گفته می‌شود که...

رانت سیاسی در قراردادهای پژوهشی؟/تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه/رد پیشنهاد وسوسه‌انگیز بن‌سلمان از سوی بشار اسد!/خودکشی یک حاجی عراقی در مسجدالحرام/رشد ۶۰۰ درصدی سفر ایرانیان به گرجستان/آمارهایی از وضعیت خودکشی در ایران/ابوبکر بغدادی فایل صوتی منتشر کرد و ...

موافقیم، ولی امضا نکردیم!

طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس تنها 29 امضا دارد و برخی نمایندگان فراکسیون امید که شفافیت از شعارهای اصلی‌شان به حساب می‌آمد، این طرح را امضا نکرده‌اند. با این حال، طیبه سیاوشی، یکی از نمایندگان فراکسیون امید نه تنها معتقد است که «ما با این طرح بسیار موافق هستیم» بلکه مدعی شده که «این طرح کپی طرحی است که اصلاح‌طلبان و اعضای فراکسیون امید در هشتم آذر 96 به هیئت رئیسه مجلس ارائه کردند. »اگر اصلاح‌طلبان مجلس این طرح را طرح خوبی می‌دانند و اعضای فراکسیون امید قبل از این همانند آن را به هیئت رئیسه ارائه داده‌اند و به این شفافیت اعتقاد دارند، طبیعتاً باید صرف‌نظر از آنکه چه کسی طرح را به مجلس ارائه داده، با آن موافق می‌بودند و امضای آنان زیر طرح دیده می‌شد. این طرح، آرای نمایندگان مجلس در بررسی طرح‌ها و لوایح مختلف را شفاف می‌کند تا روشن شود هر نماینده با کدام طرح و لایحه موافق یا مخالف بوده است و این شفافیت مورد تصدیق و تأکید همه نمایندگان مجلس است، با این حال چون طراحان اصلی آن برای امثال طیبه سیاوشی، خودی محسوب نمی‌شدند، مورد امضای اصلاح‌طلبان قرار نگرفته است و از میان آنها تنها نام الیاس حضرتی ذیل طرح به چشم می‌خورد.قربانی شدن منافع ملی به پای منافع جناحی را تاکنون بارها شاهد بوده‌ایم. این بار هم بیم آن می‌رود که یک قانونگذاری مهم و کلان تحت تأثیر دعواهای سیاسی و جناحی دو قطب مجلس قرار بگیرد و شفافیت آرای نمایندگان که فراتر از جناح سیاسی‌شان بررسی می‌شود، در جدال جناحی باز هم به سرانجام نرسد. اکنون به جای تلاش برای به ثمر رسیدن این طرح، نکته مهم برای امثال طیبه سیاوشی این است که « از نکات قابل توجه این است که افرادی مانند امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی که طرح ما را امضا کردند در جریان بودند و می‌توانستند به طراحان جدید این موضوع را تذکر دهند. » در حالی که طبیعتاً برای مردم تفاونمی‌کند لزوم شفاف بودن رأی نماینده مجلس‌شان از طریق کدام جناح سیاسی کشور تبدیل به قانون شده باشد.

