گفته می‌شود که...

راه‌اندازی شبکه فارسی با نفت سعودی!/ رسانه‌های حامی کنسرت خبر کنسرت را سانسور کردند!/تصویر‌سازی دروغین علیه آیت‌الله جنتی/قانونی که تصویب آن خوشایند بعضی‌ها نیست!/پیروی از ترامپ عربستان را متضرر کرده است/توقف خرید نفت از ایران به مصرف‌کنندگان ژاپنی آسیب می‌زند و ...

غرب علیه آمریکا متحد می‌شود
یک روزنامه انگلیسی درباره توئیت تهدیدآمیز «دونالد ترامپ»، علیه ایران نوشت: «توئیت ترامپ خطاب به ایران نمی‌تواند با زور غرب را به فاصله گرفتن از صلح‌آفرینی سوق دهد.» روزنامه گاردین افزود: «بعید است احیای تحریم‌ها حکومت ایران را نابود کند، یا باعث تغییر سیاست‌هایش در منطقه شود.» گاردین همچنین پیش‌بینی کرده اعمال تحریم‌های آمریکا سبب انسجام جهان غرب در برابر خود آمریکا شود: «موضوع جدی‌تر، کاری‌ است که تحریم‌ها برای منسجم کردن غرب انجام خواهد داد. هیچ کشور دیگری تعهداتش در توافق هسته‌ای را زیر پا نگذاشته، اما ترامپ می‌گوید نه تنها آنها که با آمریکا مخالفت می‌کنند؛ بلکه آنهایی که به تحریم‌های این کشور گردن نمی‌نهند، تحریم خواهند شد

اعتراف یک رسانه آمریکایی به پیروزی محور مقاومت
نشریه آمریکایی فارین‌پالیسی با یادآوری اینکه ناآرامی‌ها در سوریه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده‌اند، اما بشار اسد، مردی که قرار بود با گذشت زمان سقوط کند با کمک‌های روسیه، ایران و حزب‌الله هنوز بر سر کار است، در مطلبی نوشت: «نیروهای ارتش سوریه پرچم‌شان را بر فراز شهر جنوبی درعا برافراشتند و جشن گرفتند.» در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «بشار اسد برنده شد. شایسته است درباره اینکه چرا ایالات متحده برنده نشد، تأمل شود، اما آنچه اکنون بیش از همه مورد توجه است این است که سوریه کم‌رنگ شدن قدرت و نفوذ آمریکا را به نحو عریان به نمایش گذاشت؛ تحولی که محافل سیاسی کمتر به آن توجه کرده‌اند، چون قرار نبود اتفاق بیفتد

اعلام موضع موگرینی از زبان زیباکلام!
صادق زیباکلام طی یادداشتی در روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد با انتقاد از مواضع صریح روحانی در برابر آمریکا نوشت: «رئیس‌‌جمهور قطعاً می‌داند که اتخاذ مواضع تند و رادیکال سودی برای کشور ندارد و برعکس؛ باید با مواضع اعتدالی سعی کنیم به اتحادیه اروپا نزدیک شویم تا تحت فشار قرار دادن ایران برای ترامپ دشوار شود... قطعاً به همان اندازه که ممکن است اصلاح‌طلبان از مواضع اخیر رئیس‌جمهور ناراحت شوند، فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها و خانم موگرینی نیز به همان اندازه از موضع‌گیری آقای روحانی ناراحت و ناامید می‌شوند.» گفتنی است، این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که بسیاری از اصلاح‌طلبان از مواضع رئیس‌جمهور حمایت کرده‌اند.


