
نامزد اصلاحطلبان برای 1400 کیست؟
«الیاس حضرتی» با بیان اینکه اصلاحطلبان نسبت به دولت گلهمند شدهاند، گفت: «ضمن حمایت کلی و کلان از دولت، در مباحث و تصمیمات مختلف به دولت نقدهای جدی دارند و این نقدها را در برخی مواقع به صورت علنی میگویند.» وی افزود: «بنده معتقدم دولت انگیزه، تحرک و تلاش لازم را از خودش نشان نمیدهد و به یک دولت بیحس تبدیل شده است، برای نمونه، چهار وزیری که به تازگی به مجلس معرفی شدند و رأی اعتماد هم گرفتند، برخیشان نمیتوانند بار سنگین وزارتخانهها را بهدوش بکشند و در حد دولتمرد نیستند.» قائممقام حزب اعتماد ملی درباره احتمال حمایت اصلاحطلبان از لاریجانی در انتخابات 1400 گفت: «آقای لاریجانی یک انسان شایسته و لایق و توانمند است؛ ولی باید دید در آن زمان چه اتفاقی میافتد. روند کلی این است که اصلاحطلبان کاندیدای خودشان را خواهند داشت. تا آنجایی که من خبر دارم، آقای عارف مصمم است در انتخابات 1400 کاندیدا شود، آقای جهانگیری قاعدتاً باید بیاید و علاوه بر اینها نفرات دیگری هم هستند.»
به آمریکا تفهیم کردیم در برابر ایران نمیایستیم
«عادل عبدالمهدی» نخستوزیر عراق اعلام کرد: عراق اجازه هیچ دیکتهای از سوی آمریکا درباره هر پروندهای از جمله تحریمها علیه ایران را نمیدهد. وی گفت: آمریکا میخواهد تحریم اعمال کند. این به خودش مربوط است. تصمیمهایی که آمریکا گرفته است سازمان مللی نیست و ما بخشی از این منظومه نیستیم. عادل عبدالمهدی اعلام کرد: توانستیم به آمریکا موضع خود را تفهیم کنیم که به هیچ کشوری گزند نمیرسانیم. به طرف آمریکایی گفتیم اگر آنها طرح و برنامهای دارند، این امکان برای شما وجود دارد که این طرح را با عراق بررسی کنید؛ اما در عین حال به اطلاع طرف آمریکایی رساندیم که خواهشا به ما دستور ندهید، چرا که مخالف دیکتههای شما هستیم و دیکتههای شما را نمیپذیریم. عراق قدرتی مانند آمریکا ندارد؛ اما ضعیف و تسلیم شده نیز نیست.
سفیر دانمارک به تهران باز میگردد
«آندره سامئولسن» وزیر خارجه دانمارک روز گذشته اعلام کرد سفیر این کشور در راستای تقویت دیپلماسی و همکاری نزدیک با شرکای اروپایی به تهران بازمیگردد. دانمارک چندی پیش جمهوری اسلامی ایران را به برنامهریزی برای ترور اعضای گروهک الاحوازیه در خاک این کشور متهم کرد. سرویس امنیتی دانمارک در همین زمینه نیز یک تبعه ایران را دستگیر کرد. دانمارک سپس سفیر ایران در کپنهاگ را احضار کرد و سفیر خود در تهران را برای مشاوره به کشور فرا خواند. این در حالی است که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به این مسئله گفته بود ایران نیز خواستار روشن شدن پرونده حمله تروریستی در دانمارک است و این آمادگی را دارد که با مقامات امنیتی دانمارک در این زمینه همکاری کند.
حمایت از بنسلمان برای آمریکا مضر است
«لیندزی گراهام»، سناتور ارشد جمهوریخواه در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «به سود منافع امنیت ملی ما نیست که از قتل فجیع آقای جمال خاشقجی چشمپوشی کنیم. قویا معتقدم حمایت دو حزبی گستردهای برای تحریم سعودیها وجود دارد.» وی با تأکید بر اینکه به احتمال زیاد برخی از اعضای خاندان سلطنتی آلسعود نیز جزء افرادی هستند که تحریم خواهند شد، توضیح داد: «این اقدام وحشیانه تمام معیارهای مدنی را نقض کرده است.» این سناتور ارشد آمریکایی افزود: «با اینکه عربستان سعودی یک متحد استراتژیک (برای واشنگتن) است؛ اما رفتار ولیعهد سعودی (محمدبنسلمان) در موضوعات گوناگون، نشان داده او احترامی به این رابطه نمیگذارد و از نظر من او را به عاملی بسیار مضر تبدیل کرده است.»
حاجقاسم؛ قویترین ژنرال خاورمیانه
«علی صوفان» مأمور ویژه سابق افبیآی و کارشناس خبرنامه آکادمی نظامی آمریکا در یادداشتی با اذعان به شکست ایالات متحده و متحدانش در منطقه غرب آسیا در برابر محور مقاومت مینویسد: «ایران طی سالهای اخیر در خاورمیانه، از لبنان و سوریه تا عراق و یمن، قدرت خود را اِعمال کرده است. یکی از کلیدهای موفقیت این کشور، اتخاذ یک استراتژی منحصربهفرد مبنی بر تلفیق قدرت شبهنظامی و قدرت دولتی بوده است، استراتژیای که تا اندازهای با الهام از مدل حزبالله در لبنان تدوین شده است. همه اذعان دارند معمار برجسته این سیاست، سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده کهنهکار نیروی قدس [سپاه پاسداران] ایران است. بدون شک سلیمانی، امروز، قدرتمندترین ژنرال خاورمیانه است. وی همچنین یکی از محبوبترین افرادِ در قید حیات در ایران نیز هست.» وی در ادامه مینویسد: «ایران توانسته با ترکیبی از سیاستهای گوناگون، از جمله مانور ماهرانه دیپلماتیک، ایجاد اتحاد تاکتیکی با ولادیمیر پوتین و روسیه و ارائه سلاح، مشاوره و پول به شبهنظامیان شیعه در کشورهای متعدد، به این موفقیتها دست پیدا کند. سلیمانی اگرچه مردم کشورش به او احترام میگذارند و دشمنانش در میدانهای جنگ در سراسر خاورمیانه از او وحشت دارند؛ اما در غرب همچنان غالباً ناشناخته است. این در حالی است که اگر بگوییم امروزه بدون درک کامل قاسم سلیمانی، نمیتوان ایران را درک کرد، حتی اندکی از حق مطلب را هم ادا نکردهایم.»
ادعاهای مضحک یک چهره اصلاحطلب
عبدالله ناصری از چهرههای مطرح اصلاحطلب گفته است: «گمان آقای روحانی ظاهراً این بود که با امضای برجام بخش اعظمی از مشکلات داخلی و بینالمللی کشور حل خواهد شد... در همان زمان مذاکرات بسیاری از کنشگران و نخبگان سیاسی، طرفداران گفتمان اصلاحطلبی و گفتمان رأی انتخابی آقای روحانی به ایشان و تیم آقای روحانی گوشزد کردند که همه چیز را در سبد برجام نگذارید... امروز آقای روحانی پایگاه بسیار ضعیفی نسبت به اردیبهشت ۹۶ دارد.» گفتنی است، ناصری در حالی حساب اصلاحطلبان را از دولت در موضوع توافق جامع هستهای جدا کرده و در ادعای مضحک گفته است، روحانی و نزدیکان وی در دفتر ریاستجمهوری و نه تیم مذاکرهکننده با بیتوجهی به تذکرات اصلاحطلبان، اشتباه کرده و همه چیز را در سبد برجام گذاشتند که طیف اصلاحطلب همواره مشغول بزرگنمایی از برجام و ترغیب دولت به چشم دوختن به نقطههای خیالی بوده است.
بحران جدی وجود ندارد
محمد سلامتی، فعال اصلاحطلب در پاسخ به پرسشی مبنی بر کاهش اعتماد عمومی و اینکه آیا این موضوع میتواند پاشنه آشیل نظام باشد، گفته است: «علیرغم اینکه مردم به اشکال مختلف ناراضی هستند، ولی نمیشود گفت این نارضایتی پاشنه آشیل نظام است. البته مسئولان باید بیش از گذشته به این مسئله توجه داشته باشند و خیلی جدی دنبال حل مسائل باشند.» وی تأکید کرده است: «مردم به هر صورت نظام را قبول دارند، انقلاب را قبول دارند و نمیخواهند این نظام صدمه ببیند؛ زیرا میدانند صدمه خوردن نظام به منزله صدمه خوردن همه مردم است.» سلامتی میافزاید: «به اعتقاد من بحرانی که امروز وجود دارد به مراتب ضعیفتر از بحران سالهای آغازین انقلاب و شرایط جنگ است و الآن به آن شکل بحران جدی نیست و بیشتر از آنکه بحران وجود داشته باشد، تبلیغات و جنگ روانی بحران وجود دارد و اثرگذاری روانی این بحران میتواند تا حدودی روی اذهان جامعه مؤثر باشد.»
خاندان سعودی در تکاپوی تغییر جانشینی ملکسلمان
خبرگزاری «رویترز» به نقل از سه منبع آگاه در داخل خاندان سلطنتی عربستان سعودی گزارش داد، به دنبال وقایع و تحولات مربوط به قتل جمال خاشقجی در کنسولگری این کشور در استانبول، دهها شاهزاده و پسرعمو از خاندان آلسعود به دنبال تغییراتی در مسیر جانشینی ملکسلمان هستند؛ اما تا زمانی که وی زنده است، اقدام خاصی صورت نمیدهند. به نوشته «رویترز» به نقل از همین منابع نزدیک به دربار سعودی، شاهزادهها و پسرعموها در حال بحث در زمینه امکان جانشینی شاهزاده احمدبنعبدالعزیز 76 ساله، برادر کوچکتر ملکسلمان و عموی محمدبنسلمان پس از مرگ پادشاه کنونی هستند و معتقدند وی میتواند تاج و تخت را در اختیار بگیرد.
نفوذیها چرخ اقتصاد را مختل کردهاند
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پس از مذاکرات برجام ظلم بزرگی به کشور ما کردند؛ امروز نفوذیهای آمریکا در داخل چرخ اقتصاد را مختل کردهاند و در وزارتخانهها بیشتر از ترامپ در حال فعالیت هستند و اجازه نمیدهند کار انقلابی پیش برود. بدنه لیبرالها و نفوذیها نمیگذارند چرخ اقتصاد راه بیفتد. وی تصریح کرد: ناکارآمدی در کشور در تفکرات آمریکایی ریشه دارد و به انقلاب ربطی ندارد. چرا نمیگذارند سیاست اقتصاد مقاومتی اجرا شود؟ چرا برخی از نظارت میترسند و اجازه نظارت نمیدهند؟ آنها میخواهند مهر ناکارآمدی را به پیشانی انقلاب بزنند. چرا برخی در یک روز با وارد کردن ذخایر بانک مرکزی به بازار پول ملی را بیپشتوانه کردند؟
اویل پرس: رفتار اروپا خیانت و به معنای پایان برجام است
سیریل وایدرشوون در پایگاه اینترنتی اویل پرس نوشت: شکست اتحادیه اروپا در اجرای مکانیسم ویژه مالی برای دور زدنهای تحریم آمریکا علیه ایران، خیانت و پایان توافقنامه هستهای ایران تلقی خواهد شد.تمایل نداشتن هیچ یک از کشورهای اروپایی برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی به خاطر ترس از تحریمهای آمریکا، جدیدترین فاکتوری است که نشاندهنده ضعف رویکرد اتحادیه اروپا در قبال ایران است.قدرتهای اروپایی مانند انگلیس، آلمان و فرانسه اخیرا لوگزامبورگ، عضو کوچک اتحادیه اروپا را برای پذیرش میزبانی ساز و کار ویژه تحت فشار گذاشتند.با توجه به نفوذ حداقلی لندن بر لوگزامبورگ و امکان پنهان شدن این عضو کوچک در پشت امتناع اتریش از پذیرش این میزبانی، اعمال فشار بر لوگزامبورگ از قبل محکوم به شکست بود. با وجود شجاعت ظاهری بروکسل، در حالی که ایتالیا و اسپانیا همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند، احتمالا کشورهای اروپای شرقی و بالکان این سازوکار را رد میکنند.سخنان «ورا یورووا» کمیسر دادگستری اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه از نظر این اتحادیه تصمیمات یک قدرت خارجی درباره تجارت قانونی ما با یک کشور دیگر قابل قبول نیست، ظاهراً توخالی و بیاساس است.شکست احتمالی این ساز و کار ویژه اتحادیه اروپا موجب تلاطم بازار این اتحادیه میشود. شکست اروپا خیانت و احتمالا پایان برجام تلقی خواهد شد.