رانت سیاسی در قراردادهای پژوهشی؟

شهرداری تهران در اقدامی قابل تحسین و در مسیر شفافیت، تمامی قراردادهای اخیر این سازمان را روی سایت منتشر کرده است. در قرارداد شماره 35 نکات جالب توجهی وجود دارد. قرارداد شماره 35 قراردادی به مبلغ 2 میلیارد تومان با مسعود نیلی برای «خدمات پژوهشی در ارتباط با سیاست‌گذاری و مطالعات حمل و نقل و ترافیک تهران است » که در تاریخ 17 اردیبهشت 97 منعقد شده است. اولین نکته جالب قرارداد همین طرف قرارداد است که مسعود نیلی، مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی است و در سایت شهرداری، دلیل ترک تشریفات برای انعقاد چنین قراردادی، ماده 60 (معاملات با وزارت خانه‌ها، مؤسسات و شرکت‌ها و ارگان‌های دولتی یا وابسته به دولت) ذکر شده است و مدت قرارداد هم یک‌ساله است. بنابراین مسعود نیلی نه تنها در دولت همچنان حضور دارد، بلکه مشمول قراردادهای خارج از تشریفات دولتی هم می‌شود. پیش از این و در 12 تیرماه 97، محسن جلال پور، رئیس سابق اتاق بازرگانی و از دوستان مسعود نیلی در توئیتی مدعی شده بود که: «امروز به واسطه یکی از دوستان دولت باخبر شدم دکتر مسعود نیلی بیش از ۱۰ ماه است که استعفا کرده و از ابتدای امسال در هیچ نشست دولتی شرکت نکرده است. در چند هفته گذشته بارها می‌خواستم نظرشان را درباره سیاست‌گذاری‌های ارزی بدانم. امروز بدون آنکه با ایشان تماس بگیرم پاسخم را یافتم. » همان زمان گفته شد که چنین توئیتی برای شانه خالی کردن از بار مسئولیت وضعیت اقتصادی کشور است. نمی‌شود که کسی استعفا بدهد و در جلسات دولت شرکت نکند، اما مشمول قراردادهای دولتی بشود.

نکته دوم در این قرارداد مبلغ کلان 2 میلیارد تومانی برای پژوهش در حوزه ترافیک است که با ترک تشریفات صرفاً شامل نیروهای هم حزبی می‌شود؛ رانت سیاسی در قراردادهای پژوهشی !
تحرکات تازه حجاریان
سعید حجاریان، از نظریه‌پردازان اصلاح‌طلب مدتی است در گفته‌ها و نوشته‌های خود، تحرکاتی را درباره جایگاه رهبری نظام آغاز کرده است. او در اوایل تیر ماه طی اظهاراتی گفت، روش فعلی انتخاب رهبری عقلانی و حقوقی نیست! حجاریان همچنین چند هفته پیش نیز طی یادداشتی در نشریه «اندیشه پویا» نوشت مجلس باید به دنبال قانونی کردن منویات رهبری باشد! این یادداشت در حالی بود که حجاریان خود بهتر از همه می‌داند «ولایت مطلقه فقیه» امری فراقانونی است و لزوماً گاهی در چارچوب قانون‌های به تحریر آمده فعلی نمی‌گنجد. پر واضح آنکه روش انتخاب رهبری نظام، عقلانی‌ترین روش است و منطق و علم حقوق نیز جایگاه حقوقی آن را از نظر نقش رأی مردم، شرایط رهبری و نظر خبرگان ملت تأیید می‌کند. در مسئله قانونی‌سازی منویات رهبری در مجلس نیز افکار عمومی بیشتر خاطره تلخ «ولایت فقیه در چارچوب قانون» را به خاطر می‌آورند که در عصر اصلاحات حتی از جانب رئیس دولت اصلاحات به زبان آورده می‌شد؛ اما نه تنها با قانون و با مسئله ولایت فقیه تطابق نداشت، بلکه به گواه رهبر معظم انقلاب، خود آنها اولین کسانی بودند که از رهبری نظام درخواست کردند برخی مسائل را با استفاده از اختیارات فراقانون رهبری مرتفع کنند. مع‌الوصف تقرب زمانی نظریات ارائه شده با مشکلاتی که دولت و اصلاح‌طلبان پدید آورده‌اند و قرار داشتن کشور در نزدیکی افق 1400، همگی موجب می‌شود تردیدها و تأملاتی جدی در قبال این رفتارهای حجاریان که بیشتر نوعی طراحی به نظر می‌رسند تا نظریه‌پردازی و آزاداندیشی، بروز کند.