برنامه ویژه برای ایجاد آشوب در ایران
خبرگزاری «رویترز» از فعال شدن طرحی در دولت آمریکا خبر داد که هدف آن انتشار هدفمند اطلاعات تحریف‌ شده درباره جمهوری اسلامی به منظور ایجاد ناآرامی در ایران است. این کارزار قرار است با ارائه اطلاعاتی که «بعضاً اغراق ‌شده‌ هستند یا با آنچه پیشتر به صورت رسمی اعلام شده تناقض دارند»، از مسئولان جمهوری اسلامی تصویری تیره و سیاه ترسیم کند. رویترز می‌نویسد: «مقام‌های مطلع آمریکایی می‌گویند دولت ترامپ موجی تهاجمی از سخنرانی‌ها و پیام‌های آنلاین را آغاز کرده که هدف آن ایجاد ناآرامی و کمک به فشار به ایران برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای و توقف حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی استبنا بر این گزارش، این کارزار که با حمایت «مایک پمپئو» وزیر خارجه و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا شکل گرفته، همزمان با تلاش واشنگتن برای احیای تحریم‌ها و تشدید فشار اقتصادی به ایران پیش می‌رود.

یکسانی مکتب سیاسی روحانی و ترامپ در نگاه سازندگی

نگاه محمد قوچانی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب و سردبیر روزنامه سازندگی به حسن روحانی در سرمقاله روز گذشته این روزنامه جالب‌توجه است. قوچانی در این یادداشت صراحتاً حسن روحانی را لیبرالیستی محافظه‌کار می‌خواند: «حسن روحانی از لحاظ معیار‌های علم سیاست، سیاستمداری برخاسته از سنت راست مدرن یا لیبرالیسم محافظه‌کار تلقی می‌شود که با هر دو جریان اصولگرا و چپ‌گرا متفاوت است. روحانی در نقطه تلاقی دو جریان راست و چپ مدرن قرار دارد و در سیاست خارجی مدافع جدی واقع‌گرایی است که با اشکال مختلف رؤیاپردازی سیاسی، چه آنان که معتقد به اصالت جنگند و چه آنان که از اصالت صلح دفاع می‌کنند، مرزبندی دارد. رئال پولتیک مکتبی در علم سیاست است که مبنای خود را از رئالیسم سیاسی می‌گیرد و با هر گرایش رمانتیک در سیاست خارجی مخالف است.» او در ادامه دونالد ترامپ را هم پیرو همین مکتب معرفی می‌کند: «اتفاقاً دونالد ترامپ نیز پیرو همین مکتب سیاسی است و باید با او به همین زبان حرف زد.»قوچانی البته لیبرال بودن را منفی وصف نمی‌کند، و با نگاهی مثبت این یادداشت را نوشته است: «لیبرال‌ها برخلاف چپ‌گرایان و نیز بنیادگرایان نمی‌توانند بی وطن باشند. وطن مانند خانواده سنگر آنان برای دفاع از حقوق شهروندی است.»او که کل یادداشت را برای توجیه تفاوت موضع روحانی در سیاست خارجی در روز‌های اخیر نسبت به سال‌های گذشته نوشته، در پایان این یادداشت می‌نویسد: «روحانی همان روحانی است، چه در سیاست داخلی و چه در سیاست خارجی، فقط باید در این فضای آشفته مجازی و واقعی به او اعتماد کنیم و باور کنیم این دونالد ترامپ نیست که مظهر لیبرالیسم یا نئولیبرالیسم است. ترامپ بزرگ‌ترین دشمن لیبرالیسم است و امروزه فقط می‌توان با آزادی‌خواهی به مصاف امپریالیسم رفت: لیبرالیسم در برابر امپریالیسم، اما لیبرالیسمی مقتدر و نه منفعل!»

