
ثروتمندان محتاج یارانه ۴۵۰۰۰ تومانی
رئیس سازمان هدفمندی یارانهها در جلسه کمیسیون تلفیق گفته است: «در کشور خانوارهایی هستند که مجموع گردش مالی ماهانه آنها بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است. بر اساس این گزارش، ۲۲ میلیون نفر عضو این خانوارها هستند که گردش مالی بالای ۱۰۰ میلیون تومان در ماه دارند. از این میزان، ۱۱ میلیون نفر عضو خانوادههایی هستند که درمجموع گردش مالی بیش از ۳۵۰ میلیون تومان در ماه دارند. تمام این افراد یارانه ۴۵ هزارتومانی و یارانه بنزین را نیز دریافت میکنند». در این جلسه مقررشده، با بررسی دقیق پارامترهای دارایی افراد، یارانه خانوارهای پردرآمد در سال ۱۴۰۱ قطع شود.
رئیس سازمان سنجش: کنکور را حذف شده در نظر بگیرید
عبدالرسول پورعباس در مورد کنکور و مصوباتی در خصوص کاهش سهم آن در نظام سنجش آموزش کشور گفت:طی سالهای آینده، ما دیگر کنکور به شیوه سابق نخواهیم داشت، بلکه یک نظام سنجش ورود به دانشگاه را که شامل دو بخش است، اجرایی خواهیم کرد.وی ادامه داد: نظام سنجش دو مرحلهای را آزمونهای یکپارچه کشوری در آموزش و پرورش و آزمونهای کشوری در سنجش تشکیل خواهد داد، ملاک پذیرش و ورود به دانشگاه نیز این دو سنجش خواهد بود، از این رو کنکور را حذف شده در نظر بگیرید، سوابق تحصیلی و آزمون سنجش به شکل هوشمند و در تعدد قابل قبول از سوی آموزش و پرورش و سازمان سنجش در راستای تقویت این دو سازمان طراحی خواهد شد.
خبری خوش از بازگشت نخبگان به کشور
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور بابیان اینکه آمار فرار مغزها صحیح نیست، گفت: «با برنامهریزیای که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به بازگشت ایرانیان تحصیل کرده خارج از کشور انجام داده، بهطور میانگین در ماه ۲ نخبه به کشور برمیگردند».
چرا ایران موافق «توافق موقت» نیست؟
پیش از آغاز دور جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۴ در دولت سیزدهم، کلیدواژهای تحت عنوان" توافق موقت" از سوی رسانههای آمریکائی و برخی کارشناسان سیاسی غربی جعل و بهصورت گسترده منتشر شد. غربیها مستمراً بیان میکنند که ایران قصد دارد برای رسیدن به "نقطه گریز هستهای"، وقتکشی کند، پس به دلیل"محدودیت زمانی" باید به دنبال" "توافق موقت" بود. اکنون و در شرایطی که خبرهای متواتر از اتاق مذاکرات در وین از پافشاری ایران بر لغو تحریمهای برجامی و فرابرجامی محدود کننده منافع اقتصادی ایران و همچنین ضرورت راستی آزمایی لغو تحریمها و ارائه تضمین از سوی آمریکا حکایت دارد، بار دیگر سفر رئیسی به روسیه بستر جدیدی را برای رسانههای آمریکایی فراهم نمود که کلیدواژه "توافق موقت" را مجدداً احیا کنند. توافق موقت یعنی فرار آمریکا از تعهدات برجامی و حفظ ساختار تحریمها و استنکاف از قرار گرفتن در شرایط راستی آزمایی و ارائه تضامین در ازای ارائه برخی مشوقهای مالی محدود و موقت به تهران در قبال پذیرش تعهداتی که معادل متوقف سازی فعالیتهای هستهای ایران است. ایران بارها بهصراحت اعلام کرده که هیچ توافق موقتی را نمیپذیرد و صرفاً به دنبال دستیابی به توافقی قابلاتکا و پایدار است. از سویی دیگر، بایدن با نزدیک شدن به انتخابات میاندورهای کنگره، به یک دستاورد نمایشی نیاز دارد تا از طریق آن بتواند بدون مواجهشدن با فشارهای جمهوریخواهان در این خصوص که با رفع تحریمها به ایران امتیاز داده، به اهداف انتخاباتیاش دست پیدا کند.