هم‌پیمانان آمریکا سرکوب‌گرترین حکومت‌ها هستند
نوام چامسکی، نظریه‌پرداز و استاد دانشگاه آمریکایی در مصاحبه‌ای حرکت ایران به سمت استقلال پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ را یکی از دلایل نفرت نخبگان سیاسی در آمریکا از تهران دانسته است. وی در این مصاحبه همچنین اتهامات کشورهای غربی علیه ایران را ردّ و تصریح کرد: «سرکوب‌گرترین کشورها در منطقه غرب آسیا کشورهای تحت حمایت آمریکا هستند.» او از حکومت سعودی و امارات به مثابه دو مورد از این کشورها نام برده است. چامسکی در این مصاحبه در پاسخ به این پرسش که آیا سیاستمداران حزب دموکرات، در صورت به دست گرفتن سکان نهادهای سیاسی در آمریکا در سال ۲۰۲۰ مواضع ستیزه‌جویانه کمتری نسبت به ایران اتخاذ خواهند کرد، گفت: «پیش‌بینی کردن این مواضع واقعاً دشوار است.» این استاد دانشگاه در ادامه تأکید کرد: «منظورم این است که تنفر از ایران به بخشی ریشه‌دار از فرهنگ آمریکای مدرن تبدیل شده است که ریشه‌‌کن کردن آن، بسیار دشوار است

تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه
بر اساس اطلاعیه‌ای که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده است، دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه مرتبط با ترور یک جاسوس دوجانبه روس در لندن آغاز خواهد شد. تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه شامل ممنوعیت صادرات تجهیزات الکترونیکی با کاربردهای دوگانه به این کشور می‌شود. آمریکا همچنین روسیه را تهدید کرده است احتمالاً این کشور طی دو ماه آینده باز هم تحریم خواهد شد که این تحریم شامل ممنوعیت پرواز شرکت هواپیمایی ایرفلوت روسیه به آمریکا خواهد بود. طی هفته جاری نیز وزارت خزانه‌داری آمریکا شش کشتی، سه شرکت و دو شخص حقیقی روس را به دلیل مبادله با کره شمالی تحریم کرد. سرگئی ‌ریابکوف، معاون وزارت خارجه روسیه با اشاره به این اقدامات آمریکا، گفت: مسکو به این اقدامات به صورت متقابل پاسخ خواهد داد. وی در ژنو سوئیس گفت: در حال حاضر، 450 شرکت روسیه از سوی آمریکا تحریم شده است. آمریکایی‌ها نباید فکر کنند که در این زمینه مصون خواهند بود.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران غیر قانونی است
ادریس جزایری، گزارشگر ویژه سازمان ملل اعلام کرد: تحریم‌‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران نامشروع، نامناسب، غیر عادلانه و آسیب‌زا هستند. وی ادامه داد: مخالفت همه اعضای کنونی شورای امنیت سازمان ملل و در واقع همه طرف‌های بین‌المللی نشان‌دهنده نامشروع بودن این اقدام آمریکاست. بر اساس ساختار سازمان ملل، تحریم‌ها باید فقط از سوی شورای امنیت سازمان ملل وضع شوند تا از آسیب رساندن به مردم کشورها جلوگیری شود. گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت: تحریم‌های بین‌المللی باید قالب قانونی داشته و نباید به حقوق قانونی افراد جامعه تجاوز کند که در اعمال دوباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران هیچ یک از این موارد رعایت نشده است. جزایری افزود: تحریم‌های آمریکا در حال افزایش فشار اقتصادی علیه مردم ایران است و به کاهش توانایی خرید میلیون‌ها نفر در ایران منجر شده و کالاهای وارداتی را بسیار گران کرده است.

رد پیشنهاد وسوسه‌انگیز بن‌سلمان از سوی بشار اسد!
نواف الموسوی از نمایندگان فراکسیون پارلمانی حزب‌الله فاش کرد، رئیس‌جمهور سوریه پیشنهاد وسوسه‌انگیزی را از نماینده سعودی دریافت کرده که به تازگی به عنوان فرستاده ویژه محمد‌بن‌سلمان ولی‌عهد سعودی به دمشق رفته بود. الموسوی افزود: بن‌سلمان در این پیشنهاد گفته است به شرط قطع روابط با حزب‌الله و ایران، با ریاست‌جمهوری مادام‌العمر اسد مشکلی نداشته و خواهان اصلاح سیاسی و اساسی هم در سوریه نخواهد شد. ولی‌عهد سعودی همچنین تعهد داده است در صورت قطع کامل روابط سوریه با حزب‌الله و ایران، عربستان تمام سوریه را بازسازی خواهد کرد. البته به گفته الموسوی، بشار اسد با پیشنهاد سعودی مخالفت کرده است.
ثروتی: نمایندگان به دلیل گرفتن پُست به نفع دولت رأی می‌دهند