راه‌اندازی شبکه فارسی با نفت سعودی!
پس از انتشار خبر قرارداد رژیم سعودی با رسانه انگلیسی «ایندیپندنت» برای راه‌اندازی چهار وبگاه خبری آنلاین به زبان‌های گوناگون که یکی از آنها فارسی خواهد بود، مشخص شده است مدیریت و هدایت این بخش خبری فارسی به عهده یک شرکت بزرگ‌ انتشاراتی در خاورمیانه به نام «اِس آر اِم جی» گروه تحقیق و بازاریابی سعودی خواهد بود. آل‌سعود که با حضور بن سلمان قصد دارد نقش بیشتری در منطقه و در تقابل با ایران ایفا کند، این بار دلارهای نفتی خود را در اختیار یکی از بزرگ‌ترین رسانه‌های انگلستان قرار داده است تا بتواند در فضای رسانه علیه ایران به فعالیت بپردازد. بی‌بی‌سی فارسی از این حرکت انگلیسی‌‌ـ سعودی با تیتر «غول رسانه‌ای سعودی، به دنبال جذب مخاطبان فارسی‌زبان!» یاد کرده و نوشته است: «ایندیپندنت فارسی انعکاس جنگ‌های سیاسی همسایه‌ها در خاورمیانه خواهد بود، به زبان رسانه.» این همکاری صمیمانه انگلستان و آل‌سعود افزون بر اینکه نشان از دشمنی آنها با ملت بزرگ ایران دارد، نمایانگر روابط عمیق و پشت پرده روباه پیر با سعودی‌ها است. پیش از این نیز رسانه‌هایی، همچون بی‌بی‌سی با انعکاس اخبار جهت‌دار علیه جمهوری اسلامی ایران و سکوت کامل در مورد جنایات آل‌سعود، گوشه‌هایی از این ارتباط تنگاتنگ را فاش کرده بودند.

رسانه‌های حامی کنسرت خبر کنسرت را سانسور کردند!

جنجال‌ها در مورد کنسرت در مشهد همیشه فقط در صورت لغو آنهاست و وقتی کنسرتی در خراسان رضوی بدون هیچ مشکلی برگزار می‌شود، آن‌ها که تا همین چندی قبل طوری فضاسازی می‌کردند که گویی کنسرت مهم‌ترین مشکل همه مردم است و اصلاً همه مشکلات دیگر هم ناشی از همین نرفتن به کنسرت است، ناگاه خلع سلاح می‌شوند. ناگاه سکوت می‌کنند. دیگر صدایی از آن‌ها نمی‌شنویم که تا روشن شود چه سطحی از مشکلات مردم را این کنسرت برگزار شده، حل کرده است. کنسرت‌های اخیر در استان خراسان رضوی هم از همین قسم است. در روز‌های گذشته خبر دو کنسرت در خراسان رضوی آمد؛ سه روز کنسرت حسام الدین سراج در مشهد و کنسرت احسان خواجه امیری در قوچان با سانسور در رسانه‌هایی مواجه شد که برای لغو کنسرت‌ها در مشهد عزایی عمومی به راه انداخته بودند!
ایران یا آمریکا کدام یک دچار تحریم نفتی می‌شوند؟
روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» نوشت: در نتیجه جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن و تصمیم ترامپ مبنی بر وضع تعرفه‌های هنگفت برای واردات از چین، چینی‌ها تصمیم گرفته‌اند به جای آنکه خودشان را با آمریکا درگیر کنند، راه ساده‌تری را برگزینند. «شان‌دونگ دونگ‌مینگ» یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های خصوصی نفت در چین به تازگی خبر داد، از این پس به جای واردات نفت از آمریکا، از نفت ایران استفاده خواهد کرد. در حالی که آمار رسمی دولت چین نشان می‌دهد، متوسط واردات نفت این کشور از ایران طی سه ‌ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸، حدود ۶۵۵ هزار بشکه در روز بوده است که بیش از یک‌چهارم از صادرات ایران را شامل می‌شود، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند طی سه ماهه انتهای سال ۲۰۱۸، شرکت‌های «پتروشیمی هنگلی» و «ژجیانگ رونگ‌شنگ» هر یک با اضافه کردن ظرفیت پالایش ۴۰۰ هزار بشکه در روز و شرکت ملی نفت چین و ساینوپک با افزودن ظرفیت پالایش به ترتیب ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ هزار بشکه در روز، موجب افزایش نیاز چین به واردات نفت شوند که احتمالاً تمام این نیاز از طریق ایران تأمین شود.
تصویر‌سازی دروغین علیه آیت‌الله جنتی

