
وقتی هیچکس به استقبال هاشمی نرفت
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران چندی پیش با یک قرار قبلی و به دعوت رسمی برای بازدید، عازم مؤسسه همشهری، ارگان رسانهای شهرداری تهران شده بود که حضورش در همشهری با حاشیه همراه شد. بر اساس گفته منابع آگاه هنگام حضور محسن هاشمی در مؤسسه همشهری، «مرتضی حاجی» مدیر عامل و «خسرو طالبزاده» مدیرمسئول روزنامه و همچنین معاون مالی همشهری، در مؤسسه حاضر بودهاند؛ اما به استقبال هاشمی نرفتهاند. به گفته ناظران، محسن هاشمی با مشاهده این صحنه، به حالت قهر، مؤسسه همشهری را ترک کرده است. گفته میشود این اقدام با اهداف خاصی صورت گرفته است. گفتنی است، طی هفتههای گذشته و پس از طرح نام محسن هاشمی برای حضور در شهرداری تهران بسیاری از چهرههای اصلاحطلب و نزدیکان به رئیس دولت اصلاحات با انتخاب هاشمی به عنوان شهردار مخالفت کرده و همه تلاش خود را برای تخریب وی به کار گرفتهاند.
جلوی ضرر را هر کجا بگیرید سود است!
محمدعلی ابطحی در صفحه خود در فضای مجازی نوشت: آقای روحانی به جای گلایههای علنی از وزرایش، باید هرچه سریعتر کابینهاش را ترمیم کند... البته اگر ترمیم به دلایل گوناگون به حذف اقلیت معتقد به شعارهای روحانی منجر نشود. روحانی در سه سال آینده به کابینهای نیاز دارد که حامی شعارهای او در ایام انتخابات باشند، البته اگر خودش به آن شعارهای رأیآور باور دارد. موج کمنظیر ناامیدی در جامعه با عملهایی که متناسب با شعارهای اقتصادی و سیاسی باشد، کم رنگ میشود، نه با گلایه و سخنرانی. به ضربالمثلهای ایرانی اعتماد کنیم: «جلوی ضرر را از هر کجا بگیریم، سود است.» حسین مرعشی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران نیز در واکنش به شکایت روحانی از عملکرد وزرای دولت گفته است: «اینگونه صحبتها از حد فهم من بالاتر بوده و نمیتوانم درباره آن اظهارنظر کنم. وزرای دولت دوازدهم توسط شخص رئیسجمهور انتخاب شدند و کسی این افراد را به آقای روحانی تحمیل نکرده است. اگر فردی ناامید یا ناتوان است، رئیسجمهور باید او را برکنار کند.»
نمایش مضحک نخستوزیر رژیم صهیونیستی
نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد، ایران برنامهای مخفیانه برای ساخت سلاح هستهای در پیش گرفته است. «بنیامین نتانیاهو» در برابر دوربین پخش زنده، مدعی شد که ایران پس از امضای برجام، به جهان دروغ گفته و تلاش خود برای مخفی کردن برنامه ساخت تسلیحات اتمی را تشدید کرده است. وی با نشان دادن عکسی از یک انبار که مملو از گاوصندوق بود، مدعی شد مدارکی دارد که ایران پس از امضای برجام، مواد رادیواکتیو مربوط به این برنامه تسلیحاتی را به جایی در جنوب ایران منتقل کرده است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی چندین بار این جمله را تکرار کرد: «ایران با بیشرمی، دروغ میگوید. آنها دروغ میگویند که هیچگاه برنامه ساخت سلاح هستهای نداشتهاند.» نتانیاهو به برنامه موشکی ایران هم اشاره کرد و با نام آوردن از شهاب 3، آن را موشکی دانست که با داشتن توانایی برای حمل کلاهک هستهای، «تلآویو، ریاض و مسکو» را در برد خود دارد.