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وظیفه نظارتی مجلس در حد صفر است، گفت: متأسفانه تصمیمات سیاسی برخی نمایندگان به خاطر حفظ پست و جایگاه آنها در آینده است و همیشه‌ گردنشان کج است و نمی‌توانند مقاومت کنند و به همین خاطر رئیس‌جمهور می‌گوید نمایندگان بیخود کرده و کار آنها خلاف قانون اساسی است. موسی‌الرضا ثروتی، نماینده سابق مجلس در مورد نقش نظارتی مجلس و وظیفه آن در حل مشکلات اقتصادی امروز جامعه، اظهار داشت: در این زمینه گزارش‌هایی در کمیسیون‌های اقتصادی و اصل 44 قانون اساسی مجلس به دولت ارائه شد؛ به‌ عنوان مثال ۴ماده قانون رفع موانع تولید به آقای رئیس‌جمهور اختصاص دارد که به ایشان در این گزارش اعلام شده، اما هیچ یک از این موارد در طول این مدت اجرا نشد. وی افزود: البته گزارش عدم اجرای قانون رفع موانع تولید که رئیس جمهور برای اجرای آن وظیفه داشت با تصویب ماده 236 در مجلس به قوه قضاییه ارسال شد؛ ولی تا کنون هیچ گزارش و اقدامی چه در دولت قبل و چه دولت جدید انجام‌ و ارائه نشده و حداقل شفافیت و اطلاع‌رسانی نیز وجود نداشت؛ منتظر هستیم تا در مورد اجرای عدم این قانون، قوه قضاییه چه تصمیمی گرفته است و هنوز متوجه نشده‌ام که نشان می‌دهد که دستگاه قضا این بخش از وظایفش را به‌درستی انجام نداده است یا نه.

«آرزوی حذف عربستان»؛ جنجالی که حرف فردوسی‌پور به پا کرد

حرف‌های عادل فردوسی‌پور در پایان بازی ایران و کره‌جنوبی بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت. «عادل فردوسی پور پس از حذف تیم فوتبال امید ایران از بازی‌های آسیایی یک باره گفت: «ایشالله عربستان هم حذف بشه... » البته او اشاره‌اش به این بود که حذف ایران کارمای رفتار بازیکنان تیم ملی در برابر میانمار بوده است و عربستانی‌ها هم که همین کار غیر فوتبالی را کرده‌اند، امیدوار است که چوب این رفتارشان را بخورند و از گردونه رقابت‌ها حذف شوند! این گفته او شاید خیلی‌ها را سر کیف آورد اما در شبکه‌های اجتماعی انتقادهای زیادی را تجربه کرد. در روزی که قهرمان چینی، اشک‌های روی گونه الهه منصوریان را پاک کرده بود، این نوع گفته فردوسی‌پور را بسیاری از کاربران توئیتری نقد کردند و آن را گونه‌ای از گفتارهای ناصحیح معرفی کردند که ختم به مرگ بر فلان کشور یا شعارهایی از این دست می‌شود. البته فردوسی‌پور بعد از برنامه هم تأکید داشت همان طور که درباره تیم ملی ایران گفته، رفتار دو کشور در مسابقاتشان در تضاد با روحیه جوانمردی در فوتبال بوده است و فقط آرزویش این بوده است که نتایج فوتبال روی زیبایی‌هایش رقم بخورد نه مهندسی شده