روز شنبه و وقتی خبر رأی مجمع تشخیص مصلحت به حضور اقلیت‌های دینی در شورا‌های شهر منتشر شد، عکسی هم با عنوان لحظه رأی‌گیری در مورد این موضوع منتشر شد؛ عکسی که نشان می‌داد افراد حاضر در تصویر همگی به نشانه موافقت دست خود را بالا برده‌اند و تنها آیت‌الله جنتی از سر مخالفت دستش پایین است. ساعتی بعد یکی از خبرنگارانی که آن روز به مجمع تشخیص رفته بود در توئیتی اعلام کرد این عکس مربوط به زمان رأی‌گیری در مورد حضور اقلیت‌های دینی در جلسه مجمع نیست و عکاسان تنها ۱۰ دقیقه امکان حضور در جلسه را یافتند که آن زمان موضوع جلسه بحث دیگری بود.مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت هم چند ساعت بعد در مصاحبه با سایت جماران اعلام کرد که «امروز عکاسان فقط در ابتدای جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام که رسیدگی به طرح دو فوریتی تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی سال ۱۳۹۶ کل کشور، در دستور کار بود، در صحن مجمع حضور یافتند و بنابراین، عکس‌هایی که منتشر شده مربوط به این طرح است نه دستور کار مربوط به طرح اصلاح مواد ۱ و ۴ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران.»این تکذیب و توضیحات در عصر شنبه و در زمانی بود که ساعت‌ها به زمان بسته شدن صفحه یک روزنامه‌های فردا فرصت باقی‌مانده بود؛ با این حال صبح یک‌شنبه همان عکس دروغین عکس یک روزنامه‌های شرق، آفتاب یزد و اعتماد شد و با تیتر‌های مربوط به موضوع حضور اقلیت‌های دینی در شورا‌ها عملاً آن عکس را مربوط به زمان رأی‌گیری برای این طرح معرفی کردند تا در کنار تیتر «تن‌هایی آیت‌الله جنتی» در روزنامه سازندگی همه چیز علیه دبیر شورای نگهبان تصویرسازی شود. روزنامه اعتماد حتی برای دیده شدن عکس و تیترش علیه آیت‌الله جنتی حاضر نشد دیدار رهبری را در صفحه پوشش دهد. صداقت روزنامه‌نگاری هم شعار قشنگ همیشه ادوار باقی می‌ماند.

ملت ایران تهدیدها را به‌ فرصت تبدیل می‌کنند
سردار جعفری، فرمانده کل سپاه با اشاره به ‌تلاش‌ها و هزینه‌های منافقین، سلطنت‌طلب‌ها، غربی‌ها و صهیونیست‌ها برای توسعه ناامنی در کشور، گفت: دشمنان به ‌ویژه در ماه‌های اخیر، هزینه‌های بسیاری کردند و امیدهای زیادی داشتند، اما شاهدیم که نتوانستند کاری از پیش ببرند و امروز کشور ما امنیت و آرامش دارد. وی با بیان اینکه نجابت، بصیرت، ایمان و علاقه مردم به‌ انقلاب اسلامی فرصت هر گونه ایجاد ناامنی در کشور را از دشمنان سلب می‌کند، تصریح کرد: دشمنان قسم‌خورده انقلاب اسلامی از پیروزی انقلاب تاکنون علیه انقلاب اسلامی توطئه کرده‌اند و هر چه در توان داشته‌اند برای ایجاد ناامنی و اختلاف در جامعه به ‌کار بسته‌اند. فرمانده‌ کل سپاه با افزودن این مطلب که دشمنان نمی‌توانند در برابر این حرکت عظیم ملت ایران ساکت بمانند، گفت: از همین رو، آنها هر کاری برای فشار آوردن بر ملت ایران انجام می‌دهند، اما تجربه ثابت کرده است ملت ایران، تهدیدها را به ‌فرصت تبدیل می‌کنند.
بسته اروپایی را گم کردند!

