گفته می‌شود که...

خبری از نهاده دولتی نیست/چه خبر از 1 میلیارد یوروی کرونایی/ترامپ: کل دنیا به انتخابات آمریکا می‌خندد/دست کوتاه مسکن از تسهیلات بانکی/دل انگلیس برای آرامکوی عربستان سوخت!/بازگشت صدای فردوسی‌پور و ...

خبری از نهاده دولتی نیست

«نصراله پژمان‌فر»، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس‌ گفت: «قیمت مرغ در اوایل سال ۹۸ با نهاده‌های ارز ۴۲۰۰ تومانی، کیلویی ۷۵۰۰ تومان بود. اگر افزایش عوامل دیگر تولید را ۲۰ درصد محاسبه کنیم، قیمت نهایی مرغ، کیلویی ۱۰ هزار تومان خواهد بود، ولی دولت رسماً ۲۰۴۰۰ تومان اعلام کرده! این نشان‌دهنده دروغ‌گویی دولت در تأمین نهاده‌ها با ارز دولتی است».
چه خبر از 1 میلیارد یوروی کرونایی

«عنابستانی» نماینده مجلس می‌گوید: «از ۱ میلیارد یورویی که دولت از صندوق توسعه ملی برداشته، ۳۰۰ میلیون آن به وزارت بهداشت رسیده؛ دولت گزارش بدهد که الباقی آن را کجا هزینه کرده است. دولت برای زمانی است که پول نباشد».
آمریکا: تحریم‌هایی برای برنامه موشکی ایران وضع می‌کنیم

«آبرامز» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران مدعی شد که واشنگتن امروز تحریم‌هایی را علیه ۴ نهاد که در توسعه برنامه موشکی ایران نقش دارند، وضع خواهد کرد. وی همچنین ادعا کرد که طی هفته‌های آینده تحریم‌های بیشتری علیه ایران وضع خواهند شد.


آغاز گشایش اقتصادی، قبل از روی کار آمدن بایدن!

«محمدرضا دیانی» تولیدکننده لوازم‌خانگی می‌گوید: «خبر واردات یک برند لوازم‌خانگی به کشور، تولیدکننده‌های داخلی را بی‌انگیزه و ناامید کرد. تولیدکنندگان داخلی در این دوساله تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری‌های کلان کردند؛ حالا به بهانه آمدن بایدن قرار است دوباره درها باز شود؛ خبر واردات یک برند خارجی، پیام بسیار بدی به صنعت کشور و تولیدکنندگان بود». در همین زمینه سید یاسر جبرائیلی، تحلیلگر مسائل اقتصادی نوشت: «سال ۱۳۹۹ را می‌توان سال غلبه تولیدکنندگان داخلی لوازم‌خانگی بر تحریم‌ها دانست. در شش‌ماهه نخست امسال تولید لوازم‌خانگی نسبت به سال گذشته که با شوک تحریم مواجه شدیم، 52.8 درصد رشد داشت؛ به‌نحوی‌که در نیمه نخست ۹۹ یک‌میلیون و ۹۶۴ هزار و ۲۰۰ دستگاه انواع لوازم‌خانگی تولید شد؛ و این یعنی همان «خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم» که حضرت آقا فرمودند. در چنین شرایطی، خبر می‌رسد که ۴۲۰ کانتینر لوازم‌خانگی «بوش» در مسیر قاچاق به کشور توقیف شده است. با این محموله و دیگر کالاهای توقیفی به سه شکل می‌توان برخورد کرد: 1- بازصادرات آن‌ها؛ 2- آتش زدن آن‌ها در صورت ناتوانی در بازصادرات یا مرجوع کردن؛ 3- جریمه قاچاقچی و عرضه در بازار داخلی. بدترین رویکرد، رویکرد سوم است که یک جنایت تمام‌عیار در حق تولیدکننده و کارگر ایرانی و ضربه به ارزش پول ملی است. این کالاها از آسمان نباریده و برای وارداتشان از بازار کشور ارز جمع‌آوری شده است. ثانیاً بازار یک ظرفیت محدود دارد و اگر کالای مشابه خارجی در آن عرضه شود، عرصه بر تولید داخلی تنگ می‌شود. رهبر حکیم انقلاب به‌صراحت فرموده‌اند که واردات کالای مشابه داخلی باید حرام شرعی و قانونی اعلام شود و کالای قاچاق یا باید بازصادرات شود یا در مقابل دیدگان قاچاقچی آتش زده شود».
ترامپ: کل دنیا به انتخابات آمریکا می‌خندد

