نگاه

رکوردزنی تعداد نامزدها در انتخابات 1392

هرچه به آغاز ثبت نام کاندیداها نزدیک تر می‌شویم بر تعداد آنها افزوده خواهد شد و بعد از آغاز ثبت‌نام، تعداد کاندیداها روند نزولی پیدا خواهد کرد یا به عبارتی وحدت بین کاندیداها شکل جدی تری به خود می گیرد.

احمد جان‌نثاری- با فرارسیدن سال 92 و نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری روز به روز به جمعیت کاندیداهای این آزمون بزرگ افزوده می شود. آزمونی که در آن ملت و مسئولان نشان خواهند داد تا چه میزان گوش به فرمان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هستند و سهم افراد، احزاب، شخصیتها و جریانهای سیاسی در رقم زدن حماسه سیاسی تعیین می شود.

در این عرصه کاندیداهای جریان اصولگرا و جبهه پایداری از یکسو، حامیان و نزدیکان دولت از سوی دیگر و همچنین اصلاح طلبان شرکت خواهند کرد که تا لحظه نگارش این گزارش حضور 17 کاندیدای قطعی و 21 کاندیدای احتمالی ثبت و ضبط شده است.

هرچه به آغاز ثبت نام کاندیداها نزدیک تر میشویم بر تعداد آنها افزوده خواهد شد و بعد از آغاز ثبتنام، تعداد کاندیداها روند نزولی پیدا خواهد کرد یا به عبارتی وحدت بین کاندیداها شکل جدی تری به خود می گیرد.

تا به امروز دو مدل وحدت از سوی جریان اصولگرایان شکل گرفته است؛ یکی ائتلاف اکثریت که شامل آقایان آل اسحاق از حزب موتلفه اسلامی، محمدرضا باهنر از جامعه اسلامی مهندسین، پورمحمدی از اعضای جامعه روحانیت، ابوترابی فرد از اعضای جامعه روحانیت و منوچهر متکی است که در مجموع این کاندیداها وابسته به جبهه پیروان خط امام (ره)و رهبری هستند و قرار بر این است که از بین این 5 نفر در نهایت با توجه به نظرسنجیها یک نفر کاندیدا شده و بقیه به او در تشکیل کابینه کمک کنند. آخرین نشست این ائتلاف روز گذشته با حضور هر پنج نامزد برگزار شد و محورهای آن «تأکید بر تقویت وحدت و همگرایی»، «ضرورت رعایت تقوای انتخاباتی» و « تعامل و گفت و گو با دیگر مجموعههای اصولگرا» و «حضور گسترده و پرشور برای تحقق حماسه سیاسی» اعلام شد.

مدل دیگر وحدت اصولگرایان ائتلاف 1+2 شامل آقایان قالیباف، ولایتی و حداد عادل است و گمانهزنیها از کاندیداتوری نهایی قالیباف از سوی این جریان خبر می دهد.

از سوی دیگر جبهه پایداری تاکنون معتقد بوده است که تنها یکی از این 3 نفر یعنی آقایان فتاح، لنکرانی و جلیلی می توانند سکان هدایت دولت یازدهم را در دست بگیرند و بر نظر خود تا به امروز پافشاری کرده اند و این روزها برخی تحلیلگران از کاندیداتوری سعید جلیلی از سوی این جریان خبر می دهند.

محسن رضایی هم یکی دیگر از گزینه های مطرح در اردوگاه اصولگرایان است که تنها از حمایت جبهه ایستادگی برخوردار و بدون توجه به ائتلاف ها و مکانیزم های انتخاباتی به حضور جدی و قطعی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم می اندیشد.

برخی اخبار از گوشه و کنار مجلس شورای اسلامی نیز خبر از احتمال کاندیداتوری علی لاریجانی میدهد که فراکسیون رهروان ولایت در این صورت از وی حمایت خواهد کرد و در غیر اینصورت به نظر میرسد حامیان لاریجانی گرایش بیشتری برای حمایت از قالیباف دارند.

اما در سوی دیگر میدان رقابت انتخابات ریاست جمهوری یازدهم حامیان و نزدیکان دولت قرار دارند که این روزها بر تعداد کاندیداهای احتمالی آنها نیز افزوده می شود. به نظر می رسد این جریان نیز از یکسو دچار چند دستگی و از سوی دیگر سعی دارد با افزودن به تعداد کاندیداهای احتمالی معادلات موجود را برهم بزند.

آقایان اسفندیار رحیم مشایی، علی نیکزاد، علیاکبر صالحی، روح الله احمد زاده کرمانی، محمدرضا رحیمی و غلامحسین الهام از جمله کاندیداهای احتمالی این جریان هستند.

در زاویه دیگر عرصه رقابتهای انتخاباتی، کاندیداهای اصلاح طلبان قرار دارند که هنوز گرفتار برخی بایدها و نبایدها و همچنین غرق در توهمات خرداد 88 هستند. اما چهره های مطرح در این جریان سیدمحمد خاتمی، محمدرضا عارف، اسحاق جهانگیری، سیدحسن خمینی، محمدعلی نجفی، محسن مهرعلیزاده، مجید انصاری، مصطفی کواکبیان و حسن روحانی هستند.

https://www.shoma-weekly.ir/IPjgMk