روزنامه‌های اصلاح‌طلب از جمله روزنامه ایران – ارگان دولت- و روزنامه آرمان به گونه‌ای در مورد سخنان رهبر انقلاب در جمع مسئولان دفاتر دیپلماتیک ایران در کشور‌های دیگر تیتر زدند که متضمن نوعی تحریف بود. این روزنامه‌ها به نقل از رهبر معظم انقلاب تیتر زدند که «مذاکرات با اروپایی‌ها قطع نشود» و در واقع بخش اول جمله را تیتر کرده، اما نتیجه و ادامه سخنان رهبری را در تیتر سانسور کردند، در حالی که آنچه تیتر کرده‌اند در اصل مقدمه‌ای برای گفتن مطلب مهم‌تر بود.رهبر معظم انقلاب در دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه فرمودند: «مذاکرات با اروپایی‌ها قطع نشود، اما نباید معطل بسته اروپایی ماند؛ بلکه باید کار‌های فراوان لازم در داخل کشور را دنبال کرد.» یعنی این روزنامه‌ها از عبارت واحد «لااله‌الاالله» فقط «لااله... خدایی نیست» را تیتر کرده‌اند و از بقیه‌اش به دلیل آنکه با مواضع خودشان همخوانی نداشته، صرف نظر کرده‌اند!

دل‌شان برای ایران نسوخته است
بهمن فرمان‌آرا، کارگردان تئاتر و سینما با اشاره به تحرکات برخی گروه‌های خارج‌نشین در قبال ایران، گفته است: تحلیل‌های شبکه‌ها و گروه‌های خارج‌نشین کاملاً خنده‌دار و مزخرف است و از سمت گشاد تلسکوپ دارند به مسائل نگاه می‌کنند. افرادی که خارج از کشور تحت هر عنوانی مسائل داخل کشور را تحلیل می‌کنند و برای آن نسخه می‌پیچند، دل‌شان برای کشور نسوخته و حتی از مردم طلبکار هستند. واقعیت این است که آنها فقط دلتنگ قدم زدن در کنار دریای خزر یا سفر به شیراز یا رفتن به خلیج‌فارس هستند و مردم نیز به آنها توجه نمی‌کنند. فرمان‌آرا تصریح کرده است: شاید برخی برای لجبازی با وضع موجود شعارهایی بدهند که خوشامد فردی مثل رضا پهلوی باشد؛ اما واقعیت این است که او هرگز نمی‌تواند به تهران بازگردد و در کاخ نیاوران پای بگذارد؛ زیرا پدرش که از خودِ او بزرگ‌تر بود، نتوانست خودش را حفظ کند.
پنهان پشت ابهامات رازآلود

تیتر یک روزنامه آرمان روز گذشته دعوت از حسن روحانی برای بازگویی پشت پرده‌ها بود: «آقای روحانی! صریح پشت پرده‌ها را افشا کنید». در بخشی از این گزارش آمده است: «روحانی به نمایندگی از وزرای کابینه صادقانه با مردم سخن بگوید. از پشت پرده‌هایی سخن بگوید که باعث ناکارآمدی کابینه و تصمیم‌های مهم دولت می‌شود. اگر مردم قرار است مشکلات را تحمل کنند باید بدانند چه کسانی، حتی چه جریان‌هایی رودرروی دولت، اما در تاریکی ایستاده‌اند. زمان آن است که روحانی از اهرم شفافیت استفاده کند که اکنون جامعه به شفافیت بیشتر از هر چیزی نیاز دارد.»«پشت پرده‌ها» و تهدید به گفتن از آن‌ها کلیدواژه رازآلود همیشه است تا بشود از مسئولیت فرار کرد و خود را پشت ابهام آن پنهان کرد. برخی از سیاستمداران در ایران از این تکنیک استفاده می‌کنند برای وقت‌هایی که به قول عامیانه زیر بار مشکلات کم می‌آورند و امکان پاسخگویی ندارند. جامعه را دچار موضوعات مبهم می‌کنند و همه چیز را به یک دشمن فرضی و تخیلی ارجاع می‌دهند، بی آنکه در آینده برای افکار عمومی شفاف‌سازی کنند. پشت پرده اصرار بر بیان پشت پرده‌های موهوم تنها فرافکنی است تا دولت فرصت یابد از زیر بار مسئولیت فرار کند.

فرار تروریست‌ها به سرزمین‌های اشغالی
فرماندهان گروه‌های تروریستی در جنوب سوریه با چراغ سبز صهیونیست‌ها، وارد سرزمین‌های اشغالی فلسطین شدند. رسانه‌های سوری اعلام کردند، «معاذ نصار» فرمانده تیپ سواران جولان، «احمد النحس» از فرماندهان گردان‌های سیف الشام، «علاء الحلقی» فرمانده جیش الابابیل و «ابو راتب نصار» از دیگر فرماندهان تیپ سواران جولان از جنوب سوریه به سرزمین‌های اشغالی فلسطین گریخته‌اند. گفتنی است، ارتش و نیروهای مسلح سوریه در ادامه پیشروی‌های خود بر تعداد زیادی شهرک و روستا در استان‌های قنیطره و درعا در جنوب سوریه مسلط شدند و با تنگ شدن عرصه بر تروریست‌ها در این مناطق آنها چاره‌ای جز فرار ندارند.

قانونی که تصویب آن خوشایند بعضی‌ها نیست!
در صورت تصویب قانون «منع به‌کارگیری بازنشستگان» که پس از کش و قوس‌های فراوان، قرار است مجلس شورای اسلامی آن را در این هفته بررسی کند، از حضور بسیاری از مدیران فعلی در دستگاه‌های گوناگون جلوگیری خواهد شد. در صورت تصویب قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، حدود ۱۲۰۰ مدیر دولتی، ۷۵ سفیر و ۱۰۰ شهردار قادر به حضور در پست‌های مدیریتی خود نخواهند بود؛ از این رو صاحب‌منصبان، تصویب چنین قانونی را در مقطع فعلی به ضرر خود دانسته و آن را به صلاح نمی‌دانند.

مگر دولت چقدر وقت دارد؟
«
غلامحسین کرباسچی» گفت: یکی از مشکلات ما در حال حاضر همین عدم تصمیم‌گیری‌هاست. الآن چند وقت است که موضوع ‌ترمیم کابینه مطرح است و به نوعی جامعه و کابینه در حالت صبر و انتظار قرار گرفته‌اند. در چنین شرایطی طبیعی است که اعضای کابینه هم که مطمئن نیستند حضورشان تداوم دارد یا نه، در حالت برزخی قرار می‌گیرند و به طور قطع در کیفیت کار خودشان و حتی معاونان‌شان هم تأثیرگذار خواهد بود... احساس می‌شود برخی وزرا و مدیران ارشد در تصمیم‌گیری‌های خود به هر دلیلی دچار تردید و اضطراب هستند. رئیس‌جمهوری اگر می‌خواهد تغییر و تحولی بدهد یا استعفای یک وزیری را قبول کند و سرپرست انتخاب کند، باید سریع‌تر تصمیم بگیرد. ما نمی‌توانیم از وزیری که نمی‌داند هست یا نیست و دائماً با حالت تردید و اضطراب روبه‌رو است، توقع کار داشته باشیم... مگر این دولت چقدر وقت دارد؟ نصف عمر دولت دوم هم تمام شد. این حالت صبر و انتظار یعنی چه؟

پیروی از ترامپ عربستان را متضرر کرده است
نشریه انگلیسی «ایندیپندنت» در مقاله‌ای پیامدهای اقتصادی پیروی از دستورات نفتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای صنعت نفت عربستان را بررسی کرد و نوشت: عربستان در تلاش برای ثابت نگه داشتن قیمت نفت، در ماه ژوئن رکورد تولید سه سال گذشته خود را شکست و با تولید 10/8 میلیون بشکه نفت در روز، تلاش می‌کند خلأ ناشی از حذف احتمالی ایران از بازار نفت را پر کند؛ اما چند منبع مطلع که در روزهای اخیر با مقامات دولتی عربستان در تماس بوده‌اند، شنیده‌اند ریاض از باز شدن زودهنگام شیر تولید نفت ناخرسند است و این اقدام به کاهش قیمت نفت و متضرر شدن عربستان منجر شده است؛ چرا که عربستان خیلی زود به سمت اجرایی کردن قول‌های اوپکی خود رفت. این تولید مازاد سبب کاهش بیشتر قیمت می‌شود و دورنمای نبرد تجاری آمریکا و چین که می‌تواند به کاهش خرید منجر شود، پتک سنگین‌تری بر سر قیمت‌ها کوبید.