دربهای کاخ سفید به روی منافقین باز میشود
نشریه آمریکایی «فارنپالیسی» در مطلبی به تلاش افرادی، چون «جان بولتون» مشاور امنیت ملی«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای حضور پر رنگ گروهک منافقین در کاخ سفید و تلاش برای حمایت بیشتر آنها از سوی دولتمردان آمریکا اشاره کرد. فارنپالیسی نوشت: اکنون با حضور بولتون، منافقین که در پی تغییر نظام ایران (براندازی) هستند، یک حامی را در کاخ سفید پیدا کردهاند. به نوشته این نشریه، گروهک منافقین افزون بر نوع ساختار مرموز سرکردگانش، در غرب به دلیل اتخاذ مواضع ضد نظام ایرانی از آغاز پیروزی انقلاب به این سو معروف است و سابقهای از روابط با قانونگذاران غربی، به ویژه آمریکایی را همراه دارد. یک دستیار سیاست خارجی در کنگره آمریکا نیز در این زمینه میگوید: «بولتون به طور مثبتی به منافقین تمایل دارد و آنها نیز دستکم به کاخ سفید دسترسیهایی پیدا میکنند.»
راهاندازی اولین کترینگ هوایی حلال در خاورمیانه
فرزانه شرفبافی، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر که اولین کترینگ دارای تأییدیه گردشگری حلال در خاورمیانه به همت ایرانایر ایجاد شد، گفت: در کترینگ فرودگاه امام(ره) ما ظرفیت تولید 60 هزار پرس غذا را داریم که اگر 24 ساعته شود به 120 هزار پرس افزایش مییابد. وی با بیان اینکه ساختمان کترینگ هما شش سال بدون استفاده مانده بود، گفت: سالیانه 250 تا 300 میلیون تومان فقط هزینه نگهداری این تجهیزات خاموش میشد، اما بخشهای گوناگون هما پای کار آمدند و با حداقل هزینه (یکونیم میلیارد تومان) به جای 10 میلیارد تومان این کترینگ راهاندازی شد.
افشای توطئه شکستخورده آلسعود
روزنامه «الأخبار» لبنان در دور جدیدی از افشاگری علیه امارات متحده عربی، رایانامهای را که «یوسف العُتیبه» سفیر امارات در آمریکا درباره تلگراف خانم «دینا قعوار»، سفیر اردن در واشنگتن ارسال کرده است، منتشر کرد. خانم قعوار این تلگراف را در تاریخ ۲۲ نوامبر ۲01۷، پس از دیدار با «مایکل بل»، مشاور شورای امنیت ملی آمریکا در امور غرب آسیا برای «ایمن الصفدی»، وزیر خارجه اردن ارسال کرده است. در این تلگراف به موضوعات متعددی اشاره شده است که مهمترین آنها، اشاره تلویحی «عبدالرحمن السدحان»، مشاور محمدبنسلمان، به انتقال «جنگهای نیابتی با ایران در یمن به لبنان» و تهدیدهای ریاض علیه «سعد الحریری»، نخستوزیر لبنان پس از بازداشت او در عربستان بوده است.
نامهای برای حذف آیات قرآن!
العربیه نوشت: تعدادی از چهرههای فرانسوی که در بین آنها نام «نیکلا سارکوزی» رئیسجمهور اسبق فرانسه و «مانوئل والس» نخستوزیر پیشین این کشور هم به چشم میخورد، در نامهای سرگشاده خواستار حذف آیاتی از قرآن هستند که در آن به کشتن و مجازات یهودیان، مسیحیان و کافران اشاره شده است. دانشگاه الازهر مصر در پاسخ به چنین نامهای اعلام کرد، قرآن به کشتار فرمان نمیدهد؛ بلکه از مردم میخواهد تا در برابر دشمنان مقابله به مثل کنند. در این بیانیه آمده است: اینگونه موضعگیریها به حملات و خصومتهایی علیه مسلمانان منجر شده و بین مردم فرانسه نیز به تنش منتهی میشود.
بنسلمان:فلسطین اولویت ما نیست!
شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی از جزئیات نشست «محمدبنسلمان» ولیعهد سعودی با سران سازمانهای یهودی آمریکا پرده برداشت. «باراک راوید» خبرنگار شناختهشده این شبکه به نقل از سه منبع صهیونیستی و آمریکایی حاضر در این نشست و همچنین تلگراف محرمانه کنسولگری رژیم صهیونیستی در نیویورک به نخستوزیری این رژیم، نوشته است که بنسلمان در این نشست با انتقاد شدید از عباس، گفته است: «در چند دهه اخیر، فلسطینیها بارها همه پیشنهادهایی را که به آنها شده، رد کردهاند. فلسطینیها یا آنچه به آنها پیشنهاد شده را میپذیرند و به میز مذاکره بازمیگردند یا باید دهانشان را ببندند.» وی تأکید کرده است، مسئله فلسطین جزء اولویتهای اصلی حکومت سعودی یا افکار عمومی عربستان نیست.
آفت بزرگ شورای شهر تهران
محسن سرخو، عضو اصلاحطلب شورای شهر چهارم تهران نوشت: هدف برخی احزاب اصلاحطلب که به طور مشخص بیشترین تعداد را با ترفندهایی به فهرست اصلاحطلبان اضافه کردند تا وارد شورای شهر شوند، این است که تا آخر دوره سیستم حزبی کاملی را بر شورای شهر، شهرداری و مدیریت شهری حاکم کنند که این آفت بسیار بزرگی خواهد بود. از دور اول شورا تاکنون با چنین پدیدهای مواجه نبودیم؛ چون در هر یک از دورهها هر فردی با هر گرایشی که وارد شورا میشد، همه مساعی خود را به کار میبرد و تلاش میکرد تا صرف نظر از گرایشهای حزبی آنچه را که به نظرش صحیح میرسد، به نفع مردم بهکار گیرد تا مردم تهران در آسودگی بیشتری زندگی کنند.
ترامپ هنوز تصمیمی نگرفته است
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا که با شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» گفتوگو میکرد، گفت: «رئیسجمهور ترامپ هیچ تصمیمی درباره اینکه آیا ایالات متحده در توافق هستهای میماند یا نه، اتخاذ نکرده است.» وی که پیش از انتصاب به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا خواهان خروج فوری از برجام بود، در مصاحبهای دیگر با شبکه «سیبیاس» گفت، همچنان همان نظر را دارد و این گزینه را به ترامپ ارائه کرده، اما «من مشاور امنیت ملی هستم، نه تصمیمگیرنده امنیت ملی.» بولتون افزود: به ارائه مشاوره و طرح گزینههای گوناگون به ترامپ «تا زمانی که او تصمیمش را در این مورد اتخاذ کند»، ادامه خواهد داد.
دو بانک ایرانی در آلمان شعبه میزنند
«علی ماجدی» سفیر کشورمان در آلمان گفت: طبق برنامهریزی انجام شده بانک خاورمیانه در شهر مونیخ و بانک سامان در شهر فرانکفورت شعبه میزنند. پیش از بانکهای خصوصی، بانک ملی ایران در هامبورگ و بانک سپه شعبه فرانکفورت و بانک «تجارتی ایران و اروپا» در حوزه تجارت خارجی و عملیات ارزی ایران فعال بودند. بر اساس آمار گمرک، آلمان در سال گذشته بیش از سه میلیارد و 84 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرد و در رده پنجم بزرگترین صادرکنندگان کالا به ایران قرار گرفت. همچنین در دو ماهه نخست سال جاری میلادی شاهد رشد 12/5 درصدی سطح مراودات تجاری دو کشور بودهایم.
