
کشف حجاب تنش بین مردم پمپاژ میکند
مسیح علی نژاد، خبرنگار ضدانقلاب خارج از کشور، مدعی مبارزه با نظام جمهوری اسلامی است. اما فعالیتهای اخیر به نوعی است که گویی او نه مستقیماً حکومت را، بلکه وحدت همه مردم را هدف قرار گرفته و در واقع میکوشد نوعی هرج و مرج بی هدف را میان مردم ایجاد کند. او در یکی از پروژههای خود مردم را دعوت میکند که اگر کسی آنها را امر به معروف کرد، از آن فرد فیلم گرفته و برای این خبرنگار بفرستند. این اقدام موجب شده تا گفتوگوهای عادی مردم در مترو و دعوت یک خانم از خانم دیگر برای رعایت حجاب، با تشویقهای قبلی علینژاد تبدیل به مشاجره و در نهایت فیلم آن توسط مسیح علینژاد منتشر شود، در حالی که هیچ یک از آن دو خانم وابستگی به حکومت ندارند. در واقع صرفاً تشویق و نمایش تنش بین مردم عادی است.در شب شهادت امام صادق علیه السلام هم او فیلمی را منتشر کرد که دختری با تشویق او به رقص مقابل یک مسجد به این نام این امام همام میپردازد. طبیعتاً انتشار این فیلم توهین به اعتقادات دهها میلیون شیعه بود که الزاماً ارتباطی با جمهوری اسلامی ندارند. ایجاد کینه بین مردم، تشویق به توهین مردم به یکدیگر، ایجاد تنشهای تند بین مردم و تشویق برخی از مردم به توهین به مردم دیگر ربطی به براندازی ندارد و یعنی که علینژاد و تیم حامی معنوی و مادی او مستقیماً خود ملت را هدف قرار گرفتهاند.
روحانی مصوب کرد ناجا وارد کوی شود اما ورود نکردیم
مرتضی طلایی فرمانده وقت نیروی انتظامی تهران گفت: در رابطه با نقش آقای قالیباف در ماجرای کوی دانشگاه، در مناظرههای انتخاباتی سال 92 و همچنین سال 96 شاهد ادعاهایی درباره وی بودیم از جمله "حمله گازانبری" یا "لوله کردن" دانشجویان_ : نمیشود تاریخ را عوض کرد. در جلسهای با حضور روحانی، مصطفی معین و وزیر کشور به پلیس ابلاغ کردند که وارد کوی شود و اختیار دادند که برای جمع کردن موضوع وارد کوی شود. گزارشی که از چندین شب حوادث شهر تهران ارائه شده بود که زندگی مردم مختل شده و این گزارشها به شورای امنیت و وزارت کشور میآمد و دستگاهها بررسی میکردند، احساس شد ادامه این وضع مصلحت نیست و به پلیس دستور دادند که ورود کنیم و عناصر مخل نظم را دستگیر کنیم. این مصوبه بود یعنی جمع موافق این حرکت بود و دبیر جلسه آقای روحانی بود. فردای آن روز دکتر قالیباف من را خواست و گفت "اجازه ورود به کوی داده شده اما شما تدبیر خودت را عمل کن هرچند ما قصد ورود به کوی نداریم." من هم علی رغم این اجازه از این مصوبه استفاده نکردم و ماندم تا لحظهای که دانشجویان خودشان از پلیس خواستند وارد کوی شود. آنچه به قالیباف نسبت داده شده بود جفا به نیروی انتظامی و کسانی بود که یک ماه شبانه روز در خیابان ها بودند. گازانبری را خود دوستان تصمیم گرفتند هرچند آن هم اجازه قانونی بود اما متاسفانه یک مصوبه قانونی طبقه بندی شده را افشا کردند.
جامجهانی عامل قطعی برق؟
بررسیها نشان میدهد بازیهای مراحل حذفی جامجهانی که در ساعات 22:30 برگزار میشوند، ممکن است بر اوج مصرف برق سالجاری بیفزاید و بهطور خاص بحران را بغرنجتر کند. بازیهای جام جهانی است که از تاریخ 24 خردادماه تا 24 تیرماه ادامه دارد. بازیهای تیم ملی ایران در ساعات 19:30 ( 25 خردادماه) و 22:30 (30 خرداد و 4 تیرماه) و همچنین زمان تمام بازیهای مراحل حذفی نیز در ساعت 18:30 و 22:30 برگزار شدند. با توجه به ساعت و زمانبندی بازیهای ایران، دو بازی آخر ایران که در ساعات 22:30 برگزار شد، حایز اهمیت بوده و قطعا بر افزایش توان مصرفی شب موثر بود.