بسته پیشنهادی اروپا بدون هیچ‌گونه تضمین
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره بسته پیشنهادی برجام از سوی اروپا گفت: ایران تاکنون بسته پیشنهادی اروپا را نپذیرفته است؛ چرا که اروپایی‌ها در این بسته صرفاً فرضیات و کلیاتی را عنوان کرده‌اند که از قبل هم گفته بودند. وی با بیان اینکه در بسته پیشنهادی اروپا هیچ‌گونه تضمینی وجود ندارد، گفت: آنان در این بسته بدون هیچگونه تضمینی، فقط کلیاتی را مطرح کردند؛ از جمله اینکه از فروش نفت ایران حمایت می‌کنند. رئیس کمیته هسته‌ای مجلس با تأکید بر اینکه اروپایی‌ها باید بر اساس توان‌شان به ما تضمین عملی دهند، تصریح کرد: برای نمونه اگر آنان موافق خرید نفت از ایران هستند، باید تضمین دهند که بانک‌های خود را به این اقدام وادار می‌کنند و نباید مشکلی برای چرخش پول در اقتصاد ایران ایجاد شود.

توقف خرید نفت از ایران به مصرف‌کنندگان ژاپنی آسیب می‌زند
خبرگزاری «کیودو» ژاپن اعلام کرد: در صورتی که این کشور از تحریم‌های آمریکا پیروی و واردات نفت از ایران را متوقف کند، قیمت سوخت برای مصرف‌کنندگان ژاپنی افزایش می‌یابد. بر اساس گزارش این رسانه، در ژاپن که با کمبود منابع طبیعی روبه‌روست، توقف واردات نفت از ایران به معنای افزایش قیمت بنزین و دیگر فرآورده‌های نفتی به دلیل افزایش هزینه خرید نفت خواهد بود. طبق اعلام اداره منابع ملی و انرژی ژاپن، قیمت بنزین در ژاپن در هفته گذشته به بالاترین حد خود در سه سال و نیم گذشته رسید. گفتنی است، قیمت نفت وارداتی از ایران در مقایسه با دیگر کشورها، نسبتاً مناسب‌تر است و حدود ۵ درصد از مجموع واردات نفت ژاپن، به خرید نفت از ایران اختصاص دارد.

