
حملات جنگندههای اسرائیلی به خاک سوریه در حالی تکرار میشود که در گزارش اخیر بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد، ارتباط میان رژیم صهیونیستی و تروریستهای جبهه النصره، وابسته به شبکه تروریستی القاعده، مورد اشاره قرار گرفته است.
برخی منابع نزدیک به رژیم صهیونیستی مدعی شدهاند که هدف از حملات مزبور، هدف قراردادن موشکهای اس – ۳00 تحویل داده شده به سوریه بوده است. گفته میشود که این موشکهای پدافندی را روسها در اختیار دولت سوریه قرار دادهاند. پایگاه صهیونیستی دبکا، نزدیک به منابع امنیتی رژیم صهیونیستی در این خصوص نوشت که این حمله نخستین رویارویی مستقیم بین اسرائیل و روسها بوده است.
این پایگاه خبری – امنیتی سعی کرد تا حمله مزبور را به دیدار معاون وزیر امور خارجه روسیه با سید حسن نصرا...، دبیر کل حزبا... لبنان نسبت دهد و مدعی شد که قرار بود این موشکهای اس – ۳۰۰ از طریق سوریه به حزبا... تحویل داده شوند.
از سوی دیگر، روزنامه لبنانی السفیر، با اشاره به جزئیات این حمله، گزارش داد که حملات رژیم صهیونیستی حامل پیامهای نظامی و سیاسی است. از جمله پیامهای این حمله به سوریه این است که عملیات جنگندههای صهیونیستی زمانی ترتیب داده شد که ارتش سوریه پس از ورود به «الشیخ مسکین» واقع در «ریف درعا» ابتکار عمل نظامی را در جبهه جنوبی به دست گرفت و توانست امنیت راه دمشق- درعا را نسبت به هر گونه حمله تروریستهای مخالف تأمین کند؛ تروریستهایی که در این منطقه با رژیم صهیونیستی همکاری میکنند. ارتش سوریه همچنین موفق شده بود در جنگهای «خان ارنبه» و شهر «البعث» مقاومت کند و جلوی پیشروی گروهک تروریستی «جبهه النصره» را به سوی «ریف غربی دمشق» بگیرد.
باز هم به نوشته السفیر، حمله صهیونیستها از سوی دیگر همزمان با افزایش نقش نیروی هوایی سوریه در مهار تروریستهای داعش و افزایش حملات خود در رقه (شمال شرق) و شمال و جنوب این کشور است. همچنین ارتش سوریه موفق شد در درگیریهای «دیر الزور» (شرق) و فرودگاه آن در برابر داعش بایستد و اجازه ندهد که در شرق سوریه نفوذ خود را گسترش دهد و به این ترتیب ثابت کرد که تنها نیروی زمینی و هوایی بوده که قادر است گروهک تکفیری داعش را شکست دهد.
«سید امیر موسوی» رئیس مرکز مطالعات راهبردی و روابط بینالملل در تهران، درباره حمله نظامی یکشنبه شب رژیم صهیونیستی به سوریه گفت: حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی بعد از شکستهای مفتضحانه گروهک تروریستی «جبهه النصره» در مناطق «القنیطره» و شمال «حلب» و ناکامیهای گروهک تروریستی «داعش» در اطراف «دیر الزور» و فرودگاه این شهر صورت گرفت. افراد مسلح همچنین در جبهه «کوبانی – عین العرب» نیز متحمل شکستهای سنگینی شده بودند.
وی با بیان اینکه تقریباً میتوان گفت که گروهکهای تروریستی تکفیری مورد حمایت رژیم صهیونیستی در همه عرصههای نبرد با ارتش سوریه شکست خوردهاند، افزود: توطئههای رژیم صهیونیستی و ترکیه برای برقراری مناطق پرواز ممنوع در آسمان مناطقی از سوریه شکست خورده و آنکارا و تلآویو از این بابت بسیار عصبانی هستند؛ لذا صهیونیستها برای بالابردن روحیه تروریستهای تکفیری، مواضعی را در داخل سوریه هدف قرار دادند.
نکته جالب دیگر در این بین، ارتباط بین حمله مزبور و بحران داخلی رژیم صهیونیستی است که به فروپاشی کابینه و انتخابات زودهنگام منجر شده است. در حالی که نتانیاهو نتوانست در جذب گروههای فشار در کابینهاش موفق شود و همچنین پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) با کابینه نتانیاهو با مشکل جدی مواجه شده؛ لذا نخست وزیر رژیم صهیونیستی سعی دارد با حمله به سوریه بحران داخلی آن رژیم را به خارج منتقل کند. به این ترتیب، با یک اقدام نظامی، توجه افکار عمومی اسرائیل از ناتوانی کابینه نتانیاهو برگرفته شده و به آنسوی مرزهای فلسطین اشغالی دوخته میشود.
جدا از همه تحلیلهای مربوط به این حمله خاص، حملات یکشنبه شب بار دیگر ماهیت تجاوزکار رژیم صهیونیستی را نشان داد و بر لزوم بازدارندگی علیه این رژیم تأکید کرد. هفت حمله به سوریه نشان میدهد که اسرائیل اگر فرصت را برای اقدام نظامی علیه دشمنانش مناسب ببیند، تردید نمیکند؛ بنابراین نباید اجازه داد که این رژیم احساس کند، اقدام نظامی علیه کشورهای محور مقاومت، بیهزینه است.