
مردم از او بدرقه باشکوهی داشتند.
مراسم تشیع و ختم او نشانه قدرشناسی مسئولان بلند پایه نظام و مسئولان گوناگون کشور و مردم حق شناس از تلاشی خستگی ناپذیر این انسان خدا پرست و مخلص و مجاهد صادق بود.
تحلیل های گوناگونی هم ارائه شد که هر یک تجلی بخش هایی از ویژگی های این حبیب خدا در زندگانی سیاسی – عقیدتی حدود 60 ساله را آشکار می کرد.
موضوع اعتدال وی در همه فراز و نشیب ها خیلی جلوه کرد. اما این اعتدال انقلابی، ارزشی و اسلامی بود نه اعتدال لیبرالی، یا اعتدال محافظه کاری و او در همه طول عمر پر برکت خویش ، مصداق بارز اشداء علی الکفار و رحماء بینهم بود.
ادب و تواضع و احترام او به همه بندگان خدا هرگونه که بودند بسیار مورد توجه قرار گرفت. او در سبقت در خیرات و تقدیم امدادهای فراوان بر کسی منت و اظهار ملامت نکرد بلکه شاکر نعمت الهی در رفع حوائج مردم و عرض ادب به مراجعه کنندگان داشت.
آنچه کمتر به آن اشاره شد، مجاهدت و مبارزه و جهاد خستگی ناپذیری آن یار وفادار امام و رهبری است.
عسگر اولادی، مجاهدی فعال و مبارزی نستوه بود. در تمام دوران جهاد خویش، طبق موازین و مبانی اسلامی، و بر اساس تکلیف شرعی و حجت شرعیه ای که از مجتهد جامع الشرایط و ولی فقیه و مرجع تقلید به دست می آورد عمل کرد.
در نهضت ملی شدن نفت او از رهبران مبارزه با رهبری آیت الله کاشانی بود.در روز سی تیر 31 نقش موثری در آن قیام در ارتباط با شخص آیت الله کاشانی در منزل خود در پامنار ، قیام را رهبری می کرد داشت. در راهپیمایی حمایت از مردم فلسطین و علیه رژیم صهیونیستی در سال 1327 دستگیر شد.
در نهضت امام از همان روزهای اول با امام خمینی بیعت کردو تا پایان عمر صادقانه در این بیعت وفادارانه باقی ماند و پس از رحلت امام ادامه بیعت با امام را در بیعت با مقام معظم رهبری استمرار بخشید.
او در این مبارزه ، در خط اصیل ارزشهای اسلامی جدی کار کرد و با خطوط انحرافی، التقاطی، الحادی و خط استکباری و استعماری مقابله ای منطقی و جهادی داشت تا آنجا که منافقین بارها قصد ترور وی را داشتند.
او در حزب موتلفه اسلامی همواره متذکر بود که محجور اسلام فقاهتی و ولایت پذیری و همراهی با روحانیت مبنای امور سیاسی و فعالیت های حزب باشند.
در سالهای آغاز انقلاب او دائم ابتکارات گوناگونی در مبارزه داشت مانند سفرهای متعدد دسته جمعی به قم، دیدار با مراجع ، با علمای بزرگ شهرستانها، اعلام عزای ملی در عید 1342، و برنامه راهپیمایی های دو عاشورا در سالهای 42 و 43 و حساب بازسازی فیضیه و امثال آنها که همه را با مشورت جمع یاران کامل کردهخ به محضر امام تقدیم می کرد و در صورت تائید ایشان اجرا می شد.
در زندانهای طاغوت که خط نفاق منافقین و کمونیستها نفوذ داشت مبارزه منطقی و آرام با نفاق و تبلیغات ضد دینی کمونیستها و ملی گرایی و هر نوع التقاط داشتند و یک لحظه باتفاق یارانشان کوتاه نیامدند.
و بالاخره در جمع علمای بزرگ نهضت امام در زندان اوین در سال 1355 خط صحیح مبارزه با نفاق و الحاد را در نقل فتوا اجرا نمودند تسلیم محافظه کاری ها و صلح کل بودن نشدند.
به همین علت همه خطوط غیر خط ارزشی امام با او و موتلفه به مخالفت و در مواردی به دشمنی برخواستند و علیه او انواع شایعات دروغ و تهمت ها را ساختند.
از اینرو باید توجه داشت که هویت اصیل مرحوم حاج حبیب الله عسگر اولادی که هویت اصیل انسانهای نمونه مکتب امام خمینی و خط امام و رهبری است، با همه ابعاد،مبارزه انقلابی و ارزشی و اسلام فقاهت، ولایت و خط روحانیت و اعتدال ارزشی و انقلابی از همه جهات تبیین گردد.
وَسَلَامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَیَوْمَ یَمُوتُ وَیَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا