گفته می‌شود که...

دست ردّ بیل گیتس بر سینه دونالد ترامپ!/آغاز عملیات ادغام مؤسسه ثامن در بانک انصار/این شرایط تداعی‌گر شورای اول است/ذخیره‌سازی حیرت‌انگیز طلا در خانه‌های ایرانی/پیروانی صندلی‌اش در پرسپولیس را از دست داد/تهدید عضو جوان شورا به افشای پشت پرده‌ها و ...

تاجزاده از آمریکا وحشت دارد
مصطفی تاجزاده در تحلیلی که بوی تند سطحی و عوام پسند بودن از آن به مشام می‌رسد نوشت: «رهبر کره‌شمالی پس از آزمایش موفق موشک بالستیک خود، هزینه نگهداری بمب اتمی را سنگین خواند و استراتژی توسعه کره‌جنوبی را برگزید. آیا وقت آن نرسیده است که طرفداران کره‌شمالی اسلامی شدن ایران نیز از دو مدل هسته‌ای‌ و توسعه اقتصادی، دومی را انتخاب کنند؟»
این مطلب تاجزاده با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد که او را یک عقب‌مانده سیاسی و دشمن ایران نامیده بودند. یکی از این واکنش ها از علی علیزاده تحلیلگر سیاسی بود که با رد دشمن بودن او نوشت: «آقای تاجزاده برای عقیده‌اش هفت سال زندان کشیده و گمان می‌کند آن عقیده فردای ایران را بهتر می‌کند. از اجنبی هم کمک نگرفته. به هیچ وجه او را دشمن نمی‌دانم. او را کسی می‌دانم که با روابط بین‌الملل روز دنیا و با علوم سیاسی مدرن بسیار غریبه است. کسی می‌دانم که مرعوب قدرت بلامنازع امریکا در 1370 شده و در همان وحشت آن سال‌‌ها منجمد شده و خود را به‌روز نکرده و کسی است که از گذشته انقلابی خود پشیمان است و کسی است که حقانیت خود را فقط بر اساس اشتباهات جناح مقابل اندازه می‌گیرد و توان دیدن تصویر بزرگتر و فراتر از سیاست داخلی ایران را ندارد
شکست توطئه ترور یک دانشمند هسته‌ای

منابع صهیونیستی می‌گویند، سازمان جاسوسی این رژیم «موساد» تلاش کرد یک دانشمند هسته‌ای ایران را ترور کند؛ اما عملیات انجام شده موفق نبوده است. وبگاه «واللا نیوز» گزارش داد، اطلاعاتی به‌ دست آورده مبنی بر اینکه عوامل موساد پیشتر تلاش کردند یک دانشمند هسته‌ای ایرانی به نام «محسن فخری‌زاده‌مهابادی» را که مسئول رآکتور اتمی تهران است، ترور کنند. این وبگاه اذعان کرد، همه دانشمندان هسته‌ای ایرانی که پیشتر ترور شدند یا سوءقصدی علیه جان آنها انجام گرفته، عملیات آن از سوی عاملان موساد اجرا شده است. مقامات اطلاعاتی خارجی موساد به واللا گفتند که فخری‌زاده در فهرست ترور موساد قرار داشت، اما اشاره نکردند که چرا عملیات ترور او ناموفق بوده است.

آغاز عملیات ادغام مؤسسه ثامن در بانک انصار
بانک انصار با ارسال پیامکی به سپرده‌‌گذاران مؤسسه اعتباری ثامن، ورود آنها را به جمع خانواده ۱۶ میلیونی بانک انصار تبریک گفت. خبر قطعی توافق برای ادغام مؤسسه اعتباری ثامن در بانک انصار، اواخر اسفند ماه سال گذشته از سوی معاون نظارتی بانک مرکزی مطرح شد. حیدری در آن نشست زمان ادغام را بهار 97 اعلام کرد و براساس آخرین خبرها، فرآیند ادغام آغاز شده است. گفته می‌شود حساب مشتریان مؤسسه اعتباری در شرف ادغام ثامن تا 25 اردیبهشت ماه به شبکه شتاب متصل خواهد شد.

دست ردّ بیل گیتس بر سینه دونالد ترامپ!
بیل گیتس، مؤسس مایکروسافت که روابط خوبی با حزب جمهوریخواه آمریکا دارد، پیشنهاد ترامپ برای بر عهده گرفتن پست مشاور علمی او را رد کرده بود. به گزارش «ورج»، ترامپ قبلاً به بیل گیتس پیشنهاد کرده بود، پست یاد شده را بر عهده بگیرد، اما بیل گیتس با این استدلال که اگر چنین کاری بکند، نمی‌تواند از وقتش به خوبی استفاده کند، حاضر به قبول این سمت نشده بود. گویا نشست بین ترامپ و بیل گیتس در این زمینه در ماه گذشته برگزار شده بود. پس از رد این پیشنهاد از جانب بیل گیتس، پست یادشده کماکان خالی است و ترامپ هنوز در جست‌وجوی کسی است که بتواند وی را به عنوان مسئول سیاست‌گذاری اداره علوم و فناوری کاخ سفید منصوب کند. البته بیل گیتس خود یک شخصیت علمی محسوب نمی‌شود، اما وی از حدود دو دهه قبل بنیاد بیل و ملیندا گیتس را تأسیس کرده که بودجه مورد نیاز برای اجرای طرح‌های علمی و تحقیقاتی مختلفی را تأمین می‌کند. این طرح‌ها در زمینه‌های گوناگونی، مانند تغییرات آب‌وهوایی، مقابله با بیماری‌های عفونی و غیره اجرا می‌شوند.

دوران گفتار درمانی تمام شده است
روزنامه اصلاح‌طلب «آرمان» با انتقاد از عملکرد دولت در مطلبی نوشت: «بخشی از بحران ارزی در کشور توطئه دشمنان و مخالفان است؛ اما باید قبول کرد که بخش دیگر این بحران به عملکرد اقتصادی دولت برمی‌گردد. امروز بحث اقتصاد کشور، بحث اشتغال جوانان و بحث معیشتی مردم از نکات حائز اهمیت است و ما نمی‌توانیم این موضوعات را نادیده بگیریم. متأسفانه؛ در مباحث سیاست داخلی ما شاهد هستیم که شخص آقای روحانی هر روز سوژه‌ای جدید درست می‌کنند. ایشان در سخنرانی‌های خود به مسائلی می‌پردازند که حاشیه‌ساز و بحث برانگیز بوده و برای مدتی خوراک رسانه‌ها و جامعه باشد. البته عده‌ای بر این باورند که این رفتار نوعی استراتژی سیاسی است تا با طرح این‌گونه مسائل جامعه را از مطالبات خود منحرف سازند. باید این حقیقت را پذیرفت که دوران گفتاردرمانی تمام شده است و اکنون زمان عملگرایی است

گناه بزرگ برخی از مسندنشینان
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار پستی با عنوان «گناه مضاعف» در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، ضمن اشاره به کوتاهی برخی از دولتمردان در انجام وظایف خود، توصیه کرد، برای پیشرفت کشور افراد شایسته‌تری به کار گرفته شوند. محسن رضایی این‌گونه نوشت: «اگر دولتمردی صندلی مسئولیت را به اشتباه اشغال کرده باشد، گناه کرده و ضمن توبه باید سریعاً کنار رود؛ حال آنکه اگر بماند و از کسانی نیز که بهتر از او می‌فهمند و کار می‌کنند، استفاده نکند؛ گناه بزرگ دیگری مرتکب شده است. اداره کشور، امانتی الهی است. کشف ناتوانی آدم‌ها هم کار سختی نیست. هم روش‌های علمی دارد و هم از زبان مردم می‌شود به آن پی برد

این شرایط تداعی‌گر شورای اول است
روزنامه «آفتاب یزد» از رسانه‌های نزدیک به رئیس دولت اصلاحات در مطلبی با ابراز نگرانی از وضعیت شورای شهر تهران و اتفاقات پیرامون آن نوشت: «امروز شرایط (شورای شهر) تداعی‌گر روزهای تلخ شورای شهر اول اصلاح‌طلبان است و این بار هم پای کارگزاران در میان است. حزبی که در لحظات حساس گاه آنچنان تکروی می‌کند که کشتی جناح چپ را غرق در امواج سیاست ایران کرده...کارگزارانی‌ها در جریان شهرداری چند صباحی است بر طبل تفرقه میان اصلاح‌طلبان می‌کوبند؛ از اعمال فشارها و ترغیب نجفی به استعفا و حمله به رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، محمدرضا عارف گرفته تا تلاش برای تحمیل شهردار جدید

وزیر بهداشت از دولت قهر کرده است!