تماس تلفنی مخفیانه ترامپ!
سیانان، بنابر گزارش واشنگتنپست اعلام کرد: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اندکی پس از به قدرت رسیدن شماره تلفن شخصی خود را به سران کشورهای جهان داد که این اقدام به برقراری تماسهای تلفنی دو نفره میان او و دیگر سران جهان منجر شده است؛ تماسهایی که حتی دستیاران ارشد او در کاخ سفید در جریان آن قرار نمیگیرند. رویکرد گیجکننده و اسرارآمیز رئیسجمهور آمریکا، از جمله اتکا به غرایز شخصی خود و تمایل به برانگیختن پیشفرضهای طولانیمدت، هشداری برای برخی دستیاران نزدیک او در کاخ سفید و متحدان آمریکا تلقی میشود. در یک نمونه آنها نگران امتیازاتی هستند که ترامپ ممکن است در نشست خصوصی دو نفره خود با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به او پیشنهاد کند.
اصلاحطلب ترمز خدمترسانی را کشیدند!
ابوالفضل قناعتی، عضو سابق شورای شهر تهران با بیان اینکه اعضای اصولگرا و اصلاحطلب در شورای شهر تهران در دوره حضور قالیباف در شهرداری همکاری خوبی داشتند، گفت: آن موقع شاهد یک مدیر جهادی در شهر بودیم و اتفاقات خوبی از جمله راهاندازی خط ۷ در شهر انجام میگرفت؛ اما مدیران شهری اصلاحطلب ترمز خدمترسانی را کشیدند. وی اضافه کرد: در دوره قبل کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران پیگیریهای لازم را داشت و هر ماه شاهد بهرهبرداری از یک ایستگاه جدید بودیم. قناعتی با اشاره به توقف خط ۷ مترو تهران، آن را سیاسی دانست و گفت: این اقدام به شهروندان ضرر زد.
تاکتیک اشتباهی که ایران را تقویت میکند
«فیلیپ جرالدی» افسر سابق بخش مبارزه با تروریسم سیا در توضیح سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران نوشته است: «روشن است کاری که او تلاش میکند انجام دهد، اعمال فشار بر مردم ایران برای قیام و تغییر حکومت است.» جرالدی سخنان «رودی جولیانی» وکیل دونالد ترامپ را که در نشست فرقه منافقین خواستار براندازی نظام ایران شده بود، شاهدی بر پیگیری سیاست براندازی در کاخ سفید گرفته و نوشته است: «رویای انتقال فوری در ایران، پروژهای خیالی است که به شدت در محافل نومحافظهکار و طرفدار اسرائیل در واشنگتن که جولیانی را هم شامل میشود، طرفدار دارد.» این مقام سابق «سیا» در ادامه سیاست ترامپ و مشاورانش را «تاکتیک اشتباه» توصیف کرده و نوشته است: «پیشبرد این سیاستها به تقویت جایگاه حکومت ایران منجر میشود. نکته عجیب آنکه، کاخ سفید ظاهراً از این حقیقت آگاهی ندارد که ایران نه عراق است، نه لیبی. این کشور صاحب یک هویت ملی قوی و تاریخی است که باعث میشود در برابر زورگویی قدرتهای خارجی، از جمله ایالات متحده مقاومت کند.»
نقشه مثلث تلآویو، ابوظبی و ریاض
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در تحلیلی به قلم «زوی بارل» نوشت: ممکن است «بنیامین نتانیاهو» در دیدار با «ولادیمیر پوتین» پیشنهاد دهد نیروهای ایرانی از سوریه خارج و در عوض تحریمهای آمریکا علیه روسیه لغو شوند. نشریه «نیویورکر» نیز به نقل از منابع آگاه نوشته بود پیش از انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، «محمدبنزاید» ولیعهد ابوظبی، «محمدبنسلمان» ولیعهد عربستان سعودی و نتانیاهو ایده همکاری نزدیک واشنگتن و مسکو با هدف حل بحران سوریه و در عوض رفع تحریمهای مرتبط با اوکراین را مطرح کرده بودند. با وجود این، هم نیویورکر و هم هاآرتص در عملی بودن ایده مطرح شده از سوی مثلث تلآویو، ابوظبی و ریاض ابراز تردید کردهاند. هاآرتص در این باره نوشته است: «سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پیش از این، این درخواست را کاملاً غیرواقعبینانه توصیف کرده است.» نیویورکر نیز تأکید کرده است: «حتی اگر «دونالد ترامپ» زیر بار عمل به چنین پیشنهادی برود، روسیه توانایی خارج کردن ایران از سوریه را ندارد.»
