
حمایت رسانه اصلاحطلب از کودتای آمریکایی!
در شرایطی که «اوو مورالس» رهبر بومیان بولیوی در رقابت با «کارلوس مسا» کاندیدای غربگرا، با اختلافی بیش از ۱۰ درصد و با کسب بیش از ۴۶ درصد آرا در مرحله اول انتخابات پیروز شد، رسانههای همسو با آمریکا در این کشور، دروغ تقلب را مطرح کرده و کشور را به اغتشاش کشاندند. در ادامه، پروژه کودتا کلید خورد و آمریکا در اقدامی مداخلهجویانه خواستار استعفای مقامات بولیوی شد. روزنامه کارگزاران در گزارشی با عنوان «عاقبت پوپولیست» نوشت: «با قطع حمایت ژنرالها از مورالس و استعفای رئیسجمهور بولیوی، یکی دیگر از سران پوپولیسم در آمریکای لاتین به پایان راه رسید.»
تعادل نیروی مؤثر در خاورمیانه به نفع ایران
مؤسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن (IISS) طی گزارش 217 صفحهای با نام «شبکههای نفوذ ایران در خاورمیانه» جزئیات بیسابقهای درباره میزان و حد دسترسی عملکردی ایران در منطقه ارائه میدهد. بر اساس تحقیقات میدانی اصیل، اطلاعات منبع باز و مصاحبه با طیف وسیعی از منابع، این گزارش ممیزی از فعالیتهای ایران در صحنههای اصلی منطقهای عراق، لبنان، سوریه و یمن و دسترسی ایران به بحرین، عربستان سعودی و کویت ارائه داده است. در این گزارش آمده است: «جمهوری اسلامی ایران، تعادل نیروی مؤثر در خاورمیانه را به نفع خود تعیین کرده است. این مهم از طریق مقابله با قوای متعارف برتر با استفاده از عملیات نفوذ و استفاده از نیروهای ثالث به دست آمده است.» عناصر اصلی در این امر سپاه قدس، جبهه عملیات بیرونی سپاه پاسداران و فرمانده آن «سرلشکر قاسم سلیمانی» است.
همه درباره آمدن و نیامدن من اظهارنظر کردند!
«محسن کوهکن» از چهرههای نزدیک به «علی لاریجانی» گفت: «با توجه به اخباری که این روزها از آقای لاریجانی در رسانههای مختلف شنیده میشود، بنده به همراه یکی از دوستان روز گذشته نشستی دوستانه با وی برگزار کردیم. آقای لاریجانی صراحتاً در این نشست اشاره کردند «همه کس درباره آمدن و نیامدن من به انتخابات مجلس اظهارنظر کردند، جز خود من» که این جمله به خوبی گواه تحلیلها و اظهارنظرهای دوستان در جناحهای مختلف است؛ از این رو، توصیه بنده به دوستان این است که بهتر است منتظر اعلام نظر آقای لاریجانی در این باره باشند تا اینکه به حدس و گمان افراد استناد کنند.»
مبارزه با فساد به مذاق برخیها خوش نیامده است!
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایده جدیدی را مطرح کرد، گفت: امام بزرگوار این پرچم را بلند کردند که بر مبنای اوامر دین اسلام میتوان حکومتی بر مبنای اصول و اوامر الهی برقرار کرد. «سرلشکر محمد باقری» با بیان اینکه آنچه به عنوان الگو وجود داشته، دوره کوتاه حکومت پیامبر اکرم(ص) و دوره کوتاهتر حکومت حضرت علی(ع) است، تصریح کرد: بر اساس دیدگاه حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه شاخصهای حکمرانی اسلامی را میتوان قانونمداری، پاسخگو بودن، شفافیت، کارایی و اثربخشی، مبارزه با فساد و سوءاستفاده از قدرت است. مبارزه با فساد بحمدالله در این ایام اخیر مورد توجه قرار گرفته، هرچند به مذاق برخیها خوش نیامده است! وی در ادامه با تشریح علل موفقیت نیروهای مسلح گفت: تبعیت از ولایت و امامین انقلاب، تلاش برای طراحی مدل بومی برای مقابله با تهدید خارجی، دل بریدن از بیگانگان، حرکت جهادی و انقلابی، دوری از یاس و ناامیدی، درسگرفتن از شکستها، توسعه بازوان انقلاب برای مشغول کردن دشمن و تبدیل تجربیات ذهنی به عینی از عوامل توفیقات نیروهای مسلح است.
