
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با قدس افزود: به طور مثال فطریه، دِینی است به گردن روزهدار که باید در پایان ماه مبارک رمضان به فقرا تقدیم کند. یا صدقه که برای بیمه کردن هر فرد به فقرا داده میشود یا انفاق در راه خدا برای نیازمندان و محرومان از ویژگیهای اهل ایمان و مؤمنان است و در آیات مکرر قرآن به عنوان یک وظیفه بر دوش همه مسلمانان گذاشته شده است.
عضو هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: در اطعام نیازمندان هم مشوقهای متعددی داریم که خداوند در قرآن و ائمه در روایات متعدد اهل ایمان را به اطعام نیازمندان توصیه کردهاند. در جای جای روایات و آیات قرآنی وظایف اهل ایمان در جامعه اسلامی نسبت به فقرا و محرومان وظیفهای است که خودشان باید آن را انجام داده و پیش قدم در نیکوکاری و احسان باشند. در این راستا همه آتشبهاختیار هستند. علت به وجود آمدن تعداد زیاد مؤسسات خیریه در طول تاریخ این است که مردم از طریق این مؤسسات مستقل از دولت، میتوانند این آتشبهاختیاری را با یک برنامهریزی و اصول منظم و شناسنامهداری انجام دهند.
وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی بحمدالله همه در حوزه رسیدگی به محرومان آتشبهاختیار هستند و روز به روز هم متکاملتر میشوند. چه به لحاظ فرهنگی، اقتصادی، عمرانی و... هیچ کدام در چارچوب دستورعمل و مصوبه و ابلاغیه از سوی دستگاههای اجرایی نبوده و عمل به آنها بیقانونی هم محسوب نمیشود. تا وقتی که فقر و محرومیت در جامعه وجود دارد، برغم وجود دستگاههای حمایتی متعدد متولی محرومین و نیازمندان، بدون آتشبهاختیار بودن مردم، نمیشود این مشکلات را حل کرد.
اینکه خودسری یا هرج و مرج داشته باشند و از چارچوب قوانین و مقررات خارج شوند. بنابراین در این حوزه به نظر میرسد ضمن اینکه مردم میتوانند با دستگاههای حمایتی، مانند کمیته امداد، بهزیستی و مؤسسات خیریه همراهی کنند، خودشان هم مسئول هستند هر نیازمند یا محرومی که میبینند آتشبهاختیار عمل کنند.