گفته می‌شود که...

دگرگونی بزرگ سیاسی در عربستان/بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی سر به فلک کشید!/کاهش سن بازنشستگی زنان به ۲۵ سال/تعجب بنیاد آمریکایی از سخنان صالحی/سرنوشت مبهم فروش ۱۶۰ بوئینگ به ایرلاین‌های ایرانی/داعش زیر زمینی می شود و ...

بازگشت آمریکا به خانه اول
اندیشکده آمریکایی «امریکن‌تینکر» در گزارشی نوشت: «ترامپ برای متوقف کردن ایران چند راه بیشتر ندارد؛ یکی از مهم‌ترین آنها این است که با فشار به ایران، دوباره این کشور را برای مذاکره درباره توافق برجام به پای میز مذاکره بکشاند. آمریکا با ایجاد بحث دوباره در زمینه توافق برجام می‌تواند فشار را به خریداران نفتی ایران افزایش دهد. یکی دیگر از روش‌های مهمی که ترامپ می‌تواند برای فشار به تهران استفاده کند، این است که با حمایت از مخالفان ایران، برنامه تغییر رژیم در ایران را دنبال کند. هم اکنون نیز یک گروه مخالف ایران به نام «مجاهدین خلق» وجود دارد که از نفوذ بالایی نیز برخوردار است و ترامپ می‌تواند برای فشار بیشتر به ایران، این گروه مخالفان را به رسمیت شناخته تا بتواند آرام آرام سیاست تغییر رژیم در ایران را اجرایی کند.» گفتنی است، گزارش این اندیشکده آمریکایی در شرایطی منتشر می‌شود که اعمال تحریم سیاست همیشگی آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران بوده است و اکنون نیز علناً از انجام مذاکرات جدید برای تغییر روند برجام سخن به میان می‌آورد. از سوی دیگر، در دو ماه اخیر بسیاری از تحلیلگران آمریکایی اعلام کرده‌اند،‌ سیاست تغییر رژیم و همچنین سیاست فشار علیه ایران کارساز نبوده و دولت ترامپ باید از راه درست با ایران وارد مذاکره شود. نکته آخر اینکه حمایت ترامپ از گروه رسوای منافقین که نه جایگاهی در میان ملت ایران دارد و نه نقشی در معادلات منطقه، رسواترین پیشنهاد این اندیشکده آمریکایی به دولت ترامپ است.

98 درصد از درآمدهای دولت صرف امور جاری شد
آخرین ارقام عملکرد بودجه سال 96 در قالب گزارش وضعیت بودجه عمومی از سوی بانک مرکزی منتشر شد. در این گزارش آمده است: در چهار ماهه اول امسال از مجموع کل درآمدها ۷۴ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان به بخش جاری و یک هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان به بخش عمرانی اختصاص یافته است. به این ترتیب، نسبت بودجه عمرانی محقق‌شده در چهار ماهه اول امسال به کل درآمدهای محقق‌شده 7/1 درصد بوده است؛ به عبارت‌ دیگر دولت از ابتدای فروردین ماه تا پایان تیرماه 96 در مجموع 3/98 درصد از کل درآمدهای خود را به بخش جاری اختصاص داده است. گفتنی است، مجموع درآمدهای مالیاتی در چهار ماهه امسال 29 هزار و 690 میلیارد تومان بوده که طبق برش چهار ماهه پیش‌بینی بودجه باید 39 هزار و 560 میلیارد تومان درآمد وصول می‌شد. دیگر درآمدها هفت هزار و 790 میلیارد تومان بوده است؛ اما پیش‌بینی چهار ماه در بودجه 19 هزار و 580 میلیارد تومان درج شده است.

