
رهبرانقلاب در دوران نوجوانی به چه کتابهایی علاقه داشتند؟
صفحه اینستاگرام نوجوان از صفحات منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت اللّه خامنهای، بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب را درخصوص کتاب و کتاب خوانی را منتشر کرد و همچنین به معرفی کتابهای مورد علاقه رهبرانقلاب در دوران جوانی و نوجوانی پرداخت.در ادامه متن پست مربوطه را مشاهده میکنید:«من در دوران جوانی زیاد مطالعه میکردم. غیر از کتابهای درسی خودمان، کتاب تاریخ، ادبیات، شعر، قصه و رمان هم میخواندم. به کتاب قصه خیلی علاقه داشتم و خیلی از رمانهای معروف را در دوره نوجوانی خواندم. شعر هم میخواندم. من با بسیاری از دیوانهای شعر، در دوره نوجوانی و جوانی آشنا شدم.»
ارزانترین منطقه تهران کجاست؟
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد در ارزانترین منطقه تهران، هر متر مربع واحد مسکونی به طور متوسط به قیمتی برابر با شش میلیون تومان معامله میشود. آخرین آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد، متوسط قیمت معامله مسکن در تهران به ۱۲ میلیون و ۴۶۳ هزار تومان رسیده است؛ بنابراین، ارزانترین منطقه تهران در حال حاضر منطقه ۱۸ شهرداری است که قیمت خرید و فروش ملک در این منطقه به طور متوسط به اندکی بیش از ۶ میلیون تومان رسیده است.
کارهای زیبا در ۶۵۰ روز پایانی یک دولت!
مهدی مهرپور سردبیر نود اقتصادی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «شریعتمداری، وزیر تعاون: هرکس ملکی با ارزش ۹۰۰ میلیون به بالا دارد، یا ۳ سفر غیرزیارتی خارجی رفته، کمک معیشتی نمیگیرد .دیروز هم گفتند به حسابهای بانکی مردم سرک میکشیم!خدا رحم کند.این کارهای زیبا در ۶۵۰ روز پایانی یک دولت، اشتباه است. ۶.۵ سال اول دولت را چه میکردید؟!»
دعوت مقتدی صدر برای ادامه اعتراضات در عراق!
«مقتدی صدر» رهبر جریان الصدر عراق و رئیس ائتلاف سائرون این کشور، تصمیم عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق برای استعفا از سمت خود را اولین میوه انقلاب در عراق و نه آخرین میوه آن دانست. او در واکنش به این استعفا طی بیانیهای معترضان را به ادامه اعتراضات دعوت کرده و گفته است: «بدانید که استعفای او به معنای پایان فساد نیست؛ لذا مواردی را پیشنهاد میکنم.» رئیس ائتلاف سائرون عراق که بیشترین کرسی پارلمان این کشور را در انتخابات گذشته به دست آورده، در ادامه پیشنهاد داد نامزدی برای تصدی پست نخستوزیر با همهپرسی مردمی برای انتخاب پنج نامزد باشد و صندوقهای رأی در میادن اعتراضها توزیع شود.
علت اصلی آلودگی هوا پدیده بین قارهای است
رامین عزتی، هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه خوارزمی گفت: علت اصلی آلودگی هوای پایتخت پدیده بین قارهای است که مواد شیمیایی و صنعتی را از چند کشور مختلف وارد ایران کرده و به تبع آن به تهران رسیده است. بخشی از این آلودگی حاصل مواد شیمیایی و صنعتی کشورهای سوریه، ترکیه و عراق است. آلودگیهای بیولوژیکی که از مواد صنعتی حاصل شده، پس از عبور از شهرهای قزوین و زنجان به تهران آمده و در نهایت به سمنان میرود؛ البته خود تهران دارای چند منشا آلودگی است که پس از چند روز و با جریان باد از شهر خارج میشود. آلایندگی خودروها و از سوی دیگر وجود کارخانهها در کرج و اطراف تهران از دیگر علتهای تشدید آلودگی هواست که انتظار میرود نظارت در این بخش نیز بیشتر شود. به عنوان کارشناس اعتقاد دارم که ترافیک قزوین به تهران به دلیل تردد بالای خودروها خود یک بمب آلودگی است که باید در این مورد راهکاری اصولی پیدا کرد. شهردار تهران پیشتر گفت: یکی از راههای کاهش آلودگی هوا، وزش باد است که باید دارای سرعت مشخصی باشد تا بتواند هوای تهران را حرکت دهد. طی چند روز اخیر وزش چنین بادی را نداشیم و بر این اساس صحبتهای شهردار تهران کاملا درست است
اگر رهبری ورود نمیکردند حوادث ادامه مییافت
«سردار جوانی» معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه دلسوزان و مدافعان انقلاب که میخواهند از تکرار این اتفاقات جلوگیری شود، باید یک نگاه همهجانبه و فراگیر داشته باشند، گفت: پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در 26 آبان سؤالات و ابهامات و بعضاً گلایههایی از ایشان از سوی مردم و حتی نیروهای انقلابی و ولایتمدار رخ داد که آنها معتقد بودند رهبر معظم انقلاب باید از دولت میخواستند اجرای طرح را متوقف کنند. این گلایهها و اظهار نظرات خود نشانه این است که این مسئله را آن طور که باید و شاید درک نکردهایم و نظر خود را برتر از نظر رهبری میدانیم؛ در حالی که ایشان رهبر کشور هستند و تجربه 30 ساله در این زمینه دارند. وی افزود: اکنون که این غائله ختم شده، بیشتر نیروهای امنیتی و سیاسی و حتی دشمنان جمهوری اسلامی بر این باورند که اگر رهبر انقلاب به این مسئله ورود پیدا نمیکردند، این حوادث همچنان هم ادامه مییافت و کشور دچار بحرانهای سیاسی، دوگانگیها، بیاعتبار شدن سران سه قوه و مجموعهای از مشکلات مشابه میشد.
