
قریب مهمترین دلایل عدم رغبت زعفران کاران به کشت این محصول را عدم افزایش و تغییر قیمت این محصول در سه سال گذشته دانست و خاطرنشان کرد: مقرونبهصرفه نبودن قیمتها سبب سلب انگیزه از زارعین شده است همچنین خطر بیآبی و بحران آب در استان و خشکسالی پیدرپی، افزایش عوامل تولید مانند دستمزدها، کرایه حملونقل و بیمه و... بر مسئله کاشت و برداشت و افزایش قیمت تأثیر گذاشته است.
دبیر استان خراسان جنوبی ادامه داد: سایه سیاه دلالان از یکسو و ورود رقبای خارجی مانند افغانستان از سوی دیگر و نبود برند خاص برای این محصول ارزشمند رنج کشاورزان را دو برابر کرده است. همچنین دلالبازی به هنگام برداشت زعفران باعث خارج شدن آن از دست کشاورزان شده و در نتیجه بر افزایش قیمت تأثیر گذاشته و در کنار این موارد متأسفانه با شور شدن منابع آبی استان تولید زعفران کاهش پیداکرده است.
وی در پایان برای بهبود قیمت زعفران اینطور پیشنهاد کرد: حذف دلالبازی توسط دولت، جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران به کشورهای همسایه بهویژه قاچاق چمدانی به برخی کشورهای عربی از طریق مشهد مقدس، خرید زعفران از کشاورزان توسط دولت با قیمت تمامشده، ایجاد کارخانههای فراوری با برند مناسب و جاذب و بازاریابی صحیح و در نهایت فراهم کردن دخالت تولیدکننده در قیمتگذاری سبب افزایش انگیزه تولید و ثبات قیمت خواهد شد.