نگاه

رد پای شبکه نفوذ داخلی در حمله سایبری دشمن به جایگاه‌های سوخت

زیرساخت شبکه توزیع فراورده‌های سوختی؛ داخلی است؛ به احتمال بالا نفوذ و همکاری داخلی در این رویداد صورت گرفته است. این اتفاق شاید در پاسخ به یک سلسله از عملیات‌های سایبری جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت علیه آمریکا و اسرائیل رخ‌داده است که کارشناسان باید این مهم را تعیین کنند.
یکی از ابزارهای ایجاد اختلال و مزاحمت  برای کشورهای دیگر، استفاده از جنگهای سایبری است که در طی چند سال اخیر با توجه به پیشرفت فنّاوری و IT در تمامی عرصههای اجتماعی و اقتصادی که با خدماترسانی همراه است فاز جدیدی برای کشورهای مخالف با عنوان نبرد سایبری پیشآمده است.

شبکه زیرساخت توزیع فراوردههای سوختی که تحت مدیریت و وزارت نفت فعالیت میکند، شبکهای اختصاصی با دسترسی محدود است که به شبکه جهانی متصل نیست و 2200 جایگاه سوخت در سراسر کشور  در این شبکه فیبر نوری مشترک هستند و از طریق مودمها و مراکز مدیریت جایگاهها مدیریت میشوند.

 زیرساخت شبکه توزیع فراوردههای سوختی؛ داخلی است؛ به احتمال بالا نفوذ و همکاری داخلی در این رویداد صورت گرفته است. این اتفاق شاید در پاسخ به یک سلسله از عملیاتهای سایبری جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت علیه آمریکا و اسرائیل رخداده است که کارشناسان باید این مهم را تعیین کنند.

این عملیات درست در ابتدای ماه آبان و در زمان واریز سهمیههای سوخت روی داد و همچنین همزمان با  هفته پدافند غیرعامل بود این دو موضوع بحث این حمله را مهم میکند و سؤال بزرگی مطرح میشود که شب قبل از این حادثه در گفتگوی ویژه خبری افشاگری درزمینه فساد در وزارت نفت دولت قبل و سازمان محیطزیست دولت قبل در  قضیه توزیع فراوردههای نفتی صورت گرفت و چه اتفاقی میافتد که فردا  این ماجرا چنین عملیاتی کلید میخورد؟ اخلال در شبکه توزیع سوخت؛ نیازمند نفوذ داخلی بوده و باید بررسی شود که آیا انتشار اسناد فوق میتواند ابزار فشاری از سوی افراد و گروههای که به فساد آلوده هستند، باشد؟

ایران کشوری است که منافع استکبار جهانی را در سطح دنیا و منطقه با مخاطره روبرو کرده و طبیعی است که آنها به کارشکنی برعلیه ما اقدام میکنند و یکی از ابزارهای بازدارنده در این زمینه شبکه ملی اطلاعات است. همچنین بهروزرسانی نرمافزاری و سختافزاری تجهیزات در مقابله با حملات احتمالی سایبری مؤثر است.

در دولت قبل موضوع اتصال کارت سوخت به کارتبانکی مطرح شد. زیرساختهای این امر در وزارت ارتباطات مهیا است و میتوان با کارتبانکی، کار سوختگیری را انجام داد؛ بنابراین وزارت نفت و ارتباطات در کنار شبکه ملی اطلاعات و بهروزرسانی زیرساختها بتوانند از این امکان استفاده کنند، جلوی حملات سایبری را میگیرد.

بعد از حادثه شهادت سردار سلیمانی و فعالیتهای آمریکا، اسرائیل و کشورهای مرتجع منطقه برعلیه کشورمان یک سلسله از اقدامات سایبری نیز انجام شد ایران بهصورت رسمی اعلام کرد پاسخ این تهدیدها را خواهد داد و در دو سال اخیر ایران و جبهه مقاومت در این زمینه بسیار موفق وارد عمل شدند، انتشار اطلاعات موساد و سیا،  حمله سایبری به بزرگترین شبکه سوخترسانی آمریکا و سایر حملات سایبری به پالایشگاهها نمونههای موفقی از شکلگیری جبهه سایبری برعلیه آمریکا و اسرائیل است.

https://www.shoma-weekly.ir/Z1bdSt