خودکشی یک حاجی عراقی در مسجدالحرام

فعالان فضای مجازی روز جمعه کیلیپی را در این شبکه ها منتشر کردند که خودکشی یک عراقی در مسجد الحرام را نشان می دهد. به گفته فعالان فضای مجازی این فرد خود را از طبقه سوم مسجدالحرام به پایین پرتاب و خودکشی کرد. از سوی دیگر حسن فهد الکنانی سخنگوی کاروان اعزامی حج عراق در این باره گفت: این فرد متولد سال ۱۹۷۵ میلادی و از شهروندان ساکن بغداد بود که خود را از طبقه بالای مسجد الحرام به پایین پرتاب کرد. وی با اشاره به اینکه هنوز دلیل خودکشی این حاجی مشخص نشده، افزود: زائرانی که با وی در هتل هم اتاق بوده اند، می گویند وی براثر درگذشت یکی از فرزندانش نوعی حالت عصبی داشته است.

رشد ۶۰۰ درصدی سفر ایرانیان به گرجستان

به گفته سفیر گرجستان در ایران از سال 2016 تا کنون سفر ایرانی‌ها به این کشور ۶۰۰ درصد رشد داشته است و به گفته سفیر ایران در گرجستان نیز پیش‌بینی شده، سفر ایرانی‌ها به این کشور که سال گذشته نزدیک به ۳۵۰ هزار نفر بود، امسال به یک میلیون نفر برسد. گرانی بلیت هواپیما و حذف ارز مسافرتی، هواداران گرجستان و چارترکننده‌ها را برای مقطعی آنچنان شوکه کرد که با ریزش ناگهانی جمعیت مسافران، برخی از آژانس‌ها به حذف پروازهای چارتری این مسیر در ماه‌های باقی مانده از فصل تابستان دست زدند، اما با چوب حراج همان چارترکننده‌ها در این رزوها، بار دیگر گرجستان به عنوان یکی از مسیرهای ارزان خارجی به فهرست مقاصد سفر ایرانی‌ها بازگشته است. ایران و گرجستان از سال ۲۰۱۶ رژیم لغو روادید را بازاجرا کردند که به گفته سفیر گرجستان در ایران از آن زمان تا کنون سفر ایرانی‌ها به این کشور ۶۰۰ درصد رشد داشته است و به گفته سفیر ایران در گرجستان نیز پیش‌بینی شده سفر ایرانی‌ها به این کشور که سال گذشته نزدیک به ۳۵۰ هزار نفر بود، امسال به یک میلیون تن برسد.

آمارهایی از وضعیت خودکشی در ایران

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به نبود روند دقیق ثبت آمار خودکشی در کشور گفت: روند خودکشی در ایران معمولا ثابت بوده و رقمی در حدود 5 تا 7 مورد در هر 100 هزار نفر را نشان می‌دهد. حسن موسوی چلک با بیان اینکه آمار موارد «اقدام به خودکشی» با آمار موارد «منجر به فوت» متفاوت است، افزود: تنها مرجع آمار مربوط به خودکشی‌های منجر به فوت سازمان پزشکی قانونی است. اما معمولا آمارهای این حوزه دقیق نیست، چون ممکن است دلیل مراجعه به بیمارستان، به دنبال نوع نگاه اجتماعی نسبت به خودکشی یا استفاده از خدمات بیمه‌ای مطرح نشود. به همین دلیل معمولا آمار اقدام به خودکشی حداقل سه برابر بیشتر از تعدادی است که اعلام می‌شود. وی با اشاره به اینکه گاهی اعلام آمارهای مربوط به این آسیب اجتماعی به دلیل تفاوت در تعاریف دچار تفاوت‌هایی است، اظهار کرد: همچنین در سالنامه آماری که توسط مرکز آمار ایران منتشر می‌شود نیروی انتظامی هم آمار موارد مربوط به خودکشی منجر به فوت و اقدام به خودکشی را اعلام می‌کند اما آمار مربوط به پزشکی قانونی بیشتر مورد استناد قرار می‌گیرد. با وجود این، آمار ثبت خودکشی در کشور روند ثابتی را نشان می‌دهد و در حدود 5 تا 7 نفر از هر100 هزار تن است.