ورود ۷۰۰ لیتر در ثانیه پساب به خلیج فارس
نماینده مردم بندرعباس در مجلس گفته ۷۰۰ لیتر در ثانیه پساب فاضلاب خانگی و صنعتی وارد خلیج فارس میشود. مرادی افزود:«چنانچه این مساله کنترل و مدیریت نشود سلامت مردم، آبزیان وحیات دریا را در معرض تهدید قرار خواهد داد. »ی پیشبینی کرده که با این وضعیت «آینده تاریکی در انتظار این شاهراه بزرگ تجاری و اقتصادی خواهد بود.» به گفته وی « آب خلیج فارس از طریق آب شیرین کنها به یزد، سیرجان و اصفهان انتقال مییابد و در مسیر بازگشت شوری و پساب ناشی از آن آسیبهای زیانباری را به محیط زیست دریا وارد میکند. » وی با تأکید بر اینکه شرایط زیست محیطی خلیج فارس نگران کننده است، ادامه داده «تردد کشتیهای غول پیکر نفتی در خلیج فارس و دریای عمان نیز زمینه آلودگی نفتی این آبراه را رقم زده است. »مرادی گفته «تمامی کشورها قوانین سخت و کارآمدی را برای افرادی که به محیط زیست دریا آسیب میرسانند تصویب کردهاند؛ اما متاسفانه در ایران در اجرای قوانین زیست محیطی سهل انگاری میشود.»
مگر ادم اطلاعاتی در مسئولان اصلاح طلب کم است؟
غلامرضا تاجگردون در مصاحبهای نکات جالبی در مورد اطلاعاتی بودن وزیر ارتباطات و برخی اصلاح طلبان مجلس میگوید. او ابتدا از اطلاعاتی بودن وزیر ارتباطات میگوید: «دولت آقای آذری جهرمی را معرفی کرد. من از حرفهای مخالفانش توجیه نشدم. میگفتند او اطلاعاتی است، خودش که این را کتمان نکرد، مگر فقط او اطلاعاتی است؟ مگر بین لیدرهای اصلاحطلب افراد کمی هستند که اطلاعاتی هستند؟ این گناه نیست، آنها هم موضوع را کتمان نمیکنند. یکی گفت ایشان بازپرس بوده، تفتیش کرده و مسئول شنود بوده است. آقای آذری جهرمی رد نکرد که مدیر اطلاعات بوده است، طبیعی است یک بخش اطلاعات هم شنود است. مگر میشود در کشوری وزارت امنیه وجود داشته باشد و بخش شنود نباشد؟! مگر اینکه بگوییم وزارت اطلاعات را قبول نداریم و هر کسی آنجا بوده را بیرون بیندازیم. ما در مجلس ۱۵، ۱۶ نفر اطلاعاتی داریم، لابد باید آقایان عبدی و حجاریان را هم از جریان اصلاحطلب بیرون بیندازیم که یک روز نان اطلاعات را خوردند. » اصلاحطلبان همواره در نقد برخی مخالفان خود تلاش میکنند او را اطلاعاتی یا بازجو بنامند. گویی نیروی وزارت اطلاعات بودن جرم است! و حالا با نقدی درون گروهی از جانب نمایندهای اصلاح طلب مواجه شدهاند.
دولتی ها در هیئت دولت همدیگر را نمی بینند
اکبر ترکان، مشاور عالی رئیسجمهور در امور هماهنگی نوسازی بافتهای فرسوده و ناپایدار شهری در مصاحبه با روزنامه شرق، عباس آخوندی وزیر راه را که قبل از این مستبد خوانده بود، لجباز هم مینامد. همه اینها به خاطر آییننامه جدید وزارت راهوشهرسازی برای لغو ارجاع نظارت به سازمان نظام مهندسی است که موجب اختلاف بین ترکان و آخوندی شده است. موضوع اختلاف البته مسئله ما نیست اما اینکه چرا این اختلافات علنی و در رسانهها گفته میشود، موضوع ماست. خصوصاً که در هفتههای اخیر این اختلافات بسیار بیشتر از سطح وزیر و مشاور رئیس جمهور علنی شده است. رئیس جمهور در نشست هماندیشی با مدیران دولتی از برخی مدیران دولتی گلایه کرد که روزه سکوت گرفتهاند. چند روز بعد او صریحاً تعدادی از وزرایش را متهم کرد که ناامیدانه حرف میزنند. پیش از آن هم وقتی اکبر ترکان در اوج آشفتگی بازار ارز از بالا رفتن قیمت دلار دفاع کرد، رئیس جمهور در سخنرانی علنی تأکید کرد آقای ترکان که مشاور ارزی بنده نیست و سخنگوی دولت هم اظهارنظر او را شخصی دانست. همه این اظهارات یک سؤال ایجاد میکند که آیا دولتیها در جلسات خصوصی همدیگر را نمیبینند که علنی پاسخگوی اظهارات همدیگر هستند و بحث را به رسانه میکشانند؟
