

دکتر حسن لاسجردی در گفت وگو با شفقنا، اقدامات داعش بعد از ظهور و بروز را بر روی چند محور چشمگیر متمرکز دانست و اظهار کرد: داعش اقدامات رفتاری بسیار خشنی دارند مانند اقدامی که علیه گروگان ها، زن، کودکان و مکان های مذهبی انجام می دهند، این اقدامات در حقیقت مهم ترین فعالیت داعش از ابتدا تاکنون بوده است. دوم اقدامی که داعش انجام می دهد، استفاده از فضاهای شبکه های مجازی و همچنین فضاهای تصویری است برای اینکه بتواند، توان و قدرت خود را به رخ دیگران بکشاند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: سومین اقدامی که داعش به آن ورود کرده، بحث نزاع های مذهبی است، با توجه به آبشخور فکری که این گروه تروریستی دارد، نسبت به بحث های جامعه مسلمانان چه شیعیان و چه سنی ها به خصوص شیعیان تضاد و چالش سیاسی دارد و در تلاش است تفکر شیعی را به عنوان رقیب معرفی کند و با نفی رقیب، میدان را برای خود آماده کند لذا در طول دو، سه سالی که با پدیده داعش مواجه هستیم، شاهدیم که آنها از عنوان رافضی ها و دیگر عناوین تند مذهبی علیه شیعیان استفاده و تلاش کردند که نشان دهند یک نقطه هدف بسیار مهمی در مبارزات خود دارند که بحث تلفات شیعی است.
این کارشناس مسایل بین الملل تصریح کرد: داعش در این فضا مدتی مناطق مختلف مانند سوریه و عراق را در معرض حمله قرار داد و با شیعیان برخوردهای خشن داشت، اما در رابطه با فضای جدید در عربستان به نظر می رسد که آنها قصد دارند به گفته خودشان مقداری فضای عربستان را خالص کنند، بدین معنا که هر عنصر غیر همراه تفکرشان را یا از بین می برند یا او را در معرض تهدید قرار می دهند لذا بمبگذاری ها در کشورهای جماعت شیعی مانند عربستان و کویت در مجموع نشان می دهد که آنها در حال حاضر می خواهند مبارزات را در دل جوامع شیعی ببرند به ویژه در مراکزی که آنها به عنوان مراکز دانش، بینش، فهم و درک و ارتقای دانایی خود از آن استفاده می کنند.
وی گفت: در حال حاضر نشانه ای وجود دارد مبنی بر اینکه این گروه اصطلاحا از طریق دو جبهه، جبهه بزرگ رقیب و جبهه کوچک که در دل جامعه است، قصد دارند مبارزه خود را آغاز کنند و با استفاده از فضا یا تکنیک های رسانه ای که در اختیار دارند، پژواک آن را در جوامع مختلف بروز دهند و از خود قدرت بزرگ تر یا غیرقابل کنترل بسازند.
لاسجردی، ایجاد حلقه امنیتی توسط کشورهای بزرگ منطقه به منظور مبارزه با داعش را بعید دانست و اظهار کرد: حلقه بزرگ امنیتی در خاورمیانه تشکیل نمی شود چرا که اولا این حلقه بزرگ، زمینه بروز و ظهور ندارد. دوم اینکه برای تشکیل حلقه بزرگ همه باید احساس خطر داعش را داشته باشند در صورتی که این احساس خطر در حال حاضر توسط بسیاری از کشورها نه تنها احساس نمی شود بلکه خودشان کمک دهنده به این گروه هستند. مثلا کاری که گروه های شورشی در سوریه و عراق انجام دادند، به صورت مشخص در برخی از کشورهای عربی، عربستان، قطر کمک مالی به این گروه می شود، ترک ها کمک لجستیک و آموزشی کردند. در واقع این ذهنیت ایجاد حلقه امنیتی در منطقه ما به دلایل مختلف شکل نمی گیرد، اما آنچه مهم است اینکه معمولا گروه های تروریستی و خروج از مرکز وقتی به یک بلوغی از نظر فکری و قومیتی رسیدند خودشان خودکار شروع به فرار از دست کسانی می کنند که آنها را به وجود آوردند لذا من فکر می کنم که اگر همین کشورهایی که داعش را کمک می کنند، بسیار امکانات در اختیار آنها بگذارند؛ آن زمان که این گروه به قدرت بلوغ هویتی رسید به صراحت بخشی از سرمایه و عملیات خود را علیه کشورهایی که آنها را به وجود آوردند، خرج خواهد کرد مانند کاری که طالبان علیه پاکستان، افغانستان یا عربستان انجام دادند.