بین الملل

دور دنیا در یک دقیقه

پاکستان؛ پایتخت مواد مخدر جهان

نماینده اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در پاکستان، شهر «کراچی» را اصلیترین مسیر ترانزیت انواع مواد مخدر از افغانستان به سایر کشورها اعلام کرد. «سزار گوویدز» درباره ترانزیت مواد مخدر در جهان گفت: پاکستان اصلیترین کشور برای ترانزیت مواد مخدر تولید شده در افغانستان به سایر نقاط جهان است. وی افزود: شهر کراچی مسیر کلیدی عبور مواد مخدر محسوب میشود. گوویدز تصریح کرد که حدود 43 درصد مواد مخدر افغانستان از مسیر پاکستان قاچاق میشود.

عقبگرد ترکیه درباره سوریه

اظهارات مسئولان ترک از جمله نخست وزیر این کشور مبنی بر اینکه بشار اسد بازیگر مهم صحنه سیاسی سوریه است، به خوبی از تغییر مواضع آنکارا در قبال سوریه حکایت دارد تا جایی که برخی از آن تحت عنوان پایان ماه عسل ترکیه و دشمنان سوریه یاد کرده اند. تغییر مواضع ترکیه در قبال سوریه در حالی است که سیاست این کشور تا چندی پیش در قبال دمشق و بحران سوریه بسیار سرسختانه بود و بر لزوم برکناری بشار اسد از قدرت تأکید داشت تا جایی که آنکارا برکناری او را عنصر اساسی برقراری صلح در سوریه می دانست.

انتقاد یونان از اتحادیه اروپا

دولت یونان به عدم حمایت های اتحادیه اروپا از این کشور در غلبه بر بحران پناهندگان انتقاد سختی کرده و کمک بیشتر در این راستا را خواستار شد.«آیونیس موزالاس»، وزیر مهاجرت یونان در این باره گفت: در حال حاضر حدود هفت هزار نفر در کشور ما اسکان یافته اند. اما کشورهای اروپایی که در اصل متعهد به پذیرش پناهندگان می باشند به درخواست های ما پاسخی ندادهاند. وی اعلام کرد که برای ماه سپتامبر سفری را به کشورهای اروپایی انجام می دهد تا در راستای عمل به تعهدات و توافقاتی که با یونان کرده اند به آن ها فشار وارد کند.

جهان علیه جنایات عربستان در یمن

فعالان حقوق بشر و کهنه سربازهای آمریکایی در اعتراض به ادامه کشتار در یمن توسط عربستان و آمریکا، روبه روی سفارت سعودی در این شهر دست به تظاهرات زدند. این افراد پلاکاردهایی حاوی شعارهای «سعودی ها با اسلحه آمریکایی بچههای یمنی را به قتل میرسانند» در دست داشتند. یکی از فعالان مدنی از یمن گفت: امروز مقابل سفارت عربستان سعودی ایستادهام که به بمباران مردم بی گناه یمن اعتراض کنم. در بمباران دو هفته اخیر که بیمارستانها و مدارس را نشانه گرفته بودند حداقل 100 نفر به قتل رسیده‌‌اند.

انتقاد دیدهبان حقوق بشر از بحرین

معاون خاورمیانه دیده بان حقوق بشر گفت: «اکنون که مقامات بحرینی مدافعان حقوق بشر و فعالان سیاسی را روانه زندان، ساکت یا تبعید کردهاند، آنها به (سرکوب) جامعه رهبران مذهبی شیعیان روی آوردهاند.» وی گفت: «به نظر میآید بحرین عمدا و بدون ملاحظه بر آتش فرقه گرایی دامن میزند.» گزارشهای منتشره حاکی است دستکم 8 تن دیگر از روحانیون شیعی در بحرین با اتهاماتی روبه رو هستند و حقوق آنها نقض شده است. منابع محلی موثق به دیده بان حقوق بشر گفتند مقامات بحرینی از ماه ژوئن تاکنون دستکم 56 روحانی شیعی را مورد بازجویی قرار داده یا اتهاماتی علیه آنان مطرح کردهاند.
https://www.shoma-weekly.ir/bpWu6e