جزئیات سه اقدام حداقلی ایران در مقابل خروج ترامپ از برجام
ذوالنور، رئیس کمیته هسته ای مجلس با بیان اینکه در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران باید سه اقدام ضروری و حداقلی را انجام دهد، در توضیح این اقدامات گفت: نخستین کار افزایش نصب سانتریفیوژها به ویژه سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته ای است که در دوره محدودیت بر روی آنها مطالعه شده است. قبل از محدودیت های برجامی، ما ۱۹ هزار دستگاه #سانتریفیوژ داشتیم که پس از اجرای برجام این عدد به ۵۰۱۰ دستگاه کاهش یافت؛ بنابراین پس از این مرحله، باید هم دستگاههایی را که دپو کرده ایم و قابل استفاده هستند و هم نسل جدید سانتریفیوژها را به هر میزان که نیاز داریم، نصب کرده و مورد بهره برداری قرار دهیم. دومین اقدام این است که درصد غنی سازی اورانیوم را متناسب با نیازهایمان افزایش دهیم؛ تا قبل از توافق ژنو ما تا ۲۰ درصد غنی سازی داشتیم که بر اثر محدودیت های برجامی به ۳. ۶۷ درصد کاهش یافت. بعد از این مرحله هر میزان غنی سازی از جمله غنی سازی ۲۰ درصد برای تولید رادیوداروهای بیماران سرطانی یا سوخت مورد نیاز پیشران های هسته ای و باتری های زیردریایی نیاز داشته باشیم، باید انجام دهیم. سومین اقدام مربوط به میزان غنی سازی است؛ در حال حاضر طبق #برجام میزان انباشت سالانه اورانیوم ما نباید بیش از ۳۰۰ کیلوگرم باشد ولی در صورت پایان برجام، هر میزان انباشت که لازم داریم از جمله ۳ تن در سال که ظرفیت آن را هم داریم، باید انجام شود
اخبار روزانه:
* «محمد البرادعی» معاون سابق رئیسجمهور مصر و مدیرکل اسبق آژانس بینالمللی انرژی اتمی با انتقاد از رویکرد خفتبار برخی رژیمهای عربی که سبب شد ترامپ از واژه گاو شیرده برای آنها استفاده کند، خواستار بازنگری این کشورها در مواضع خود و تغییر واقعیت موجود شد و گفت: اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درباره اینکه کشورهای عربی نمیتوانند یک هفته بدون آمریکا زندگی کنند، برای همه ما تحقیرآمیز و ننگآور است.
* رژیم آلخلیفه مسجد امام حسن عسکری(ع) در منطقه مدینه حمد را تخریب کرد. این مسجد که از جمله ۳۸ مسجدی است که پس از انقلاب ۱۴ فوریه بحرین در سال ۲۰۱۱ تاکنون به دست رژیم بحرین تخریب شدهاند، به تازگی با همت اهالی منطقه بازسازی شده بود و مردم با هزینه شخصی آن را به صورت موقت بنا کرده بودند که بار دیگر رژیم آلخلیفه آن را تخریب کرد.
* مدیر کل دفتر سرمایهگذاری خارجی گفت: در سال 96 میزان سرمایهگذاری مصوب خارجی 3/5 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال 95 که میزان جذب سرمایهگذاری خارجی 2 میلیارد دلار بوده، به میزان 75 درصد رشد داشتهایم. بهرامی تأکید کرد: در 20 سال گذشته مجموع میزان جذب سرمایهگذاری کشور در بخش صنعت، معدن و تجارت 40 میلیارد دلار بوده است.
* اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از اتمام 40 پروژه ملی و راهبردی در 40 سالگی انقلاب اسلامی از سوی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) سپاه قدردانی کرد و گفت: اتمام این پروژهها در چهلمین سال انقلاب برای ملت ایران شیرین خواهد بود.
* «محمد المؤمنی» وزیر امور اطلاعرسانی دولت اردن اعلام کرد، خبر منتشر شده در برخی رسانهها درباره بمباران مناطق سوریه از اراضی اردن صحت ندارد. وی تأکید کرد، اردن در مواضع خود در حمایت از تلاشها برای حل سیاسی بحران سوریه به عنوان تنها راه حل، ثابت قدم است.
* محمود شکرآبی، مدیرعامل قشمایر با بیان اینکه در حال پیگیری فاینانس خارجی برای خرید هواپیما هستیم، از استقبال بانکهای ایرانی برای جذب فاینانس خبر داد و افزود: فعلاً باید تا 20 اردیبهشت و تصمیمات آمریکا در این حوزه صبر کنیم.
* سردار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره میزان آمادگی دفاعی این نیرو برای مقابله با تهدیدات گفت: بر اساس قرآن، کسب آمادگی دفاعی یک دستور و تکلیف الهی است و ما میتوانیم ادعا کنیم که طی 34 سال گذشته حتی 24 ساعت را هم برای کسب و ارتقای آمادگیهای دفاعی از دست ندادهایم. وی افزود: آمریکاییها زمانی از توانمندی واقعی ما مطلع میشوند که دیگر خیلی برای آنها دیر شده و کاری از دستشان برنمیآید.
* «محمد خالد الهاجری» فعال سیاسی معروف کویتی با انتشار یک فیلم ویدئویی در فضای مجازی اظهارات عادل الجبیر درباره اینکه قطر باید بهای ادامه حضور نیروهای آمریکایی در سوریه را بدهد، به تمسخر گرفته و اظهار داشته است: عربستان است که عامل بحران خلیجفارس و تمام بحرانهای منطقه است.
* رسانه محلی «مرکورینیوز» آمریکا مدعی شد: سه تاجر اهل سانفرانسیسکو که شهروندان آمریکا و متولد ایران هستند، از سیستمهای پیچیده نقل و انتقال الکترونیکی پول برای تأمین مالی ارسال قطعات خودرو به ایران استفاده کردهاند. این سیستم سالهاست که تحت تحریمهای آمریکا علیه ایران قرار دارد. در صورت اثبات این اتهامات، هر سه نفر حداکثر به 30 سال زندان و پرداخت 1250 هزار دلار محکوم خواهند شد.
* به نوشته روزنامه «جروزالمپست» سناتور «بن کاردین» از ایالت مریلند و از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا که در نشست سالیانه در نیویورک حضور داشت، نسبت به خروج شتابزده دونالد ترامپ از توافق هستهای با ایران هشدار داد. وی اظهار داشت: «مطمئنم که ایران هیچ سلاح اتمی ندارد؛ اما نمیخواهم شاهد انزوای آمریکا برابر متحدانمان باشم. نیاز است با جامعه بینالملل برای انزوای ایران تلاش کنیم.»
* برخی منابع خبری از وقوع انفجار در پایگاههای ارتش سوریه، واقع در حومه «حماه» و «حلب» خبر دادهاند. تلویزیون سوریه شنیده شدن صدای انفجار را تأیید و اعلام کرد، مسئولان در حال تحقیق درباره علت وقوع آن هستند. خبرگزاری «سانا» به نقل از یک منبع در ارتش سوریه اعلام کرد: پایگاههای نظامی در حومه «حماه» و «حلب» در «یک تجاوز جدید با موشکهای دشمن» هدف قرار گرفتهاند.
* محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران درباره قرارگیریاش در میان کاندیداهای این شورا برای تصدی سمت شهرداری تهران، اظهار داشت: دیگر در این زمینه امیدی ندارم.