یک روزنامه حامی دولت می‌گوید که وزیر بهداشت به خاطر برخی دلخوری‌ها در جلسات کابینه شرکت نمی‌کند. روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با اشاره به غیرقابل کتمان بودن غیبت‌های وزیر بهداشت در جلسات هیئت دولت می‌نویسد: «شروع این غیبت‌ها از جلسه هشتم فروردین ماه بود که وزیر بهداشت در آن شرکت نکرد، بسیاری گفته‌اند که وی به تعطیلات رفته و دلیل این غیبت همین است، اما عدم حضور وی در جلسه 15 فروردین کابینه و همچنین 22 فروردین، توجه‌ها را به خود جلب کرد. زمانی که رئیس‌جمهور دیدار نوروزی ترتیب داد، وی حاضر نشد در آن شرکت کند و به همین دلیل «قهر» او مسجل شد. حسینعلی شهریاری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در گفت‌وگویی کوتاه با آفتاب یزد ضمن تأیید قهر وزیر بهداشت و برشماری دلایل آن، عدم پایبندی دولت و رئیس‌جمهور به وعده‌های خود در زمینه طرح عظیم تحول سلامت را دلیل اصلی این مسئله دانست.
انتقاد رضایی به عملکرد برخی از دولتمردان

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار پستی به نام گناه مضاعف در اینستاگرام خود، ضمن اشاره به کوتاهی برخی از دولتمردان در انجام وظایف خود، توصیه کرد برای پیشرفت کشور افراد شایسته‌تری به کار گرفته شود.رضایی با به روزرسانی صفحه شخصی خود در اینستاگرام اینگونه نوشت:"اگر دولتمردی صندلی مسئولیت را به اشتباه اشغال کرده باشد، گناه کرده و ضمن توبه باید سریعا کنار رود؛ حال آن که اگر بماند و از کسانی نیز که بهتر از او می‌فهمند و کار می‌کنند، استفاده نکند؛ گناه بزرگ دیگری مرتکب شده است. اداره کشور، امانتی الهی است. کشف ناتوانی آدم‌ها هم کار سختی نیست. هم روش‌های علمی دارد وهم از زبان مردم می‌شود به آن پی برد. "
ذخیره‌سازی حیرت‌انگیز طلا در خانه‌های ایرانی

ایرانی‌ها برای خرید طلا رکورد زدند و زمستان ٩٦ بیشتر از ٩ تن طلا خریده‌اند. برای درک بزرگی این عدد کافی است که بدانید مصر در ‌سال ٢٠١٧ تنها ٢٢ تن طلا خریداری کرده است و به این ترتیب ایرانی‌ها ظرف سه ماه چیزی حدود نصف تقاضای سالانه مصر طلا خریده‌اند و اگر ایرانی‌ها با همین دست فرمان تا آخر‌ سال پیش بروند به رتبه بزرگترین خریدار طلا در خاورمیانه یعنی عربستان می‌رسند. شورای جهانی پول اشتهای عجیب ایرانی‌ها برای خرید طلا را کاهش ارزش پول می‌داند و می‌گوید ایرانی‌ها برای حفظ ارزش سرمایه‌شان ناچار شده‌اند پول نقدشان را به طلا تبدیل کنند. محمد کشتی‌آرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر ایران پیشتر از این گفته بود گزارش‌های غیررسمی نشان می‌دهد که مردم ایران ٣٠٠ تا ٤٠٠ تن طلا در خانه‌شان نگهداری می‌کنند. او حالا به «شهروند» می‌گوید: مردم از خرید مصنوعات طلا روی‌گردان شده‌اند و بیشتر به خرید سکه روی آورده‌اند. او توضیح می‌دهد که این رفتار مردم بیشتر برای حفظ ارزش پول‌شان است و دیگر به طلا نگاه زیورآلات و لوکس ندارند بلکه نگاه آنها به طلا بیشتر سرمایه‌ای است. زیرا خرید زیورآلات در بازار ایران به شدت کاهش داشته است. زیورآلات کارمزد ساخت و مالیات بر ارزش افزوده ٩‌درصدی دارد.آمارهای منتشر شده توسط شورای جهانی طلا نشان می‌دهد میزان تقاضا برای خرید سکه و شمش طلا در ایران در سه ماهه نخست ‌سال ۲۰۱۸ به ۹.۳ تن رسیده که بالاترین رقم در طی ۳‌سال گذشته بوده است.

