سیاسی

حزب مؤتلفه دنبال ارائه الگویی از رقابت سالم انتخاباتی است

ما در انتخابات‎های گذشته شاهد برخی از افشاگری‎ها در انتخابات بودیم که نه تنها جاذبه‎ای برای مردم نداشت بلکه خسارت‎های سنگینی را برای جامعه ایجاد کرد از این رو ما در این دوره انتخابات خواستیم الگویی از رقابت سالم انتخاباتی را در سپهر سیاسی جامعه ارائه دهیم تا مردم بدانند که فرد حزبی که پشتوانه سیاسی و اتاق فکری به عنوان پشتوانه دارد به آنها معرفی و در معرض رای آنها قرار گرفته است.
حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبر فوری درباره حزب مؤتلفه اسلامی گفت: ما ماموریت‌مان این است که یک حزب متناسب با ساختار و سازوکار نظام جمهوری اسلامی ایران را به صورت الگو بتوانیم در جامعه ارائه دهیم که گرایش به تحزب در جامعه برای حرکت به سمت نخبهگرایی برای مدیریتهای عالیتر و بهتر کشور مبتنی بر حرکت حزبی در کشور شکل بگیرد.

وی با اشاره به اینکه در طول چهاردهه قبل و بعد از انقلاب اسلامی مبارزه‌ اصلی برای تحقق استقرار حکومت دینی و اسلامی در کشور بوه است، گفت: برای پیاده کردن این آرمان و هدف یک راه طولانی را باید طی کند تا همانطور که قبل از انقلاب برای براندازی رژیم گذشته اصولگرایان با آماده کردن ملت و فضای سیاسی و فرهنگی جامعه توانستند ملت را پشت رهبری و مرجعیت اسلامی به حرکت درآورند و رژیم ستمشاهی را سرنگون کنند برای طی فرآیند انقلاب اسلامی مثل تثبیت نظام، دولت سازی اسلامی و ایجاد امت واحده اسلامی نیز گام برداشتند.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی درباره علل ناکامی اصولگرایان در چند انتخابات اخیر ضمن اشاره به فقدان گرانیگاه هایی که در این چند سال به رحمت ایزدی پیوستند، خاطر نشان کرد: باید عوامل مختلف دیگری را در رابطه با عدم موفقیت اصولگرایان دخیل دانست که یکی از این عوامل به شکلگیری یک طبقه متوسط در جامعه بعد از جنگ و نسلهای جدید برمیگردد.

ترقی افزود: این طبقه متوسط اجتماعی در عرصه سیاسی قشر خاکستری نامگذاری می‏‌شود و به لحاظ سبک زندگی نگرش التقاطی از اسلام وغربی دارد و به لحاظ فرهنگی به دنبال لیبرالیسم فرهنگی است و به لحاظ مشی سیاسی قدری به سمت سکولاریسیم گرایش دارد از این رو این طبقه اجتماعی در جامعه ذائقههای خاصی خود را دارد که اصولگرایان در جهت جذب آنها اقدام موثری را انجام ندادند.

وی تصریح کرد: طبیعتا اگر در فضای سیاسی قرار است فعالیت کنیم باید صادقانه برخورد کنیم و مواضع خودمان را با صراحت نسبت به مسائل نظام، انقلاب و اداره کشور بیان کنیم از این رو اگر بخواهیم با فریب و شعارهای غیرانقلاب قشر خاکستری جامعه جذب کنیم تنها برای یک یا دوره این روش امکانپذیراست.

ترقی یادآور شد: جریان رقیب اصولگرایان باشعارهایی در جریان انتخابات موفقیت لازم را کسب کرد که در عمل می‌‏داند که تحقق این شعارها امکانپذیر نیست. مابراین باوریم که برای مردم مشخص خواهد شد که چه کسانی واقعا در عرصه اجرا پایبند به تعهدات و عامل به اجرای آنها خواهند بود.

سردبیر هفته نامه شما اظهار داشت: حزب موتلفه اسلامی اولا تشکیلاتی است که بیش از 54 سال سابقه فعالیت در فضای سیاسی کشور دارد و با احزاب تازه به دوران رسیده که عمر کوتاهی در انقلاب اسلامی دارند خیلی تفاوت دارد. ما ماموریت‌مان این است که یک حزب متناسب با ساختار و سازوکار نظام جمهوری اسلامی ایران را به صورت الگو بتوانیم در جامعه ارائه دهیم که گرایش به تحزب در جامعه برای حرکت به سمت نخبهگرایی برای مدیریتهای عالیتر و بهتر کشور مبتنی بر حرکت حزبی در کشور شکل بگیرد بنابراین برای تحقق این مسئله در این دوره انتخابات قبل از اینکه جمنا تشکیل شود ما نامزد مدنظر خود را معرفی کردیم و برای معرفی گزینه خود روندی را در درون حزب طی کردیم که این روند تمرین دموکراسی بود یعنی براساس شاخصها از بین تعدادی از افراد چند نفر انتخاب شدند و نهایتا به یک نفر باتوجه به شرایط کلی رسیدیم.

وی افزود: روند دموکراسی در داخل خود حزب موتلفه تمرینی است مثل حزبهای غربی که در آن چندین ماه افراد نامزد میشوند و در نهایت یک نفر انتخاب میشوند از این رو اگر این فرآیند دربین احزاب ما به مانند یک الگو رعایت شود دیگر احزاب در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری فردی را که تازهکار است و هیچ سابقه کاری ندارد و در مجلس یا منصب دیگری کاری به حزب خود ندارد انتخاب نمی‏‌کنند از این رو ابتکار حزب موتلفه سبب شد تا براساس خرد جمعی یک تصمیم نهایی اتخاذ شود.

ترقی یادآور شد: نکته مهمی دیگری که دارای اهمیت است نحوه رقابت سالم است که باید در دستور کار احزاب باشد روندی که متاسفانه احزاب تفاهم‌نامهای را هم سالها قبل برای آن امضا کردند ولی پایبندی در آن وجود نداشت و نوعا منجرشد تا رقابتها به سمتی برود که به ضرر نظام و منافع ملی بود روندی که ما در انتخاباتهای گذشته هم ما شاهد آن بودیم و شاهد برخی از افشاگریها در انتخابات بودیم که نه تنها جاذبهای برای مردم نداشت بلکه خسارتهای سنگینی را برای جامعه ایجاد کرد از این رو ما در این دوره انتخابات خواستیم الگویی از رقابت سالم انتخاباتی را در سپهر سیاسی جامعه ارائه دهیم تا مردم بدانند که فرد حزبی که پشتوانه سیاسی و اتاق فکری به عنوان پشتوانه دارد به آنها معرفی و در معرض رای آنها قرار گرفته است.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی درباره جوانگرایی در این تشکل نیز گفت: ما در هر کنگره و مجمع عمومی که برگزار می‏‌کنیم معمولا تعداد قابل توجهی از اعضای شورای مرکزی تغییر میکنند و این هم مبتنی است بر گزارش عملکرد شورای مرکزی و دبیرکل قبلی در کنگره مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت تصمیمگیریهای لازم اتخاذ میشود. ما معمولا در هرکنگره حزب موتلفه تغییرات قابل توجهی در شورای مرکزی داشتیم و به سمت جوانگرایی حرکت کردیم و در مجمع عمومی آینده نیز تغییراتی رخ خواهد داد.

https://www.shoma-weekly.ir/F4PVDS