خزانه کل کشور از تیرماه اطلاعات جدید نداده
بررسی سایت اطلاعات پرداختهای خزانه نشان میدهد از نوزدهم تیرماه تا کنون اطلاعات جدیدی در سایت اطلاع رسانی پرداختهای خزانه قرار نگرفته است. آخرین رکوردهای اعلامی در این سایت متعلق به میانه تیرماه بوده است. به نظر میرسد تاخیر طولانی در بارگذاری اطلاعات بتواند امکان تحقیق و تحلیل را برای ناظران و افکار عمومی دشوار نماید. رئیس جمهور بر اساس دستوری به وزیر اقتصاد مأموریت داده بود تا تمام پرداختیهای خزانه در دسترس عموم قرار گیرد و مشخص شود که چه تعداد دستگاه و به چه میزان اعتبار از محل بودجه عمومی دریافت میکنند.
شرایط انتخابات تهران برای اصلاحطلبان خطرناک است
«عبدالله ناصری» عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان، در مصاحبهای با اشاره به انتخابات اسفندماه گفته است: «بنده معتقدم اگر افرادی مانند آقای «موسویلاری»، «معین»، «مرعشی» و «خانم مولاوردی» وارد عرصه انتخابات شوند، گزینههای مناسبی برای اجماع اصلاحطلبان خواهند بود.» او درباره عارف نیز تصریح میکند: «با توجه به کاراکتر فردی آقای عارف نمیتوان شرایط رهبری اصلاحطلبان در مجلس را برای ایشان متصور بود... اگر آقای عارف از شهر یزد برای مجلس کاندیدا شوند، احتمال حضور ایشان در مجلس بسیار بالاست. با وجود این شرایط تهران برای اصلاحطلبان بسیار پرریسک خواهد بود.»
اصلاح طلبان: آقای روحانی! بیشتر از این ناامیدمان نکنید
پایگاه اصلاحطلب «انتخاب» در واکنش به سخنان رئیس جمهور در یزد با عنوان «آقای روحانی! بیشتر از این ناامیدمان نکنید/ دست کم ابتدا از رویه جدید قوه قضائیه تشکر میکردید، بعد انتقاد» با مثبت دانستن عملکرد قوه قضائیه در دوره جدید و اشاره به آغاز مبارزه با فساد از سوی دستگاه قضا از درون قوه قضائیه خطاب به رئیسجمهور نوشت: «برخلاف آنکه روحانی بر جناحی نشدن مبارزه با فساد تأکید دارد، اظهارات اخیرش خود میتواند جناحی کردن مبارزه با فساد تعبیر شود. از سویی این اظهارات حتی با ادعای شفاف بودن مبارزه با فساد هم در تضاد است؛ مثلاً روحانی از حدود هزار میلیون دلاری صحبت کرده که به گفته او «یک نهاد» گرفته و حسابی هم پس نمیدهد. آیا این ابهامآفرینی و عدم شفافیت در بیان اخبار، خود اقدامی در تضاد با شفافیت نیست؟ اگر چنین فسادی رخ داده، در چه سالی و در چه دورهای و توسط کدام نهاد اتفاق افتاده و مهمتر اینکه چرا خود روحانی پیشتر آن را پیگیری نکرده بود؟»
بگومگوها و حاشیهسازیها برای ایجاد یأس است
«آیتالله جنتی» در همایش سراسری هیئتهای نظارت بر انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، طی سخنانی گفت: «انتخابات بسیار مهم است و شما ناظران انتخابات هستید. در این انتخابات بسیاری از شرکتکنندگان، افراد باصداقت و سالمی هستند که دروغ نمیگویند، وعده پوچ نمیدهند و رأی نمیخرند؛ اما متأسفانه افرادی هم وجود دارند که این حدود را رعایت نمیکنند و قانون را زیر پا میگذارند.» دبیر شورای نگهبان یکی از عوامل ایجاد یأس در جامعه را بگومگوها و حاشیهسازیها دانست و گفت: «البته ملت هوشیار است و این تاکتیک که در آستانه انتخابات، عدهای با سروصدا و هیاهو بخواهند حواس مردم را از مسائل اصلی پرت کنند، جواب نمیدهد.»
