوجه شدند که توان نظامی کشور بسیار پیشرفت کرده است، اینکه امروز آمریکا و کشورهای مختلف در برخی موارد در مقابل ایران کوتاه می آیند، علت آن این است که در اثر استقامت، برای کشور قدرت ایجاد کردیم و جای تعجب است در حالی که کشور توان ساخت موشکهای دور برد، قادر به نقطه زن را دارد، چگونه است که نمی توانیم مسائل اقتصادی کشور را پیش ببریم، اشکال کار کجاست؟ به نظر می آید که فساد باید از مملکت ریشه کن شود، کار به مردم سپرده شود و مردم هم همینطور که در جنگ فداکاری کردند، استقامت و ثبات قدم داشتند، این رویه را دنبال کنند، که در این صورت کشور در دنیا رتبه برتر را پیدا خواهد کرد.