سهم ایران از واردات 200 میلیارد دلاری روسیه
رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه و ایران گفت: «هماکنون حجم مبادلات تجاری ایران با روسیه ۴ میلیارد دلار است. با توافقات انجامشده، این حجم حداقل به ۱۰ میلیارد دلار افزایش مییابد. سرمایهگذاری در حوزه نفت یکی از توافقات سفر رئیسجمهور به روسیه بود و قرار شد روسها بهویژه شرکتهای نفتی بزرگ در میادین نفتی ایران سرمایهگذاری کنند. اگر از واردات ۲۰۰ میلیارد دلاری روسیه حداقل ۱۰ درصد آن از ایران باشد تحول مهمی در حوزه اقتصاد ایجاد میشود».
رشوهگیری برادر رئیسجمهور سابق برای انتخابات!
دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز دیروز (شنبه، ۲ بهمنماه) در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. نماینده دادستان در این جلسه گفت: «استفاده حسین فریدون از حسابهای مسعود احمدی زاده جهت دریافت رشوه و حق حساب از رسول دانیالزاده تأیید شده است. طبق گزارش اطلاعات سپاه، مبلغ ۶ میلیارد ریال در ۲ فقره، ۱۱ میلیارد ریال در یک فقره و یک میلیارد ریال در یک فقره بابت انتخابات مجلس نهم توسط شرکت کروز انجام شده است. مبالغ مذکور بهمنظور انتخابات به حسین فریدون و مرتبطین او پرداخت شده است؛ ردیابی چکهای پرداختی نشان میدهد، مبالغ بعد از چند ماه بهحساب مسعود احمدیزاده واریز شده است. وجوه واریزی بهحساب مسعود احمدیزاده متعلق به حسین فریدون بوده و احمدیزاده بهعنوان صندوق مالی حسین فریدون ایفای نقش میکرده است».
بعد از توافق موقت، ممکن است مذاکرات دو تا سه سال طول بکشد
سید جلال ساداتیان، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی درخصوص پیشنهاد توافق موقت در مذاکرات هستهای گفت: «در این شرایط پیشنهاد دیگری مطرح شده است؛ پیشنهادی با عنوان توافق موقت؛ به ایننحو که آمریکاییها بخشی از تحریمهای نفتی ایران را رفع کنند و ایران بتواند تا سقف مشخصی نفت بفروشد و معالات بانکی ایران هم تا حدی عادی شود و ایران هم در مقابل غنیسازی 60درصد را متوقف کند. غربیها تصور میکنند ایران تا رسیدن به بمب اتم یک ماه فاصله دارد و به همین دلیل میخواهند ایران به نقطه گذار نرسد و بنا دارند توافقی موقت بکنند تا با خیال راحت مدت زیادی شاید حتی دو تا سه سال به مذاکره بپردازند.»
مردم همکاری نکنند، پیک ششم از راه میرسد
رئیسجمهور در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا، مجدداً بر تبیین در خصوص اهمیت تزریق واکسن کرونا و دریافت دُز سوم توسط مردم تأکید کرد. تأکیدات رئیسجمهور بر ادامه روند واکسیناسیون جامعه در حالی است که خبرهای خوشی از استقبال عمومی از دز سوم کرونا به گوش نمیرسد و احتمال شیوع مجدد کرونا در کشور، باوجود موفقیتهای چشمگیر کاهش تلفات روزانه و بستریها طی ماههای اخیر وجود دارد. استاندار تهران در این زمینه میگوید: «متأسفانه استقبال مردم از دُز سوم واکسن کرونا کم بوده است. تاکنون حدود ۲۰ درصد مردم دُز سوم واکسن را دریافت کردهاند». معاون درمان وزیر بهداشت نیز گفته است: «بهشدت نگران موج ششم کرونا هستیم. از هفته قبل تاکنون ۵ هزار نفر مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافته است. اگر مراقبتها کمتر بشود، باید منتظر موج ششم کرونا بود».