وقتی روح الله زم دستگیر شد برخی نمایندگان میپرسیدند این زم کیست!
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: امروز نمایندگانی در مجلس هستند که در حوزه انتخابیه خود نامزد هشتم بودند، اصلا معلوم نیست کجای عرصه سیاسی کشور قرار دارد و خاستگاه فکریاش چیست؟ تازه بعد از چهار سال حضور در مجلس کم کم دارد یک شکل و قالب سیاسی پیدا میکند. وی ادامه داد: وقتی روح الله زم دستگیر شد به حضرت عباس قسم میخورم، برخی نمایندگان از من پرسیدند «این زم کیست که دستگیر شده است؟». اصلا آشنا به هیچ مسأله و موضوعی نیستند. چنین کسانی چه طور میتوانند نقش مفیدی در عرصه سیاسی کشور ایفا کنند. جعفرزاده اظهار کرد: جناحهای کشور باید ترتیبی دهند که افراد بدون شناسنامه سیاسی به مجلس راه پیدا نکنند، رسیدن به چنین هدفی انسجام درون اردوگاهی و تقویت اشتراکات ملی را میطلبد.
دوگانه دروغین فساد یا پذیرش FATF
روزنامه همشهری در یادداشتی به قلم «فریدون مجلسی» نوشت: «یک پایه مهم مسئله فساد در کشور، سیاست خارجی و عرصه بینالمللی است. وقتی با نظام بینالملل در تنش هستیم، با نهادهای مالی جهانی مثل FATF همکاری نمیکنیم و از تجارت و خدمات بانکی بینالمللی محروم هستیم، نتیجه، همین اختلاسها و محروم شدن از درآمدهای ملی مثل فروش نفت، صادرات محصولات پتروشیمی و سایر کالاهای صادراتی میشود.» جریان خاص که با ساختن دوگانه معیشت و پذیرش FATF به هدف خود نرسیده است، حالا به دنبال ساختن دوگانه دیگری تحت عنوان فساد یا پذیرشFATF است تا شاید بتواند با ایجاد موج تبلیغی، مراجع تصمیمگیر را برای پذیرش الحاق به این کنوانسیون تحت فشار قرار دهد.
مدیریت درازدستانه جلوی اجرای برجام را گرفته است
«فو چونگ» مدیرکل کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین با بیان اینکه تحریم آمریکا علیه ایران جنگ اقتصادی است و تنها راه حل تنشهای کنونی این است که آمریکا در این جنگ اقتصادی اعلام آتشبس کند، گفت: تنشهای حال حاضر پیرامون مسئله هستهای ایران در نهایت ناشی از اعمال فشار حداکثری آمریکاست. مسئله هستهای ایران مسئله بزرگی نیست؛ اما بازگشت تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران و مدیریت درازدستانه که جلوی اجرای برجام از سوی کشورهای دیگر را گرفته، موجب شده است ایران نتواند از سود اقتصادی قید شده در برجام بهرهمند شود و به اجبار وظایف خود را کاهش میدهد؛ این منطق بحران هستهای ایران است.
صهیونیستها نتیجه ترور اعضای مقاومت را خواهند دید
جنبش «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، به رژیم صهیونیستی هشدار داد اگر آغازگر درگیری شود، پایاندهنده آن نخواهد بود. همچنین در بیانیه خود تأکید کرد که به زودی به کارنامه «نتانیاهو» نخستوزیر بیملاحظه رژیم صهیونیستی که برای صهیونیستها فقط جنگ و ویرانی به بار آورده، شکست دیگری اضافه خواهد شد و دشمن صهیونیستی مسئولیت کامل پیامدهای ترور فرمانده مقاومت را بر عهده خواهد داشت. سرایا القدس تأکید کرد: «هرگز اجازه نخواهیم داد که سیاستهای ترور بار دیگر بازگردد و دشمن نتیجه ترور رهبران و اعضای مقاومت را خواهد دید.» گفتنی است وزارت خارجه رژیم صهیونیستی نیز سهشنبه در توئیتی اذعان کرد در پی حملات تلافیجویانه نیروهای مقاومت فلسطینی، یک میلیون اسرائیلی در پناهگاه هستند.
