
سخنان مغالطهآمیز!
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رئیسجمهور محترم اخیراً در خصوص مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالبی را به تعریض بیان کردهاند که لحن ایشان قابل قبول نیست و این تعبیر که «۱۰، ۲۰ نفر نشستهاند و برای مردم تصمیم میگیرند» هم سخنی هضمناپذیر است. آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام به منزله یک نهاد مهم برخاسته از قانون اساسی که انتخاب اعضا و نحوه اداره جلسات آن بر اساس اصل 112 همان قانون است، گفت: چرا مسئول عالی نظام جمهوری اسلامی، که سوگند خورده پاسدار قانون اساسی باشد، باید این طور صحبت کند؟ اولاً، اعضای مجمع، ده بیست نفر نیستند و این یک سخن خلاف است، ثانیاً، اگر یک نفر در قانون اساسی اختیارات و مسئولیتهایی دارد مانند خود رئیسجمهور، آیا در هر موردی به آرای عمومی مراجعه میکند؟ اعضای دولت و وزرا که با رأی مستقیم مردم انتخاب نشدهاند، آیا در هر مورد که میخواهند تصمیم بگیرند به آرای عمومی مراجعه میکنند؟ این در حالی است که در بسیاری از موارد تصمیماتی هم که میگیرند به اتفاق آرا نیست، پس باید گفت ده، بیست نفر در دولت برای یک ملت تصمیم میگیرند؟ وی تصریح کرد: این سخن واقعاً سخن مغالطهآمیز است و تعجب میکنم از آقای رئیسجمهور که از مسائل حقوقی هم مطلع است، چرا اینگونه سخن میگوید؟
ادغام پنج بانک نیروهای مسلح تا چهار ماه آینده
رئیس کل بانک مرکزی گفت: مدتی است تحول در نظام بانکی را دنبال میکنیم و یکی از اقدامات مهم در این زمینه ادغام بانکهای نیروهای مسلح بود که در شورای پول و اعتبار و ستاد اقتصادی سران قوا بحث و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که پنج بانک و مؤسسه در بانک سپه ادغام شوند. عبدالناصر همتی با اشاره به اطلاعیه بانک مرکزی گفت: این پنج مؤسسه بانکی نزدیک به ۲۱۵ هزار میلیارد تومان سپرده دارند و تمهیدات خوبی نیز اندیشیده شده است. سپردهها نیز با سودهایی که تاکنون پرداخت میشد، ادامه مییابد. همتی رقم تسهیلات این بانکها را ۱۳۰ هزار میلیارد تومان و تعداد سپردهگذاران را ۲۴ میلیون سپردهگذار اعلام کرد و اظهار داشت: این تسهیلات بر اساس قرارداد ادامه دارد و کارکنان هم بر اساس قراردادها به کار خود ادامه میدهند. وی در باره سهامداران نیز گفت: تکلیف سهامداران وابسته به نیروهای مسلح مشخص است و یک میلیون و ۱۳۰ هزار سهامدار جزء نیز مشکلی نخواهند داشت. از حالا تا چهار ماه بانکها میتوانند مجامع را برگزار کنند و پس از آن در بانک سپه ادغام میشوند.
توهین آشکار به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام!
«عبدالله ناصری» فعال اصلاحطلب و عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان در مصاحبه با روزنامه «آرمان امروز» گفته است: «حسب اطلاعاتی که ما از برخی اعضای مجمع داریم و گزارشهایی که اعضای اصلاحطلب مجمع دادهاند، اتفاقاتی در جلسه اخیر مجمع افتاده و افرادی که قبلاً با امضای این کنوانسیونهای مالی موافق بودند، تعداد قابل توجهشان از جمله آقای توکلی بلافاصله در عرض ۱۵ روز مخالف سرسخت شدهاند. معلوم است در این ۱۵ روز اتفاقی رخ داده است؛ یعنی جریان قدرتمندی یا اینها را قانع کرده که من بعید میدانم اقناعسازی صورت گرفته باشد یا موضوعات دیگری در میان است.» جملاتی که توهینی آشکار به اعضای مجمع است و نشان میدهد هرکس نظری خلاف نظرات این جریان داشته باشد یا دلواپس است یا فردی ضعیف است که میتوان با تهدید و تطمیع او را از میدان به در کرد!