دانشگاه آزاد و مسأله وسایل شخصی فرهاد رهبر

در پی انتشار تصویری در برخی شبکه‌های اجتماعی درباره ممانعت از انتقال وسایل شخصی رئیس سابق دانشگاه آزاد توسط وی به بیرون از دانشگاه، روابط عمومی دانشگاه طی اطلاعیه ای این خبر را تکذیب کرد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، در پی انتشار یک تصویر درباره ممانعت از انتقال وسایل شخصی رئیس سابق دانشگاه توسط وی به بیرون از دانشگاه در برخی شبکه های اجتماعی و پیام رسان، ضمن تکذیب این خبر و تصویر، اعلام می شود که خبر مذکور بی پایه و اساس بوده و به هیچ وجه صحت ندارد. فرهاد رهبر هم اکنون از مسئولان و عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی است و یک جریان مشکوک که از جابجایی بدون حاشیه و اخلاقی دو مدیر انقلابی ناراحت است، در تلاش است با سوژه سازی و حاشیه پردازی دروغین توجه افکار عمومی را به خود جلب کند. دانشگاه آزاد اسلامی حق پیگیری قضایی علیه منتشرکنندگان این خبر کذب را برای خود محفوظ می داند و نتایج این پیگیری ها به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.

ابوبکر بغدادی فایل صوتی منتشر کرد

داعش یک فایل صوتی منتشر کرده که در آن «ابوبکر البغدادی»، سرکرده این گروه تروریستی از هوادارانش خواسته استقامت به خرج دهند. خبرگزاری وابسته به گروه تروریستی داعش این فایل صوتی را در شرایطی منتشر کرده که قبلاً گمانه‌زنی‌هایی درباره مرگ البغدادی مطرح شده بود. البغدادی در این فایل ادعایی از هوادارانش در دنیا خواسته به آنچه «مراکز رسانه‌ای کفار» و مقرهای «جنگ‌های ایدئولوژیک» خوانده شده‌اند، حمله کنند.

واکنش ایران به حذف صفحات مرتبط با ایران در فیسبوک و توییتر

علیرضا میریوسفی، رئیس بخش مطبوعاتی هیأت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد،ادعای دو شرکت آمریکایی علیه ایران را «سوءاستفاده» واشنگتن از بستر رسانه‌های اجتماعی برشمرد. شرکت «فیس‌بوک» چهارشنبه اعلام کرد، صدها صفحه کاربری «مرتبط با ایران و روسیه» را از شبکه‌های اجتماعی تحت مالکیتش از جمله فیس‌بوک و «اینستاگرام» حذف کرده است

قهر فرانسه و انگلیس با آسمان ایران

شرکت های هواپیمایی «بریتیش ایرویز» و «ایرفرانس» اعلام کرده‌اند که پروازهای خود به ایران را متوقف خواهند کرد. ساعاتی پس از آنکه خطوط هوایی انگلستان (بریتیش ایرویز) اعلام کرد که پروازهای خود به تهران را در ماه سپتامبر متوقف خواهد کرد، اکنون خطوط هوایی فرانسه نیز اعلام مشابهی داشته و گفته که از 18 سپتامبر پروازهای خود به ایران را متوقف خواهد کرد. بر اساس گزارش بی‌بی‌سی، خطوط هوایی کی‌ال‌ام هلند نیز پروازها به ایران را متوقف خواهد کرد. این تصمیمات پس از آن اتخاذ می‌شود که آمریکا در 18 اردیبهشت سال جاری از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و بازاعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را اعلام کرد. دور اول این تحریم‌ها بازاعمال شده‌اند.

