
مهرانی در خصوص فعالیت اقتصادی در فضای مجازی با طرح صیانت به مقوله تولید محتوا اشاره کرد و افزود: حمایت از تولید محتوا توسط کاربر، از جمله نقاط قوت طرح است که موجب اشتغالزایی نیز خواهد شد. در حال حاضر کاربری که محتوایی را تولید و در فضای مجازی منتشر میکند، در ازای این فعالیت درآمدی ندارد. در این طرح پیشبینیشده تولیدکنندگان محتوا سهمی از درآمد اینترنت را به عنوان حق السهم تولید ترافیک دریافت کنند با این حساب شما علاوه بر درآمدی که از کسب وکار خود در اینترنت دارید میتوانید از درآمد عایدی استفاده از ترافیک نیز بهره ببرید البته تمام این موارد مشروط به اجرایی سازی درست و به قاعده طرح است.
این کارشناس و فعال اقتصادی صیانت از دادهها و همچنین درگاه امن را یکی دیگر از ویژگیهای طرح صیانت از فضای مجازی برشمرد و گفت: الزام ارائهدهندگان خدمات از جمله پیامرسانها به صیانت از دادههای کاربران، از مزایای دیگر طرح مزبور است. در حال حاضر ارائهدهندگان خدمات تعهد و مسئولیتی در قبال حفاظت از محتوای کاربران ندارند؛ از اینرو اگر دادههای کاربر به هر دلیل حذف شود، کسی پاسخگوی او نخواهد بود. در این طرح ارائهدهندگان خدمات ملزم شدهاند، جهت صیانت از محتوای کاربران تدابیر لازم را بیاندیشند. همچنین هرگونه دسترسی غیرمجاز به دادههای کاربران و نقض حریم خصوصی ممنوع اعلام شده و در این زمینه جرم انگاری نیز صورت گرفته است یعنی متخلفان به مجازاتهای سنگینی محکوم میشوند.
وی در پایان تصریح کرد: این سالها فعالان فضای مجازی که این بستر را برای فعالیت اختیار کردهاند با کلاهبرداریهای متعدد روبرو هستند طرح صیانت در یک نگاه تقلیل گرایانه و با رفع ایرادات احتمالی میتواند مسئله حمایت از حقوق کاربر و فعال اقتصادی مجازی را به همراه داشته باشد.