بانک اطلاعاتی جامع برای شناسایی ثروتمندان نداریم
مصری، نایبرئیس مجلس گفت: شخصی را سراغ دارم که کارمند بازنشسته است و ماهانه 5 میلیون تومان از محل بازنشستگی دریافت میکند و نمایشگاه خودرویی هم دارد که حدودا ماهانه 15 میلیون تومان درآمد دارد و یارانه هم میگیرد. از سوی دیگر برادر همین فرد بازنشسته نیست و ماهانه 3 میلیون و 400 هزار تومان در آمد دارد 2 بچه دانشگاه آزادی دارد اما یارانه نمیگیرد. درحال حاضر طبق اطلاعات بهروز 15 گروه شغلی در کشور هیچ گونه اطلاعاتی در بانک اطلاعات ایرانیان ندارند. دارایی نباید ملاک باشد زیرا ممکن است شخصی 3 میلیون یا کمتر حقوق و درآمد داشته باشد؛ اما به یمن گرانیها خانه 300 میلیونیاش به یک میلیارد ارتقا یافته باشد. نباید این فرد را از لیست یارانهبگیری حذف کرد.
آه و افسوس اروپا برای یک اغتشاش ناکام
طی روزهای اخیر رسانههای بیگانه همچنان با صراحت تمام از اقدامات کور، خشن و خرابکارانه ستایش و اشرار آشوبگر را تشویق میکنند. در نمونهای تازه، وبگاه «رادیو زمانه» که با بودجه پارلمان اروپا فعالیت میکند، نوشته است: «اعتراضات هفته گذشته در ایران چنان رادیکال بود که از «مطالبهمحوری» و «شعارمحوری» عبور کرد و به یک رزم عملی و میدانی بدل شد؛ شورشی که آشکارا فاقد رهبری بود.» این رسانه اروپایی میافزاید: «آتش زدن بانکها، مؤسسات مالی و پاسگاههای کلانتری، فرازهایی درخشان از مبارزات بود.» گفتنی است، رسانههای دشمن بدون تفکیک میان اعتراض مدنی و جنگ خیابانی، در تلاشند افکار عمومی را بهسمت خشونت سوق دهند، ثبات داخلی را دچار خلل کرده و از این رهگذر، سیاستهای مطلوب خود را بر مردم ایران تحمیل کنند.
قدرت خرید همه دهکها کاهش یافت
مرکز آمار ایران با انتشار شاخص قیمت مصرف کننده براساس دهکهای هزینهای آبان ماه اعلام کرد قدرت خرید همه دهکها در ماه قبل کاهش یافته است. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ٥٣,٦ درصد برای دهک اول تا ٦١.٥ درصد برای دهک دهم است
مذاکرات سری در حال انجام است!
نشریه «الخلیج الجدید» نوشت: ایران بارها بر آمادگی خود برای مذاکره با عربستان سعودی در راستای پایان دادن به سوءتفاهمها بین دو کشور تأکید کرده است. همانطور که «عباس موسوی» سخنگوی وزارت خارجه ایران ماه گذشته اعلام کرد، جمهوری اسلامی آماده انجام مذاکرات مستقیم یا با واسطه، با همسایگان خود است. با اینکه رسانهها چندان به این مسئله نپرداختهاند؛ اما مذاکرات سری از طریق معاون وزیر خارجه کویت، «خالد الجارالله» در حال انجام است و وی تأکید کرده است، کشورش حامل پیامهای معینی از سوی ایران، برای عربستان و بحرین در رابطه با اوضاع منطقه است. تا کنون، طبق گزارش منابع آگاه سعودی، ریاض با دقت در حال بررسی پیشنهادهای تهران است، که با هدف عادیسازی روابط بین دو کشور ارائه شده است. از سوی دیگر، «جینا هاسپل» رئیس سیا به ریاض سفر کرد تا به پادشاه سعودی هشدار دهد سیاست سازش با ایران به نتیجه نمیرسد و تنها راه برای واداشتن تهران به ورود به مذاکره، وارد آوردن شدیدترین فشارها علیه آن است. به این ترتیب، مشخص میشود پادشاه سعودی در اتخاذ تصمیمات مستقل، بدون مشورت با واشنگتن، آزادی عمل ندارد.
