نگاه

سدی به روی اختلافات

انتخابات ما دارای حساسیت فراوان است و این حساسیت در انتخابات خبرگان بیشتر است؛ چرا که مربوط به رهبری نظام است و دشمنان موقعیت رهبری نظام را به خوبی درک کرده‌اند و می‌دانند که مثلاً در مذاکرات هسته‌ای این موقعیت چقدر پررنگ بوده و رهبری چگونه هم از خطوط قرمز مراقبت کرده‎اند و هم سدی به روی ایجاد اختلافات در داخل کشور بوده‎اند.
اسدالله بادامچیان- فضای سیاسی کشور در مسئله انتخابات به طور عالی پیش رفته است. البته بعضی‌ها در این جریان برمبنای ارزش‌ها و حفظ منافع ملی حرکت کنند و برخی هم برمبنای منافع جناحی گروهی و شخصی خود حرکت می کنند و طبیعی است که در هر کشور آزاد اینگونه بحث‌ها و مسائل وجود دارد. فضای سیاسی در یک امر عادی است نه در یک فضای فوق العاده هیجانی احساسی و یا دوقطبی، همه گروه‌ها هستند و یکسری بیشتر نمود دارند و یکسری هم کمتر.

هرچقدر نظام جمهوری اسلامی در دنیا گسترده‌تر و صاحب نفوذتر و مقتدرتر می‌شود انتخاباتش هم به طور طبیعی حساستر میشود، بیداری اسلامی هم که آغاز شده است و طبعاً انقلاب اسلامی ما هم در آن نقش داشته است سبب شده است که درگیریها وارد منطقه خاورمیانه شود و به نسبت گستردگی نظام اسلامی، حساسیت انتخابات ما هم بیشتر شده است و بعد از این هم بیشتر خواهد شد، اگر انتخابات این دوره از مجلس حساسیت صددرصدی دارد در دوره های بعدی حتی از صددرصد هم بیشتر حساسیت خواهد داشت.

روشن است که در چنین فضایی نمیتوان از دنیا انتظار داشت که کاری به انتخابات ما نداشته باشد ما خودمان باید مراقبت و مواظبت کنیم بالاخره آنها هم به دنبال حفظ و گسترش نفوذ خود در جهان هستند و میخواهند در انتخابات ما هم نفوذ کنند. اما در انقلاب اسلامی، موضوع انتخابات علاوه بر حساسیت بیگانگان بر آن، در درون ما هم حساسیت دارد و آنهم به دلیل جمهوریت نظام ما و جابجایی مسئولان براساس رای مردم است. همین آزادی انتخابات و به حساب آمدن رای مردم، حساسیت انتخابات را برای مردم کشور هم بالاتر می‌برد، در همین دوره وقتی دوازده هزار نفر در انتخابات ثبت نام کرده اند، حتماً احساس کرده اند که رای شان خوانده می شود و می توانند خود را به مردم عرضه کنند. البته شورای نگهبان طبق قانون باید صلاحیت ها را احراز کند و این روندی است که در تمام دنیا وجود دارد و افراد، بدون تایید یک مرجع قانونی به انتخابات وارد نمی شوند. در چنین فضایی احزاب و گروههای سیاسی هم فعالتر و حساستر می شوند.

همه این موارد سبب ساز افزایش حساسیت شورای نگهبان و نهاد نظارتی و برگزارکننده انتخابات هم می شود البته اینکه گفته شود کار شورای نگهبان در این دوره به واسطه ثبت نام فراوان، سختتر شده، به دلیل افزایش جمعیت کشور و افزایش سطح نخبگان در جامعه یک امر طبیعی است و خود شورای نگهبان یا مجلس باید فکر کند که قانونی بگذارد تا در مسئله بررسی صلاحیت‌ها، کاندیداها معطل نشوند و یا با طولانی‌تر کردن زمان بررسی صلاحیت‌ها و یا از طریق افزایش امکاناتشان، چارهای برای کار بیندیشند.

بنابراین انتخابات ما دارای حساسیت فراوان است و این حساسیت در انتخابات خبرگان بیشتر است؛ چرا که مربوط به رهبری نظام است و دشمنان موقعیت رهبری نظام را به خوبی درک کرده‌اند و می‌دانند که مثلاً در مذاکرات هسته‌ای این موقعیت چقدر پررنگ بوده و رهبری چگونه هم از خطوط قرمز مراقبت کردهاند و هم سدی به روی ایجاد اختلافات در داخل کشور بودهاند.

https://www.shoma-weekly.ir/2gYXW6