چرا ایرانیها بیماریهای روانی را کتمان میکنند؟
شماری از کارشناسان روانشناسی معتقدند، بسیاری از این بیماریها با گفتوگو و مشاوره قابل معالجه و درمان است؛ اما انکار و کتمان بیماری سبب تشدید آسیب و ماندگاری میشود؛ انگ جامعه به عنوان یکی از اساسیترین علل انکار این بیماری است که در درازمدت صدماتی جبران ناپذیر را برای بیماران به همراه میآورد. افسانه نزاکتی، کارشناس ارشد روانشناسی در این باره گفت: آسیبهای روحی – روانی همواره در جامعه ایران و بسیاری دیگر از جوامع به عنوان یک تابو تلقی میشد.
45 درصد مردم از روحانی بیزارند
نظرسنجی یک نهاد معتبر دانشگاهیـ که از 1388 تاکنون دقت بالایی داشته و اعتبار آن ثابت شدهـ در مرداد 1398 میگوید درصد کسانی که به روحانی بسیار علاقهمند هستند، حدود 10 درصد و درصد کسانی که به او بیعلاقه یا بسیار بیعلاقه هستند، حدود 45 درصد است. دادهها نشان میدهد، چهار عامل «تورم»، «بیکاری»، «فساد» و «سوءمدیریت» عوامل اصلی نارضایتی مردم از روحانی است. مردم روحانی را به عنوان مقصر مشکلات شناسایی کردهاند و او با همه تلاشی که کرده، موفق نشده است مشکلات را فرافکنی کند.
درگیری شدید بین دو میهمان شبکه بیبیسی عربی در پخش زنده
دو میهمان برنامه بیبیسی عربی درباره تحولات عراق، با یکدیگر درگیر شدند تا جایی که این شبکه مجبور شد، پخش زنده تصاویر را متوقف کند. میهمان برنامه، نجاح محمد علی روزنامه نگار مشهور عراقی را به وابستگی به ایران متهم کرد و او در پاسخ گفت: «ایران با داعش که شما از آنها حمایت میکردید، مبارزه کرد». پس از برنامه، نجاح محمد علی در توییتی نوشت: رنا خالد میهمان این برنامه با درآوردن کفش خود تلاش کرد به من حمله کند که کارکنان بیبیسی مانع او شدند.
اخبار روزانه:
* «حسین دهباشی» درباره تاریخ شفاهی ایران تاکنون سه جلد کتاب را منتشر کرده است که حاصل گفتوگو با برخی مقامات مسئول دوره پهلوی دوم است و ادعاها و شبهاتی در آن مطرح کرده است. برخی کارشناسان نسبت به رفتار قابل تأمل دهباشی هشدار میدهند. وی که سوابق سیاسی قابل تأملی دارد، به تازگی از سوی برخی مراکز انقلابی به عنوان مدرس مستندسازی دعوت به همکاری شده است!
* در هفتههای اخیر، سازمان برنامه و بودجه بستهای پیشنهادی شامل تلفیق یا حذف برخی دستگاهها را که کارکرد مشابهی دارند، به سازمان اداری و استخدامی ارائه کرده است. پس از تکمیل بررسیها و همچنین تعیین دستگاههایی که در مسیر حذف یا تلفیق قرار خواهند گرفت، بسته نهایی اجرایی تلفیق به شورای هماهنگی سران قوا ارسال خواهد شد. گفتنی است، برنامه اصلاح ساختار بودجه زوایای گوناگونی دارد که اصلاح قیمت حاملهای انرژی، اصلاح پایهها و معافیتهای مالیاتی و اصلاح ساختار اداری را شامل میشود.
* «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق با بیان اینکه «این ملت عراق است که سرنوشت خود را تعیین میکند»، گفت: آمریکای اشغالگر فاسدان را بر ملت عراق مسلط کرده است. وی خطاب به آمریکا اظهار داشت: دخالت در امور عراق کافی است. عراق بزرگانی دارد که از آن حمایت میکنند و ما به دخالتهای شما و دیگران نیاز نداریم. صدر در ادامه گفت: ما به آمریکا اجازه موجسواری در اعتراضات را نخواهیم داد و نمیگذاریم آمریکا با این کار عراق را به سوریه و به میدانی برای درگیریهای دیگر تبدیل کند.
