
اگرقبل از ثبتنامها نامزد ائتلافی اصولگرایان مشخص شود، آیا باز هم آقای میرسلیم در انتخابات ثبت نام خواهد کرد؟
احتمالا انتخابات به دور دوم کشیده میشود و آقای میرسلیم در مرحله اول انتخابات خواهد ماند.
آیا نهایی شده که اصولگرایان با چند کاندیدا وارد انتخابات شوند؟ اگر نامزد واحدی از اصولگرایان نهایی شود، تکلیف آقای میرسلیم چیست؟
چون هنوز هیچ کدام از این موارد به عنوان استراتژی نهایی اصولگرایان مبنی بر اینکه با چند کاندیدا وارد شوند یا یک کاندیدا، مطرح نشده است، فعلا تصمیم بر همین اساس است. تا آن مرحله نامزد موتلفه با جدیت کار خود را انجام خواهد داد. مگر اینکه شرایط تغییر کند. مناظرههای انتخاباتی زمینه نظرسنجی افکار عمومی را فراهم میکند که مشخص شود چه کسی از پایگاه اجتماعی بیشتری برخوردار است. آن زمان مناسبترین زمان برای ائتلاف است.
در شرایطی که نامزد نهایی اصولگرایان غیر از آقای میرسلیم باشد، چه واکنشی خواهید داشت؟
پیش از ثبت نام بعید است اصولگرایان به نامزد واحدی برسند. وقتی هنوز شورای نگهبان نظرش را اعلام نکرده ائتلاف نمیشود. معمولا بعد از بررسی صلاحیتها ائتلاف معنی پیدا میکند. ائتلاف اصولگرایان بعد از ثبت نامها و بعد از اظهارنظر شورای نگهبان اتفاق خواهد افتاد.
آیا این احتمال وجود دارد که چند کاندیدایی در دور اول انتخابات و کشاندن انتخابات به دور دوم استراتژی مورد قبول اصولگرایان باشد؟
بله. یکی از راهها همین است که چند نامزد در جریان انتخابات فعالیت کنند و بعد در دوم ائتلاف صورت بگیرد.
پیشنهاد و گرایش موتلفه بیشتر به استراتژی چندکاندیدایی است؟
در مرحله اول گرایش پیشنهاد موتلفه معرفی چند کاندیدا است. البته در بررسی جامع در مورد پلن انتخاباتی اصولگرایان باید در شرایط و زمان خود صورت بگیرد. آن وقت اصولگرایان میتوانند تصمیم بگیرند که ائتلاف را چه زمانی انجام دهند.
چرا آقای میرسلیم میتواند کاندیدای نهایی اصولگرایان باشد؟
آقای میرسلیم برای سیاستگذاری نظام وقت زیادی گذاشته است و نگاه کلان به مسائل کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته است. تجربههای اجرایی متعددی در بحرانهای کشور و نهاد ریاستجمهوری در زمان مقام معظم رهبری داشته است. در وزارت کشور نقش مهمی داشته است. در جبهه و جنگ و نیروی انتظامی سوابق فعالیت ریاست و مدیریت و فرماندهی داشته است. دارای حاشیه نیست. خودش را هیچگاه در مقام موازی با رهبری یا برتر از رهبری نمیداند. به لحاظ اجرایی از سابقه انقلابی بیشتر و مذهبی بیشتری برخوردار است و امتیازات بیشتری دارد که میتواند به عنوان کاندیدای نهایی اصولگرایان انتخاب شود.