دگرگونی بزرگ سیاسی در عربستان
وبگاه عربی «نون‌پست» در یادداشتی با عنوان «آیا موج بازداشت‌ها در عربستان نشانه هراس از چیز بزرگی است»، بازداشت‌های اخیر چهره‌های دینی، آکادمیک و رسانه‌ای در این کشور را نشانه قوی احتمال وقوع تحول سیاسی بزرگ در این کشور دانست. در این یادداشت آمده است: «احتمالاً شکل و سیاق حکومتی در عربستان در مرحله پیش‌رو لائیک خواهد بود؛ به گونه‌ای که دین از حکومت جدا می‌شود و بن‌سلمان در آن نخست‌وزیر عربستان خواهد بود و خادم حرمین شریفین هم فرد دیگری متعلق به نهادی دینی خواهد بود. ناظران معتقدند در این مسیر نشانه‌های بیشتری از روابط بین عربستان و اسرائیل نیز برملا خواهد شد که در نهایت عادی‌سازی کامل این روابط و توسعه آن در سطوح اقتصادی، سیاسی و امنیتی را به همراه خواهد داشت

نفوذ سپاه به مراکز کنترل ‌فرماندهی آمریکا
سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: «همه جهان از جمله آمریکایی‌ها به سوریه و عراق آمده‌اند تا این کشورها را تجزیه کنند؛ اما نهایت آنچه اتفاق افتاد خواست ایران بود و من هیچ ارتشی را در جهان هم‌تراز با سپاه پاسداران نمی‌بینم.» وی همچنین با بیان اینکه در سال‌های اخیر توانسته‌ایم به مراکز کنترل‌ فرماندهی آمریکا نفوذ کنیم، ‌اظهار داشت: «اسنادی در اختیار داریم که رفتار آمریکایی‌ها در عراق و سوریه را نشان می‌دهد و می‌دانیم که آمریکایی‌ها در اینجا چه کردند، از کنار چه چیزی عبور کرده و چطور از داعش حمایت کردند؛ اگر به ما اجازه بدهند و این اسناد منتشر شود، آمریکایی‌ها بیشتر از گذشته افشا و مفتضح خواهند شد

نان دانی حصر!
داریوش سجادی زمانی مشاور مهدی کروبی بود، اما کم کم از او فاصله گرفت و حالا چند سالی است که علنی و صریح مواضع اصلاح‌طلبان را به چالش می‌کشد. او که ساکن امریکاست، اخیراً در مصاحبه با تسنیم، راه حل حصر را در دست خود محصوران دانسته و از کاسبی‌ای که برخی با عنوان حصر راه انداخته‌اند، انتقاد کرده است. او می‌گوید که «تعدادی از آقایان درباره رفع حصر کاسبی راه انداخته‌اند.
این جماعت از ماجرای حصر برای خود «نان دانی» درست کرده‌اند و از این موضوع زخم ناسوری درست کرده‌اند که به تناوب این موضوع را ادامه بدهند تا از طریق آن بتوانند یک دهن‌کجی به سیستم داشته باشند.
اما سیستم در مواجهه با بحران به نوعی مدارا کرد و نظام تا 25 بهمن سال بعد از فتنه اقدامی نکرد و آقایان تا 17 بیانیه صادر کردند.» او برای راه حل حصر می‌گوید: «با گذشت بیش از هفت سال آقایان اگر واقعا قائل به تقلب هستند، برای بیگناهی خودشان تمام اسناد مربوط به تقلب را ارائه دهند، در آن صورت افکار عمومی می‌تواند حصر را بشکند. اما اگر اینگونه نیست، چرا از بیانش کراهت دارید، عذرخواهی کنید و با این کار در حقیقت از ملت عذرخواهی کرده‌اید. راه حل حصر در دست نطام نیست و در دست خودشان است ولی به‌دلیل آنکه می‌خواهند هم از توبره بخورند و هم از آخور، صادقانه با موضوع برخورد نمی‌کنند تا بتوانند پایگاه مردمی خودشان را که به صورت نامشروع به‌دست آورده‌اند، حفظ کنند. آنها برای اینکه بتوانند رأی اقشار خاکستری را به‌دست آورند، هر خوش رقصی که توانستند انجام دادند. این یک «اصول فروشی» است
طرح انگلیس برای رواج قمه زنی

مدیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با تاکید بر اینکه در دنیای رسانه‌ای امروز هر سخن و نکته‌ای با سرعت بازتاب جهانی پیدا می‌کند، بیان داشت: دشمنان با دقت بسیاری فعالیت‌های دینی و انقلابی ما رصد می‌کند و بر این اساس همه از جمله مداحان باید هوشیارانه سخن بگویند ومداحی کنند مبادا سخنی از روی غفلت باعث سوءاستفاده دشمنان نشود.آت الله مقتدایی با تاکید بر ضرورت مقابله با جنگ نرم دشمنان اضافه کرد: مبلغان و مداحان باید مردم را به راه دین تشویق کنند از اصول خرافی مانند قمه زنی برحذر دارند، کشور استعمارگر انگلیس برای ترویج قمه‌زنی ۱۵ هزار قمه را در مکان‌های مختلف وارد کرده است.
7 شخص و2 مؤسسه ایرانی به فهرست تحریم‌ها اضافه شدند

رئیس‌جمهور آمریکا تعلیق تحریم‌های برجامی ایران را برای ۱۲۰ روز دیگر تمدید کرد. تمدید تعلیق تحریم‌های برجامی ایران که هر 4 ماه یک بار صورت می‌گیرد، بر اساس تاییدیه‌ای است که وزارت خارجه آمریکا 2 ماه پیش درباره پایبندی ایران به برجام صادر کرد. تاییدیه‌ای که موجب عصبانیت ترامپ شد و ترامپ تیم جدید تهیه متن گزارش اکتبر را بعد از آن تشکیل داد. اما همزمان با این اقدام ترامپ، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای روز پنجشنبه از اضافه شدن نام 7 شخص و 2 موسسه ایرانی به فهرست تحریمی‌های این کشور خبر داد. بر اساس این گزارش، آقایان صادق احمد زادگان، احمد فتحی، حمید فیروزی، امید غفارنیا، سینا کیسار، نادر سعیدی و امین شکوهی7 فردی هستند که وارد فهرست تحریم‌های آمریکا شدند. شرکت‌های ایرانی ITSec (امن پردازش خوارزمی) و مهندسی سدیدکاران صبا هم در کنار افراد فوق‌الذکر، به اتهام حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ترتیب دادن حملات سایبری علیه آمریکا، تحریم شده‌اند. در این بسته تحریمی جدید نام 3 فرد و 6 شرکت خارجی از جمله 2 شرکت هواپیمایی اوکراینی هم به بهانه همکاری با جمهوری اسلامی ایران به چشم می‌خورد.
بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی سر به فلک کشید!

بر اساس آخرین آمارها بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در پایان تیرماه ۹۶ به رقم ۱۰۷ هزار و ۸۷۰ میلیارد تومان رسیده است. این رقم نشان می‌دهد که تنها به فاصله یک ماه اضافه‌برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است. طبق شنیده‌ها میزان بدهی در مردادماه هم رشد قابل توجهی داشته؛ چراکه بانک‌ها خبرهایی مبنی بر برنامه بانک مرکزی برای تبدیل اضافه‌برداشت‌ها به خط اعتباری شنیده بودند.

کاهش سن بازنشستگی زنان به ۲۵ سال

معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در کانال تلگرامش نوشت: « در لایحه خدمات کشوری در دولت کاهش سن بازنشستگی زنان به ۲۵ سال و عضویت معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در شورای عالی اداری کشور به تصویب رسید.»

تعجب بنیاد آمریکایی از سخنان صالحی

سخنان نسنجیده و غلط رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، تعجب اندیشکده آمریکایی را هم موجب شد.بنیاد دفاع از دموکراسی نوشت: علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفته است اگر اتحادیه اروپا در برجام بماند اما آمریکا از آن خارج شود، ایران از برجام خارج نخواهد شد. او توضیح نداده که در این صورت توافق عملا چگونه توافقی خواهد بود؟این اندیشکده می‌افزاید: سخنان صالحی در حالی است که کمال خرازی (وزیر خارجه اسبق ایران) گفته است «اگر آمریکا از برجام خارج شود، برجامی باقی نخواهد ماند و باید سیاست‌های قبلی خود را پیگیری کنیم».
تمجید AFC از صدرنشینی ایران در آسیا

تیم فوتبال ایران در جدید‌ترین رنکینگ فیفا بعد از راهیابی درخشان به مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ همچنان جایگاه خویش عالی خود را حفظ کرد. ایران هر چند در بازی پایانی مقدماتی جام جهانی ۲ بر ۲ مقابل سوریه متوقف شد؛ اما در ۱۰ بازی بدون باخت ماند و جایگاه بیست و پنجم در رنکینگ فیفا را گرفت.

