
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار هفته نامه شما، گفت: صندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به وجوهاتی است که فرهنگیان کشورمان برای دوران بازنشستگی همه ماهه به این صندوق پرداخت میکردند تا در زمان بازنشستگی بتوانند از سپردهای که در صندوق سرمایه گذاری کردهاند، بهره مند شوند.
وی در ادامه به سرمایه گذاری فرهنگیان در صندوق اشاره و بیان داشت: فرهنگیان در سرمایه گذاری در صندوق به دنبال این بودند تا قدرت خرید خود را در زمان بازنشستگی بالا برند و برخی از فرهنگیان حتی به دنبال افزایش و بالا بردن سپرده خود در صندوق بودند تا بتواند در زمان بازنشستگی از پرداختی بیشتر صندوق استفاده کنند.
ترقی در ادامه تصریح کرد: سرپرستان صندوق فرهنگیان بجای این که دریافتی فرهنگیان صندوق را در فعالیتهای اقتصادی سالم سرمایه گذاری و از وجوه فرهنگیان محافظت کنند، متاسفانه به دلیل سوء مدیریت و برداشتهای ناصحیح ، 8 هزار میلیارد تومان پول فرهنگیان را بدون دریافت اسناد کافی و متقن به 30 نفر بصورت وام بلاعوض پرداخت کرده اند که تا کنون این میزان معوقه هنوز به صندوق ذخیره فرهنگیان عودت داده نشده است.
وی با تأکید این مطلب که سرپرستان و هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان در برداشت از منابع مالی معلمان مرتکب خیانت در امانت شدهاند، گفت: مسئولین صندوق به حقوق فرهنگیان کشور که قشر زحمت کش جامعه بشمار میروند بدون اجازه آنها تعرض کردهاند.
این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی به ارج نهادن به فرهنگیان در کشورهای جهان اشاره و بیان کرد: دولت بجای این که به فرهنگیان کشور همچون دیگر کشورهای جهان که فرهنگیان را سازندگان متخصص در آینده برمیشمارند و برای خدمات آنها ارزش قائل هستند، نه تنها ارزش قائل نمیشود بلکه حقوق این قشر را به درستی پرداخت نمیکند و امروز نیز بدون اجازه آنها به سپردههایشان دست درازی کرده است.
ترقی تأکید کرد: از وظیفه قوه قضاییه است که با این مسأله به عنوان خیانت در امانت و زایل کردن حقوق قشر فرهنگی که اثر گذار نسل آینده کشور ما هستند، برخورد کند.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی به شعارهای انتخاباتی روحانی و ادعاهای کنونی وی در برخورد با فساد اشاره و اظهار داشت: با توجه به این که شعار و ادعای دولت این است با فساد مبارزه میکند از این رو فساد 8 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان را باید نقطه ضعف دولت فعلی دانست.
وی در ادامه به نظر برخی از مسئولان که فساد 8 هزار میلیاردی از صندوق ذخیره فرهنگیان را تنها وام معوقه تلقی کردهاند اشاره و اظهار داشت: برداشت از صندوق ذخیره فرهنگیان کاملا فساد اقتصادی و سوء استفاده از اموال فرهنگیان است چرا که این برداشت آگاهانه صورت گرفته است.
ترقی گفت: فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان به مرم اثبات کرد که دولت هر زمانی که مشاهده میکند فسادی از جانب عناصر وابسته به خود انجام میشود سعی میکند به گونهای مسائل و رخدادها را به نفع خود توجیه کند.
این فعال سیاسی در ادامه به جابجاییهای دولت در صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره و اذعان داشت: همه جابجاییها نشان دهنده این مسأله است که دولت به دنبال توجیه اقدامات طرفداران خود در فساد از صندوق ذخیره فرهنگیان است و در این راستا به گونه ای برخورد میکند که طرفدارانش به فساد متهم نشوند.
این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در ادامه بیان داشت: طبق قوانین و رفتار سیاستمداران کشورهای دیگر افرادی که در زمانی مرتکب تخلفی میشود دیگر به وی مسئولیتی نمیدهند از این رو دولت و مسئولان دولتی نیز نبایستی افرادی که در گذشته تخلفات مالی داشتهاند مسئولیت سرپرستی صندوق ذخیره فرهنگیان به آنها واگذار میکرد.
وی جلوگیری روحانی از استیضاح وزیر آموزش پرورش در صحن علنی را گویای این مطلب دانست که دولت میخواهد از باز شدن پرونده فساد هشت هزار میلیاردی در افکار عمومی ممانعت بعمل آورد.
ترقی اظهار داشت:به نظر می رسد دولت در خصوص عزل و نصبهای افراد در صندوق به دنبال این است تا پردهای برای نمایان نشدن تخلفی که سرپرستان صندوق ذخیره فرهنگیان که فساد 8 هزار میلیاردی در کشور رقم زدهاند بکشد.
این عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی خطاب به قوه قضاییه، گفت: قوه قضاییه باید دادگاه رسیدگی به مفاسدی که مبالغ بالایی دارند همچون صندوق ذخیره فرهنگیان که قشر گستردهای از جامعه را در بر میگیرد را علنی برگزار و تعلل در رسیدگی به این پرونده کنار بگذارد.
وی در خصوص تبعات اطاله دادرسی و رسیدگی پروندههای مفاسد اقتصادی از سوی قوه قضاییه، گفت: اگر قوه قضاییه بخواهد در رسیدگی به پرونده فساد 8 هزار میلیاردی تعلل کند حرف و سخن در جامعه زیاد و شایعات جای واقعیت را در جامعه میگیرد.
ترقی با اشاره به این که رسیدگی فوری به پرونده فساد 8 هزار میلیاردی نیازمند این است که قوه قضاییه دادگاه ویژهای در این زمینه تشکیل دهد، گفت: دستگاه قضا باید در تشکیل دادگاه ویژه از مشاورینی که تسلط کامل به مسائل اقتصادی دارند برای رسیدگی بهرمند شود و در اسرع وقت نتیجه رسیدگی به پرونده را برای عموم اطلاع رسانی کند. چراکه این پرونده پروندهای است که به حقوق یک میلیون فرهنگی دست درازی شده و ضروری است تا قوه قضاییه در جهت پاسخگویی به یک میلیون مدعی، سرعت و دقت را توامان در رسیدگی و بررسی وضعیت در نظر گیرد.