سانسور هماهنگ خبر عراقچی درباره ناتوانی و بیارادگی اروپا
روزنامههای بزککننده برجام و سپس «برجام اروپایی»، اظهارات صریح معاون وزارت خارجه درباره ناتوانی اروپا از راهاندازی سازوکار مبادلات مالی را سانسور کردند.در تیتر صفحات اول روزنامههای اعتماد، شرق، هفت صبح، اطلاعات، آرمان، جمهوری اسلامی، آفتاب یزد، ایران، سازندگی، همشهری و... هیچ اثری از اظهارات سیدعباس عراقچی دیده نمیشود. جالب اینکه روزنامه همشهری ارگان شهرداری که ظاهرا قرار است کار شهری و غیرسیاسی بکند، تیتر اول به «گشایش کالای تجاری ایران و اروپا»! اختصاص یافته که خبری تهی از واقعیت است.عراقچی معاون وزیر خارجه روز دوشنبه تصریح کرد: هیچ کشور اروپایی حاضر نشده میزبانی ساز و کار مبادلات مالی را قبول کند. اروپا ناتوان از ثبت سازوکار مالی است. عراقچی خاطرنشان کرد: چه اروپا نخواهد با ما کار کند و در حال بازی با ما باشد و چه میخواهد و قادر نیست، در نتیجه فرقی نمیکند. نتیجه این است که اروپاییها یا نخواستند یا نتوانستند کاری انجام دهند.
وزیر علوم به دردسر اُفتاد
نماینده مردم جهرم در مجلس از جمع آوری امضا برای طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خبر داد. محمدرضا رضایی کوچی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم اکنون در حال جمع آوری امضا برای استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هستیم و این طرح استیضاح به زودی تقدیم هیات رئیسه مجلس می شود. وی درباره محورهای استیضاح منصور غلامی گفت: انتخاب های سیاسی و ناکارآمد در دانشگاه ها و کاهش کیفیت علمی دانشگاه ها از مهمترین علل تهیه این طرح استیضاح است. نماینده مردم جهرم در مجلس تصریح کرد: همچنین حذف برخی دانشگاه ها و تجمیع دانشگاه های موثر، بی توجهی به توسعه دانشگاه ها و ضعف مدیریتی از دیگر محورهای استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است.
خودروی بلیزر حامل امام به علت بیعرضگی ما مفقود شد
رفیق دوست، وزیر سپاه در سال های ۶۱ تا ۶۴ میگوید: خودروی بلیزر حامل امام متأسفانه به علت «بی عرضگی ما مفقود شد» مالک بلیزر «علی مجمع الصنایع» پس از مدتی وضع اقتصادیش بد شد و خودرو را به شخص دیگری فروخت. او هم به نفر دوم و خریدار بعدی هم به نفر سوم فروخت تا آنجا را پیگیری کردیم. نفر سوم می گفت نمی دانم به چه کسی فروختم. البته احتمالات زیادی در این مورد بود مثلا کسی آن را خریده و پنهان کرده است و می خواهد بعدها گرانتر بفروشد یا منافقین خریده و از بین برده اند در این مورد حرف های زیادی زده می شود.
اخبار روزانه:
* نعمتالله ترکی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با بیان اینکه رشد شهرنشینی بحران خطرناکی برای آینده کشور است، گفت: از سال 55 تاکنون جمعیت استان تهران از 3 میلیون نفر به 14 میلیون نفر رسیده است و همه روستاهایی که پیش از این معیشت شهرنشینان را تأمین میکردند، از بین رفته است. وی افزود: دولت سال آینده 73 هزار میلیارد تومان برای توسعه و اشتغال روستاها در نظر گرفته است که در قالب وامهای بدون بهره از یک میلیارد ریال تا 10 میلیارد ریال در اختیار روستاییان قرار میدهد.
* علی افشاری از چهرههای ضد انقلاب فراری که به ادعای خودش سابقه 20 سال مبارزه علیه جمهوری اسلامی را دارد، طی یادداشتی در «رادیو فردا» دلایل تأثیر نداشتن تحریمها بر نفوذ منطقهای ایران را تشریح کرده و قدرت فعلی انقلاب اسلامی را قابل قیاس با دوره اقتدار صفویه معرفی کرده است. او معتقد است تا زمانی که نیروهای همسو با جمهوری اسلامی در موازنه قوای کشورهای هدف، جایگاه قدرتمندی داشته باشند، خواسته غربـ براندازی جمهوری اسلامیـ اتفاق نخواهد افتاد.
* محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در کمیسیون اقتصادی نشست مشترکی با حضور دژپسند، وزیر اقتصاد و مدیران ارشد نظام بانکی و اعضای کمیته ضد تحریم کمیسیون برگزار شد. تشکیل اتاق مدیریت ضد تحریم در وزارت امور اقتصادی و دارایی برای رصد اقدامات آمریکاییها در حوزه بانکی و اقدامات برای تقویت نظام بانکی در این نشست بررسی و مقرر شد اتاق مدیریت ضد تحریم تشکیل شود.
* محمدرضا رضاییکوچی، نماینده مردم جهرم در مجلس اظهار داشت: هم اکنون در حال جمعآوری امضا برای استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هستیم. وی افزود: انتخابهای سیاسی و ناکارآمد در دانشگاهها و کاهش کیفیت علمی دانشگاهها، حذف برخی دانشگاهها و تجمیع دانشگاههای مؤثر، بیتوجهی به توسعه دانشگاهها و ضعف مدیریتی از دیگر محورهای استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است.
* جمشید قسوریانجهرمی، مدیرعامل سازمان اموال تملیکی بیان کرد: با بررسیهای انجام شده ۱۱ هزار کانتینر بلاتکلیف و متروکه در گمرکات شناسایی شد که حدود چهار هزار کانتینر به صاحبان استرداد داده شد و بخشی از آن در فرایند ترخیص قرار گرفتهاند. بخش دیگری قابل استرداد و ترخیص نبود و در اختیار سازمان قرار گرفته تا ارزشگذاری شود.
* لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: کارگروه مشورتی، دولت، مجلس و شورای نگهبان برای تعامل و رفع ابهامهای لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم تشکیل شده است؛ اما چون همه اعضا مکلف شدهاند درباره جزئیات چیزی نگویند، نمیتوانم درباره جزئیات آن صحبت کنم.
* بانک مرکزی چین اعلام کرد، قرارداد سوآپ ارزی دوجانبهای به ارزش 28/81 میلیارد دلار بین چین و اندونزی منعقد شده است. این قرارداد سه ساله با هدف تسهیل دادن تجارت دوجانبه، تقویت سرمایهگذاریهای متقابل و حفظ ثبات بازار مالی انجام گرفته است.
* سه سناتور دموکرات از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به اتهام نقض قانون اساسی این کشور در انتصاب یک مقام بلندپایه شکایت کردند. این شکایت از سوی «ریچارد بلومنتال» از ایالت کانکتیکت، «شلدون وایتهاوس» از ایالت رودآیلند و «مازی هیرونو» از ایالت (هاوایی) در «دادگاه منطقهای کلمبیا» مطرح شده است. در این شکواییه انتصاب «متیو ویتاکر» به عنوان کفیل وزارت دادگستری آمریکا بدون تأیید سنا خلاف قانون اساسی این کشور تلقی شده است.
* بشار اسد، رئیسجمهور سوریه در دیدار با عبدالکریم الدغمی، رئیس اسبق پارلمان اردن از وی خواست پیام شفاهی او را به عبدالله دوم، پادشاه اردن منتقل کند. بشار اسد گفت: «به پادشاه اردن بگویید ما به جلو چشم دوختهایم نه به عقب.» به نظر میرسد این پیام بیشتر از اینکه پیام سیاسی باشد، پیامی سرزنشآمیز است؛ چرا که چشم دوختن به پیش رو به معنای وجود مسئلهای در گذشته است که اسد تصمیم گرفته از آن چشمپوشی کند.
* برخی شنیدهها حاکی از آن است که مذاکرهکننده ارشد ایران با FATF ممنوعالخروج شد؛ چرا که «میثم ن» با حضور در کنسولگری آمریکا در امارات درخواست تابعیت برای خود و خانوادهاش کرده بود. گفتنی است، این فرد مسئولیت پیگیری و پیادهسازی ضوابط، دستورالعملها و مذاکره با مسئولان ارشد FATF در ایران را برعهده دارد!
* بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی طی سخنرانی در کمیته امور خارجی و نظامی پارلمان رژیم صهیونیستی «کنست» مدعی شد، به جای جنگ داخلی در کابینه، باید با حضور ایران در منطقه مقابله کرد. وی همچنین تأکید کرد: انحلال کابینه در چنین زمانی فقط به نفع مقاومت در منطقه است.
* بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا برهم صالح حامل پیامی از مقامات ایران برای سعودیها بود یا خیر، گفت: پیام خاصی از جانب دولت ایران برای دولت سعودی ارسال نشد.