سرنوشت مبهم فروش ۱۶۰ بوئینگ به ایرلاین‌های ایرانی

روز 23 شهریورماه امسال (14 سپتامبر) بود که مجلس نمایندگان آمریکا طرحی برای ممنوعیت فروش هواپیما به ایران تصویب کرد.مجلس نمایندگان آمریکا با متمم پیشنهادی یک قانونگذار جمهوری‌خواه برای منع فروش هواپیمای غیرنظامی به ایران موافقت کرد.طبق اعلام پایگاه هیل، نشریه کنگره آمریکا‌ تصویب این متمم باوجود هشدارهای برخی از دیگر نمایندگان درباره مغایر بودن این اقدام با توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 صورت گرفت.مقرر است شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران 80 فروند، شرکت هواپیمایی آسمان 60 فروند، شرکت هواپیمایی کیش‌ایر 10 فروند و شرکت هواپیمایی قشم‌ایر هم 10 فروند بوئینگ از کمپانی بوئینگ خریداری کنند.به هر حال این مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا موجب می‌شود تفاهم‌نامه و قرارداد خرید 160 فروند انواع بوئینگ برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در ابهام قرار گیرد. به هر حال این مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا که نشان از بدعهدی کامل امریکایی‌ها و پشت پا زدن انها به برجام و توافقات دارد، احتمالاً موجب خواهد شد قرارداد و تفاهم‌»امه‌های خرید حدود 160 فروند انواع بوئینگ آمریکایی کان لم یکن شود.
مخالفت روسیه با درخواست اسرائیل درباره ایران

روسیه با درخواست اسرائیل برای حفظ فاصله ۶۰ تا ۸۰ کیلومتری بین نیروهای ایرانی حاضر در سوریه و مرز اسرائیل مخالفت کرد. به گزارش عصرایران به نقل از روزنامه اسرائیلی‌هاآرتص، مسکو در مقابل درخواست اسرائیل تنها وعده حفظ منطقه حائلی به عرض پنج کیلومتر بین نیروهای نزدیک به ایران و اسرائیل را داده است. تل‌آویو به دلیل احتمال حضور نیروهای ایرانی در نزدیکی مرز با این رژیم، با توافق مسکو و واشنگتن برای آتش‌بس در جنوب سوریه مخالف است.تاکنون بسیاری از مقامات عالی رتبه اسرائیل از حضور احتمالی سپاه پاسداران، حزب الله لبنان و دیگر نیروهای نزدیک به تهران در مناطق مرزی سوریه با اسرائیل ابراز نگرانی کرده اند. هر چند تاکنون گزارشی از حضور نیروهای نزدیک به ایران در مرز با اسرائیل منتشر نشده اما تل آویو از نفوذ احتمالی ایران در مرز با سوریه بیمناک است.
داعش زیر زمینی می شود

صباح زنگنه کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با ایسکانیوز ابعاد مختلف این شکست¬های نظامی، آینده داعش و تحرکات جدید این گروه را کشورهای منطقه از جمله لیبی، افغانستان و مصر را تشریح کرده است.داعش با شکست-های چند ماه گذشته در سوریه و عراق تمرکز نظامی و سرزمینی خود را از دست داده است. به نظر می¬رسد داعش تا پایان سال 2017 از یک گروه متمرکز با یک جغرافیای تحت کنترل مشخص به یک گروه زیرزمینی تروریستی در این دو کشور تبدیل خواهد شد. داعش به تدریج در عراق و سوریه به یک تهدید امنیتی تروریستی همچون القاعده تبدیل می شود که هر از چند گاهی به انفجارهای تروریستی دست خواهد زد. داعش دیگر در این دو کشور توانایی حضور در یک سرزمین مشخص و ایجاد نظام مدیریتی مختص به خود را نخواهد داشت.