غربیها گفتند آنچه تصویب کردهاید به درد ما نمیخورد!
حجتالاسلام سیّدمحمود نبویان، نماینده سابق تهران در مجلس گفت: زمستان 1394 قانون مبارزه با تروریسم را در مجلس مصوب کردیم و در تبصره ۲ ماده ۱ آوردیم مردمی که دارند برای استقلال خودشان و ضد اشغالگری میجنگند، تروریست نیستند؛ از جمله مردم فلسطین، لبنان، سوریه، عراق و یمن. نبویان ادامه داد: غربیها به صراحت گفتند آنچه تصویب کردهاید به درد ما نمیخورد و بروید تعریفتان را از تروریست عوض کنید. اتفاقاً این سری هم که تمدید کردند، باز همین را خواستند. خب ما اگر تعریفمان را عوض کنیم، چه کسی تروریست میشود؟ حماس و فلسطین و جهاد و سایر ملتهای مقاوم منطقه. بعد چه کسی مدافع تروریست است؟ ملت ایران و حاجقاسم سلیمانی!
ایران صاحب رتبه نخست ذخایر نفت جهان میشود
آمار و ارقام از جایگاه دوم ایران در ذخایر گازی جهان میگوید؛ این در حالی است که گفته میشود هنوز بخشی از مخازن و میادین نفتی و گازی ایران توسعه نیافته است و حتی برخی پیشبینیها حاکی است ایران از نظر ذخایر نفتی نیز در جایگاه نخست جهان میایستد. آخرین چشمانداز مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در ماه دسامبر ۲۰۱۸ منتشر شده، نشان میدهد طی ۲۳ سال آینده آمریکا، روسیه، چین و ایران، چهار عرضهکننده اصلی گاز خواهند بود. این ذخایر توسعهنیافته در کنار برخی مناطق کشف نشده قرار گرفته و سبب شده است برخی رتبه نخست ذخایر نفتی را برای ایران پیشبینی کنند.
آقای بجنوردی! از کجا یقین داری که حالا عقلانی میاندیشی؟
روزنامه دولتی ایران گفتوگویی با سید محمد موسوی بجنوردی، پدر همسر سید حسن خمینی در مورد انقلاب اسلامی و امام خمینی انجام داده است. در بخشی از این گفتوگو خبرنگار میپرسد: «شما از نزدیکترین افراد به حضرت امام (ره) بودید. گفتید که امام (ره) چه کارهایی انجام داده بودند. تصور کنید الان سال ۵۷ است و امام (ره) به ایران تشریف آوردهاند. اگر قرار بر تکرار این روند بود، چه کارهایی را انجام نمیدادند؟» او در پاسخ به این سؤال مشکوک میگوید: «ممکن بود اعدامی انجام نشود. یا خیلی از کارهای دیگر که در شرایط ملتهب انقلاب انجام شده بود، صورت نگیرد. شعارهای آن زمان را به یاد دارید: اعدام باید گردد و... آن کسی که این شعارها را سر میداد نمیدانست که دارد چه میگوید. معقولش این بود که میگفتند «محاکمه باید گردد». به نظرم با این عقلانیتی که الان وجود دارد طور دیگری رفتار میشد.»باید به ایشان گفت: چه تضمینی میدهی که ۰۱ یا ۰۲ یا ۰۴ سال دیگر (اگر زنده بودی) رفتارها و گفتارهای امروز خود را نقد نکنی و آنها را غیرعقلانی ندانی؟! و چطور مطمئنی که حالا عقلانی شدهای؟!
پاسخ محسن رضایی به شایعات
محسن رضایی بعد از جلسه مجمع به تکذیب شایعه ای پرداخت که چند کانال بی نام و نشان راه انداخته بودند. دبیر مجمع با اشاره به حملاتی که طی یک سال اخیر به مجمع تشخیص مصلحت نظام شده، به خبرنگاران گفت: «از همین دیروز و امروز فضاهایی درست کرده اند که رئیس مجمع تشخیص در مورد من چیزی گفته و امروز از از قول من، جواب او را داده اند! در حالی که هر دو تکذیب می شود نه ایشان ونه من چنین صحبت هایی نکرده ایم.»