آیا رئیسی در پیام خود به پوتین واقعا گاف داد؟
پس از آنکه ابراهیم رئیسی در دیدار با ولادمیر پوتین از عبارت «در خدمت شما هستم» نقدهایی به آن مطرح شد اما آیا استفاده از این عبارت اشتباه بود؟این عبارت که نوعی تعارف است در سال ۲۰۱۵ یعنی ۷ سال پیش عینا توسط خود پوتین در دیداری به کار رفته و نشان میدهد که خلاف عرف نبوده است.فیلم و متن سخنان رئیسی در سفر اخیر او به روسیه و دیدار با رییس جمهور روسیه در روزهای اخیر دستمایهی شوخیها و نقدهایی قرار گرفته است.از جمله انعکاس ترجمهی روسی عبارت «در خدمت شما هستم» در سایت کاخ کرملین، همچنان در حال دست به دست شدن و نقدهاست.این عبارت غیر از این زبان رئیسی یک بار دیگر هم در سایت کاخ ریاست جمهوری روسیه استفاده شده بود.آیا «در خدمت شما هستم» اشتباه بود؟پوتین در ۱۹ ژوئن سال ۲۰۱۵ در دیدار با روسای خبرگزاریهای مطرح جهان، در کتابخانه ریاست جمهوری بوریس یلتسین در سن پترزبورگ، در پایان پاسخ به سخنان سرگئی میخائیلوف، گفت: «Я к вашим услугам. Добрый вечер!» یعنی «من در خدمت شما هستم. عصر بخیر!»
آینده روشن روابط تهران- آنکارا
رئیسجمهور در پاسخ به تماس تلفنی شب گذشته همتای ترکیهای خود، بر نگاه جمهوری اسلامی به رابطه و همکاری بلندمدت و همهجانبه با ترکیه اشاره کرد و از برنامهریزی برای همکاریهای راهبردی استقبال کرد. اردوغان نیز در این تماس تلفنی از آمادهسازی فهرستی از همکاریهای اقتصادی مختلف برای تقویت و تحکیم روابط با ایران سخن گفت و افزود: «علاقهمند هستم بهزودی به تهران سفر کنم. ترکیه ایران را تأمینکننده قابلاطمینان انرژی میداند و به دنبال افزایش سطح همکاریهای خود با تهران است».
اولیانوف: زمانبندی نباید عامل تعیینکننده نتیجه مذاکرات در وین باشد
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی گفت: زمان در مذاکرات وین اهمیت دارد، اما نباید عامل اصلی تعیینکننده نتیجه این گفتوگوها باشد.«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین به توییت خبرنگار «وال استریت ژورنال» که به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گفته بود این نگرانی وجود دارد که به دلیل کند بودن روند مذاکرات و زمانبندی نتوان به توافقی خوب در وین رسید، واکنش نشان داد. این دیپلمات روس در توییتی نوشت: زمانبندی به شرکتکنندگان در گفتوگوهای وین بستگی دارد، اینطور نیست؟ در این شرایط زمانبندی بسیار مهم است، اما نباید عامل اصلی تعیینکننده نتیجه مذاکرات در مورد آینده برجام باشد. در صورت لزوم، مذاکرهکنندگان باید کار خود را تسریع کنند.نماینده روسیه در مذاکرات وین دیروز (جمعه) هم در توییتی تاکید کرد مسکو احساس فوریت دارد اما مخالف ضربالاجلهای ساختگی است.
باهنر: مجلسی که به فکر منافع ملی باشد، نداریم!
«محمدرضا باهنر» دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین شامگاه دیروز (شنبه) در نشست ماهانه این تشکل اظهار داشت: «امروز کشوری مستقل داریم و هیچ کشور کینهتوزی در دنیا وجود ندارد که ما را به وابستگی متهم کند». باهنر بابیان اینکه دولت هم وارث همه کارهای خیروبرکت گذشته و هم وارث تلنباری از مشکلات است، گفت: «جاهایی نیازمند اصلاحات ساختاری داریم و به اعتقاد من مملکت را با یک مجلس نمیشود اداره کرد و مجلس الآن منطقهای و صنفی است و مجلسی که به فکر منافع ملی باشد، نداریم». وی افزود، باید اصلاح ساختار کنیم و خود را برای جمهوری دوم آماده کنیم و برخی ساختارهای را اصلاح کرده و در حکمرانی مطلوب تجدیدنظر کنیم.