کره شمالی ژاپن را به غرق کردن تهدید کرد

به گزارش خبرگزاری رویترز، کمیته کره‌ای صلح در آسیا و اقیانوسیه که وظیفه نظارت بر روابط خارجی کشور را برعهده دارد شورای امنیت سازمان ملل را "ابزار شیطان" دانست و خواستار برچیده شدن این شورا شد . در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری رسمی کره شمالی منتشر شد، این کمیته اعلام کرده است که چهار جزیره ژاپن باید به وسیله یک بمب اتمی غرق شوند چرا که دیگر به وجود همسایه‌ای به نام ژاپن نیازی نیست. این کمیته همچنین در تهدید آمریکا اعلام کرده است: ما سرزمین آمریکا را به تلی از خاکستر و تاریکی تبدیل می‌کنیم همچنین عصبانیت خود را با بکارگیری تمامی ظرفیت‌های تلافی جویانه خود که در حال حاضر آماده اجراست، به نمایش خواهیم گذاشت. در واکنش به این بیانیه یوشیهید سوگا، دبیر کابینه ژاپن این سخنان را بسیار تحریک آمیز و آتش افروزانه خواند و گفت: این اظهارات غیرقابل قبول تنش‌های منطقه‌ای را تشدید خواهد کرد.

اخبار روزانه:
* رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان و رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه در تماسی تلفنی با برشماری پیامدهای سوء اجرای همه‌پرسی در کردستان عراق بر مصالح مردم منطقه، هماهنگی بین کشورهای همسایه عراق در مخالفت با برگزاری همه‌پرسی و ممانعت از اجرای طرح‌های تجزیه‌طلبانه در منطقه را که می‌تواند کشورها را گرفتار مشکلات عدیده سیاسی، اجتماعی و امنیتی کند، ضروری دانستند.
* منابع خبری اعلام کردند، جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا در حال رایزنی با اعضای کنگره و مقامات اروپایی برای حفظ توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 است. گفتنی است، تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علیه توافق هسته‌ای موجب شده است وزیر خارجه سابق آمریکا که نقشی اساسی در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 داشت، دست به این اقدام بزند.
* خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: به گفته شش مقام کنونی و اسبق آمریکایی، دونالد ترامپ قصد دارد راهبرد جدیدی را در دستور کار قرار دهد تا موضع خصمانه‌تری در قبال ایران و فعالیت‌های این کشور در منطقه اتخاذ کند. به گفته چندین منبع، هدف از این طرح افزایش فشار بر تهران برای توقف پیشبرد برنامه‌های موشک بالستیک و حمایت از برخی گروه‌ها در منطقه است.
* بررسی خلاصه دارایی‌ها و بدهی‌های نظام بانکی نشان می‌دهد، بانک‌های خصوصی بیشترین نقش را در رشد شدید بدهی به بانک مرکزی دارند؛ به گونه‌ای که بدهی این بانک‌ها در یک سال منتهی به تیر ماه امسال با رشد 9/227 درصدی روبه‌رو بوده و فقط در تیر ماه شش هزار و ۷۹۵ میلیارد تومان رشد داشته است.
* رئیس نظام صنفی انجمن‌های کشاورزی ایران گفت: میزان تولید پسته از نظر کمی در آمریکا بالاست، ولی از نظر کیفی به پسته ایران نمی‌رسد؛ به همین منظور آمریکا برای فروش محصولات خود و جلوگیری از واردات پسته ایران تعرفه 200 درصدی وضع کرده است؛ البته بازار فقط به این کشور محدود نیست.
* سردار حسین نجات، جانشین رئیس سازمان اطلاعات سپاه با اشاره به برخی جوسازی‌ها درباره نامه نوشتن به رهبری برای رفع حصر گفت: «اصلاً رهبری در امور حصر دخالت نداشتند و ندارند و این موضوع براساس درخواست رئیس قوه قضائیه و مصوبه شورای عالی امنیت ملی بود
* علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی گفت: از آنجا که قراردادهای خرید هواپیماهای جدید در سطح بین‌المللی منعقد شده است، مصوبه اخیر کنگره آمریکا درباره ممنوعیت فروش هواپیما به ایران تأثیری بر اجرای این قراردادها ندارد.

https://www.shoma-weekly.ir/QXXU1d