وزارت صمت باید پاسخگو باشد
«اکبر ترکان» مشاور رئیسجمهور روحانی در مصاحبهای درباره ماجرای تخلف برخی واردکنندگان در قبال ارز دولتی، به نقش وزارت صمت و «محمد شریعتمداری» وزیر این وزارتخانه اشاره کرده و گفته است: «به نظر من مقصر اصلی این موضوع وزارت صنعت، معدن و تجارت است. این وزارتخانه نتوانست مدیریت درستی در حوزه ارز داشته باشد تا منابع کشور به شکل بهینه هزینه شود. طی سه ماه اخیر هر که رانت و رابطه داشت، موفق به دریافت ارز و واردات شد. این سوء مدیریت چنین وضعیتی را به وجود آورده است. حال این وزارتخانه باید توضیح دهد چرا به عدهای رانتجو و سوداگر، ارز ارزان پرداخته است؟ رانت و سوداگری اینجاهاست که سر بیرون میآورند.»
افشاگری حاجیدلیگانی از پشت پرده پیامک دولتیها به وکلای ملت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: این روزها برخی افراد در دولت به نمایندگان مجلس پیام میدهند که فلان وزیر را استیضاح کنید.حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تغییر در تیم اقتصادی دولت، اظهار کرد: این روزها برخی افراد در دولت به نمایندگان مجلس پیام میدهند که فلان وزیر را استیضاح کنید و یا آنقدر به وی فشار بیاورید تا برکنار شود.وی ادامه داد: هدف این دولتمردان از ارسال چنین پیامکهایی به وکلای ملت این است که رقبای سیاسی خود را از صحنه خارج کنند و گروه مورد نظر خودشان را تقویت کنند.نماینده مردم شاهینشهر تاکید کرد: البته نمایندگان توجهی به این پیامها ندارند اما معتقدند که افراد ناتوان در دولت باید برکنار شوند و تیم اقتصادی دولت تغییر کند.
مدیرکل زندانها: مرتضوی را نمیتوان در کنار دیگر زندانیان نگه داشت
مدیرکل زندانهای استان تهران درخصوص نگهدار بقایی و مرتضوی در زندان گفت: آقای بقایی در شرایط مناسب و کاملا انسانی در بازداشتگاه اوین نگهداری میشود. در مورد آقای مرتضوی نیز باید بگویم به دلیل اینکه نمیتوان وی را در کنار دیگر زندانیان نگه داشت، در بند ۲۴۱ اوین در حال گذراندن حبس است. باز هم میگویم که این طور نیست امتیاز خاصی به این زندانیان داده شود.محمدرضا رحیمی معاون اول دولت دهم هم زندان بود البته به دلیل بیماریهایی که داشت، نسبت به بقیه زندانیان بیشتر مرخصی میآمد. تعداد زیادی از متهمان حتی محکومان سیاسی برای پزشکان خصوصی شان باید مدام اعزام شوند، در این موارد قوه قضاییه بسیار مظلوم است. کسانی که علیه جمهوری اسلامی مدام حرف می زنند و بوق و کرنا راه می اندازند کسانی هستند که با همه امکانات مدام اعزام میشوند. افراد خاص تا میگویند دل درد دارند برای اینکه اتفاقی برای آنها نیفتد سریع اعزامشان به بیمارستان انجام می شود.
درخواست تغییر قانون برای ریاست جمهوری سوم روحانی!
