سیاسی

سهم خواهی را قبول نداریم باید اصلح را انتخاب کرد

این افتخار موتلفه اسلامی است که با داشتن قدرت و سوابق طولانی نخواسته در انتخابات سهم خواهی کند. حتی در بسیاری از موارد از سهم حق تقسیم بندی سیاسی خود هم گذشته است. موتلفه برای وحدت از سهم‌خواهی گذشت کرده است.
برای وحدت اصولگرایان با محوریت آیت ا... تقوی همایش‌هایی برگزار می‌شود که طیف محدودی از اصولگرایان و پایداری‌ها در این مراسم‌ها حاضر می‌شوند. ارزیابی شما از برگزاری چنین همایش‌هایی چیست؟ آیا شما هم در این همایش‌ها شرکت می‌کنید؟

اگر برای وحدت و همگرایی مراسمی برگزار شود، وظیفه خود می‌دانم در آن حضور پیدا کنم چرا که موافق برگزاری چنین همایش‌هایی هستیم. جمله مشهور و ادبی در این زمینه می‌گوید که «خدا رحمت کند هر کس که گامی بر می‌دارد» پس وقتی آقای تقوی زحمت برگزاری این همایش‌ها را می‌کشد ما استقبال می‌کنیم. اما اینکه محدود است یا نا محدود، بحث دیگری است. باید توضیح داد که در این همایش‌ها افراد موثر با سه نگاه مختلف دور هم جمع می‌شوند. آنها می‌گویند می‌خواهند در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت که مورد تاکید رهبری است با هم به همگرایی برسند. ما خودمان را کارگزار وحدت آفرینی در جامعه می‌دانیم. پس از هر کس و هر مجموعه‌ای که برای وحدت بین نیروی‌های علاقه‌مند به نظام همایش برگزار می‌کند استقبال می‌کنیم.
چقدر این احتمال وجود دارد که بین اصولگرایان و پایداری‌ها وحدت و ائتلافی شکل بگیرد؟
اصولگرایان و پایداری‌ها جدا از هم نیستند. در انتخابات افراد سلیقه‌های مختلفی دارند. با این حال مجموعه اصولگرایان و پایداری‌ها در خط ولایت با هم یکی هستند. اما اینکه ما در مسائل گوناگون به نظر واحد برسیم بستگی به تلاش هر دو گروه دارد. در این زمینه حزب موتلفه، هم با پایداری‌ها و هم با ایثارگران، چندین جلسه داشت و یک تشکل با حضور هر سه نگاه برگزار کرد. حزب موتلفه این آمادگی را دارد که در مسائل تخصصی و در چارچوب مسئله نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و منافع ملت با گروه‌های مختلف همکاری کند.
لیست واحد از اصولگرایان و پایداری‌ها ارائه خواهد شد؟
حتی می‌خواهم بگویم با غیر پایداری‌ها هم چنین ائتلافی ممکن است. در انتخابات مسئله فهرست‌ها مطرح است نه وحدت تشکل‌ها. به عبارتی وحدت و ائتلاف روی فهرست‌هاست. ممکن است خیلی‌ها با نگاه‌های مختلف سیاسی روی فهرست‌ها به تفاهم برسند. با این حال این احتمال نیز وجود دارد برخی از شخصیت‌ها خارج از مجموعه فعالیت‌های انتخاباتی را دنبال کنند، اما هدف این است که در انتخابات مجلس دهم که مهم و سرنوشت ساز است، گروهی حرکت کنیم. لازم است مجلس دهم از انسجام، هماهنگی و وحدت نظر برخوردار باشد تا مطلوب و مقبول مردم قرار گیرد. ما معتقدیم حزب موتلفه فهرست قوی‌تری ارائه خواهد کرد چرا که این حزب نه بابک زنجانی دارد نه شهرام جزایری، پس می‌تواند نقش مهمی در جامعه ایفا کند.
تاکید کردید که ممکن است با گروه‌های دیگر نیز به وحدت برسید. آیا منظورتان وحدت با اصلاح طلبان است؟
اگر فردا اصلاح طلبان بخواهند از فهرست 30 نفره موتلفه برای تهران که قطعا افراد برجسته‌ای در لیست ما قرار خواهند گرفت، حمایت کنند، ما می‌پذیریم. فرض محال که محال نیست. موتلفه به آنها نه نمی‌گوید.
چقدر این ظرفیت را در اصلاح طلبان می‌بینید که با آنها به ائتلاف برسید؟
آنها اختلاف جدی در درون خود دارند. علت اصلی این است که نگاه واحد ندارند. بعضی‌ از افراد اصلاح‌طلب خود را تابع ولایت فقیه می‌دانند و می‌خواهند در این نظام بمانند، کار کنند و انقلاب را قبول دارند. این‌ها با آن گروه از اصلاح‌طلبانی که با اصحاب فتنه همکاری دارند، کاملا جدا هستند اما متاسفانه مرزشان را مشخص نمی‌کنند. اگر مرزشان را تعیین کنند، به قول مرحوم عسگر اولادی حساب‌شان از دیگران جدا ‌می‌شود و مردم بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند و به آنها اعتماد کنند.در کل این جریان سیاسی اختلافات زیادی دارد و به تازگی حزب جدید در این جریان شکل گرفته است که خود را جدا و نسل دوم می‌داند این کارها باعث عمق گرفتن اختلاف در بین آنها می‌شود.