رئیس‌جمهور آمریکا در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌های این کشور گفت: «رأی ۸۰ میلیون آمریکایی به جو بایدن امکان‌پذیر نیست؛ کل دنیا در حال خندیدن به روند انتخابات آمریکا هستند. دستگاه‌های رأی‌گیری مشکل پیدا کردند و رأی‌ها را در بیشتر حوزه‌ها به نفع بایدن تغییر دادند؛ گویا ما کشوری جهان‌سومی هستیم. هنوز نمی‌توانم بگویم در مراسم تحلیف بایدن شرکت می‌کنم یا نه؛ چراکه از الآن تا روز تحلیف اتفاقات زیادی ممکن است رخ دهد. اگر مجمع گزینندگان هم به بایدن رأی دهند، مرتکب اشتباه خواهند شد که در این صورت کاخ سفید را ترک خواهم کرد».
دست کوتاه مسکن از تسهیلات بانکی

در شرایطی که سهم تسهیلات مسکن از کل تسهیلات اعطایی بانکها در سال ۹۰، ۱۷ درصد بود، این سهم در سال ۹۸ تنها ۷ درصد عنوان شده که تنها ۳ درصد از آن به ساخت مسکن اختصاص یافته است. در همین رابطه «حسین راغفر»، اقتصاددان میگوید: «در شرایط کنونی عمده تسهیلات به فعالیت‌های زودبازده و سفته‌بازی اختصاص پیدا کرده و این کار زمینه افزایش تورم را به وجود میآورد. هدایت تسهیلات در قالب قوانین می‌تواند زمینه فعال‌سازی بخش مولد را فراهم کند؛ چراکه ساخت مسکن یک پیشران اقتصادی است و می‌تواند اقتصاد خفته ما را از خواب بیدار کند».

بی‌تدبیری در زنجیره تأمین، آفت رونق تولید کشور

«محمد لاهوتی» رئیس کنفدراسیون صادرات ایران درباره صادرات بیش از نیاز به بازار کشورهای همسایه عراق و افغانستان و باقی ماندن محصولات کشاورزی در مرزها اظهار کرد: «کشورهای موفق تولید خود را بر اساس برنامه و میزان تقاضا تولید می‌کند، اما متأسفانه در کشور ما تولید بدون استراتژی صورت می‌گیرد و زنجیره تأمین کامل نیست». وی افزود: «هرساله با چنین مشکلاتی مواجه هستیم و افزایش عرضه و یا کاهش آن، مشکلاتی ‌را به همراه دارد که این موضوع برای تولیدکنندگان و منابع ملی کشور زیان‌آور است. در مقاطعی از سال به دلیل کمبود محصولاتی مانند تخم‌مرغ، مرغ، صیفی‌جات در بازار، مجبور به ممنوع کردن صادرات هستیم، اما بعد از چند ماه با عرضه بیش از نیاز مواجه هستیم و مجبور به فروش محصولات تولیدی به زیر قیمت می‌شویم». لاهوتی گفت: «این عدم برنامه‌ریزی‌ها باعث می‌شود که به یک‌باره قیمت برخی محصولات در بازار سر به فلک بکشد و با ابزارهای قهری برای تنظیم بازار آن اقدام شود، یا تولید به حدی زیاد می‌شود که در انبارهای واحدهای تولیدی و زمین‌های کشاورزی باقی می‌ماند».

دل انگلیس برای آرامکوی عربستان سوخت!

