سیاسی

حجت الاسلام محمد خرسند: تز جدایی دین از سیاست حربه استعمار برای نفوذ است

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: می گویند اسلام نقطه مقابل توسعه و پیشرفت قرار دارد. یقین بدانید این حربه استعماری است برای اینکه در جوامع بشری نفوذ کنند، تنها عاملی که می توانسته، جلوی اینها را بگیرد دین است و برای اینکه دین را از سر راه خود بردارند قائل به تز جدایی دین از سیاست شدند
حجت الاسلام محمد خرسند در خصوص شاخص های حکومت اسلامی بیان کرد: حکومت اسلامی یعنی اجرا کردن تعالیم دین مبین اسلام بر اساس اسلام ناب محمدی و نه اسلام بدلی، اسلام بنی امیه و به تعبیری اسلام آمریکایی. اجرای اسلام با تمام لوازم و دستورات. برخی این گونه تعریف از اسلام را می پسندند و برخی دیگر نمی پسندند. مشروعیت حکومت دینی بر اساس اسلام و تفاوت این حکومت با حکومت های دیگر، پایبندی به اسلام است.

وی افزود: در حکومت اسلام، محوریت ولایت است. معتقدیم حکومت حق الهی است. ولی مردم در اصل خدا است و سرپرستی از آن خداست. خداوند این حق خود را به اولیای الهی به پیامبران، حضرات معصومین علیهم السلام و در دوران غیبت به علما تفویض کرده، که منظور از علما در اینجا، ولایت فقیه جامع الشرایطی است که به عنوان نیابت عام از حضرت ولی عصر جنبه مشروعیت حکومت اسلامی را به خود می گیرد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، اصل سوم در حکومت اسلامی، اعتقاد به مردم سالاری دینی دانست و ادامه داد: حکومت هر چند هم دینی باشد ولی مقبولیت با نظر مردم است. مردم نظام و حکومت را قبول داشته، در صحنه های اداره حکومت مشارکت داشته باشند. لذا بر همین اساس امام (ره) همان ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی با وجود اینکه هر چه که می گفت مردم می پذیرفتند، اما فرمودند، با رفراندوم نوع حکومت را مردم تعیین کنند و این در قانون اساسی گنجانده شود.

خرسند تاکید کرد: امام (ره) معتقد بود باید مردم خبرگان رهبری، رئیس جمهور ، اعضای شورای شهر و روستا و وکلای مجلس را انتخاب کنند. سه رکن حکومت اسلامی بدین منوال است که پایه اصلی در حکومت اسلامی دین و مشروعیت اساسی بر اساس دین است. دوم مدیریت جامعه و زعامت در اختیار انسان وارسته و فقیه و دخالت مردم در سرنوشت خود، اصل سوم است، این سه اصل در حکومت اسلامی وجود دارد و ریشه قرآنی دارد و در سنت پیامبر و حضرات معصومین علیهم السلام بوده است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه یکی از دلایل سکولار ها بر جدایی دین از سیاست، اختلاف در بین علمای دینی بر سر مسئله نوع حکومت داری است، تصریح کرد: اسلام بویژه مذهب اهل بیت قائل به اجتهاد است. فرد مجتهد در چارچوب کتاب خدا، عقل و اجماع می تواند نوع آوری کند. موضوعاتی که در جامعه وجود دارد به این سه منبع ارائه کند و راه حل مناسب را استخراج کند. در هر تخصصی اختلاف نظر است. وقتی به پزشکی هم مراجعه می کنید، شاید پزشکی دیگر، نظری غیر از این پزشک داشته باشد، که این عیب نیست.

امام جمعه کازرون با اشاره به اینکه در اسلام باب اجتهاد و استنباط وجود دارد، ادامه داد: این باعث پویایی دین و حتی حکومت دینی می شود، و شرایط در هر دوره فرق می کند و در هر دوره زمانی و مکانی عرفیات متفاوت است. اما در اصل اینکه مشروعیت حکومت اسلامی برخواسته از دین است، در اصل ولایت فقیه و در اصل مشارکت مردم در سرنوشت خودشان اختلافی وجود ندارد، اگر اختلافی در حکومت است، در حیطه اختیارات ولایت فقیه است. مجتهدی نیامده بگوید ولایت فقیه وجود ندارد، در حیطه اختیارات ولی فقیه نظرات متفاوت است و البته این ولایت در زمان غیر معصوم معنی دارد، در زمان معصوم کاملا وضعیت مشخص است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، جمهوری اسلامی ایران را دارای محدث دانست و خاطرنشان کرد: محدث نظام امام (ره) بوده و این نظام بر اساس نظر و فتوای ایشان شکل گرفته است و امام معتقد به ولایت مطلقه فقیه بودند. در بعضی زمینه ها از گذشته برخی اختلافات بین نظرات علما و فتوا بوده که امر طبیعی در بین حوزه های علمیه و علما است. بخاطر وجود اجتهاد، این را بهانه می خواهند قرار بدهند برای تضعیف نظام ولایت فقیه، اینها افکارشان سکولاری و نشات گرفته از الگوی غربی است و لذا برای تضعیف نظام اسلامی، این بهانه را مستمسک قرار می دهند. اما اسلام ریشه در یک مبانی اصولی دارد و اختلافی در اصل قوانین و دستورات آن نیست.

امام جمعه کازرون در خصوص اینکه برخی اسلام را مناسب قرن 21 نمی دانند، تصریح کرد: اسلام با فن آوری و علم مخالف نیست. هیچ دینی به اندازه اسلام تکیه بر علم، عالم و دانش پژوهی نکرده و این شیطنت است که می خواهند بگویند اسلام نقطه مقابل توسعه و پیشرفت قرار دارد. یقین بدانید این حربه استعماری است برای اینکه در جوامع بشری نفوذ کنند، تنها عاملی که می توانسته، جلوی اینها را بگیرد دین است و برای اینکه دین را از سر راه خود بردارند قائل به تز جدایی دین از سیاست شدند. جمهوری اسلامی به خوبی نشان داد با دین می شود به توسعه رسید و استقلال و امنیت جامعه را تامین کرد. به تبع حکومت اسلامی خوشایند یک عده نیست و مانع تراشی می کنند که دین مقابل توسعه و پیشرفت است و این تفکر استعماری و جمهوری اسلامی ایران خط بطلانی بر این تفکر است.

https://www.shoma-weekly.ir/K9ZHe7