روزنامه جهان صنعت در یکی از شمارههای اخیر خود در یادداشتی خواستار تغییر قانون برای ادامه یافتن ریاست جمهوری حسن روحانی پس از پایان دور دوم شد. مطابق قانون اساسی ایران ریاست جمهوری یک فرد به شکل متوالی تنها برای یک دوره قابل تمدید است.در این یادداشت که البته با اشتباهاتی حقوقی همراه است با تیتر «کاش ریاستجمهوری روحانی دور سوم داشت»، به مشکلات متعدد در کشور از جمله مشکلات اقتصادی و ارزی که دولت باید حل کند، اشاره شده و سپس از بیانگیزگی رئیس جمهور حسن روحانی در دور دوم ریاست جمهوری گفته و در نهایت راه حلی که ارائه میکند، امکان رئیس جمهور شدن روحانی برای دور سوم است: «واقعیتی را که نمیتوان انکار کرد فاصله معناداری است که میان دکتر روحانی دوره اول ریاستجمهوری و دکتر روحانی امروز یعنی آخرین دوره ریاستجمهوری ایشان به چشم میخورد... به دلیل آنکه طبق قانون اساسی ما رؤسای جمهور نمیتوانند بیش از دو دوره در این سمت انجام وظیفه کنند، همین امر در دوره دوم برای رؤسای جمهور به یک عامل ضدانگیزشی ناخودآگاه تبدیل میشود... از میان برداشتن این عامل روانی ضدانگیزشی تنها یک راهحل دارد و آن، اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری در جهت نامحدود کردن دورههای ریاستجمهوری و سپردن سرنوشت تعداد دورههای ریاستجمهوری هر رئیسجمهور به تعداد آرایی است که در هر انتخابات میتواند به دست آورد. »نویسنده یادداشت با دلایل محدودیت دورههای متوالی ریاست جمهوری آشنا نیست و توجهی به لزوم چرخش قدرت و جلوگیری از تمرکز آن ندارد و همین، بزرگترین اشتباه این یادداشت است. از سویی بیانگیزگی یک رئیس جمهور در حالی که بیش از سه سال تا پایان دوره ریاست جمهوری او باقی مانده، عذری بدتر از گناه است؛ چه رسد که به خاطر آن بخواهیم وارد پروسه تغییر قانون و تن دادن به ایرادات متعدد ریاست جمهوری رؤسای جمهور برای دورههای نامحدود شویم. حال بماند که با وجود موجهایی همچون «ما پشیمانیم» در اظهار ندامت از رأی داده شده به روحانی در سال 96 چقدر چنین حرفی میتواند مورد استقبال واقع شود. خصوصاً که این روزها روحانی با انتقادات بسیاری مواجه است.از سویی سکوت سایر رسانههای اصلاحطلب در برابر این پیشنهاد نشان از استانداردهای دوگانه آنان دارد. اگر کوچکترین درخواست تمدید دوره مسئولیتی از سوی اصولگرایان داده میشد، رسانههای اصلاحطلب در این روزها صفحات و تیترهای متعدد را به قدرتطلبی طرف مقابل اختصاص میدادند (اینکه چرا الان رسانههای اصولگرا چنین نمیکنند، به دلیل عدم مهارت این جریان در موج سازیهای رسانهای است که بحثی جدا میطلبد). اصلاحطلبان پیش از این هم سابقه تلاش برای ممانعت از چرخش قدرت را دارند. در سالهای پایانی ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، عطاءالله مهاجرانی که بعدها وزیر ارشاد جنجالی خاتمی شد، پیشنهاد داد که قانون اساسی تغییر کند تا هاشمی بتواند برای دور سوم رئیس جمهور شود.علاوه بر موارد بالا، یادداشت مذکور دو گاف حقوقی دارد که نشان میدهد نویسنده از اطلاعات لازم برای نگارش در این موضوع برخوردار نبوده است. اولاً به عنوان شاهد مثال برای عدم محدودیت تمدید دوره ریاست جمهوری، ترکیه و روسیه را مثال میزند که هر دو اشتباه است و در هر دو کشور تمدید متوالی دوره ریاست جمهوری قانوناً تنها برای یک بار امکانپذیر است. ثانیاً برای راه حل، پیشنهاد تغییر قانون انتخابات را میدهد، در حالی که برای نامحدود شدن دورههای ریاست جمهوری، نه قانون انتخابات، بلکه اصل 114 قانون اساسی باید تغییر کند که البته پروسه زمانبر و پیچیدهای را باید طی کند.