* «آیتالله جنتی» با بیان اینکه از مجلس بابت اصلاح نکردن قانون انتخابات گلایه داریم، گفت: «مشارکت حداکثری با افزایش امید محقق میشود نه با کاندیداتوری عناصر بیصلاحیت. سعه صدر و روحیه پاسخگویی لازمه مسئولان است نه عصبانیت و درشتگویی.» دبیر شورای نگهبان افزود: «متأسفانه از مدتها قبل تغییر گسترده استانداران و فرمانداران را شاهدیم و این احتمالاً برای این است که خط آنها را پیگیری کنند و خیلی از این افراد جناحی هستند. حاشیهسازی و دخالت دولت در انتخابات و محدود کردن حق انتخاب مردم خلاف حقالناس است.»
* «سیدحسین موسویان» گفت: «من با سیاست فعلی هستهای دولت آقای روحانی موافق نیستم. من اگر جای روحانی بودم مثل ترامپ از برجام خارج میشدم.» وی با بیان اینکه موضوع هستهای ایران یک موضوع سیاسی است، افزود: «ترامپ دنبال این است که اعتبار توافق احتمالی را خودش کسب کند نه کشور ثالث. با وجودی که ایران بیشترین بازرسی و همکاریها را با آژانس داشته، هنوز فشار هستهای علیه ایران ادامه دارد؛ بنابراین روشن است که این یک بازی سیاسی است.»
* «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین، در مورد انتشار گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی هستهای در زمینه ایران، همچنین واکنش وزرای خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «ما گزارش آژانس بینالمللی هستهای و بیانیه مشترک طرف اروپایی را ملاحظه کردیم. چین بر این باور است که خروج یکجانبه آمریکا از برجام و فشار حداکثری علیه ایران عامل اصلی بحران کنونی است. آمریکا باید از چنین رفتارهای نادرست خود دست بکشد.»
* «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی، با بیان اینکه واقعیت در مورد ادعای کشف ذرات اورانیوم در ایران تحریف شده، گفت: «ادعای مطروحه مربوط به دو دهه پیش است و با توافق هستهای ارتباطی ندارد.» گفتنی است در روزهای اخیر خبرگزاریهای غربی به نقل از منابع مطلع مدعی شدهاند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه به اعضا ادعا کرده است که در یک «سایت اعلام نشده» در ایران، ذرات اورانیوم کشف کرده است.
* خبرگزاری باشگاه خبرنگاران نوشت: «پس از پذیرش استعفای «کاظم جلالی» در مجلس، وی از «محمدجواد ظریف» میخواهد شرایط امضای استوارنامهاش را برای سفیر شدن در روسیه فراهم کند؛ اما ظریف امتناع میکند. علت خودداری ظریف، رأی جلالی به ذوالنوری به جای فلاحتپیشه برای ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بوده است.
* «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اقدام جدید ایران در زمینه تأسیسات فردو یک نگرانی اصلی است. وی افزود: منتظر گزارش آژانس بینالمللی هستهای درباره ایران هستیم و پس از آن اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی حاضر در برجام به آن واکنش نشان خواهند داد. موگرینی همچنین اظهار داشت: ممکن است جلسه کمیسیون مشترک برجام به زودی برگزار شود.
* دبیر کل جنبش «عصائب اهلالحق» عراق ضمن انتقاد از موضع کاخ سفید برای برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق، تأکید کرد: مرجعیت دینی در این کشور، حرف آخر را میزند. «قیس الخزعلی» گفت: پیشنهاد انتخابات زودهنگام، اساساً یک طرح آمریکایی است.
* «اوو مورالس» رئیسجمهور مستعفی بولیوی پس از دریافت پناهندگی از مکزیک کشورش را ترک کرد. او در توئیتی نوشت: در حال ترک کشور به مقصد مکزیک است؛ اما وعده داد به زودی با قدرت و انرژی بیشتری به بولیوی باز گردد.