
علت مخالفت ایران با درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی
وی با اشاره به ادعاهای منابع ناشناس به قول غربیها که در چند نقطه ایران فعالیتهای هستهای غیر اعلام شده وجود دارد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید از آنها باخبر باشد گفت: مشخصاً به دو محل در نزدیکی شهرضا و تهران اشاره شده است. ایران ابتدا میخواست اجازه بازدید از این مکانها را بدهد، ولی وقتی دید این بازدید عادی نیست و فشارهای سیاسی پشت آن است و با توجه به اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی متعهد شده است از هرگونه سیاسیکاری بپرهیزد و منحصراً در راستای اقدامات فنی و برای پیشبرد صلح و استفاده صلحآمیز همگان از انرژی اتمی اقدام کند کشورمان به خاطر فشارهای سیاسی مخالفت کرد.
این عضو شورای مرکزی در ادامه مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران خواست اگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدارک قابل قبولی در خصوص فعالیتهای غیر صلحآمیز ایران دارد ارائه دهد، وگرنه اجازه بازدید خارج از پادمان و پروتکل الحاقی نخواهد داد.
وی بیان کرد: بعد از مذاکرات بین صالحی و گروسی قرار شد ایران اجازه بدهد آژانس بینالمللی انرژی اتمی از دو محل نزدیک شهرضا و تهران بازدید کند. در مقابل آژانس متعهد شد هیچ سؤال یا درخواست دیگری برای دسترسی به مکانهایی جز آنچه ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار کرده است نداشته باشد. ایران در این صورت اجازه بازرسی آژانس را داد و گروسی به ایران آمد تا مقدمات این کار را فراهم کند.
عملکرد صادقانه ایران مقابل آژانس
روناسی تصریح کرد: ادعاها علیه ایران ریشه سیاسی دارند. متأسفانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهنوعی یکی به نعل میزند و یکی به میخ، اما تاکنون جمهوری اسلامی ایران صادقانه با آژانس همکاری کرده است.
وی گفت: آنچه مسلم است این است که قبل از آذر سال 1398، امریکا با تلاش مستمر و رایزنیهایش توانست 24 کشور از 35 کشور را راضی کند تا به رافائل گروسی رأی بدهند تا او به عنوان سرپرست آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتخاب شود. این نشان میدهد گروسی باید اراده امریکا و اسرائیل را محقق سازد.