یک رسانه انگلیسی از اقدام محرمانه دولت «بوریس جانسون» در مستقر کردن نظامیان بریتانیایی در عربستان سعودی برای حفاظت از تأسیسات نفتی آرامکو خبر داد. ایندیپندنت با اعلام این خبر می‌نویسد: «دولت انگلیس بدون مشورت با پارلمان و اعلام عمومی، نیروهای ارتش را برای دفاع از میادین نفتی عربستان سعودی در این کشور مستقر کرده است. مخالفان حزب حاکم انگلیس می‌گویند دولت در این خصوص از برخی اقدامات خود طفره رفته است و تأکید دارند که استقرار این نظامیان فصل جدیدی در روابط مسموم دولت انگلیس و این رژیم خودکامه نفتی است. بااین‌حال وزارت دفاع انگلیس می‌گوید ازآنجاکه این میادین نفتی «زیرساخت‌های اقتصادی حیاتی» محسوب می‌شوند، تفنگداران هنگ شانزدهم توپخانه سلطنتی برای کمک به محافظت آن‌ها در برابر حملات پهپادی به کار گرفته شده‌اند». یکی از تأمین‌کننده‌های سلاح در جنگ عربستان با ملت مظلوم یمن انگلستان است که طی سال‌های آتی و باوجود فشارهای حقوق بشری از سوی مردم انگلستان و نهادهای بین‌المللی، هنوز متوقف نشده است، بااین‌حال دل دولت این کشور برای نفت آرامکو می‌سوزد!
غرضی: هر چقدر زمان گذشت حقوق عامه صرف حقوق خاصه شد

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هر چقدر زمان گذشت، حقوق عامه صرف حقوق خاصه شد و به جای اینکه قاعده جامعه رضایت پیدا کند، گروه ها و اشخاص امتیاز طلب رضایت پیدا کردند.«محمد غرضی»، کاندیدای پیشین ریاست جمهوری، در گفتگو با برنا، با بیان اینکه مردم وظیفه میهنی، اسلامی و کشوری خود را در انتخابات انجام می دهند، اظهار کرد: هر چقدر زمان گذشت (40 سال)، مدیران کشور نتوانستند رضایت کشور و مردم را به دست بیاورند.او افزود: علت اصلی هم این است که به جای اینکه با شعارهای انقلاب همراه شوند، (شعارهای انقلاب رضایت مردم هست) با رضایت گروه ها و اشخاص امتیاز طلب کار می کنند، بنابراین غیرممکن است اینها بتوانند توفیقی در خدمت به مردم داشته باشند. غرضی بیان کرد: هر چقدر زمان گذشت حقوق عامه صرف حقوق خاصه شد و به جای اینکه قاعده جامعه رضایت پیدا کند، گروه ها و اشخاص امتیاز طلب رضایت پیدا کردند.او در پایان افزود: اگر شعارهای مختلف داده می شود بخاطر این هست که با این شعارها می توانند اهداف شخصیشان را دنبال کنند، مردم هم توانایی این را دارند که مطلب را تشخیص دهند. مردم خیلی خوب بلدند تا از کشور دفاع کنند و نمی خواهند، گرفتار آدم های امتیاز طلب شوند.

بایدن و ترامپ، پپسی کولا و کوکاکولا

سردار رسول سنایی راد، معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا معتقد است که دو حزب جمهوریخواه و دموکرات امریکا هیچ تفاوتی با هم ندارند.به گزارش مهر، او افزود: تفاوت دو حزب حاکم امریکا مانند تفاوت پپسی کولا و کوکاکولا است که هر دو برای سلامت انسان مضر هستند این دو محصول برای امریکاست و تنها منافع آنها را تأمین می‌کند، از سوی دیگر با توجه به سوابق گذشته و همچنین هزینه‌هایی که ایران برای عبور از اقتصاد وابسته نفتی در این مدت پرداخته است و اینکه دیدیم وابستگی اقتصاد به خارج از کشور چقدر پر هزینه است پس نباید دوباره به نقطه اول بازگردیم و هزینه‌های مجددی را بر کشور و مردم تحمیل کنیم.

بازگشت صدای فردوسی‌پور

پخش مستند «دیه‌گو مارادونا» از شبکه مستند که به بهانه درگذشت این اسطوره فوتبال جهان اتفاق افتاده است، باعث شده که صدای گزارشگری عادل فردوسی‌پور پس از مدت ها، هرچند در قالب مستندی آرشیوی از تلویزیون شنیده شود. عصر پنجشنبه (ششم آذر ماه) مستند دیه‌گو آرماندو مارادونا، فوتبالیست سرشناس آرژانتینی به کارگردانی آصف کاپادیا، مستندساز و فیلم‌نامه‌نویس اهل بریتانیا، از شبکه مستند تلویزیون پخش شده است. مستند پرتره «دیه‌گو مارادونا» با حضور عادل فردوسی‌پور و حدود 20 تن از هنرمندان دوبله در سال گذشته برای پخش آماده شده بود. در مستند مارادونا که در سال 2019 منتشر شده است، با افرادی همچون مارادونا، پله، خورخه بوروچاگا، کلودیا ویافانیه (همسر سابق مارادونا)، ماریا روزا مارادونا (خواهر مارادونا) و… مصاحبه و گفت‌وگو شده است.