شما می‌گویید اصلاح‌طلبان مشکل دارند. آنها هم چنین نظری را در اردوگاه اصولگرایان دارند. آیا اصولگرایان اختلاف ندارند؟
مسئله‌ای که در جریان اصولگرایان وجود دارد، محوریت ولایت و روحانیت است. اصولگرایان برای وحدت جامعتین را ملاک می‌دانند. با این حال ممکن است عده‌ای بخواهند جداگانه مسیر انتخابات را طی کنند اما همه اصول چندگانه را قبول داریم.
به نظر شما کرسی‌های مجلس به چه میزان بین طیف‌های مختلف تقسیم می‌شود؟
مگر مجلس جایی است که سهم خواهی شود. این را قبول نداریم. باید دید چه کسی برای حضور در مجلس اصلح است. خدا آیت‌ا... شیهد بهشتی را رحمت کند، در زمانی که اساسنامه حزب را می‌نوشتیم تاکید داشت که هر مسئولی اگر فکر می‌کند فرد دیگری بهتر می‌تواند کارها را انجام دهد او را دعوت به کار کند و او را در مسیر همراهی کند. این درست نیست که بگویم هر جناح چند کرسی مجلس را به دست می‌آورد. این تقسیم‌ بندی‌ها درست نیست. باید دید برای کمیسیون کشاورزی چه کسی بهتر است. نه اینکه اصلاح‌طلبان یا اصولگرایان بگویند می‌خواهیم کل مجلس را بگیریم. این راه و روش غلط است که مثلا اگر خانم راستگو به کسی از جریان دیگر رای دهد اخراجش کنیم. این کارها با مبانی اسلامی و امام همخوانی ندارد.
بحث‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه اکثریت مجلس به دست اصلاح‌طلبان می‌افتد. اما عده‌ای می‌گویند، اصولگرایان در این زمینه موفق می‌شوند. از این باب کدام جریان بیشترین کرسی را در مجلس خواهد داشت؟
اگر اکثریت مجلس اصولگرا شود ایرادی ندارد. اصولگرایان اعتقاد دارند می‌توانند از اصلاح‌طلبان متخصص و مطلع در امور مختلف استفاده کنند. اگر مسائل را بر اساس مبنا جلو ببریم دیگر اختلافی باقی نمی‌ماند. حضور اصلاح‌طلبان در مجالس گذشته را بررسی کنید، آنها در مجلس هشتم 40 نفر بودند و در مجلس نهم 12 نفر، یعنی سهمی زیر 5 درصد از کرسی‌های قوه مقننه را داشتند. با این حساب آنها در مجلس آینده حتی یک کرسی هم نخواهند داشت. بنابراین باید از نگاه جناح‌بندی خارج شویم و ببینیم چه کسی برای مسئولیت مناسب‌تر است.
انتقاداتی نسبت به حزب موتلفه وجود دارد. گفته می‌شود این حزب در انتخابات منفعل عمل می‌کند. حتی فراکسیون این حزب در مجلس خیلی فعال نیست و نمایندگان به اسم موتلفه در بهارستان شناخته نمی‌شوند.
این افتخار موتلفه اسلامی است که با داشتن قدرت و سوابق طولانی نخواسته در انتخابات سهم خواهی کند. حتی در بسیاری از موارد از سهم حق تقسیم بندی سیاسی خود هم گذشته است. موتلفه برای وحدت از سهم‌خواهی گذشت کرده است. اما اینکه فراکسیون موتلفه مجلس چه می‌کند، باید گفت، این فراکسیون همراه با فراکسیون‌های اصلاح‌طلب، رهروان و اصولگرای مجلس حرکت می‌کند. در واقع فراکسیون موتلفه مجموع کلان مجلس را هدایت می‌کند چرا که اعتقاد داریم مجلس، خانه ملت است نه خانه حزب. اگر در انتخابات آینده 290 نفر را حزبی معرفی کنیم در نهایت دو وظیفه دارند؛ اول برای مردم کار کنند و دوم آنکه منافع نظام و مسلمانان را در نظر داشته باشند. با این حال تاکید می‌کنم که تاثیرگذاری فراکسیون موتلفه در مجلس بیشتر از فراکسیون‌های دیگر است اما سر و صدای آن کمتر است.
حزب موتلفه چه برنامه‌ای برای انتخابات دارد؟
مشغول هستیم. در حال حاضر نشست‌هایی برگزار می‌کنیم تا در گام اول وحدت را ایجاد کنیم و در نهایت فردی شایسته و مطلوب را به مردم معرفی خواهیم کرد. امیدواریم مردم از کاندیداهای حزب استقبال کنند.

https://www.shoma-weekly.ir/0Us4wI