افزایش ۲۰ درصدی حقوقها در سال۹۸ پلکانی است
غلامرضا کاتب، رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس گفت: افزایش حقوقها در سال ۹۸ باید بر اساس احکام قانون برنامه ششم و به روش پلکانی باشد. دولت اگر علاوه بر افزایش حقوق با ضریب ۲۰ درصد برای قشرهایی که درآمد زیر ۳ میلیون تومان دریافت میکنند، حکم دیگری لازم داشته باشد، ما آمادگی داریم در کمیسیون تلفیق بودجه مجوز لازم را صادر کنیم.
سال ۹۸ چند تعطیلی رسمی داریم؟
سال ۱۳۹۸ هجری شمسی، ساعت ۱:۲۸:۲۷ روز پنجشنبه یکم فروردین هجری شمسی مقارن با ۱۴ رجب ۱۴۴۰ هجری قمری و ۲۱ مارس ۲۰۱۹ میلادی تحویل خواهد شد. سال آینده ۵۲ جمعه دارد و ۲۵ روز هم تعطیل رسمی خواهیم داشت. ماههای فروردین، خرداد و آبان بیشترین تعطیلی رسمی را خواهیم داشت و در عوض ماههای اردیبهشت، آذر و دی به جز روزهای جمعه هیچ تعطیلی رسمی نداریم.
کدخدایی: از برگزاری رفراندوم درباره پالرمو و CFT هراسی نداریم
عباسعلی کدخدایی در نشست خبری با خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درخصوص سخنان رئیسجمهور درباره لوایح FATF و اینکه وی گفت شورای نگهبان با این لوایح موافق است، گفت: من سخنان ایشان را شنیدهام. دو لایحه پالرمو و CFT با ایراداتی به مجلس برگردانده شد. ایرادات پالرمو در مجلس حل شد ولی مشکلات هیات نظارت نسبت به آن باقی مانده بود. در مورد CFT هم مشکلات عمده ما حل نشد که در دستورکار مجمع است. وی درباره طرح برگزاری همهپرسی در مورد FATF هم اظهار داشت: کسی هراسی از رفراندم ندارد، ولی تا زمانی که مجامع قانونی هنوز وظایف خودشان را انجام ندادهاند و مشغول انجام کار خود هستند، طرح همهپرسی را ضروری نمیدانیم.
توقعات مردم از شورای شهر برآورده نشده است
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران گفت: مردم در انتخابات ۹۶، با آرایی بی سابقه و حدودا سه برابر دورههای قبل نمایندگان خود در شورا را انتخاب کردند، اما توقعات مردم تاکنون برآورده نشده است. بزرگانی نظیر خاتمی، روحانی، ناطق نوری و جناب سید حسن خمینی نماد یک نوع نگرش را که مبتنی بر میانه روی است، هستند که به نوعی تداوم حرکت آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۴ بود، اگر این تفکر بتواند اعتماد مردم را حفظ کند در قدرت تداوم مییابد.
افزایش ۵ میلیون تومانی حقوق نجومیبگیران
حاجیبابایی، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در گفت وگو با تسنیم اظهار داشت: تصویب افزایش ۲۰ درصدی برای تمام حقوقبگیران یک ظلم آشکار و به ضرر افرادی است که حداقل حقوق را دریافت میکنند و معلمان نیز جزو این گروه هستند. برخی نمایندگان مجلس معتقدند که افزایش ۲۰ درصدی حقوق باید شامل تمام افراد باشد؛ در این مسیر، پایینترین حقوق که یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان است با افزایش ۲۵۰ هزار تومانی مواجه میشود و میزان حقوق به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میرسد و بالاترین حقوق که ۳۰ میلیون تومان است با احتساب ۳۵ درصد مالیات با افزایش ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی مواجه و میزان حقوق به ۳۴ میلیون تومان میرسد!
مسابقه در حمله!