اخبار روزانه:
* مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی،‌ خبر غیبت ١١‌هزار سپرده‌گذار مؤسسه ثامن‌الحجج را داده و گفته است: «از ٢٥‌ هزار و ٩٠٠ نفر سپرده‌گذار مؤسسات مالی که بیش از ٢٠٠‌ میلیون تومان سپرده داشته‌اند، ١٥‌ هزار نفر به بانک‌های عامل مراجعه کرده‌اند که از تعداد ١٥‌ هزار نفر، پرونده‌ حدود ٨ ‌هزار نفر ارائه شده و ٧‌ هزار نفر سپرده خود را دریافت کرده‌اند. یک نکته قابل تأمل و تعجب‌برانگیز این است که ١١‌ هزار سپرده‌گذار اصلاً مراجعه‌ای به بانک‌های عامل نداشته‌اند و درخواستی برای دریافت سپرده خود ارائه نکرده‌اند
* نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در اقدامی بی‌سابقه آشکارا از گروه تروریستی منافقین حمایت و یکی از مطالب منتشر شده از سوی این گروه را بازنشر کرد. پیش از این مقامات دولت آمریکا، با علم به نفرت مردم ایران از منافقین، تلاش می‌کردند به صورت علنی روابط خود با این گروهک را اعلام نکنند؛ اما در دولت جدید آمریکا حضور افرادی، مانند «جان بولتون» مشاور امنیت ملی و «رودی جولیانی» وکیل رئیس‌جمهور آمریکا موجب شده است منافقین روابط نزدیک‌تری با کاخ سفید داشته باشند.
* جنبش مقاومت اسلامی(حماس) با صدور بیانیه‌ای همه اقشار ملت فلسطین را به دفاع از مسجدالاقصی و مقابله قاطعانه با حملات نژادپرستانه و افراط‌گرایانه شهرک‌نشینان صهیونیست فراخواند. در این بیانیه آمده است: حمله گروه زیادی از شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی و هتک حرمت آن در راستای جنگ دینی سازمان‌یافته و هدفمند دولت تندروی صهیونیستی و آمریکا علیه ملت فلسطین و مقدسات آن صورت می‌گیرد که موجودیت و هویت فلسطینی و اسلامی را نشانه رفته است.
* دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا یک بار دیگر موضعش درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 را تغییر داد و این بار آن را «یک فریب بزرگ» خواند. ترامپ در یک پیام توئیتری، در این باره نوشت: «اگر رئیس‌جمهور اوباما قبل از انتخابات درباره روسیه می‌دانست؛ چرا درباره آن کاری انجام نداد؟ چرا موضوع را به ستاد ما اطلاع نداد؟ چون همه اینها یک فریب بزرگ است؛ او تصورش این بود که هیلاری [کلینتون] حقه‌باز در انتخابات برنده می‌شود
* روزنامه اصلاح‌طلب «آرمان» با انتقاد از جریان‌هایی که با فاصله گرفتن از دولت و انتقادات خود از حسن روحانی تلاش دارند خود را جدا از دولت دوازدهم نشان دهند، این اقدام را بی‌فایده دانست و در مطلبی نوشت: «چه اصلاح‌طلبان بخواهند و چه نخواهند، عملکرد دولت روحانی به پای آنها نوشته خواهد شد
* یک منبع در وزارت خارجه سوریه طی اظهاراتی گفت: جمهوری عربی سوریه قانون جدید پارلمان رژیم اشغالگر (کنست) را که به نژادپرستی این رژیم بیشتر دامن می‌زند، محکوم می‌کند. این قانون نژادپرستانه، ظالمانه‌تر از نظام آپارتاید منحل‌شده در آفریقای جنوبی است. گفتنی است، پارلمان رژیم صهیونیستی، قانون مناقشه‌برانگیز «کشور‌ـ ملت یهود» که به نام «کشور یهود» نیز شهرت دارد، تصویب کرده است که بر اساس آن همه سرزمین فلسطین کشوری فقط برای صهیونیست‌ها است و فلسطینیان از تمام حقوق شهروندی و انسانی محروم می‌شوند.
* مارشال بیلینگسلی، دستیار وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور مربوط به تأمین مالی تروریسم پس از دیدار با مقامات ترکیه گفت: قطعاً آمریکا درباره تلاش برای تجارت با ایران به‌ واسطه طلا بسیار نگران خواهد شد. ما خرید مقادیر زیاد طلا از سوی ترکیه را رصد می‌کنیم. گفتنی است، وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای ایران را همسایه‌ای مهم در روابط اقتصادی و تجاری و همچنین عرصه واردات انرژی توصیف کرد. این در حالی است که بیلینگسلی مدعی شد شاید ایران همسایه ترکیه باشد؛ اما دوست یا متحد این کشور نیست!
* حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ۹۰ نماینده‌ای که استیضاح وزیر اقتصاد را امضا کردند، بر عزم خود مصمم هستند. برای انصراف از استیضاح افراد زیادی نیز سراغ بنده آمدند و مواردی مانند این را مطرح کردند که در این شرایط که وزیر همشهری شماست کوتاه بیایید، اما بنده به هیچ عنوان چنین مباحثی را قبول نکردم. اگر نماینده‌ای امضای خود برای استیضاح هر وزیری را پس بگیرد، باید به ملت درباره دلایل امضا کردن و پس گرفتن آن توضیح دهد.
* نخست‌وزیر لبنان از تلاش مسکو برای تدوین طرح مشترکی به منظور بازگشت آوارگان سوری، به ویژه از لبنان و اردن به سوریه و تشکیل کارگروهی ویژه در این زمینه استقبال کرد. سعد حریری از طریق جرج شعبان، مشاور خود به طرف روسی اعلام کرد روی این اقدام روسیه حساب باز می‌کند که می‌تواند آغاز راهی برای حل بحران آوارگان در لبنان باشد.

https://www.shoma-weekly.ir/pTtBr5