اشتباه اسفبار مسئولان کاروان ایران: «ناهار» باعث حذف زهرا نعمتی شد

بانوی کماندار کشورمان به دلیل اشتباهی مضحک مرحله یک‌شانزدهم بازی‌های آسیایی را از دست داد. در حالی که زهرا نعمتی کماندار کشورمان به مرحله یک شانزدهم نهایی ریکرو بازی‌های آسیایی رسیده بود اتفاقی نادر باعث شد تا وی از صعود به مرحله بعدی جا بماند. مسئولان به نعمتی گفتند هنگام صرف ناهار است و مرحله بعدی در ساعت ۱۴ آغاز می شود، نعمتی هم با همین تصور برای صرف ناهار محل تیراندازی را ترک کرد که یکدفعه وزیری با سراسیمگی به محل آمده و به نعمتی اعلام کرد رقبا در حال رقابت هستند، نعمتی را به محل برگزاری مسابقه آوردند اما کار از کار گذشته بود و نبود نعمتی به منزله انصراف او محسوب شد؛ بنابراین، وی از صعود به مرحله بعد بازماند و همه را شوکه کرد. نعمتی بعد از این اتفاق گریه کرد. وی شرایط روحی خوبی ندارد. این در حالی است که مسئولان در حال رایزنی برای تکرار ضربه و مسابقه هستند اما بعید است که بازی یک بار دیگر تکرار شود.
اخبار روزانه:
* وزیر امور خارجه کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از برجام و اِعمال تحریم مجدد بر پایه قرارداد ١٩۵۵، از آمریکا شکایتی در دادگستری بین‌المللی لاهه مطرح کرده است. ظریف افزود: البته آمریکایی‌ها ممکن است چنین موضوعاتی را در دیوان لاهه مبنی بر درخواست مذاکره مجدد مطرح کنند، اما این حرکت کاملاً تبلیغاتی است. دیوان به طور قطعی به همه جوانب پرونده ایران توجه دارد. ما معتقدیم دعوای مذکور کاملاً حقوقی است و امیدواریم دیوان به نفع جمهوری اسلامی ایران رأی دهد.
* کوچکی‌نژاد، رئیس هیئت تفحص از سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: گزارش مربوطه احتمالاً تا پایان شهریور جمع‌بندی می‌شود. بازدید از کارخانجات و مراکز تولیدی برای بررسی نحوه اختصاص یارانه تولید به آنها و تفحص از دیگر دستگاه‌های اجرایی در دستور کار بازرسان قرار دارد. با تحویل گزارش پایانی این هیئت به مجلس،‌ ذکر نام و اسامی این سازمان‌ها و دستگاه‌ها در کنار تخلفات انجام شده در سازمان هدفمندی یارانه‌ها به‌ زودی به اطلاع مردم می‌رسد.
* با ابتکار نماینده ولی فقیه در آذریایجان شرقی و امام جمعه تبریز و همزمان با هفته دولت، مدیران این استان در حاشیه نماز جمعه با مردم دیدار کردند. در این دیدار عمومی که در مصلی امام خمینی(ره) تبریز برگزار شد، استاندار آذربایجان شرقی، معاونان استاندار و بیشتر مدیران کل حضور داشتند و به صورت چهره به چهره با مردم دیدار کرده و ضمن ارائه راهنمایی، دستورات لازم را برای بررسی و برطرف کردن مشکلات مردم صادر کردند.
* جرمی هانت، وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با بی‌بی‌سی، در پاسخ به پرسشی درباره اینکه با توجه به تصمیم شرکت‌های غربی برای خروج از ایران آیا امکان حفظ برجام وجود دارد یا نه، گفت: «فکر می‌کنم برای پاسخ دادن به این پرسش هنوز خیلی زود است. اما آنچه الآن می‌گویم، این است که به نفع ایران است که برنامه هسته‌ای خود را احیا نکند؛ چراکه کشورهای اروپایی همچنان به این توافق پایبند هستند
* بلومبرگ نوشت: در ادامه روند افزایش بهای نفت، در معاملات بازار جهانی انرژی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 48 سنت افزایش نسبت به دیروز 75/21 دلار قیمت‌گذاری شد. قیمت نفت آمریکا نیز 47 سنت بالا رفت و 68/3 دلار تعیین شد که نگرانی بازار نسبت به تحریم‌های نفتی پیش‌روی آمریکا علیه ایران و ایجاد کسری عرضه به بازار دلیل اصلی افزایش قیمت در مبادلات است.

https://www.shoma-weekly.ir/OcWcTd