
یحیی آل اسحاق، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره نتیجه سفر هیاتهای تجاری غربی به خبرنگار جام جم گفت: زمانی که قرار است بین دو طرف قرارداد اقتصادی بسته شود، باید واقعیات مورد بررسی قرار گیرد. هیچ زمانی نمیتوان براساس آمارها و رسانهها تصمیم گرفت که قراردادی عقد شود.
وی افزود: ورود هیاتهای تجاری به ایران فقط برای ارزیابی و احترام بود و بهاین معنا بود که ما شما را برای همکاری قبول داریم و تفاهم نامههایی هم امضا شد، اما حرف اصلی اینجاست که آنها باید سرمایهگذاری کنند.
آلاسحاق ادامه داد: تفاهمنامههایی که در جریان سفر اخیر اروپاییان به تهران منعقد شده، هیچ بار حقوقی ندارد و تنها برای محض اطلاع دو طرف منعقد شده و آن چیزی که بار حقوقی دارد، موافقتنامه است.
وزیر پیشین بازرگانی اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد بحث و مهم برای عقد قرارداد تجاری بین دو کشور، نقل و انتقال پول است که از طریق سوئیفت باید انجام شود، اما هنوز بانکهای اروپایی حاضر به همکاری با ایران از ترس جریمههای آمریکا نیستند و این موضوع همچنان با چالش همراه است.
وی گفت: بیمهها موضوع دیگری است که باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر بیمههای بینالمللی حاضر به همکاری با ایران برای نقل و انتقالات نشوند، نمیتوانیم شاهد قراردادهای با ظرفیت بالا باشیم.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران افزود: ایران یک کشور با ظرفیت 80 میلیون نفری است و از آنجا که اقتصاد ایران از نیروی انسانی نخبه زیادی برخوردار است، همیشه مورد توجه بوده، اما از حداکثر ظرفیت کشور استفاده نمیشود.
آلاسحاق تصریح کرد: باید قبول کنیم بیشتر هیاتهای تجاری که وارد ایران شدند، تنها برای شناخت بازار ایران بود. به این دلیل که در 12 سال گذشته رابطه اقتصادی ایران به حداقل رسیده بود و آنها برای بررسی بازار ایران آمدند تا خودشان را به روز کنند و ما نباید از این موضوع خوشحال باشیم و بخواهیم همه چیز را به نفع خودمان تمام کنیم.