پیروانی صندلی‌اش در پرسپولیس را از دست داد

با دستور گرشاسبی، حسین خبیری سرپرست تیم فوتبال پرسپولیس شد. با تصمیم حمیدرضا گرشاسبی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، حسین خبیری جایگزین افشین پیروانی در تیم فوتبال پرسپولیس شد. پیروانی توسط فدراسیون فوتبال به مدت پنج سال از فعالیت‌های ورزشی محروم شده است. اگرچه او نسبت به این رای شکایت کرده است اما فعلا نمی‌تواند سرخ‌پوشان را همراهی کند.
دولت باوری به اقتصاد اسلامی ندارد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دولت باوری به اقتصاد اسلامی ندارد، وقتی باوری هم نباشد عزم جدی برای پیاده کردن آن نیست و من معتقدم کسانی که دست اندرکار اقتصادی هستند یا باید زودتر کنار بروند و کسانی که اعتقاد به اقتصاد اسلامی دارند سر کار بیایند ؛ یا نوع تفکر خود را تغییر بدهند. غلامرضا مصباحی مقدم (کار‌شناس اقتصاد اسلامی) در گفت‌وگو با ایلنا، مهم‌ترین مانع برای پیاده سازی آموزه‌های اقتصاد اسلامی را عدم باور به آن دانست و افزود: مهم‌ترین مانع باور نداشتن افرادی است که دست‌اندر کار فعالیت‌های اقتصادی کشور هستند، بطوری‌که در حال حاضر آبشخور فعالیت‌های اقتصادی دولت اندیشه اقتصادی نئوکلاسیک است و بس. وی ادامه داد: پس باوری به اقتصاد اسلامی نیست، وقتی باوری هم نباشد عزم جدی برای پیاده کردن آن نیست و من معتقدم کسانی که دست اندر کار اقتصادی هستند یا باید زودتر کنار بروند و کسانی که اعتقاد به اقتصاد اسلامی دارند سر کار بیایند ؛ یا نوع تفکر خود را تغییر بدهند.

تهدید عضو جوان شورا به افشای پشت پرده‌ها

یکی از اعضای شورای شهر تهران نسبت به احتمال تغییر درترکیب ۷ نفره کاندیداهای شهرداری تهران واکنش نشان داد.قرار است از یکشنبه این هفته گزینه های شهرداری تهران در صحن علنی برنامه های خود را ارائه کنند. طی چند روز اخبار متفاوتی در خصوص گزینه های شهرداری تهران منتشر شده از استعفای یکی از گزینه ها تا احتمال مخالفت رییس جمهور با خروج محمود حجتی از کابینه.موافقان خروج حجتی از کابینه حتی جایگزین های وی در جهاد را هم مشخص کرده اند و این وزیر را در لیست ترمیم کابینه قرار داده‌اند. طی چند روز اخیر فضای شایعه و خبرهای جعلی در خصوص انتخاب شهردار تهران کاهش پیدا کرده بود. اما به نظر می رسد اوضاع به آرامی فضای خبری نیست.حجت نظری در پیامی توییتری به برخی لابی ها در خارج شورا برای انتخاب شهردار اشاره کرده و با هشتک شورای اول اختلافات سیاسی شورای اول را یادآوری کرده است. در پیام این عضو شورا آمده است: « اقدامات خطرناکی خارج از شورا برای زدن به زیر میز انتخاب شهردار تهران از میان ۷ گزینه موجود در حال انجام است.باید بدانیم که خودخواهی و در نظر نداشتن منافع عموم مردم در نهایت دامن همه را خواهد گرفت.اگر شهردار از میان ۷ گزینه نهایی انتخاب نشود پشت پرده را بی پرده خواهم گفت
اصلاح‌طلبان و رنجی که می‌بریم!

