
همزمان با چهارم آبان روز ملی پدافند غیرعامل، دکتر محمد کرمی راد ، رئیس اسبق پژوهشکده دفاعی و امنیتی کشورو کارشناس مسائل دفاعی و امنیتی به تشریح اصطلاح پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: در موضوعات نظامی و منطقه ای و هر آنچه که به این زمینه ها مرتبط می شود دو اصطلاح داریم: پدافند غیرعامل و پدافند عامل. یکی از مهمترین وظایف و تکالیف پدافند غیرعامل،
ایمن سازی سازمانها، وزارت خانه ها، دستگاههای دولتی و حتی بخش خصوصی است.
وی ادامه داد: با عنایت به اینکه جایگاه پدافند غیرعامل در سطح نیروهای مسلح، جایگاه رفیع و مهمی است و اقدامات پیشگیرانه و ایمن سازی ارزشمندی را در سطح ملی برابر مقررات و شرح وظایفی که بر عهده دارند انجام می دهند. همه سازمانها و دستگاهها ملزم به همکاری با تشکیلات و سازمان پدافند غیرعامل هستند.
کرمی راد در ادامه با ذکر مثالی از موضوعات مرتبط با پدافند غیرعامل پرداخت و بیان کرد: همانطور که می دانیم، پروژه هسته ای با عنایت به تلاش و زحمت دانشمندان جوان ایرانی و ملت غیور کشور به اینجا رسیده است. تجهیزات و امکاناتی که در اختیار افراد مرتبط با انرژی هسته ای است چه به لحاظ سخت افرازی و چه به لحاظ نرم افزاری، سازمان پدافند غیرعامل تحت بررسی، رصد و نظارت قرار می دهد. نقاط ضعف و قوت را از طریق تجهیزاتی در اختیار دارد بررسی فنی و پیگیری می کند و برای آن تشکیلات، راهکارهای منطقی ایمن سازی جلوگیری از اینکه دشمن نتواند ضربه وارد کند فراهم می کند.
کارشناس مسائل دفاعی و امنیتی حوزه ورود پدافند غیرعامل را به عنوان مثال وزارت نفت، ارتباطات و سازمان صدا و سیما ذکر کرد و خاطر نشان کرد: طبیعتا طرح ها و برنامه هایی که مصوب ستاد کل قوای مسلح و به سمع فرماندهی کل قوا و مقام معظم رهبری می رسد این موضوعات را در سطح کلان و ملی دنبال می کنند.
کرمی راد با برشمردن توفیقات سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: در طی سالهای گذشته مجموعه سازمان پدافند غیرعامل و سردار جلالی و همکارانشان توفیقات زیادی داشته اند و موفقیت های
روز افزون این عزیزان که از دوران دفاع مقدس تا کنون هنوز رزمنده باقی مانده اند و شب و روز در حال جهاد و مجاهده برای اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند را تبریک می گویم.
رئیس اسبق پژوهشکده دفاعی و امنیتی کشور با اشاره به اینکه آثار زحمات و تلاشهای نیروهای سازمان پدافند غیرعامل، این مجاهدان گمنام در بحث امنیت پایدار کشورمان در جای جای کشور دیده می شود، ادامه داد: امروزه اگر می بینیم دشمن نتوانسته رخنه ایجاد کند و اگر هم قصد رخنه و نفوذ داشته با وجود آزمایشگاه ها و برنامه های سخت افزاری و نرم افزاری مدرنی که در اختیار این سازمان است آن را از آسیب و خطر بدرو نگه داشته است و بسیاری از اخبار اقدامات و دستاوردهای این سازمان بدلیل مسائل امنیتی جهت استحضار ملت شریف ایران اسلامی توان ارائه وجود ندارد.
کرمی راد نقش احزاب را در موضوع پدافند غیرعامل این گونه می داند: احزابی که قانونی هستند و در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته اند و حرکت
می کنند ارتباط تنگاتنگی با پدافند غیرعامل به خودی خود ندارند، اما در موضوعات نرم افزاری ممکن است مسائل و موضوعاتی از احزاب شامل حیطه وظایف این سازمان شوند، بخصوص در بحث نفوذ از طریق بیگانگان، در ارتباطاتی که این احزاب با بیگانگان می گیرند.
رئیس اسبق پژوهشکده دفاعی و امنیتی کشور بعضی دستگاه های دولتی و وزارت خانه ها را دارای ارتباط تنگاتنگی با سازمان پدافند غیرعامل دانست و ادامه داد: حیطه فعالیت احزاب اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است مگر در بخش اطلاعات امنیتی و این موضوع هم در بحث جنگ نرم می گنجد و یا در موضوع شبکه های اجتماعی اگر احزاب ورود کنند و مطالبی خلاف مقررات قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ارائه کنند که این در حیطه مسائل امنیتی است و متولی آن وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه و بسیج است.
کرمی راد در پایان آرزوی موفقیت برای نیروهای سازمان پدافند غیرعامل کرد و ادامه داد: توفیق روز افزون عوامل سازمان پدافند غیرعامل را از پیشگاه خداوند مسئلت دارم.