
محمد نبی حبیبی افزود: مهار تورم با پاک کردن صورت مساله رونق اقتصادی، خیلی موضوع ماندگاری نیست. یا مثلا آنها رشد اقتصادی را ۷ و خوردهای گفتهاند اما باید بگویند چند درصد عمده این عددی که خودشان ادعا دارند، مربوط به فروش نفت است نه مربوط به بقیه موضوعات اقتصادی. در هر صورت دولت میتواند آمار بدهد اما باید دقت کنند آمارهایشان یکی باشد، مرکز امار یک چیزی نگوید که بانک مرکزی یک چیز دیگر بگوید. یا اینکه فقط آمار خوب را بگویند و از اعتراف به نقاط ضعف، خودداری کنند. به نظر من این باعث بیاعتمادی بیشتر مردم خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: اگر ما یک فهرست از وعدههایی که خود این دولت در همین شرایط به مردم داده است، و عمل نشده تهیه کنیم یک فهرست بلند بالایی خواهد بود و اینکه گردن دولت قبل هم بیندازیم، دیگر اثری در مردم ندارد.
حبیبی با اظهار اینکه رفتار احمدینژاد در رد مطلق دوره قبل از خود یک رفتار بسیار نادرست بود، افزود: ما انتظار داشتیم که آقای روحانی وقتی رئیس جمهور میشود با ادعاهایی که راجع به اعتدال داشتند، همان حرف نادرست را تکرار نکنند اما متاسفانه ایشان و برخی از دولتمردان خیلی شدیدتر از آقای احمدی نژاد، طوری حرف زدند که گویا در طول ۸ سال قبل از آنها یک اقدام مثبت هم انجام نشده است.
وی با اشاره به ضرورت جامع نگری در نقد تصریح کرد: مداح دولت نباشیم ولی دولت را به طور مطلق بد ندانیم. دولت فعلی متاسفانه اشتباهات مهمی در این رابطه مرتکب شد که میخواهد در هر کاری که الان اتفاق میافتد (که بعضا ممکن است از ضعف خود دولت فعلی ناشی شود یا تفرق نظر و تفاوت نظر در بین وزرای همین دولت) دولت قبلی را مقصر اعلام کنند البته این موضوع به نظرمن (به قول معروف) نخنما شده است. اینکه هر مشکلی که ناشی از سو مدیریت دولت فعلی یا ناشی از تفاوت نظر کابینه باشد یا حتی به علت ندانم کاری و سهل انگاری باشد را به دولت قبلی مرتبط کنیم، به نظرم، هم کار غیر منصفانهای است و هم دیگر این حرفها پیش مردم خریدار ندارد. اینکه اصرار بر این است تا تمام نابسامانیهای فعلی را به گردن دولت قبلی بیندازیم، کار درستی نیست البته من نمیخواهم، مدافع مطلق دولت قبلی باشم، بنده خودم در دوره آقای احمدی نژاد (خود آقای احمدی نژاد بهتر میداند) یکی از منتقدان آن دولت بودم به خصوص در دوره دوم، اما اینکه همه نابسانمانیهای فعلی را گردن دولت قبلی بیندازیم کار نادرستی است ولی دولتمردان فعلی حاضر نیستند این را بپذیرند و مدام این موضوع را تکرار میکند.
حبیبی به عنوان نمونه گفت: دولت فعلی به خاطر اینکه نابسامانیهای اقتصادی فعلی را به گردن دولت قبل بیاندازد، مقدماتی را به ذهن مردم وارد کرده بود. یکی اینکه همه نابسامانیهای فعلی به علت تحریمهاست. دوم تحریمها ناشی از ندانم کاری دولت قبل است. اینها گفته شد تا مردم نتیجه گیری کنند هر نابسامانی اقتصادی ناشی از تحریم است، تحریم هم ندانم کاری دولت قبل است، پس نابسامانیها تقصیر دولت قبل است. ما دوسال و نیم پیش به آقای روحانی و دوستانشان تذکر دادیم که اولا اینکه شما همه نابسامانیهای اقتصادی را ناشی از تحریم میدانید استنباط درستی نیست. من همان موقع از کارشناسان موتله هم نظر خواهی کردم، به اتفاق گفتند نابسامانیهای اقتصادی فعلی ۲۰ یا ۲۵ درصد ناشی از تحریم است و بقیهاش اشکالت دیگری دارد. اشکالاتی مانند ساختار، یا بعضی وقتها ندانم کاری و در برخی از موارد هم سو مدیریت است یعنی حداکثر سهم تحریم در نابسامانیهای اقتصادی فعلی، ۲۵ درصد تلقی میشود.
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اینکه وزیر اقتصاد دولت یازدهم هم چندین ماه قبل گفت کسانی که خیال میکند با رفع تحریمها کل مسائل اقتصادی ما حل میشود، در توهم به سر میبرند، یادآور شد: این حرف آقای وزیر اقتصاد با حرف برخی دیگر از دولتمردان هم خوانی ندارد. من حرف وزیر اقتصاد را درست میدانم؛ هر چه هم تذکر دادیم، گفتند که نخیر؛ جوری هم تلقی کردند که چون تحریم ها ناشی از ندانم کاری دولت قبلی است پس این نابسامانیهای اقتصادی گردن دولت قبلی است. آنها حاضر نشدند تذکرات را بپذیرند. الان خود آنها میگویند تحریمها رفع شده (که به نظر من اینطور نیست) پس چطور، مشکلات اقتصادی ما به قوت خودش (و کمی هم بدتر از گذشته) به قوت خود باقی است؟ اینها چیزهایی است که به نظر من باید دولت فعلی حداقل (هر چند خیلی هم دیر شده اما) باید برخی از حرفهای نادرستش را پس بگیرد.