اصلاحطلبان طی ۲۰ سال گذشته یکی از عمدهترین فعالیتهای سیاسیشان حمله به شورای نگهبان بوده است. این در حالی است که محمود احمدینژاد نیز چند وقتی است که حمله به شورای نگهبان را آغاز کردهاست. نکته عجیب اینجاست که اصلاحطلبان در رسانههایشان برای اینکه از احمدینژاد کم نیاورند! به خوانندگان خود، تذکر میدهند که آنها بسیار زودتر از رئیسجمهور سابق به شورای نگهبان حمله میکردند. روزنامه اعتماد طی گزارشی نوشته است: اصلاحطلبان، منتقدان قدیمیتر نظارت استصوابی هستند. آنها برخلاف محمود احمدینژاد که در اولین رد صلاحیت از شورای نگهبان روی برگرداند، چه زمانی که رد صلاحیت شدند، چه زمانی که صلاحیتشان احراز شده از اندک تریبونهای رسانهای برای بیان اعتراضشان به این نوع نظارت استفاده کرده و پیشنهادهایشان را در این زمینه مطرح کردهاند.
رفتار مشکوک یک جریان دولتی
محمد دهقان، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: «یک جریانی در درون دولت رفتار عجیبی دارد که نمیتوان به سادگی از کنار این رفتار عبور کرد. ما ماهها در چین و هند سفیر نداشتیم و روابط گرمی را که بین ایران با چین و هند و برخی دیگر از کشورها بود، به روابط بسیار سرد تبدیل کردند. در کنار این مسئله آقایان راه عقبنشینی در برابر اروپا و آمریکا را در پیش گرفتهاند که مجموعه این رفتار و رویه سیاستمداران دولتی از یک وضعیت عادی حکایت نمیکند. اینها یک پازل جامعی را اجرا کردند و روابط ما را با کشورهای منطقهای و فرامنطقهای و شرکای سنتی دچار خدشه کردند و از سوی ظرفیتهای کشور را به سمت تعطیلی بردند و در مقابل اروپا و آمریکا عقبنشینی کردند و باز هم میگویند که عقبنشینی کنیم.»
اخبار روزانه:
* آمارهای «یورو استات» نشان میدهد، آلمان در سال قبل میلادی با 2/709 میلیارد یورو، ایتالیا با 1/687 میلیارد یورو و فرانسه با 895 میلیون یورو به ترتیب در رتبههای اول تا سوم از نظر میزان صادرات کشورهای اروپایی به ایران در سال 2018 قرار گرفتهاند. در بخش واردات کالا از ایران نیز، ایتالیا با 2/925 میلیارد یورو در صدر کشورهای اروپایی قرار گرفته است. اسپانیا با 2/025 میلیارد یورو و فرانسه با 1/53 میلیارد یورو به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از نظر میزان واردات از ایران در میان کشورهای اروپایی در سال 2018 قرار گرفتهاند.
* جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تازگی طرحی فوریتی برای برگزاری همهپرسی درباره چهار موضوع تدوین کردهاند و قرار است پس از جمعآوری امضا برای این طرح، آن را تقدیم هیئترئیسه مجلس کنند. این طرح در چهار محور درباره FATF، هر ایرانی روزی یک لیتر بنزین، پرداخت یارانه نقدی ماهیانه 200 هزار تومان به جای دلار 4200 تومانی بابت 14 میلیارد دلار کالای اساسی و تعیین سقف 7 میلیون تومان برای حقوق مدیران تدوین شده است.
* محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه با توجه به اهمیت لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو، آیا مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکنون به شکل رسمی از رئیسجمهور دعوت کرده تا در جلسات بررسی این لایحه حضور پیدا کند، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، ما بارها از آقای روحانی برای حضور در جلسات مجمع دعوت کردهایم؛ اما متأسفانه تاکنون ایشان در این جلسات حاضر نشدهاند!
* سردار سرتیپ میراحمدی، جانشین اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بعد از اقدام تروریستی زاهدان و هشدار جدی که سپاه و دیگر نیروهای مسلح به دولت پاکستان داد، دولت این کشور یا باید وارد عمل شود و تروریستها را از کشور خود خارج کند یا اینکه جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از امنیت خود این حق را دارد در هرکجا که لازم باشد، نسبت به آنها اقدام کند.
* در صورت تصویب طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی در مجلس، افزون بر تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت و احیای مجدد وزارت بازرگانی، قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی لغو میشود.