
در این مراسم محمد نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به عنوان سخنران افتتاحیه با اشاره به تفاوت ماهیتی غرب و اسلام به جایگاه زنان اظهار داشت: اتهامی تاریخی از سوی مدعیان غربی در مورد زنان گفته شده است که انسان از بیان آن شرم دارد چرا که زن را از نظر ماهیتی پایین تر از مردان قلمداد کرده اند. در حالی که مطابق آیات قرآن، دین مبین اسلام در مورد ماهیت انسانی زن و مرد هیچ تفاوتی قائل نشده است و از طرف دیگر در روایات معصومین نیز به این موضوع بسیار پرداخته شده است.
وی افزود: در اشارات قرآنی ممکن است که اسم زن به طور اخص نیامده باشد اما در تمام آیاتی که با «یا ایها الذین آمنوا» و «یا ایها الناس» شروع شده است ،خطاب آن هم به زنان و هم مردان جامعه اسلامی را شامل می شود. به اعتقاد بنده ابهامات فلسفه وجودی زن، در مورد تفاوت ماهیت انسانی زن و مرد یک نوع دهن کجی به آیات الهی است.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به روایتی از پیامبر(ص) اشاره کرد و بیان داشت: بنابر بر روایاتی از رسول مکرم اسلام (ص) مردی که زنش را تحقیر می کند، خود لعین است، این نگاه اسلام در جامعه اسلامی به مقام زن است.
وی ادامه داد: در قرآن بیش از ۸۰ بار از کلمه «یا ایها الذین آمنوا» استفاده شده است که هیچ کدام از این ۸۰ خطاب در مکه نیست بلکه در مدینه و بعد از تشکیل جامعه اسلامی نازل شده است. که مسلما خطاب آیات به زن و مرد به طور یکسان بوده است، که نشان از مساوات و برابری مرد و زن در جامعه اسلامی است.
محمد نبی حبیبی افزود: در مطالعات جامعه شناسانه به جایگاه زنان در حوزه فردی و اجتماعی زنان ، بنده معتقدم که سهم مطالعات در حوزه اجتماعی زنان بیشتر از حوزه فردی آنان است و توجه به این مسئله ضرورت دارد. چراکه اگر ما خانواده را به عنوان کوچکترین جامعه بشری قلمداد کنیم، سهم مطالبات حوزه اجتماعی زنان بیش از حوزه فردی آنان است. یعنی اگر ما با دید جامعه شناسانه نگاه کردیم ، سهم مطالعه جامعه شناسانه نسبت به مطالعات روان شناسانه و فردی زنان بیشتر است.
حبیبی با اشاره به نقش زنان درپیروزی انقلاب و نظام اسلامی تأکید کرد: در صحیفه نور امام(ره) هر جا که کلمه زن آمده ایشان با صراحت می گوید که نقش زنان در انقلاب اسلامی از نقش مردان بالاتر است. در بررسی این موضوع باید توجه داشت که امام(ره) با قشر بانوان به صورت تعارفی حرف نزده است بلکه این مطلب را یک مجتهد جامع الشرایط وصاحب رساله گفته است.
وی با بیان خاطره از مرحوم حبیب الله عسکر اولادی خاطر نشان کرد: در همان ابتدای انقلاب در دیدارها و استقبال از حضرت امام (ره ) افرادی به خاطر معذوریت زنان خواستار، لغو حضور زنان در این دیدارها شدند، اما امام با این دیدگاه بسیار تند برخورد کردند و فرمودند : شما خیال کردید اعلامیه های من و منبرهای شما شاه را بیرون کرده است، اینها (زنان) بودند که باعث بیرون کردن شاه شدند. این نشان از دیدگاه هویت بخشی به زنان در جامعه اسلامی است که از همان ابتدای انقلاب مطرح شد . لذا لازم است مطالعه مقوله زن با دید جامعه شناسی سهم بیشتری از مطالعه این مقوله با دیدگاههایی چون روان شناسی و فردی ... داشته باشد.
همچنین محمد نبی حبیبی در پاسخ به خبرنگار هفته نامه شما، در حاشیه این مراسم در خصوص اقدامات و
برنامههای حزب موتلفه اسلامی برای ایجاد زمینه های حضور کیفی بانوان اظهار داشت: اهمیتی که ما برای حضور زنان در حزب داریم ، اگر بخواهیم با زبان ریاضی و آمار بیان کنیم، در سال 75 پنج درصد اعضای ما از بانوان بوده اند، اما حدود 10 سال است که سالانه بین 30 تا 35 درصد عضو گیری ما از قشر بانوان است . بنابراین حضور بانوان در حزب موتلفه اسلامی یک حضور تعیین کننده و بسیار پر اهمیت می دانیم .
وی افزود : البته این رضایت تنها از جهت عضو گیری نیست، بلکه معتقدیم که زنان نخبه ما درموتلفه اسلامی باید از جهت علمی اجتماعی آن قدر مجهز باشند که بتوانند که دید اسلامی را در مجامع بین المللی با استدلال و اطلاعات کامل، در مقابل هجمه های سیاسی و فلسفی و اجتماعی که با رنگ و لعاب تمدن غربی ارائه می شود، را با زبان مستدل علمی مطرح بکنند. برای تحقق این مهم برنامه هایی را در موتلفه اسلامی داشته ایم. برگزاری دو دوره آموزشی که با همکاری حوزه علمی قم برای تعدادی از بانوان در همین راستا بوده است.
در ادامه این جشن میزگردی با عنوان پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه زن و خانواده با حضور کارشناسان و فعالان حوزه زنان برگزارشد.
در این مراسم که با حضور خانواده معظم شهدای مدافع حرم، شهیدان حیدری، طباطبایی مهر، باغبانی و سهرابی از مقام شامخ این شهدا تجلیل و تقدیر به عمل آمد ؛ که روشنی بخش این محفل نورانی بود.
در پایان این نشست بیانیه ای توسط طیبه حاجی محمد یزدی، دبیر ستاد بزرگداشت میلاد کوثر قرائت شد وعمده اهداف واحد بانوان استان تهران را در راستای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری را بیان کرد؛ که به شرح زیر می باشد:
1- تلاش در پیشبرد و احیا سبک زندگی اسلامی و ایرانی
2 - ارائه گفتمانی منطقی و مبتنی بر اسلام حول محور حضور زن، حفظ کرامت و ارزش های انسانی و اسلامی در خانواده و جامعه
3 - ارزش گذاری در سه موضوع همسری، مادری و هنر
خانهداری به عنوان اصلی ترین وظایف زن مسلمان
4 -شکل دهی و انتظام به گفتمان جبهه طلبکارانه در مقابل جبهه فرهنگی غرب در حوزه زن و خانواده
5 - ارائه الگوی عملی از زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها به عنوان نمونه یک بانوی کامل.