اخبار روزانه:
*خبرگزاری BNO نوشته در ۲۴ ساعت گذشته دستکم ۳۸۹۶ نفر در آمریکا جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند که این بالاترین رقم مرگومیر از ژانویه ۲۰۲۱ تاکنون است. دیروز حداقل ۸۱۵ هزار آمریکایی نیز به کرونا مبتلا شدند. تصور کنید اگر چنین وضعیتی در ایران اتفاق میافتاد، رسانههای غربی علیه جمهوری اسلامی چه میگفتند.
*نخستوزیر رژیم کودککش اسرائیل که در هفتههای اخیر تلاش برای مانعتراشی در مسیر مذاکرات «وین» را تشدید کرده است، در اظهارات جدید خود مدعی شد که مأموریت اصلی این رژیم ضربه زدن به ایران است. بنابر گزارش وبگاه «میدل ایست مانیتور»، نفتالی بنت طی سخنرانی در نشست ستاد کل نیروهای جنگ رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مأموریت اصلی رژیم صهیونیستی آسیب زدن جدی به جمهوری اسلامی و گروههای مقاومت در منطقه از جمله حزبالله، حماس و دیگر گروههای مقاومت در منطقه غرب آسیا است. این ادعا در حالی است که نه فقط این رژیم، بلکه قدرتهای جهانی نیز نتوانستهاند در مسیر قدرت یافتن محور مقاومت خللی ایجاد کنند.
*محمد فاضلی، استاد سابق جامعهشناسی دانشگاه شهید بهشتی، هرگونه نقش یا تصمیم «دولت سیزدهم» در اخراجش از دانشگاه را رد کرد و گفت: در دولت قبل نیز در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ هیأت جذب دانشگاه رأی منفی به درخواست من دادهاند. فاضلی در گفتوگو با فارس عنوان کرد: من چنین ادراکی ندارم که دولت سیزدهم و یا وزیر علوم به دنبال این باشند که بخواهند از دانشگاه اخراج شوم. وی اخراج خود از دانشگاه مازندران در سال 90 را نیز نه به دلیل فعالیت در فتنه 88، بلکه به خاطر ادعاهای برخی گروههای ذینفوذ برشمرد و درباره عدم پاسخ دانشگاه شهید بهشتی به درخواست وزارت علوم نیز گفت: نامه شکایتی را برای وزارت علوم تنظیم کردم و وزارت علوم نیز 19 مهرماه نامهای برای دانشگاه ارسال میکند، اما تا همین امروز دانشگاه هیچ پاسخی به این شکایت و درخواست وزارت علوم نداده است. گفتنی است دانشگاه شهید بهشتی در اطلاعیهای، دلیل قطع همکاری با فاضلی را رعایت نشدن مقررات مندرج در آییننامه استخدامی اعضای هیأت علمی عنوان کرد.
*یک رسانه امریکایی روز شنبه برگزاری رزمایش دریایی بین ایران، روسیه و چین موسوم به «رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی– ۲۰۲۲» را ارسال پیام مستحکم به امریکا دانست. به گزارش فارس، روزنامه امریکایی «واشنگتن تایمز» نوشت، رزمایش دریایی مشترک با حضور روسیه، چین و ایران که روز جمعه در شمال اقیانوس هند آغاز شد، به همان اندازه که با قابلیتهای کشتیهای جنگی و مبارزه با دزدان دریایی محلی ارتباط دارد، با ژئوپلیتیک جهانی نیز ارتباط دارد. در مواجهه با فشار فزاینده ایالات متحده، این رزمایشها بویژه سیگنال قوی مبنی بر این است که برخی از دشمنان اصلی امریکا با وخیمتر شدن روابط با ایالات متحده به یکدیگر نزدیکتر میشوند. به نوشته این روزنامه، این تمرینات همزمان با سفر آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران به مسکو و پیشنهادات برای یک پیمان اقتصادی و امنیتی ۲۰ ساله بین دو کشور بود. چین نیز در ماه مارس با مشارکت راهبردی جامع خود با تهران موافقت کرد، هرچند که ایالات متحده همچنان تحریمهای اقتصادی و مالی عمدهای را علیه ایران و شرکای تجاریاش بر سر برنامههای هستهایاش اعمال میکند.