تحرکاتی برای ائتلاف صلح پس از ائتلاف جنگ!
روزنامه «الاخبار» چاپ بیروت نوشت: تا به امروز دیدار بین «بن زاید» و «بنسلمان» کم نبوده است؛ اما سفر اخیر ولیعهد سعودی به امارات و دیدار او با محمدبنزاید، یک اهمیت استثنایی دارد؛ چه از نظر زمانبندی و چه از حیث وجهه رسمی آن، از تجدید «معامله» دوجانبه براساس تفاهمهای تازه حکایت دارد؛ تفاهمهایی که به نظر میرسد مراد از آن ایجاد یک ائتلاف صلح، پس از ائتلافی است که برای جنگ یمن تشکیل شد. در سایه سرگرم شدن آمریکا به اوضاع داخلیاش در مرحله انتخابات، بنزاید قصد دارد بنسلمان را درباره ضرورت آتشبس با ایران قانع کرده و مسائل اقتصادی را در اولویت روابط بین امارات و عربستان قرار دهد؛ از این رو، تأکید میکند تنشزایی در منطقه میتواند به برنامههای بنسلمان در زمینه تحول اقتصادی آسیب بزند.
اخبار روزانه:
* «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «کشورهایی مانند انگلیس، ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی عناصر، ابزار و امکاناتی در اختیار دارند که از آن علیه منافع و امنیت ملی ما به کار گرفته و استفاده میکنند و ما بر اساس وظایفی که داشتیم شکایتی را علیه این رسانهها تنظیم و اعلام کردیم که آنها از رسالت اصلی خودشان که اطلاعرسانی آزاد و شفاف است، دور شده و در حال آموزش تخریب، اغتشاش و اقدامات ضد امنیتی در کشور ما هستند.» در شرایطی که روشن است چنین بیانیهها و شکایتهایی به جایی نمیرسد، آیا واقعا نیاز به تحرک جدیدی در دستگاه دیپلماسی برای مقابله با تحرکات دشمنان وجود ندارد؟!
* روزنامه «جروزالمپست» گزارش داده است، «نفتالی بنت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اعتراف به اینکه توسعه نظامی ایران میتواند این رژیم را فلج کند، مدعی شده است اکنون فرصت مهار ایران و حتی وادار کردن این کشور به خروج از سوریه وجود دارد. او گفته است: «اگر امروز اقدام نکنیم و از این فرصت بهره نگیریم، در آینده مخاطرات بیشتر خواهد شد و آنها به دلیل توسعه توانمندیهای نظامیشان ما را فلج خواهند کرد.» بنت همچنین گفته است: «اقدامات تهاجمی بیشتر در کنار افزایش فشارهای اقتصادی و سیاسی عواملی هستند که میتوانند ایران را به خروج از سوریه وادار کنند.»
* «عطاءالله مهاجرانی» در واکنش به سفر غیر منتظره رئیسجمهور آمریکا به افغانستان، ترامپ را با تبهکار مشهور آمریکایی مقایسه کرد! وزیردولت اصلاحات در حساب توئیتری خود نوشت: «داستان غریبی است! رئیسجمهور آمریکا شبانه با چراغهای خاموش هواپیما، با بیخبری خبرنگاران همراه، با ضبط موبایلهای خبرنگاران حاضر در پایگاه نظامی بگرام، بدون اطلاع دولت افغانستان وارد افغانستان میشود. انگار سفر پدر خوانده یا آلکاپون! بعد هم میگوید: با طالبان به توافق میرسیم!»
* «مهرزاد بروجردی» استاد علوم سیاسی دانشگاه «سیراکیوز» در نیویورک در گفتوگو با «بیبیسی» گفته است: «اپوزیسیون توانایی فلج کردن اقتصاد را آن جور که آقای خمینی در زمان انقلاب شاه انجام داد، ندارد. نمیتوان جمهوری اسلامی را دچار فلج اقتصادی کرد؛ مخالفین چیزی در چنته ندارند.»
* «مجتبی واحدی» مشاور مهدی کروبی ضمن توهین بیشرمانه به حضرت امام خمینی(ره)، مدعی شد: «سخن گفتن از دین در ایران باید ممنوع و جنایت علیه بشریت تلقی شود و باید با کسانی که از دین سخن میگویند به عنوان «جانی و جنایتکار» برخورد شود»!