ماجرای این روزهای شهرداری تهران و گرفتار شدن این کلانشهر و پایتخت کشور ایران در خلأ مدیریت شهری، محصول رقابت‌‌ها و چالش‌های درونی یک جریان سیاسی است که رقابت‌های درونی این جریان طی سه دهه اخیر منشأ چالش‌‌‌ها و مشکلات جبران‌ناپذیری در کشور شده که ناتوانی در انتخاب یک شهردار توانمند برای تهران تنها نمونه کوچکی از آن است. اگرچه شاید اولین نتیجه این عملکرد ادبار مردم به این جریان باشد، اما این از یک سو می‌تواند به ناامیدی مردم از قابلیت جریان‌های سیاسی در اداره کشور بینجامد و از سوی دیگر می‌تواند به تلاش برای چالش‌آفرینی‌های جدی برای کشور جهت بقا در عرصه سیاسی منجر شود که نقش افراطیون این جریان در آشوب‌های اخیر و حمایت آنها از شبکه‌های اجتماعی دامن‌زننده به آشوب‌‌ها و مخالفت با مدیریت فضای مجازی در رسانه‌‌ها و مواضع چهر‌های شاخص جریان، تنها نمونه‌های آشکار آن است.

اخبار روزانه:
* روزنامه اصلاح‌طلب «قانون» با انتقاد از آمارسازی‌های دولت اعتدال نوشت: «آمار شش ماهه ابتدای سال ۹۶ نشان می‌دهد که بانک مرکزی با انتشار گزارشی نرخ تورم در شهریور ماه را تک‌رقمی و با رقم 9/9 درصد اعلام کرده است. از طرفی مرکز آمار نیز نرخ تورم شهریور ۹۶ را ۸ درصد اعلام کرده بود. این آمارهای عجیب دولتی‌ها درخصوص تک رقمی شدن تورم در حالی مطرح شد که قیمت مواد غذایی کشور در این زمان سر به فلک کشیده بود
* «متیو تولر» سفیر آمریکا در یمن بدون اشاره به کشته شدن هزاران یمنی از جمله زن و کودک در بمباران ائتلاف متجاوز به یمن به فرماندهی ریاض، امنیت عربستان را از اولویت‌های آمریکا برشمرد و در توهینی آشکار جنبش انصارالله را که بخشی از مردم یمن و دولت قانونی این کشور هستند، «گروهی وحشی» خواند!
* «عبدالناصر همتی» رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به مشکلات استفاده از بیمه بین‌المللی، بیشتر مشکلات در روابط با شرکت‌های بیمه اروپایی را مربوط به نقل و انتقال پول دانست و افزود: حق بیمه و دریافت خسارت نیازمند انتقال پول است و هنوز شبکه بانکی نتوانسته است این مشکل را برای صنعت بیمه حل کند.
* آمار ۱۲ ماهه سال ۹۶ گمرک نشان می‌دهد، در این مدت بیش از ۲ هزار و ۷۷۹ تن فلاسک و حباب شیشه‌ای مخصوص فلاسک از کشور‌های گوناگون وارد ایران شده که برای آن ۶ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۵۶۶ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۲ میلیارد و ۹۹۳ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۵۰۲ تومان است.
* «جان مک کین» سناتور جمهوریخواه آمریکا در کتاب جدید خود از مقامات آمریکا خواست به طور جدی به حمله سایبری علیه روسیه بیندیشند. به گفته این سناتور آمریکایی، چنین اقدامی باید در جواب آنچه دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ می‌داند، انجام شود.
* «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: «اگر روزی توافق‌نامه بهتری به جای توافق هسته‌ای ایران وجود داشت که هیچ، در غیر این صورت ما نباید توافق هسته‌ای ایران را نابود کنیم مگر آنکه توافق‌نامه خوبی به جای آن داشته باشیم.»‌
* شورای جهانی طلا اعلام کرد: تقاضا برای سکه و شمش طلا در ایران در سه ماه نخست 2018 مصادف با زمستان 96 به 9/3 تن افزایش یافته و به بالاترین رقم در سه سال اخیر رسیده است.

https://www.shoma-weekly.ir/JlTY52