نوه پروین پرسپولیسی شد؟

علی پروین در دهه گذشته پسرش محمد پروین را در سال 84 وارد فوتبال کرد اما او هیچ‌گاه نبوغ و استعداد پدر را نداشت و فوتبالیست خوبی نشد. محمد خیلی زود از فوتبال کنار کشید و دنبال کار خودش رفت.پروین البته بعدها داماد خودش آرش فرزین را به عنوان مترجم زوبل سرمربی آلمانی باشگاه، به عنوان یک عنصر دیگر به تیم محبوبش تحمیل کرد و حالا شنیده می‌شود والارضا، نوه علی پروین هم با توصیه سلطان وارد تیم نوجوانان باشگاه پرسپولیس شده است. اضافه وزن والارضا مشهود است و معلوم نیست روی چه اصل و شایستگی‌ای، مربیان رده‌های پایه پرسپولیس والارضا را جزو تیم پذیرفته‌اند.

اخبار روزانه:
*
فدراسیون فوتبال آرژانتین در بیانیه‌ای در تارنمای رسمی خود اعلام کرده است که مصمم است تا هم‌پای فرمان دولتی مبنی بر عزای ملی سه روزه، تصمیم مستقل خود را نیز عملی و همچنین مقرر کرده است که بازیکنان در این مدت در تمامی دیدارها بازوبند مشکی داشته باشند. علاوه بر این، تمامی دفاتر و تاسیسات ورزشی وابسته به فدراسیون فوتبال آرژانتین همچنان تعطیل بوده و از تمامی باشگاه‌ها و لیگ‌های فعال در کشور خواسته شده است تا به عنوان نشانه احترام بایسته به دیگو، از این تصمیم تبعیت کنند.
*
یک نهاد نظارتی در نامه به مسئولان ارشد نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به اختصاص بودجه در هفته های گذشته برای خرید گندم و محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی، متذکر شده بر اساس قوانین مصوب سال 1391 و 1393، این بودجه صرفا می تواند صرف «خرید تضمینی» از بخش های تعاونی و خصوصی شود اما مصوبه اخیر دولت استفاده از بودجه مصوب برای خریدهای توافقی را نیز مجاز دانسته که به علت توسعه شمول مجوز بر خلاف نص قانون، باید اصلاح یا لغو شود.

* یک مقام مسئول در کابینه با ارسال بخشنامه ای خطاب به استانداران و تعدادی از مدیران دستگاه های مرتبط با موضوع حوادث غیرمترقبه، از آن ها خواسته است با توجه به محتمل بودن و سوابق بروز برخی حوادث طبیعی در کشور، برای استفاده به موقع از فناوری های نوین و دانش روز برای ارزیابی سریع، دقیق و با قابلیت تعیین دقیق محل، نوع واحد و میزان خسارات وارد شده به آن ها طی 24 ساعت پس از وقوع حادثه، برنامه ریزی و نتایج حاصله را گزارش کنند.
* معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان در مورد عزل شهردار الیگودرز گفت: سرپرست شهرداری الیگودرز به‌دلیل برگزاری و شرکت در مراسم ترحیم یکی از بستگانش عزل شده است. محمود ثمینی با اشاره به علت لغو حکم سرپرست شهرداری شهرستان الیگودرز اظهار داشت: سرپرست شهرداری الیگودرز برخلاف مصوبات ستاد مقابله با کرونا مبنی بر عدم‌شرکت در تجمع‌ها و برگزاری مراسم‌های عزا متأسفانه با برگزاری و شرکت در مراسم عزاداری یکی از بستگانش مصوبات را نقض کرده است.

درصورتی‌که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آن‌طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد، آیا فرد رأی‌دهنده، در محضر خداوند متعال مسئول خواهد بود یا خیر؟ پاسخ: اگر بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسئول نخواهد بود.

https://www.shoma-weekly.ir/BFdUmi