وام غیرمجاز به دولتی ها بدهید، شلاق می خورید
طبق بخشنامه یک نهاد نظارتی به مسئولان اقتصادی کابینه، با اشاره به ممنوعیت هایی که قانون بودجه امسال برای پرداخت تسهیلات از محل اعتبارات دولتی، منابع داخلی، کمک ها و درآمدهای کلیه دستگاه های اجرایی به مدیران عامل، اعضای هیئت مدیره، روسا و مدیران دستگاه های دولتی در نظر گرفته، تاکید شده است تخلف از این موضوع در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی محسوب و مرتکب به مجازات مقرر در ماده 598 قانون مجازات اسلامی یعنی جبران خسارات وارد شده و شلاق تا 74 ضربه محکوم می شود.
دستور یک وزارتخانه برای عدم اجرای ساعت کار جدید ادارات
بر اساس نامه روزهای اخیر یک وزارتخانه اقتصادی به سازمان ها و ادارات زیرمجموعه، با تاکید بر این که ابلاغیه استانداری تهران در خصوص تغییر ساعت کار ادارات دولتی، مربوط به دستگاه های استان تهران است، متذکر شده، بخشنامه مذکور مشمول دستگاه های ستادی و ملی مستقر در پایتخت نیست و محدوده کار کارکنان این وزارتخانه و سازمان های ملی، تا زمان صدور مصوبه ای جدید از طرف هیئت وزیران، همان ساعت 8 تا 16 ماه های قبل خواهد بود.
اخبار روزانه:
* نشست اطلاعاتی چهارجانبه با حضور سران سرویسهای اطلاعاتی ایران، روسیه، چین و پاکستان در شهر اسلامآباد پاکستان برگزار شده و «سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه در این نشست حضور داشته است. در این نشست مباحث بر خطرهای ناشی از پا گرفتن داعش در اراضی افغانستان، متمرکز بوده است. این نشست چند روز پس از آن برگزار شد که «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در سفری از پیش اعلام نشده وارد کابل شد. مقامات وزارت خارجه روسیه پیش از این اعلام کردند واشنگتن به دنبال طرحریزی برای انتقال داعش به افغانستان است.
* فرماندهان نیروهای دریایی ارتش و سپاه در دیداری، توسعه تعاملات فیمابین در فضای پیچیده امنیتی پیرامون محیط دریایی ایران را بررسی کردند. امیر دریادار خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش در دیدار با دریادار پاسدار علی فدوی با اشاره به تدابیر فرمانده معظم کل قوا مبنی بر همافزایی نیروهای مسلح، بر توسعه تعاملات نیروهای دریایی ارتش و سپاه تأکید کرد. نکته جالب اینجاست که رسانهها از این دیدار به عنوان دیدار فرماندهان مسئول بستن تنگه هرمز یاد کردند.
* روزنامه «قانون» در مصاحبه با «یوسف مولایی» از حامیان برجام نوشت: «اروپاییها نمیتوانند در مقابل تحریمهای ثانویه که آمریکا علیه ایران اعمال میکند، کاری کنند، ظرفیت اتحادیه اروپا در این حد نیست که واکنش خاصی نشان دهد. اتحادیه اروپا توان این را ندارد که به جنگ اقتصادی آمریکا برود و نمیتواند برنامههایی را که در چارچوب تحریمهای ثانویه علیه ایران صادر میکند، خنثی و بیاعتبار کند.»
* به گزارش رویترز یک مقام مسئول در وزارت خارجه آمریکا میگوید مایک پمپئو قصد دارد طی دیدارهایی در حاشیه نشست سران ناتو در بروکسل بر مسئله افزایش فشار بر ایران تأکید کند و درباره [وجود] تأمینکنندگان نفتی جایگزین [به جای ایران] به همپیمانان آمریکا اطمینان دهد.
* «مسعود رضوانیان راه حقی» یکی از دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران در هند با هشدار به مقامات این کشور گفت: «اگر هند نفت ایران را با کشورهایی، چون عربستان، روسیه، عراق و آمریکا جایگزین کند، خود را از دیگر امتیازهای تهران به دهلی نو محروم میکند.»
* مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تغییر برخی از اعضای خسته و ناکارآمد و بیانگیزه دولت گفت: نمیدانم چرا آقای روحانی اصرار دارد که حتماً مجلس دست به کار شود و خودش اقدامی نمیکند؟