در سال ٩٢ هم حزب موتلفه آقای آلاسحاق را به عنوان کاندیدا معرفی کرد و او در جریان انتخابات به دلایلی انصراف داد. در سال ٩٦ موتلفه چه تفاوتی نسبت به کنشگری خود در سال ٩٢ خواهد داشت؟
در آن مقطع کنش سیاسی موتلفه این بود که سعی کردیم ائتلاف زودتر شکل بگیرد و مبتنی بر ائتلاف فعالیت کنیم. همه تعهد کردند که در صورتی که بزرگان و ریش سفیدان تشخیص دهند، نامزدها به نفع نامزد نهایی کنار بروند لیکن این فداکاری و ایثارگری را حزب موتلفه انجام داد و آقای آل اسحاق کنار رفت اما متاسفانه آنها به تعهد خودشان عمل نکردند و نتیجه حاصل نشد. در این مرحله ما برای نخستین بار است که به عنوان حزب موتلفه وارد انتخابات میشویم. یعنی این شخص آقای میرسلیم نیست که وارد عرصه انتخابات شده است، بلکه حزبی با سابقه ٥٣ ساله است که در عرصه سیاسی کشور با تمام توانمندیاش پشت نامزد قرار گرفته است. این نامزد متکی به توانمندیهای حزبیاش میخواهد مسوولیت اداره کشور را به عهده بگیرد. امروز موتلفه با تجربهای که از حزب جمهوری اسلامی بر گرفته میخواهد برای نخستین بار این حرکت مدنی را در جامعه شکل دهد و از ظرفیت حزبی برای ورود در رقابت سیاسی استفاده کند .
چرا موتلفه در بزنگاههای سیاسی به نفع دیگران کناره گیری می کند؟
دلیل اصلی این مساله این بوده است که حزب موتلفه همیشه سعی کرده خودش را فدای جمع کند. حزب را فدای حرکت و ائتلاف جمعی کردهایم و سعی نکردیم حزب واقعا کارکرد اصلی خود را در کشور داشته باشد. برای حفظ وحدت و ائتلاف همیشه از خود گذشتگی کردیم و سعی کردیم به آنچه جمع میخواهد پایبند باشیم. متاسفانه در طول این مدت هیچ کدام از این شیوهها پاسخ مثبتی نداشته است. بنابراین امروز حزب موتلفه میخواهد با یک اعتماد به نفس و بر اساس یک باور به حرکت و فعالیت حزبی کنش جدیدی را در عرصه سیاست ورزی دنبال کند که این کنش اگر در این مرحله مورد اقبال نخبگان سیاسی کشور قرار گیرد، قطعا میتواند سیاست ورزی اصولگرایان را در کشور متحول کند و حرکتهای حزبی میتواند ما را از این حرکتهای پوپولیستی نجات دهد.
با توجه به عدم موفقیت استراتژی وحدت اصولگرایان در دو انتخابات پیشین چه توصیهای به همفکران خود به عنوان عضوی از موتلفه دارید؟
اعتقادمان بر این است که فعالیت جریانها و جبهههای سیاسی در کشور را باید آسیبشناسی کنیم و بر اساس آن راهکارهای جدید و فرآیند موفقتری را در عرصه رقابت سیاسی ترسیم کنیم. این فرآیند باید همه نیروهای انقلاب و معتقد به آرمانها را پوشش دهد. نباید منافع جناحی و گروهی را نسبت به کارآمدی افراد ارجح بدانیم.
چه برنامهای دارید که نامزد موتلفه نامزد نهایی اصولگرایان باشد؟
قطعا برای همه این ابعاد برنامهریزی صورت گرفته است که طبق فرآیندی که برای انتخابات ترسیم کردیم طی زمانبندی آن را عملی خواهیم کرد.
با جامعه روحانیت مذاکره شده است؟
همه این موارد در برنامه ما وجود دارد. مذاکراتی تا به حال صورت گرفته و در آینده نیز استمرار خواهد داشت.
حزب موتلفه برای پیروزی به انتخابات میآید؟
با همین نیت باید به صورت جدی وارد شد. ما باید تلاش کنیم که نامزد موتلفه را برای جامعه و ائتلاف اصولگرایان اثبات کنیم. هدف ما باید این باشد که به پیروزی برسیم.